Lizy
|
Draga motorcycles, mozda si citala da sam ja negdje pisala da sam takve bolove imala negdje u 20. nedelji i da mi je doktor ukljucio apaurin tbl. uz Mg, jer se navodno tako javljaju prijevremene kontrakcije, i ja ga od tada pijem 2x dnevno.. Ne bih da te prepadam, ali ne vjerujem da su BH kontrakcije tako jake, ja ih barem u prvoj trudnoci nisam imala, a sad kad mi se to pojavilo, ukljucena mi je terapija, stim da je kad me zaboli, to trajalo malo duze, znalo me i po noci probuditi ja sam, srecom mogla nazvati svog doktora, pa mi je on rekao da uzmem apaurin tbl od 2 mg ujutro i navece, i da je terapija ista bez obzira da li su to kontrakcije ili ne i da ne bih trebala trpiti bol.. bila sam iskreno protiv apaurina ili bilo kakvih lijekova, ali sam na kraju morala, i hvala Bogu, vise nisam imala problema,a i sa bebom je sve u redu.. sad sam u 33. nedelji. Najvaznije je da nema krvarenja.. a u svakom slucaju ti naglasi to svojem dr. na kontroli, a on moze i na na ultrazvuku vidjeti da li su to kontrakcije ili ne, a ako ti je bas jako bolno, uvjek mozes otici kao hitan slucaj, pa neko te mora pregledati.. a do tada, sto vise odmaraj,nista tesko dizati i raditi, a ako radis mogla bi na bolovanje (ja jesam), lezi na lijevom boku sa savijenim nogama, pij mg i po 2 puta od 300mg i ne sekiraj se, to skodi i tebi i bebi! kontrola ce uskoro, pa javi nam kako si! SRETNO!!
|