|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bolovi u stomaku
1.4.2012 22:44:46   
mala_sa
Ako ti se zgrci taj dio i postane tvrd tih nekoliko trenutaka, onda su vjerovatno blaze kontrakcije. Mislim da je u pitanju sirenje maternice, ali jedino ce te smiriti misljenje doktora.

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 501
1.4.2012 22:46:46   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: ajla86

curke molim vas u 14 sam sedmici trudnoce,evo ima par dana imam neke grceve ma neznam jesul to grcevu kao lagane pokrete stiskanje i popustanje materice rekla bih...onaj dio mi se grci gdje mi dr gleda na uz preko pupe...ono na dnu stomaka....
taj dio kao da zadrhti ma neznam ni ja kako da opisem cudan osjecaj meni....
jeli to normlano ili da idem doktoru molim vas???
unaprijed hvala

Duso moja ja tek sad vidjela ovaj tvoj post, sorry sorry do beskraja sorry. Ja sam na ovaj nacin kako ti opisujes osjetila prve blage pokrete bebe. Obzirom da si 15 sedmica a druga je trudnoca, mozda je i kod tebe to slucaj? Jer bas kako opisujes su kod mene ovaj put bili prvi osjetni pokreti bebe, kao da sam mogla "napipati" gdje se "izboci" maternica, kao baloncic da neko napuse pa popusti, pa napuse pa popusti.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 502
2.4.2012 12:09:06   
ajla86
sto se ljubavi izvinjavas....
receno mi je da se u drugoj trudnoci osjeti beba prije..mozda je...mozda samo kontrakcije..ma samo da znam da i druge zene to imaju da nije nista abnormalno...
mozda sam ja malo vise izprepadana i osluskujem svaki cudni osjecaj u stomaku user posted image user posted image user posted image user posted image nemojte mi zamjeriti...
ljubim te

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 503
2.4.2012 13:44:11   
Lulu_08
Ma nekada mi "pobjegne" tema da ne vidim da je neko pisao pa mi bude bas bezze sto ne odgovorim a imam neko misljenje ili iskustvo sa tim hehe.

Jasno da si isprepadana, gdje ne bi bila bona, normalno da sve to pratis, inace su osjetila/cula u trudnoci malo izrazenija.

Nista ti ako bi bilo kad se zabrinula pravac doktoru, sta te briga imas pravo na to. Mada je meni tako bas bilo prvobitno "mrdanje" bebe, odnosno mrdanje maternice hehe.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 504
2.4.2012 13:57:00   
ajla86
no sikiriki duso...puno je tama nemozes sve stici...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 505
3.4.2012 8:39:31   
mina1989
cure jutros sam se probudila sa jakim bolovima, kao da me neko rece po cijelom stomaku i na trenutak se nisam mogla pomjeriti, bol je bio bas jak. 5+2 sam i neznam jeli to bilo normalno, tek sam u maju narucena doktoru. znam da mnogi isto pisu ali mala utjeha ili savjet nije na odmet. pozdravc svim trudnicama

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 506
3.4.2012 8:43:18   
Lulu_08
mina1989 prvo sto mi pada na pamet je da ti kazem - idi doktoru ako osjetis prejaku bol. Medjutim, obzirom da je rana trudnoca, bojim se da ti odlazak doktoru takodjer ne moze nesto pretjerano pomoci, ne znam moze li dr. uopste sta konkretno vidjeti na uzv u ovom periodu. Ali opet, konsultacije radi najbolje je obratiti se doktoru ukoliko je bol bas toliko jaka.

(odgovor članu mina1989)
Neposredna veza do poruke: 507
3.4.2012 8:55:45   
mina1989
danas je najace bila, inace osjecam pomalo kao pred menstruaciju, ali jutros sam se prepala, sad lezim bojim se bilo sta uraditi. ipak hvala. tjesim se da je normalno.user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 508
3.4.2012 11:08:45   
yasemin
mila i ja sam na početu iomala takve simptome i malo smeđeg iscjetka , ali sve je prošlo OK.
Mene danas u 27 nedelji muči nadmenost i na dodir bolan stomak i malo mučnine (takav osjećaj immam kad nisam trudna kad se prehladim) da li neko ima slično iskustvo?? 

yasemin

(odgovor članu mina1989)
Neposredna veza do poruke: 509
3.4.2012 11:18:26   
Lulu_08
mina1989 probaj se primiriti, lezi na lijevi bok i odmaraj i svakako mozes popiti magnezij, on pomaze opustanju grceva u maternici.

yasemin imala sam ja i sada opet ponekad imam takav osjecaj, ja mislim da je to najvise do sada vec "velike" bebe, visoke maternice i pritiska na crijeva, zeludac i ostalo. Probaj popiti caj i danas jesti laksu hranu, tipa supice i kuhanje i sl.

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 510
3.4.2012 11:22:03   
yasemin
hvala ti Lulu na odgovoru

yasemin

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 511
4.4.2012 11:32:25   
Tinak29

IZVORNA PORUKA: mina1989

danas je najace bila, inace osjecam pomalo kao pred menstruaciju, ali jutros sam se prepala, sad lezim bojim se bilo sta uraditi. ipak hvala. tjesim se da je normalno.user posted image

Prvo, mozda ti je ovulacija kasnila par dana i nisi 5+2, nego si mozda na granici 4. i 5. tog tjedna, te to razdoblje nosi sa sobom takve bolove zbog tkz. ugnježdenja ploda!
To sam i ja imala u obje trudnoce...moja ddruga je jucer zavrsila spontanim u 6. tjednu, ali ne zbog toga, da se ne prepadas, vec se plod prestao razvijati i nije bilo otkucaja srca.
Mina, dok god nema iscjetka smeđe boje, sukrvice ili krvarenja, sve je to rekla bi " normalno", jer se maternica i cijeli tvoj organizam priprema za nesto novo i za veliki posao :)
Ne brini, ali svakako odmaraj...to je normalno u tako ranoj trudnoci...barem iz svoga iskustva govorim.
Ja sam se u prvoj isto prepala, ali u drugoj sam vec unaprijed znala sta je to, sto je dr. i potvrdila, te je tako i bilo dok plod nije bio vidljiv u Gestacijskoj, odnosno u maternici!
Javljaj dalje kako si, ali vjerujem da ce sve biti po PS-u!

(odgovor članu mina1989)
Neposredna veza do poruke: 512
4.4.2012 12:58:46   
ajla86
cure moje evo mene opet sa mojim mukama..
naime sad sma 15 sedmica a imam polove kad sjedim npr..nebitno je jeli dugo sjedim neki mi pritisak po dnu stomaka da odmah moram leci...i neakko me jajnici zigaju nesto se desava...
ono grcenje je prestalo ali sad me brine da mozda nosim nisko??
dal to vidi dr na pregledu da nosis nisko,da si otvorena ili sta ti ja vec znam.,..cudno mi je ovo...

(odgovor članu Tinak29)
Neposredna veza do poruke: 513
4.4.2012 13:36:55   
Tinak29

naime sad sma 15 sedmica a imam polove kad sjedim npr..nebitno je jeli dugo sjedim neki mi pritisak po dnu stomaka da odmah moram leci...i neakko me jajnici zigaju nesto se desava...
dal to vidi dr na pregledu da nosis nisko,da si otvorena ili sta ti ja vec znam.,..cudno mi je ovo...

Naravno da dr. vidi da li si otvorena ( naravno ako te "rucno" pregledava ), sto bi trebao. Pogledaj sta ti pise u zadnjem nalazu da li je CC zatvoren?
Samo se ne brini, vidim po tjednima da si prosla prvi trisemestar i da je najkriticnije razdoblje iza tebe user posted image

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 514
4.4.2012 13:43:39   
ajla86
mene vodi Boris Nikulin i gledo me samo na uy preko stomaka...nije me rucno gledo...

(odgovor članu Tinak29)
Neposredna veza do poruke: 515
4.4.2012 13:48:42   
Tinak29

mene vodi Boris Nikulin i gledo me samo na uy preko stomaka...nije me rucno gledo...

Ne kuzim kako te ne pregleda rucno, ali ok. Praksa u Zg-u je da svaka 4 tj. kada dođeš na redovni pregled to podrazumijeva pregled i uzv. Moguce ti je isto tako da se bebolinac bas tako lijepo namjestio da te necim " uštaknuo". Probaj nazvati svoga dok. i ispricati mu, pa ce ti on najbolje moci reci sta bi moglo biti. Meni se to dogodilo jednom na sredini trudnoce i rekli su mi da je razlog ovaj koji sam gore navela i nakon par dana sve bilo ok.
Bez brige...ne otezavaj sebi i bebachu ..

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 516
4.4.2012 14:43:36   
ajla86
ma svaki doktor na neki svoj nacin radi...
idem za par dana na pregled pa cu vidjeti sta je..hvala tebi

(odgovor članu Tinak29)
Neposredna veza do poruke: 517
4.4.2012 14:48:05   
Lulu_08

Duso ja do nedavno nisam mogla sjediti duze od par minuta, valjda mi tako beba pritiskala dole. Eh sad u poslednje vrijeme kako se bas digla "gore" mogu i posjediti hihihihih. A da napomenem - ne nosim nisko a ipak su bolovi bili tu.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 518
4.4.2012 14:49:01   
Lulu_08
A vidi doktor sve na pregledu, poziciju ploda, posteljice, maternice, grlica sve. Iako te ne pregleda vaginalno, sto je logicno jer si imala jedan spontani ranije, i vila_7 ako se ne varam je imala preglede preko stomaka zbog prethodnog spontanog, i sve hB bilo ok!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 519
4.4.2012 15:01:31   
nutellica
jeste ajla vidi dr sve na uzv, pogotovo na jezeru gore imaju dobar uzv aparat!
I ja sam dosad radila samo uzv, i serklaz cak radila a nijednom me dr nije pregledao ginekoloski, oni tek ako vide nesto sumnjivo ili kriticno na uzv, rade ginekoloski pregleduser posted image user posted image nemoj se brinuti...pusica

Svatko želi živjeti na vrhu planine, ali sva sreća i rast događa se penjući se na nju.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 520
4.4.2012 15:03:16   
ajla86
hvala user posted image si ti moje..
nadam se da je i kod mene tako i sto se tice pregleda i sto se tice sjedenje...hvala dusice

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 521
8.4.2012 13:24:58   
adna 83
Pozdrav drage moje,

imam jedno pitanje za vas, u 13. tjednu sam trudnoce i kada lezim na ledjima mogu vidjeti, a i osjetiti kad stavim ruku, kako mi je stomacic vise izbocen na desnoj strani, da li je moguce da se beba ugnijezdila nekako vise na desnoj strani, to sam primjetila prije par dana, a inace imam i povremene bolove u desnoj strani stomaka kao i u ledjima, pa nekad pomislim da me bubreg boli, je li neka imala slicna iskustva, doktoru ne mogu sutra posto je praznik, pisiteeee

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 522
8.4.2012 14:41:28   
Lulu_08

IZVORNA PORUKA: adna 83

Pozdrav drage moje,

imam jedno pitanje za vas, u 13. tjednu sam trudnoce i kada lezim na ledjima mogu vidjeti, a i osjetiti kad stavim ruku, kako mi je stomacic vise izbocen na desnoj strani, da li je moguce da se beba ugnijezdila nekako vise na desnoj strani, to sam primjetila prije par dana, a inace imam i povremene bolove u desnoj strani stomaka kao i u ledjima, pa nekad pomislim da me bubreg boli, je li neka imala slicna iskustva, doktoru ne mogu sutra posto je praznik, pisiteeee

Da ja sam imala identicnu situaciju, bas sam mogla napipati maternicu na desnoj strani i tu sam osjetila bebu, u periodu izmedju 11te i 12te nedelje.

(odgovor članu adna 83)
Neposredna veza do poruke: 523
8.4.2012 20:54:08   
Dz3ni
Ja sam 31. sedmica, i stomak mi je nekako izbočen na desnoj strani i tako je već odavno ali iskreno ne znam od koje tačno sedmice user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 524
11.4.2012 11:58:50   
baby asija
Pozdrav svim user posted image Interesuje me da li je neko imao slicno iskustvo, naime u 27. sam sedmici trudnoce i imam strasne bolove bod lijevim rebromuser posted image Ne znam jel to uobicajeno, svi mi kazu da mi je stomak skroz visoko, mada se ja slabo razumim. Da li neko ima koristan savjet da me umiri il da se javim svojoj doktorici?? user posted image

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *