|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
3.11.2010 8:15:14   
misel
patricija puno srece i da sve prode kako trebauser posted image

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 1776
3.11.2010 8:56:23   
lamama
Patricija čestitam od srca sve najvolje tebi i bebiciuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 1777
3.11.2010 11:00:50   
malena ze
Patrizia user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,cestitke i od mene.Uzivaj.....

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 1778
3.11.2010 11:14:28   
patrizia
hvala vam od srca ljepotice moje....

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 1779
4.11.2010 20:01:25   
ena0002
Patricia iskrene cestitke user posted image user posted image user posted image user posted image ...ja tek sad vidjela user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1780
4.11.2010 22:36:04   
Dragička
patrizia čestitam user posted image user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1781
9.11.2010 9:01:07   
ledy blue
Patricija  iskrene cestitke..a tebi i bebici sve najbolje user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 9.11.2010 10:00:17 >

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1782
9.11.2010 12:13:15   
mala87
Patrizia čestitke od srca user posted image user posted image user posted image user posted image Uživaj i čuvaj se....

“Nikad nećete dobiti želju, a da pritom niste dobili i moć da je ispunite. Ipak, možda ćete za njeno ostvarenje morati raditi.”

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 1783
13.11.2010 9:18:03   
patrizia
pozz drage moje cure

Nečete vjerovat šta mi se sve izdešavalo.Po računici trudna sam 5 sedmica + 3 dana.3 testa na trudnoču pozitivna.Otišla sam doktorici  Balić na pregled kad je bio 4 sedmice +6 dana i nije mogla vidjeti gestacijsku vrečicu,a sve ostale naznake kako ona kaze su bile tu i da se ne sikiram.U čet dobijem smedkasti iscjedak i odem kod dr u Zenici na pregled da vidim šta je to i dali sad ima gestacijske vrečice a to je bilo sa 5 sedmica i 1 dan.On mi reče opet da nema vrečice i da sumnja na vanmateričnu u desnom jajniku.Ja sam skoro u ordinaciji pala u nesvjest od straha.Nazovem dr i ona kaze da to nemoze biti 99% jer sam radila inseminaciju u stimulisanom ciklusu i to je vjerovatno vidio ostatak zutog tijela od folikula jer sam ih imala 5-6 u desnom jajniku.Ona me odmah uputi da ponovim betu iz krvi i uslijedio je opet šok.01.11.2010.Beta hcg mi je bila 49,95 a 10 dana kasnije 42,85,što je očigledno da je pala.Nazovem dr i ona mi reče da se opet ne sikiram da dok god postoji beta da je i trudnoča tu.Rekla mi da nastavim sa utrogestanom,koji je jeli čuvar trudnoče.Također mi reče da je bitno da nisam dobila menst, a ja sam skoro poludila od brige.Naručila me je u pon na kontrolu,a neznam kako da to sve dočekam.Dali je neko od vas imao slično iskustvo,dali je moguče da ipak sve bude ok.Nesto kontam da mi štoperica nije tada pokazala betu jer ona sadrži hcg hormon,ili samo želim da mislim da će sve biti uredu,a u stvari da je ovo bio spontani pobačaj.Krvarenja nemam .

Hvala vam drage moje cure i kad vidim kolik oste navijali za mene plačem i ne prestajem.Nakon 5 godina borbe i na kraju + na mom testu,neznam zasto mi se sve ovo dogodilo.....

Šaljem vam velike puse i čuvajte se

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu mala87)
Neposredna veza do poruke: 1784
13.11.2010 9:25:42   
kupina
patrizia draga user posted image user posted image user posted image nemoj se sikirati,uz boziju pomoc bice sve kako treba..user posted image user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1785
13.11.2010 9:34:15   
dijana79
patrizia valjda će sve biti u redu  ako imaš neku vezu mogu ti i danas uraditi betu na kliničkom centru barem sam ja tako radila meni tetka radi na ginekologiji u Banjaluci  iskreno se nadam da je sve u redu da je vanmaterična osjetila bi bolove a i kad je spontani to su neidrživi bolovi moje neke prijateljice su to doživjele  nadam se da ti nećeš poslije toliko borbe ja sam trudilica već 4 godine i želim  ti sve najbolje ako imaš otidji još kod nekog na pregled koji dr ima 4d ultrazvuk   nadam se iskreno da ćeš sačuvati svoju malu mrvicuuser posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1786
13.11.2010 10:41:45   
vjestica
patrizia sretno
samo me zanima jedna stvar -koji dr ti je rekao da je nemoguća vanmaterična trudnoća pošto je rađena insemiancija u stimulisanom ciklusu?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 1787
13.11.2010 10:44:09   
mina minka
patrizia draga izdrzi i molimo boga da nije to sto mislis. kaos to dijana ti rece za vanmatericnu i spontani se vezu veliki bolovi i krvarenja , a kod tebe toga nema hvala bogu. pusa ti velika i probaj da se ne brines puno

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu dijana79)
Neposredna veza do poruke: 1788
13.11.2010 10:59:15   
malena27 RR
patrizia, nadam se da ce biti sve ok. moguca je vanmatericna trudnoca i u stimuliranom ciklusu, cak i u slucaju inseminacije.
sto se tice bete i stoperice, stoperica od 5000 IU se iz tijela izlucuje za 5-7, nekad i nakon 10 dana, u zavisnosti od brzine metabolizma....
sretno user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 1789
13.11.2010 11:11:51   
patrizia
Ma nisam rekla da nije moguča vanmateriča u stimulisanom ciklusu,znam da je uvijek moguča ,nego mi je dr Balič rekla da je isključena kada sam joj javila nalaz bete da je 42,75.Mislila je vjerovatno da je nemoguče vidjet gestacijsku vrečicu sa tako malom betom.Ja sam primila pregnyl ampulu 10000 18.10.,pa sam se nadala da mi tada on nije pokazao pozitvan nalaz bete ,a da je sad od stvarne trudnoče (samo se sama ubjeđujem i tražim sve mogučnosti samo da bi mi sve bilo ok:(((.Doktorica Balić mi je još rekla da se nista ne sikiram da nije još sve propalo i da nastavim koristit utrogestan.Zašto će mi utrogestan ako je beta tako mala, i ako ona još ne vjeruje da je trudnoča tu,jer je utrogestan za očuvanje ploda ???.U pon idem kod nje,vadit će mi betu i ovako mi je rekla,da kad je u pitanju inseminacija,i stimulisani ciklus da se mora biti vrlo oprezan.Na njenom uzv u utorak su oba jajnika bila iste veličine i uredne građe,pa mi nije bilo jasno da samo nakon dva dana doktor u Zenici uoči nešto kao gestacijska vreča na desnom jajniku.Kad sam ga nazvala i javila mu da mi je beta tako niska na sve je rekao da je moguče da je vidio žuto tijelo.Tačno sam osjetila nelagoduu njegovom glasu.Mene u biti samo sikira tako niska beta a danas mi je 5 sedmica +3 dana.Ma sva sam izbezumnjena i neznam kako ću dočekati pon.Uzdam se u Boga i nadam najboljem.Šaljem vam velike puse.Da još da kažem da mi je danas 39 dan od zadnje menst da me nista ne boli da nemam krvarenje....Ja sam izgleda fenomen :))

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1790
13.11.2010 11:32:02   
ledy blue
Patrizia ..ne znam sta reci sem osim da se nadam da ce bit urecu...izdrzi do ponedjeljka ...i nadaj se najboljem ishodu user posted image

Ona ne zna zbog cega je bas ona izabrana da bude vojnik te bitke. Ali zna da mora da se bori. Zato, pruzite joj ruku. I podrsku...

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1791
13.11.2010 17:49:38   
dada_sa
Draga moja bit će to dobro aBd, budi strpljiva nije ponedjeljak daleko. Vijdet ćeš da će sve biti super, ja ću moliti Boga za tebe...čuvaj se i pusa

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1792
14.11.2010 8:21:34   
ena0002
Patrizia sretno u ponedjeljak user posted image
A jesi li ti vec negdje napisala da si tu betu radila 10 dan od inseminacije...kada si ustvari zadnji put radila betu, mislim koji ti je dan poslije inseminacije bio user posted image .....jer je meni nekako sve prije 14 dana malo rano.....iskreno se nadam da si betu radila rano i da ce u ponedjeljak sve biti OK user posted image

(odgovor članu dada_sa)
Neposredna veza do poruke: 1793
14.11.2010 11:03:42   
patrizia
draga Ena 0002
prvu sam betu vadila na 12 dan od inseminacije i iznosila je 49,95,a drugu sam vadila 22 dana nakon insmeinacije i pokazala je 42,75.Još uvijek nemam ni krvarenje ni bolove,a sad me još zanima dali utorgestan može sprečavati menstruaciju.Zar ovo nije jako niska beta nakon 22 od inseminacije ???Pusa

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1794
15.11.2010 13:20:45   
ena0002
Utragestan ti ne da da prokrvaris..sve dok njega koristis mislim da ti user posted image  nece doc....ne znam sta da ti kazem...mislim da jeste niska za 22 dan nakon inseminacije...ali opet sve je individualno i nisam sigurna sta bi moglo biti u pitanju user posted image  Danas ces kod doktorice nadam se da ces se javiti sa dobrim vijestima user posted image

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1795
15.11.2010 16:41:49   
patrizia
draga ena 0002

samo da ti javim da sam danas bila kod dr i da nema nista od trudnoče.Bio je rani spontani i tužna sam užasno ne prestajem plakat.Opet se zahvaljujem dragom Bogu da me je spasio od vanmaterične trudnoče.Također je jako bitno da je dr ipak zadovoljna da sam uspjela ostvariti trudnoču i da sad mogu nastavit dalje sa inseminacijama.Prestala sam piti utrogestan i nadam se da ću dobiti uskoro pa da ćak neću morati ni na kiretažu.Hvala ti velika na odgovorima i šaljem ti user posted image user posted image .

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1796
15.11.2010 16:48:56   
Almaa
patrizia zao mi je, ali nedaj se mila, zelim ti da te nova trudnoca obraduje sto prijeuser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu patrizia)
Neposredna veza do poruke: 1797
15.11.2010 17:31:20   
Leva
Patrizia zamo mi je, glavu gore bice drugi put bolje aBd

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 1798
15.11.2010 18:52:26   
ena0002
Patrizia zao mi je user posted image user posted image user posted image ....tesko jeste ali to su stvari nakoje mio ne mozemo utjecati user posted image ...budi jaka i kad se malo stvari smire opet u nove borbe user posted image ....bice user posted image  aBd

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1799
15.11.2010 19:33:33   
lamama
Patricija žao mi jeuser posted image user posted image user posted image user posted image , odmori se pa aBd u nove akcije i pobjedeuser posted image

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *