buci muci -> RE: Bolovi u stomaku (13.9.2014 12:43:35)
|
IZVORNA PORUKA: LidijaLarisa Cao svim mama i onima koje ce to uskoro postati :) Molim vas, ako neka od vas moze mi reci vezano za problem koji imam zadnja 2 dana! Naime, trudna sam 24. sedmice i za sada, sve je dobro teklo! Prva mi je trudnoca! Ali, zadnja 2 dana osjetim povremeno prilicno jake bolove u desnom gornjem dijelu trbuha, mozda dio oko jetre otprilike! Prva sam osjecala na ledjima bol par dana, medjutim sad ga osjecam na tom dijelu trbuha, nije konstantan, povremen je ali zna biti zbilja jak! Molim vas, ako je nekom poznato, da me uputi sta mi je ciniti i da li imam razloga za brigu! Unaprijed vam se zahvaljujem! Pozdrav! Na ovo sam stvarno morala odgovoriti. Prvo da ti kazem da se ne brines previse, ako je ono sto mislim moze se drzati pod kontrolom. Gotovo sam sigurna da su bolovi koje opisujes od zuci, koja se cesto "aktivira" zbog trudnoce, znam iz iskustva nazalost. Kazem nazalost jer znam kakvi su to bolovi[sm=smiley13.gif] Ako vec nisi, otidji na uz kod interniste ili eventualno na pregled kod hirurga. A prvo za svaki slucaj koriguj ishranu dok ne iskljucis zuc: manji cesci obroci, nista premasno niti prezacinjeno, izbjegavaj "tesku" hranu koja nadima tipa mahunarki i od voca npr dinju jer potice lucenje zuci. Znam da ne zvuci lako, ali ovo je jedini nacin da pokusas izbjeci te napade bola ako je zuc. Sretno i javi se ako mislis da jos nesto mogu pomoci.
|
|
|
|