Elaa -> RE: Bolovi u stomaku (15.2.2014 21:13:30)
|
drage moje ja sam se danas pravo iznenadila i nesto mi nikako nije jasno. Na redovne kontrole idem u svom gradu i od pocetka mi doktorica vodi trudnocu,sa prvim UZ mi je rekla od prilike koja sam sedmica(tada je bilo 3-4) jer se po mojoj mens.nemoze reci kad sam ostala trudna jer imam problema sa amenoreom vec dugi niz godina i mjesec pred zacece ja sam ostavila sve tablete jer sam imala druge zdravstvene probleme. Medutim ja nakon mjesec trudna, sreca koja je neopisiva [sm=bravo.gif] . datum poroda je od prilike od 1.3 do 6.3(sto znaci da sam sad nekako 38 sedmica trudnoce ). Zbog mog teskog zaceca planiram u Zenici da se porodim i idem na UZ kod dr. i danas kad sam otisla u bolnicu u Zenicu na kontrolu ,uradio mi je UZ i rekao da sam tek 34 sedmica trudnoce .Ja nista ne kuzim stvarno, ja se pripremam za bebaca, gotovo sve kupila [sm=smiley1.gif] kad ono imam jos fore . bas ne znam sta da radim , mislim necu nista raditi ali mi je cudno da je bas tolika razlika , mjesec dana je u pitanju. Posto ja treba da radim CR , sada se plasim da ce bebana doci ranije prirodno. Ne plasim se ja poroda ni sekunde vec o bebani , zelim samo da porod za bebanu prode uredno, bez trauma za moju bebacu. Ja nju vec rijede osjetim , i sporiji su joj pokreti jer nema mjesta puno i ponekad osjetim te kontrakcije, zigove , ili mi se stomak stvrdne , al povremeno. Da li se to moze desavati i u 34 sedmici? Malo sam vise piskarala, nisam htjela da vas tusim, al mi treba samo malo da podijelim ovo s vama [sm=smiley1.gif] . Lp
|
|
|
|