minie -> RE: Poslije epiziotomije, iskustva (19.9.2012 23:43:44)
|
IZVORNA PORUKA: hapymum IZVORNA PORUKA: hatepsut IZVORNA PORUKA: pralinaa pozz svima porodila sam se 13 septembra 2012. rodila svoje malo sunce[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] .E sad imam uzasnu ranu posto su me sjekli,pa me zanima dali znate neke obloge ili nnesto sto bih mogla staviti da to manje boli i sto prije zaraste.Nadam se da ce mi neko pomoci.Svekrva mi spominje neko ljiljanovo ulje pa ne znam sad Prije svega,cestitke ! Ja sam stalno tusirala ranu.s bebom od 2 dana sam ostala u bolnici pa mi je jedna sestra preporucila acid borici,natopim na gazu i na ranu ispod gaze ulozak i mjenjala sam cesto.Ali me rana zatezala 10ak dana,ja sam sjedila na djecijem slauficu .[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] slauf je zakon i ja sam sjedila,ali mi je brzo ispuhao,ja sam stalno tusirala,susila fenom,mazala ckremom od pravog nevena i ljiljanovim uljem Meni patronazna rekla da mazem kremom od nevena i stvarno je pomoglo. Pored epiziotomije sam imala i jedan veliki vanjski i dva unutrasnja (koje su dodatno obradjivali) hematoma, i ova krema mi je bas pomogla. A rekla mi je bila da mogu mazati i onim zagrebackim melemom, da je i on dobar.
|
|
|
|