RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Visnja RR -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 19:41:46)

hvala na pusama ...uzvracamo nas dvije...[sm=smiley31.gif]

e sad jaslice? ide jesen , zima...virusa hejbet... [sm=smiley13.gif]

vjestica -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 19:42:47)

gerberka nisu ni jaslice tako strašne kao što neki kažu
beba može u jaslice od 6 mjeseci
ako nisi za tetu čuvalicu, bolje nemoj, ona će te sigurno koštati više živaca nego jaslice
barem je mene
i ja sam htjela da je teta čuca barem do 2, 3 g, ali sma je morala ranije dati u vrtić tj jaslice
ja sam se razrahatila

hanabanana -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 19:42:58)

Svako jutro imam priliku vidjeti kako su " zbrinuta " djeca jasličke grupe u " Vrtiću " Dunje.
Na tren me podsjeti na " neka tamo " rumunjska sirotišta koja su nam davali u dokumentarcima ranih 90-tih. [sm=smiley13.gif]

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 19:56:28)

vještice, razmišljam apsolutno isto

2008 godine srela sam poznanicu iz srednje skola..radila je kako teta cuvalica..bila je sa tim djecakom u parku..osoba za koju sam sa velikom sigurnoscu mogla reci da je nista drigo do melem na ranu..do tada za mene jedno krasno stvorenje,..stvorena od mira, sabura, dobrote...ista ona svojim pesnicama ili šakama udarala je malog po leđima, jer je "nemiran"...znate li sta sam uradila..nisam ni znala djecakove roditelje, ali sam ih pronasla i rekla..morala sam! od tada..nisam niti razmisljala o toj vrsti brigeza dijete..a da ne govorim svoje iskustvo u radu s ljudima..pocinjem prvo od sebe pa nadalje..
ako se u jaslice moze od 6 mj mi idemo odmah sutra da se raspitamo sta i kako oko ostajanja na 2 ili tri sata..
..
hanabanana, mislila sam da ces pomenuti te prehladice i sve sto ide lancano u jaslicama..na to se moram pripremii, a uslovi..ja ni kuci ne pravim super uslove[sm=jezicek.gif] mislim, T ima par igracaka, nista posebno i nista specijalno od obicne ukrasene djecije sobice[sm=smiley1.gif]

kaze moja drugarica kad god joj mala dođe iz obdanista kaze mama gjeli smo makarane[sm=jezicek.gif], ali meni su oni puno bolji od montea[sm=jezicek.gif]

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 19:58:57)

ma sta cu Visnja[sm=smiley13.gif] odem sestri u goste pa pokupi od njenih curica ili im odnese neki virus na poklon[sm=jezicek.gif] ove temperature i skokovi..[sm=smiley13.gif]

hanabanana -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:00:58)

Kad sam rekla svoje mišljenje ni na kraj pameti mi nije bio interijer niti igračke.

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:04:04)

onda nisam skontala[sm=smiley36.gif]

ako idem OT molim da se obrise ovaj post..da pitam..jel placam punu cijenu i kada dijete ostaje dva sata dnevno..cisto da znam

tnx[sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:06:23)

hanabanana čestiam na iskrenosti, ja sam protiv jaslica, ali kome god to kažem svi me napadaju, ja fakat ne razumijem kako mame zamišljaju jaslice, mojoj kolegici s posla u jaslicama na mojmilu rekli da je njena 8- MJESEČNA djevojčica u kazni jer je ujela drugu bebu,a dijete nema nijednig zuba u glavi, ufffff

hanabanana -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:08:01)

IZVORNA PORUKA: škorpija

hanabanana čestiam na iskrenosti, ja sam protiv jaslica, ali kome god to kažem svi me napadaju, ja fakat ne razumijem kako mame zamišljaju jaslice, mojoj kolegici s posla u jaslicama na mojmilu rekli da je njena 8- MJESEČNA djevojčica u kazni jer je ujela drugu bebu,a dijete nema nijednig zuba u glavi, ufffff

Ma daj, zezaš?!?!?!?
Pa ovo je zaista plafon!!!

Gerberka, za poludnevni boravak, plaća se pola.
Ne znam da li je jaslička grupa može ići u poludnevni.

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:11:59)

pa hajd ko da ce dijete od 8 mj skontati da je u kazni [sm=smiley36.gif]

škorpija -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:12:17)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Ma daj, zezaš?!?!?!?
Pa ovo je zaista plafon!!!

Gerberka, za poludnevni boravak, plaća se pola.
Ne znam da li je jaslička grupa može ići u poludnevni.

živa istina, imaju poseban krevetić za kaznu, a rekla teti: ma njoj svejedno je li u svom ili u drugom krevetiću, ona je beba i ništa ne konta

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:12:58)

hvala hanabanana, skoknut cu sutra do obdanista [sm=smiley1.gif]

škorpija -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:13:48)

gerberka ali mene brine PSIHIČKO stanje vaspitačice koja dijete od 8 mjeseci stavlja u kaznu, jel maloumna ili šta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hanabanana -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:16:18)

Na stranu osjećaji bebe od 8 mjeseci, njoj je svakako preplakati pola dana u jaslicama, pa je svejedno u kojem krevetiću plaće......ali kako opravdati " intelektualno razmišljanje " odgajtelja koji u Timeout šalje bebu od 8 mjeseci?!

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:16:46)

škorpija, inace po psihologiji ide kazna koliko dijete ima godina toliko minuta ide kazna..4 godine - 4 minute..
ja sad ne znam sta je ta vaspitacica uradila, mislim kakva je kazna bila..sta je majka zatekla? da dijete sjedi? sta? nisam razumjela..

i da..to je isto mogla uraditi i teta cuvalica zar ne? dakle, ne govorimo o negativnostima obdanista kao institucije nego opet o mentralnim sklopovima.[sm=smiley13.gif]

nego zna li neko u ze, koje je obdaniste onako najprihvaljivije..ne bih ja ova nova privatna..nego ova stara[sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:17:12)

Škorpijo u isto vrijeme smo tipkale.[sm=smiley1.gif]

Ovo o mentalnom sklopu odgajateljica.

škorpija -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:21:50)

Gerberka ne razmujemo se nikako, dijete je bilo u krevetiću za kaznu, noj je bilo svejedno je li u tom ili nekom drugom, ali jesi li ti ikad bila u jaslicama, preporučujem da odeš i vidiš, ja sma novinar, često sam poslovno išla po vrtićima i jaslicama, bebe sjede u krevetićima ili stoje držeći se za ogradicu i plaču, niko ih ne može uzeti jer ima 1 teta na ne znam koliko beba, a ne smiju ih pustiti iz krevetića, navodno se boje da ih druga djeca ne bi povrijedila

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:22:02)

oj, to je mogla i teta uraditi[sm=smiley36.gif] meni vise zao bebe koju je ta beba ujela[sm=smiley36.gif] moj T ima tri zuba, znaju moje dojke sto "ne moze" ujesti[sm=jezicek.gif]

škorpija -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:23:46)

hanabanana isto razmišljamo[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image],

moja prijateljica uskoro počinje raditi i hoće malu u jaslice, mene srce boli jer znam to dijete, volim ga viđam je, pokušavam na sve moguće načine da je odgovorim, čak joj i tetu tražim, ja ima traume od jaslica

gerberka -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:25:57)

Gerberka ne razmujemo se nikako, dijete je bilo u krevetiću za kaznu, noj je bilo svejedno je li u tom ili nekom drugom, ali jesi li ti ikad bila u jaslicama, preporučujem da odeš i vidiš, ja sma novinar, često sam poslovno išla po vrtićima i jaslicama, bebe sjede u krevetićima ili stoje držeći se za ogradicu i plaču, niko ih ne može uzeti jer ima 1 teta na ne znam koliko beba, a ne smiju ih pustiti iz krevetića, navodno se boje da ih druga djeca ne bi povrijedila

bila i vidjela, vodila sestricne, samo nisam nikad pitala za taj poludnevni koliko kosta, da li uopce moze.
vjeruj mi da moj brblj cim se nađe u sobi sa djecoma, a meni treba da se ne nosa i da se ne povrijedi..nista njemu od placa nece biti vjeruj mi, a od popustanja sutra u skoli i u zivotu moze imati problema..jer nece uvijek biti mame i osoba po majcinom izboru za njeno dijete..zivot je zivot.
ja sam tebe razumjela, mislim razumijem sta mi pokusavas reci[sm=smiley1.gif]
samo meni to nije strasno[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:26:24)

Nikad ne bih dala dijete od 7 mjeseci u jaslice, bez potrebe...cuj da se druzi?
Ne znam zaista kako zamisljate da to izgleda ali nikako mu nece biti dobro kao uz majku...kakva druzenja u tom dobu? Da nece sjesti pa slagati kockice?! teta ce ga spustiti na pod, ili u krevet, dat mu neku igracku i vozdra...
Kad sam svoju L upisala u vrtic, ujutro sam sjedila po pola sata s njom...bila je u jaslickoj grupi, i tu su naravno i bebe...jedna je toliko plakala za tetom, koja samo prevrne ocima i kaze ja ne mogu od nje disati, ne da mi maknuti...gdje ona krene, ova puze za njom i kida se od placa...

Bebica11 -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:27:22)

hmmmm

N je malo mazeno dijete, i ima momente svoje huje, reagujem na plac al trazim joj zamjenu za stvari koje ne smije i tako nekako se vrtimo u krug

u jaslice je ne bih NIKADA DALA

zene ja sam dijete iz vrtica a moja seka je bila u jaslicama jos imam horor scena u glavi eh sad ne znam jel se stanje od prije rata puno promijenilo, al ja sam prije za cuvanje od nane, rodice il sta ja znam nego jaslice, eh za vrtic jesam od nekih 3-4god cak sam za to vise nego za nepoznate tete cuvalice, jer kad po parku vidim ove tete hmmm[sm=smiley35.gif]

Lady26 -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:27:53)

IZVORNA PORUKA: gerberka

oj, to je mogla i teta uraditi[sm=smiley36.gif] meni vise zao bebe koju je ta beba ujela[sm=smiley36.gif] moj T ima tri zuba, znaju moje dojke sto "ne moze" ujesti[sm=jezicek.gif]

Nije mogla, jer teta koju ti placas se brine samo o 1 (tvom) djetetu...u jaslicama je 1 teta na njih minimalno 15...

hanabanana -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:31:55)

Moram naglasiti jedno, iako sam to već dosta puta rekla na ovom forumu.
Meni se moglo ( imala sam alternativu ) pa moja djeca nisu krenula u vrtić do treće godine.
Medjutim i tada i sada sam mišljenja da bih bebu radije dala u jaslice nego ostavila osobi koju ne znam!
Bebu bih smjela ostaviti na čuvanje samo i jedino osobi za koju znam da je voli ( dedo, majka, amidza, tetka, dajdza....)

E sada, možda sam tako " pametovala " jer sam znala da moje dijete neće doći do jaslica.

A zašto ne jaslicama: na jednu tetu dolazi 25 djece. Taman da ima mogućnost da se klonira, ne može fizički da ih presvuče, nahrani, unina, zabavi ni troje, a ne 25....to ni Supermenu ne bi pošlo za rukom.

Ja sam vrlo osjetljiva na plač beba...prag tolerancije plača je 2 minute...i za mene je svaki put kad odvedem svoje dijete u vrtić, pravo " smaranje i silovanja " moje psihe.....pri tome ja uopšte ne kritikuje tete koje rade sa bebama u Dunjama.

škorpija -> RE: Razmaženo ili / i maženo dijete ! (30.9.2012 20:32:26)

poslije gerberkinih odgovora ja nemam šta dodati, ostadoh bez teksta i argumenta totalno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley3.gif[/image], žena zna šta hoće, svaka čast

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>