|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
5.12.2011 14:10:56   
choirgirl
I mogu vam reci osjecam nekakvo olaksanje sto je proslo cekanje, ne znam za vas ostale ali mene te 2 sedmice naprosto izbudale.

Zato saljem jedan veliki user posted image svim curama koje cekaju rezultate trenutno, znam kako vam je...

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 2276
5.12.2011 14:46:09   
ajla86
znaci moram se sexati......sta cu saduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2277
5.12.2011 18:46:36   
AAvalon
Meni je uvijek radjen uzv na dan inseminacije, da se vidi jel folikula tu il je vec bila ovulacija, koliki je endometrij itd.

Dum spiro spero

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2278
5.12.2011 20:17:34   
ajla86
hmmm meni eto nije....
jeli ti uspjesna bila inseminacija....gdje si je radila

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2279
5.12.2011 20:35:20   
irisss
Ja sam svoju treću odradila u petak, samo još11 danauser posted image čekanje je najgore...za odnos i trenje nisam znala, ali sam odnos imala taj dan, sutradan i prekosutrauser posted image ja sam već imala 1 vanmateričnu pa me sad pravo strah. A za uzv na dan insem. sam pitala dr. jer me interesovalo dokle su mi folikuli i endo. on kaže da je bolje ne, jer navodno gel koji se koristi prilikom uzv-a može ubiti spermićeuser posted image Sretno svima!

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 2280
5.12.2011 23:27:13   
ferrero07
Choigirl zao mi je puno,jer znam kako ti jeuser posted image ... i moji su rezultati takodje negativniuser posted image ...ali cekam slijedecu,a bar je proslo ovo iscekivanje... user posted image user posted image user posted image ........ ostalim curama sretno i da uspije aBd.... veliki pozzz za sve buduce mame...user posted image

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2281
6.12.2011 0:04:56   
ivanai
ferrero07 bas mi je zao sto je rezultat negativan od nas sviju prosli mjesec nijedan pozitivan rezultat user posted image user posted image . idemo dalje i od srca zelim da nam sledeca bude svima uspjesna.

(odgovor članu ferrero07)
Neposredna veza do poruke: 2282
6.12.2011 0:08:25   
gerberka
IZVORNA PORUKA: irisss

Ja sam svoju treću odradila u petak, samo još11 danauser posted image čekanje je najgore...za odnos i trenje nisam znala, ali sam odnos imala taj dan, sutradan i prekosutrauser posted image ja sam već imala 1 vanmateričnu pa me sad pravo strah. A za uzv na dan insem. sam pitala dr. jer me interesovalo dokle su mi folikuli i endo. on kaže da je bolje ne, jer navodno gel koji se koristi prilikom uzv-a može ubiti spermićeuser posted image Sretno svima!

moze bez gela..nasuho..malo boli, tako sam ja...pusa i sretno svima!!!

uz vas sam, u mojim ste molitvama da uspijete user posted image user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 6.12.2011 0:09:28 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu irisss)
Neposredna veza do poruke: 2283
6.12.2011 9:36:37   
vjestica
ne može uzv bez gela, nema provodljivosti, dolazi do odbija uzv talasa i vraćanja u uzv sondu i oštećenje iste

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2284
6.12.2011 9:52:13   
choirgirl
Pitacu i ja svog dr zasto ne rade ultrazvuk na dan inseminacije. Znam samo da cijeli tim dr u mojoj bolnici ne radi to, znaci nije slucajno, to im je pravilo.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2285
6.12.2011 10:09:30   
AAvalon
To za trenje je jedna od vecih gluposti koje sam cula, da je tako, sve zene koje pri prirodnom odnosu nemaju orgazam imale bi vanmatericnu. Nama je poslije inseminacije preporucivan keks jer sto vise spermica to bolje, a kao pomaze i implantaciji.

A ne znam kako uopste moze da se radi vaginalni uzv bez gela... osim toga gel ide ispod kondoma koji se stavlja na sondu (a nadam se da vam stave kondom a ne guraju istu sondu svima) a ti kondomi su bez spermicida i ne mogu nastetiti.

Ne znam ko me je pito, ja sam IUI radila kod Balica i mislim da sve rade po P.S.u...

Dum spiro spero

Neposredna veza do poruke: 2286
6.12.2011 10:29:08   
BENU
AAvlon ovo što si napisala riješilo mi je sumnju,
jer često se desi da uopšte ne doživim orgazam i baš sam sinoč razmišljala o tom trenju,
kontam kad uradim iui i poslije budem imala odnos ako nedoživim orgazam (zbog tog trenja onda su mi male šanse),
e tvoj odgovor mi je olakšaouser posted image  nemoj mila da nas zaboraviš,jer vidiš da si nam često potrebna,user posted image

beta 100
beta 901

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2287
6.12.2011 11:07:07   
choirgirl
user posted image e stvarno me nasmijaste s tim trenjem i orgazmima...

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2288
6.12.2011 11:23:11   
BENU

IZVORNA PORUKA: choirgirl

user posted image e stvarno me nasmijaste s tim trenjem i orgazmima...

a što te nasmijasmouser posted image

beta 100
beta 901

Neposredna veza do poruke: 2289
6.12.2011 12:53:17   
ivanai
meni je inseminaciju radila doktorica sanja sibincic i ona mi je rekla za to trenje ja smatram da do tog trenja dolazi u toku samog odnosa bez obzira na ograzam al nije bitno uopste ja smatram da je moja doktorica dovoljno strucna da zna sta radi i sta prica i da se u te stvari razumije bolje od nas koje ovdje pisemo.

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 2290
6.12.2011 12:59:06   
AAvalon
Ivanai, nemoj me pogresno shvatit, ne zelim da se svadjam, ali tom logikom bi se zena morala keksat tacno u trenutku kad jajasce prolazi kroz jajovod, inace ne bi bilo efekta. A imas milijardu slucajeva da se ljudi ukeksaju recimo 3 dana prije ovulacije. Jajovodi su prirodno opremljeni malim resicama koje guraju JS prema materici.... i ja svoju dr Balic smatram strucnom i nikad mi to nije spomenula, samo je rekla da orgazam poboljsava sanse implantacije, dal zbog prokrvljenosti il cega drugog, to ti ne bih znala reci, nisam puno pitala, mi smo ionako svaki put podebljavali...

Dum spiro spero

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2291
6.12.2011 14:25:34   
AAmela
Znali nekoliko koliko kosta inseminacija kod privatnog dr?

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 2292
6.12.2011 15:29:37   
Cenzura83
Ja koliko sam pofatala od forumašica kod Balića je 500, ako se ne varam, možda neko bolje zna?

(odgovor članu AAmela)
Neposredna veza do poruke: 2293
6.12.2011 15:51:50   
rerica

IZVORNA PORUKA: AAmela

Znali nekoliko koliko kosta inseminacija kod privatnog dr?

55okm sam postupak plus inekcije i tablete,sve ukupno oko 1100km...

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu AAmela)
Neposredna veza do poruke: 2294
6.12.2011 15:57:39   
vjestica
orgazam je bitan radi kontrakcija materice, poboljša se cirkulacija, ali mislim da je u svemu tome bitniji psihološki faktor tj onaj osjećaj nakon orgazma
ali nije presudan, jer žene zatrudne i bez orgazma (mada mi je iskreno tužno kad pročitam da neke žene rijetko ili nikako dožive orgazam user posted image i mislim da bi ti parovi itekako trebali poraditi na tome)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2295
6.12.2011 17:42:23   
ferrero07
Ma kome hoce,hoce i sa i bez orgazma i ovako i onako , a kome nece nece ni uz pomoc doktora... tako sam ja zakljucila.... Jos jednom svima nam sretno pa ubrzouser posted image ... Choigirl jel stigla user posted image i je li odma pocinjes sa terapijom....

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2296
6.12.2011 18:19:44   
choirgirl
Pa tako i ja mislim. Ustvari 1. put kad sam radila bila sam napeta kao struna, kao pazila ja da oni nesto ne pogrijese, strahovala da ce fuliti ovulaciju prekopala citav internet, trazeci sta bi moglo pomoci sta ce odmoci... ali na kraju sam shvatila da toliko toga jos nije do kraja istrazeno, ta oplodnja je jedno cudo, medicina nema jos sve odgovore...mozemo i trebamo raditi sve sto se preporucuje, ali ne treba sebe ni izluditi od prevelike brige (ovo iz vlastitog iskustva) i sikirati se oko nekih ne toliko vaznih stvari jer na kraju za uspjeh inseminacije najznacajnija su 2 faktora: broj i pokretljivost spermatozoida i godine zene.....

Nema jos user posted image kod mene, trebala bi sutra, dosad je uvijek dolazila 3. dan po obustavljanju utrogestana; ne znam mozda ovaj put bude nesto drugacije zbog clomifena.
Ja pocinjem s clomifenom 3. dan. Ma jedva cekamuser posted image

Kakva je kod tebe situacija ferrero?

(odgovor članu ferrero07)
Neposredna veza do poruke: 2297
6.12.2011 18:24:43   
choirgirl
Ma nista Benu, ja se danas cijeli dan user posted image jer sam cijeli vikenduser posted image .
Smijesno mi bilo da se sad jos i o tome raspravlja, sad jos i ta obaveza poslije IUIuser posted image

Kad je tvoja inseminacija?

Neposredna veza do poruke: 2298
6.12.2011 23:54:04   
ferrero07
Ja takodje 3.dan po prestanku utrogestana, sta cu al "jedva cekam" kad vec znam da se stic nek bar sto prije...Ionako sam ured "pukla"user posted image user posted image ,,, a onda kontaktirat dr. pa vjerovatno isti proces al zadnji sto se tice inseminacije.... Choigirl je li itebi sada zadnja inseminacija?  

Neposredna veza do poruke: 2299
7.12.2011 0:35:16   
gerberka
IZVORNA PORUKA: vjestica

ne može uzv bez gela, nema provodljivosti, dolazi do odbija uzv talasa i vraćanja u uzv sondu i oštećenje iste

meni dr radio bez gela nakon stimulacija rekao bez gela cu malo vce biti grublje ali da gel ne unisti spermice a da vidimo jel bilaovulacija posto sam ja imala vec odnos kad sam osjetila ovulacijsku bol! i vidio.samo stavio kondom na sondu i polako, ja se oputila..tako cure pitajte dr

vidio bila ovulacija, vidio zadebljan endometrij ..user posted image inace sam dosla na folikulemtriju nakon stoperice ali zbog imanja odnosa i moje trvdnje da je bila ovulacija 3 sata nakon stoperice ( pa se mi odmah bacili user posted image ) nije htio gel. očito da može user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 7.12.2011 0:40:18 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  90 91 [92] 93 94   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *