Lulu_08 -> RE: Bolovi u stomaku (31.3.2012 12:49:12)
|
IZVORNA PORUKA: ajnur IZVORNA PORUKA: Lulu_08 Opet bolovi, i to vec 2 dana uvece i to pojaki [sm=smiley13.gif], najvise boli stomak ka unutra i prema ledjima, i kao jajnici da bole. Pijem Buscopan 2 dana vec (dobila od doktorice po potrebi 2x1) ali navece opet bolovi sastave. Ima li "nas" jos? Tako je i mene periodicno boljelo do prije par dana bol toliko jaka bila noge mi pocele se oduzimati.Odmah odem u bolnicu sa bebijem sve ok hvala Bogu al imala sam jake kontrakcije dobila gnipral i apaurin i mirovanje sad sam puno bolje Bogu hvala.A promjenila sam dr kaka je sve govorila to mora,siri se cak kad sam je tad nazvala kaze idi na infektologiju [sm=zmeden.gif].Nemoj ignorisati molim te idi odma.Ne smijem ni pomisliti sta bi bilo da sam poslusala dr. Hvala na brizi mila, isla sam svojevremeno, ovo bi prije mjesec i pol dana. Pregled nije pokazao kontrakcije, bilo je vise do crijeva i opstipacije (tvrde stolice). Pomogao mi je buscopan kojeg sam pila 3x1 u toku od 7 dana. Povremeno imam lazne kontrakcije, koje su "normalne" od 5/6 mjeseca pa na dalje. IZVORNA PORUKA: jele85dr vec dva dana pretrazujem internet, ali ne mogu naci konkretan odgovor :( u 11-oj nedjelji trudnoce sam i vec 2 dana osjecam neke cudne bolove u donjem dijelu stomaka. ispod pupka nekih 10ak cm, skroz nisko. bol niti je tupa, niti je ostra, nesto izmedju [sm=smiley13.gif] kao neko bockanje, peckanje.. radila sam urin i imam dosta bakterija, te sam dobila urosloski caj za trudnice i amoksicilin. je li moguce da su ti bolovi od bakterija?ono sto me najvise brine je sto su mi prestali simptomi trudnoce, kao sto su mucnina i bolne grudi. doduse, ne potpuno, ali su se smanjili.. znam da je sve to individualno, da neko ima simptome, neko nema, ali opet, mene ovo brine [sm=zmeden.gif] jer u ovom periodu bi oni trebali biti najizrazeniji zbog najviseg nivoa beta hcg. zakazala sam ultrazvuk u ponedjeljak, ali ko ce docekati do tad!! Jeste moguce bas da su od bakterija i jake upale. Ukoliko bol postane izrazito jaka i nepodnosljiva obrati se ginekologu, mada bi nakon terapije trebalo proci.
|
|
|
|