malena27 RR
|
Prenos postova: IZVORNA PORUKA: EGYPT pozdrav svima!! vjerovatno ima neka tema o ovome medjutim nemam bas sad strpljenja trazit po forumu. u 37/38 sam sedmici trudnoce,sinoc sam bila kod svoje doktorice na pregledu i zakljucak je puno plodove vode a grlić je 1 cm,ostalo sve u najboljem redu. problem je taj sto me stomak boli vec 2 dana,dokt. kaze da je to samo priprema tijela za porod,medjutim citavo jutro me boli na svakih 5 ili 6 min. i svaki put malo jace. nekad zaboli samo u dnu stomaka a nekad se bol prosiri preko kukova pa do kicme (krsta). jel se nekoj od vas ovo mozda dogadjalo i trebam li sta hitno poduzimat? hvala. IZVORNA PORUKA: almondray Ja ti jedino mogu reći (iz ličnog iskustva) da ako nešto sumnjaš uvijek potražiš i drugo mišljenje. A od sinošnjeg pregleda je prošlo dovoljno dugo da bi to mogle biti prave kontrakcije... IZVORNA PORUKA: hanabanana Po opisu meni liči na kontrakcije. IZVORNA PORUKA: simba00 Ne paniči. Možda su lažni trudovi, priprema za porod. Ako su redovni, pakuj se i u bolnicu da provjeriš, Ništa te ne košta. I reci im za tu plodovu vodu. IZVORNA PORUKA: EGYPT a ne znam ni sama...s obzirom da je prva trudnoca ne bih znala razlikovat...jedino sto je pocelo odjednom i zadrzalo se na tih nekih 5 min...svaki put jace. nikakvih drugih simptoma nema IZVORNA PORUKA: koka i po jeli ti se javio kakav iscjedak neobicne boje? IZVORNA PORUKA: EGYPT nista jos...osim pojacanog sekreta IZVORNA PORUKA: koka i po ako se pojavi roskast iscjedak odmah u bolnicu. IZVORNA PORUKA: veeseelaa ja bi otišla na pregled, nek ustanove radi li se o konntrakcijama i koliko si otvorena inače ja nisam imala takvo što pa ne mogu reći dal je to to il nije.... IZVORNA PORUKA: Lejla Ka Lezi, opusti se (ako možeš naravno, i nisi na poslu). Probaj zaspati. Lažne kontrakcije bi tad trebale prestati. Nema potrebe da bilo šta hitno poduzimaš. Sve i da je porod krenuo, i da su kontrakcije prave imaš vremena za sve. A kad krenu one koje će te zaustaviti u tvojim aktivnostima, natjerati te da ih prodišeš sigurno ćeš znati da je to to. Tuširanje toplom vodom također može napraviti razliku između lažnih i pravih kontrakcija. Topao tuš će te opustiti pa ako su kontrakcije samo za prirpemu prestat će, a ako su produktivne pojačat će se. Ne brini, sve je OK, ti si u terminu, sve se to dešava polako. Nikakve potrebe nema da trčiš u bolnicu. Može ti se desiti da te prime i onda ti se boravak oduži, a puno ti je lakše kod kuće, u svom okruženju, u svom WC-u I slobodno se javi ovdje, bukadar je žena da sa tobom navijaju IZVORNA PORUKA: MELLI koliko su jaki bolovi?? Je li razmak tačno svakih 5 minuta, ili varira ? Prave kontrakcije su uglavnom tačne kao sat, dok lažne mogu odstupati u javljanju. Boli li kao menstruacija ili puuuno jače? Prave kontrakcije na pet minuta, već bi trebale boljeti pravo. Ajd javi se sa još detalja Najvažnije je NE PANIČI IZVORNA PORUKA: Dz3ni Meni su prave kontrakcije bile totalno nepravilne, počele na 5 minuta, kad sam došla u bolnicu počele na 3 minute, kad su me primili na 20 minuta...jesam naopaka, ali nisam jedina. Ja bih otišla da me pregledaju. U svakom slučaju je sve to normalno, pogotovo kod prvorotki, tako su bar meni rekli.