sbsbs -> RE: Poslije epiziotomije, iskustva (12.10.2011 23:01:50)
|
drage moje dame.. ja sam se porodila 21.05.2011. Rodila sam prelijepu djevojcicu 3,950 i 52 cm. Medjutim, porodio me je specijalizant dr Jasmin Hodzic koji nije polozio strucni ispit i napravio mi je komplikacije.Ustvari, od pola 1 ujutru do 5 imala sam kontrakcije svake 2 minute a nisam se otvarala za porod, a nikoga nije bilo.Stariji dezurni doktor je spavao,a takodjer i ovaj mladji dok jednoj gospodji nije krenulo dijete van... poslije nje meni je pukao vodenjak i bez pregleda poceo je porodjaj i kad je vidio da se ne otvaram uzeli su skalper i strasno me izrezali... iako 2h nakon poroda mi se kompletna desna strana oduzela niko nije htio da me pregleda neko su medjusobno konstatovali da mi se upalio zivac od teskog poroda i dali mi voltaren i sutradan me odpustili kuci iako sam uzas krvarila... kod kuce sam bila 3 dana nakon cega sam izgubila svijest, i ponovo u bolnicu na reviziju rane gdje su me jedva spasili... rana se upalila, ja iskrvarila, dobila trombozu, gdje su mi trombovi dosli do kosti kraljeznice,unutrasnje krvarenje... i na reviziji 3 doze krvi sam primila...lezala sam na gonekoloskom soku 4 dana i dosla kuci... u tome svemu moja bebica je zbog tog poroda dobila hematom na glavi,velicine svoje glave koji smo morali punktirati.Sto se mene tice bolove od epiziotomije sam osjetila tek nakon revizije rane, jer do tada me je bolio donji dio stomaka i i ledja na desnoj strani.Dr Bojan Gvozdenovic mi je radio reviziju rane i kaze da je sakama vadio trombove iz mene...Podnijela sam zahtjev za disciplinske mjere, trazila svoju historiju bolesti i smjene i dezure posto mi nisu htjeli reci ko je taj stariji dezurni doktor.Dobila sam jedva historiju bolesti, gdje se ustanovilo da su mi ispravljali nalaze ispalo je kao da je sve bilo uredu,disciplinke mjere odbijene jer kao nema osnova,a ustvari ( Jasmin Hodjic je rodjak od Haruna Hodjica koji je glavni u komisiji za te disciplinske mjere) i jos su dodali kao da sam ja anemicna bila... zelim ih tuziti... dizem krivicnu prijavu i molim sve mame koje su dozivjele nesto slicno i kojima su napravili komplikacije ponarucito ovaj mladi doktor da mi se jave... treba mi njihova pomoc. I savjet za buduce mame: KADA DODJETE U BOLNICU NEDAJTE DA VAS IKO DIRA MLADJI OD 40 GODINA... TO SU SVE NESTRUCNI LJUDI! SRETNO...
|
|
|
|