|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Poslije epiziotomije, iskustva
26.2.2011 21:51:15   
rose
bas tako...ja sam od prvog dana sjedila na kant a kad dojim dijete na jastuku za hranjenje...nekako se uvalim u rupu, sve zvijezde prebrojim...konci ispali 7-i dan, obloga od rivanola i ja pcela sjediti normalno...a za mjesec faka ko nova...mozda ti se desi tu i tamo da te zigne al to valjda tako treba...tu je sada novo tkivo i nervni zavrseci idu drugacije

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 226
4.3.2011 15:59:42   
ladyblue RR
i ja sam se nekako "gnijezdila" u jastuku za dojenje. to je bila najbezbolnija varijanta.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 227
8.3.2011 18:29:56   
m.i.n.a.
Vece...
Moja rana jos je aktivna,tj ziga me i vec mi je dosadio taj osjecaj..juce citav dan sam bila na muci s anjom,imam osjecaj ove babine huke i vrijeme da itekako se odraze na meni..koliko sam vidjela nemam vise vanjskih konaca,ja sam vidjela dva da su ispala,ovi se valjda stopili a unutrasnji..sta li je sanjima..jel se oni prije vanjskih stope..svoju gospodju jos nisam pipnula a vrijeme joj davno bilo da se sredi a sve me strah dok skroz ne zacijeli..eh sad me muci nesto,ispocetka je bilo krvi pa onda zuckasto smeckasto a jutros vidim opet krv..naravno sve to povezem sa tim da me juce bas bolilo..inace sam dosad samo tus koristila i u zadnje vrijeme kantarionovo ulje..i tad je bilo ok..zadnja tri dana nekad stavim bivacin spreja na ulozak..na pregled jos nisam isla a i nemili mi se ici jos..obzirom da je teta iz apoteke jako fina i da kod nje sve sto mi treba uvijek kupujem i dobijem,naravno i sad sam je upitala sta ona misli kaze nije strasno to..jos je cetresnica..????

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 228
8.3.2011 18:33:23   
Anoniman
m i n a i meni je islo 40dana sve pomalo . Konci su mi brzo svi otpali al  me rana zadugo bolila i nisam mogla sjest da bas je ruzan osjecaj kad ziguca ja nisam nista stvaljala , proslo samo od sebe
Prala sam se cesto, i gledaj da rana ima luftauser posted image tako se brze susi, i da nestezu te gacice .
Etoo, nebrini proce user posted image

(odgovor članu m.i.n.a.)
  Neposredna veza do poruke: 229
9.3.2011 9:25:08   
Super Beba
ja stvarno imam osjećaj da su mene obloge od kantariona spasileeee....još su se meni bili usjekli vanjski konci, pa su mi se urezali u ranu, te je to žuljalo i boljelooooo...ali onda mi je moja fina teta babica odrezala i izvukla te konce neki 10. dan+obloge od kantariona i ja rahaaat...neki dan vidim na ulošku nekakav bijeli crvić, skontam ja da je to neki unutrašnji konac...ostale nisam ni gledala ni tražila :)))
i mene rana žigucka (pogotovo nešto od jutros), ali kontam da je to jer sam počela da polusjedim :) (moram zbog dojenja)...danas je 25. dan, već dva-tri dana je iscjedak bijele boje...što znači da se oporavak privodi kraju :))) a kad se samo sjetim boli prvih dana, uh! sad samo čekam da mi fino sve zaraste i da se mogu fino izdepilirati u kompletu user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 230
15.3.2011 10:20:23   
mossar
Zdravo svima....

Ja se stvarno rijetko javljam...gotovo nikad :))))
Hocu samo da vam predlozim...kad vam bebice doje.....probajte lezeci.....puno lakse....a rana uopste u tom polozaju ne boli.....

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 231
6.4.2011 10:11:12   
myrkić
Pozdrav,
Eh ovako, porodila sam se prije 34 dana i radjena mi je epiziotomija ali jos uvijek rana nije skroz zarasla. Prije dva dana kad sam tek pocela malo sjediti i to vise na boku jer imama osjecaj da ce mi se sve raspasti dole. Ne znam tacno sta su sve sili al znam da je dr. to radio (sivao) citav sat vremena a ja poludila user posted image
Mislim da su mi porodjani kanal sili jer su dvije sestre drzae nesto metalno dok je on sio, pa ako neka ima iskustva da mi kaze jel to to. Rana od epi. izgleda strasno, drugi sav mi jos nije skroz zarastao, bas prije dva dana osjetim bockanje neko i odem da pogledam ranu kad imam sta i vidjeti, zagnojilo se a ja uzmem vatu i natopim kamilicom pokusam skinuti gnoj kad mi izadje konac a nije ga bilo tu ranije i poce krvariti, sto je ocito da je unutrasnji bio. Sad je kao malo bolje, zatvra se rana ali ja imam jedan strah zato i pisem da vidim jel neko imao slicno iskustvo. Na prvom savu mi se ppojavila bila nesto kao bubuljicica, tacno na mjestu gdje je kocic izasao i nisam ja to dirala vec sam cjelo vrijeme ranu prala kamilicom i stavljala rivanol, no sta se desava sutra dan ja pogledam ranu i ta bubuljica pobijelila i uzmem stapic za usi i namocim u kamilicu reko da vidim hocel spasti. Predjem ja to stapicem i ono se skide i poce curiti gnoj, stisnem ja to sa strane da sve to istjeram vani. Sta se desava kad sam opipala kasnije taj sav ono nesto tvrdo unutra i imam to jos uvijek ali me ne boli cak ni na dodir samo me strah sta bi moglo biti. Pa bi bila zahvalna ako iko ista zna o tome da mi napise. A ja svako jutro se budim u nadi da me sve to prestalo i da cu konacno moci stojati i drzati svoju pilku u narucju ali se tako stalno razocaram user posted image

(odgovor članu mossar)
Neposredna veza do poruke: 232
6.4.2011 11:02:17   
HAHA
IZVORNA PORUKA: myrkić

Pozdrav,
Eh ovako, porodila sam se prije 34 dana i radjena mi je epiziotomija ali jos uvijek rana nije skroz zarasla. Prije dva dana kad sam tek pocela malo sjediti i to vise na boku jer imama osjecaj da ce mi se sve raspasti dole. Ne znam tacno sta su sve sili al znam da je dr. to radio (sivao) citav sat vremena a ja poludila user posted image
Mislim da su mi porodjani kanal sili jer su dvije sestre drzae nesto metalno dok je on sio, pa ako neka ima iskustva da mi kaze jel to to. Rana od epi. izgleda strasno, drugi sav mi jos nije skroz zarastao, bas prije dva dana osjetim bockanje neko i odem da pogledam ranu kad imam sta i vidjeti, zagnojilo se a ja uzmem vatu i natopim kamilicom pokusam skinuti gnoj kad mi izadje konac a nije ga bilo tu ranije i poce krvariti, sto je ocito da je unutrasnji bio. Sad je kao malo bolje, zatvra se rana ali ja imam jedan strah zato i pisem da vidim jel neko imao slicno iskustvo. Na prvom savu mi se ppojavila bila nesto kao bubuljicica, tacno na mjestu gdje je kocic izasao i nisam ja to dirala vec sam cjelo vrijeme ranu prala kamilicom i stavljala rivanol, no sta se desava sutra dan ja pogledam ranu i ta bubuljica pobijelila i uzmem stapic za usi i namocim u kamilicu reko da vidim hocel spasti. Predjem ja to stapicem i ono se skide i poce curiti gnoj, stisnem ja to sa strane da sve to istjeram vani. Sta se desava kad sam opipala kasnije taj sav ono nesto tvrdo unutra i imam to jos uvijek ali me ne boli cak ni na dodir samo me strah sta bi moglo biti. Pa bi bila zahvalna ako iko ista zna o tome da mi napise. A ja svako jutro se budim u nadi da me sve to prestalo i da cu konacno moci stojati i drzati svoju pilku u narucju ali se tako stalno razocaram user posted image
Draga,je si li sigurna da se rana zagnojila,to što curi može biti od istopljenih konaca unutra,ako nemaš temperaturu i opću slabost(bol u zglobovima i sl.)Ja sam također imala ranu sve do grlića,36 dan me počelo boljeti,a šavovi su izgledali ko brazde,to ustvari tako prolazi.Doktorica me isto dugo šila,ali pokazalo se da je super uradila,konci jesu ispadali više od tri mjeseca,ali mene ništa ne boli i uopće ne osjetim nikakvu nelagodu ili što drugo.Ja sam se isto bojala i čak otišla na pregled doktorica mi rekla da je to savršeno,to tvdo će se izravnati skroz,vidjećeš.Nadam se da sam ti makar malo pomogla.

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu myrkić)
Neposredna veza do poruke: 233
6.4.2011 11:16:56   
taurus
myrkić i kod mene je rana zarastala 40 dana i tek tada su konci ispali
takođe su mi se pravile kvržice na šavovima iz kojih su kasnije izašli konci a sa njima i malo gnoja ali nije bilo puno
rez može biti tvrd duže vrijeme, dok se ne obnovi svo tkivo u dubljim slojevima rane
samo ti stavljaj rivanol i maži kantarionovim uljem
moraš biti strpljiva, ali ne brini se sve je to normalno i nemaš razloga za zabrinutost
jer da se je rana upalila imala bi jake bolove, crvenilo i otečenost na tom mjestu a kasnije bi dobila i temperaturu
možeš na to mjesto posuti i bivacin praha da se prije osuši i da se naknadno ne inficira

(odgovor članu HAHA)
Neposredna veza do poruke: 234
7.4.2011 16:59:03   
myrkić
zenske moje, hvala vam na podrsci i pomoci. evo sam jucer primjetila da mi izlaze unutrasnji konci i ona kvrgica je ustvari od konca jer bas na tom mjestu mi virio koncic koji je vec ispao. sad imam konac koji mi stoji na porodjajnom kanalu i malo me bocka ali eto nadam se da ce i on do sutra da se eliminise user posted image . Bas mi je drago sto nije bilo mjesta za brigu jer sam se u trenu sjeb.. da prostite reko nije mi se upalilo unutra pa da me opet sjeckaju da bi to izaslo, e to ne bi mogla podnijeti ali eto srecom imala sam i vas da se ne zabrinem i hvala jos jednom...user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 235
17.4.2011 1:13:12   
delfin
da i ja kažem moje iskustvo. Rodila sam krupnu bebu, tako da  sam popucala unutra + epiziotomija koju je uradio dr. Šili su me 40 minuta i baš je boljelo, više nego porod, ja sam bar očekivala d aće biti obrnuto. Ikao sam dobila kao neku nekciju, 2 reda-slija unutrašnjih i 1 vanjski, gdje su konci bili kao žici i ispali su mislim nakon 40 dana.  ostavili su malo duži konac koji mi se bio zario u meso, i stvorio ranu. Ja sam kad sam god mogla "luftala" ranu, a nakon svake nužde i pranja sušila je fenom, te stavljala obloge od kantariona. Ja nisam mogla sjediti mislim ni 2 mjeseca, a u početku ni jesti ni piti skoro ništa, Dojila sma samo ležeči, a laktovi su mi bili kao đonovi. Al znala sam proći će i to sve kad tad. A da nepričam o maloj i veiloj nuždi, dug nisam imala osjećaj kad trebam mokriti, nego jednostavno stanem u kadu, pustim vodu i čekam....Nravno pojavili su se i hemeroidi.....problemi s astolicom....
Izbjegavala sam polne odnose jer me jako bolilo, višenego "prvi put" jer sam imala baš jedan šav na ulazu, i još uvjek me to boli.
Sad sam ponovo trudna i već se dvoumim da li ići na carski ili prirodno. Strah me i carskog jer je to operacija, ali opet ako opet prođem ovako nizašta neću biti sposobna. Još uvjek nema dobar nakog za pražnjenje crijeva, kako bi s eonda napinjala.To dobro znam jer sam se "nedavno" porodila. Možda zvuči apsurdno što ovloiko "kukam" a ponovo u drugom stanju, ali oni koji me duže znaju, znaju da sam se borila sa sterilitetom par godina, tako da je ova beb apoklon koji se ne dodbija. Znala sam da je krupna beba, i mogla sam tražiti carski, ali upravo zato što nisam htjela "se ćuvati" 2 godina, pa kasnije možda može, možda ne., odlučila sam se prirodni porod.
Ne bih nikoga da plašim, neprođe niko isto, npr. moja jetrva je sa prvim imala smao 2 konca, ali je normalno sjedila već 3 dan,  a sa drugim je nisu ni rezaliuser posted image
Ja sam otišla na porod sa motom, kad su svi preživjeli, preživjeću i ja, i evo živa samuser posted image

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu myrkić)
Neposredna veza do poruke: 236
17.4.2011 1:21:59   
Jim Jam
IZVORNA PORUKA: delfin

da i ja kažem moje iskustvo. Rodila sam krupnu bebu, tako da  sam popucala unutra + epiziotomija koju je uradio dr. Šili su me 40 minuta i baš je boljelo, više nego porod, ja sam bar očekivala d aće biti obrnuto. Ikao sam dobila kao neku nekciju, 2 reda-slija unutrašnjih i 1 vanjski, gdje su konci bili kao žici i ispali su mislim nakon 40 dana.  ostavili su malo duži konac koji mi se bio zario u meso, i stvorio ranu. Ja sam kad sam god mogla "luftala" ranu, a nakon svake nužde i pranja sušila je fenom, te stavljala obloge od kantariona. Ja nisam mogla sjediti mislim ni 2 mjeseca, a u početku ni jesti ni piti skoro ništa, Dojila sma samo ležeči, a laktovi su mi bili kao đonovi. Al znala sam proći će i to sve kad tad. A da nepričam o maloj i veiloj nuždi, dug nisam imala osjećaj kad trebam mokriti, nego jednostavno stanem u kadu, pustim vodu i čekam....Nravno pojavili su se i hemeroidi.....problemi s astolicom....
Izbjegavala sam polne odnose jer me jako bolilo, višenego "prvi put" jer sam imala baš jedan šav na ulazu, i još uvjek me to boli.
Sad sam ponovo trudna i već se dvoumim da li ići na carski ili prirodno. Strah me i carskog jer je to operacija, ali opet ako opet prođem ovako nizašta neću biti sposobna. Još uvjek nema dobar nakog za pražnjenje crijeva, kako bi s eonda napinjala.To dobro znam jer sam se "nedavno" porodila. Možda zvuči apsurdno što ovloiko "kukam" a ponovo u drugom stanju, ali oni koji me duže znaju, znaju da sam se borila sa sterilitetom par godina, tako da je ova beb apoklon koji se ne dodbija. Znala sam da je krupna beba, i mogla sam tražiti carski, ali upravo zato što nisam htjela "se ćuvati" 2 godina, pa kasnije možda može, možda ne., odlučila sam se prirodni porod.
Ne bih nikoga da plašim, neprođe niko isto, npr. moja jetrva je sa prvim imala smao 2 konca, ali je normalno sjedila već 3 dan,  a sa drugim je nisu ni rezaliuser posted image
Ja sam otišla na porod sa motom, kad su svi preživjeli, preživjeću i ja, i evo živa samuser posted image

uh kad se sjetim skoro pa isto da nam se desilo,popucala,beba krupna,oni malo rec.pupcanica se omotala i sve to bi bilo super da se rana nije jos peti dan sva razisla,a porod ko porod super a sta me poslije snadje...nisam dala ponovo da me siju,kazu bit ce ko papuca,ma reko nek bude ko rosa ja necu user posted image user posted image ...a prvi put sjela ih ko zna mozda je i zubice imaouser posted image user posted image ,a mm dala poslije prvog rodjendana kad se zapilo dobro i ja zaboravilauser posted image user posted image ...malo se salim,a drugi porod carski i super prosla...

"Svako dijete je neprocjenjivo vrijedno. Svako je Božije stvorenje."

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 237
17.4.2011 1:25:53   
lost
IZVORNA PORUKA: delfin

Delfin i ja sam sa istim motom otišla na porod user posted image
Ja bih uvijek izabrala prirodan porod, iako ni ja nisam prošla baš sjajno na porodu. I ja sam imala rupturu cerviksa, posteljica mi je izašla nekompletna pa su mi radili manuelnu reviziju user posted image  i naravno i epiziotomiju ali opet bih se radije porodila prirodno nego na carski. Bojim se operacije i anestezije a i rane user posted image
U svakom slučaju ti želim sreću na porodu i svaka ti čast kad si odlučila tako brzo i drugu bebu. Meni je još sve friško od poroda tako da ne bih još dugo poželjela sve to da prođemuser posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 238
17.4.2011 1:31:49   
Jim Jam
ma sve bih opet prosla kad pogledam u krevetac...moj je moto sve sto te snadje nije te moglo zaobici...sve bude i prodje sto je najbitnije da bude sve uredu...ja nisam cr.trazila zbog toga nego jednostavno nije islo...

"Svako dijete je neprocjenjivo vrijedno. Svako je Božije stvorenje."

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 239
17.4.2011 1:46:34   
delfin
Nisam još ništa odlučila, kako bude suđeno biće. Mogu se ja dogovrit za carski a ono me zaboli prije i krenuser posted image . Ima još vremena, a ja imam svoju slatku okupaciju pa nemam kad misliti o tome. Ali svaki savjet ili iskustvo dobro dođe.

(odgovor članu Jim Jam)
Neposredna veza do poruke: 240
17.4.2011 9:38:39   
vjestica
delfin i ja se sve tješim da drugi porod ide lakše i brže
barem većina žena tako kaže
i ja sam ovaj porod imal težak, konci izlazili 40 dana, nisam sjedila 2 mjeseca, odnosi tek nakon 3
a ni Godinjak se ne odlučuje tek tako lako na carski (ja sam prenijela, a zna tačno da je ovulacija na vrijeme bila, pa nije htio ništa ni provocirati ni carski, dok nije samo krenulo)
a jel tebi on prošli put preporučio carski zbog pritiska?

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 241
17.4.2011 17:55:53   
tijuška
Da mi je prvi porod bio kao ovaj drugi ne vjerujem da bih ostala trudna ponovo., bar tako mislim. Rodila sam 13.2. i jos uvijek ne mogu normalno sjesti a o odnosu i ne razmislam.
Ja sam jedna od onih, vjerujem rijetkih, kojima je drugi porod katastrofa.
Prvi porod je bio kao iz bajke, bez indukcije, epiziotomije, kratak... ma savrsen. A drugi nocna mora. I ja sam mislila drugo ce lakse od prvog, tako su mi govorili. T je bila krupnija za 250 grama, kontala sam ma sta je 250 grama. Jel to do tezine bebe ili neceg drugog ne znam ali jedva smo se nas dvije rastale. Rana od epiziotomije me jos boli iako je zarasla.

Bez obzira na tezak porod, ipak mislim da je prirodni porod laksi od carskog reza i uvijek sam za prirodni porod naravno ako je moguce.

Meni je drugi porod indiciran nekim tableticama tri dana prije termina zato sto se nivo plodne vode poceo povecavati pa se moj doktor bojao da ne zavrsi sa carskim rezom .  I to indiciranje je strasno, bolovi su puno jaci i nepravilni, vjerovatno to sve utice na krajnji ishod.
Ne znam da li je i jedna zena rodila sa indiciranjem a da joj nije uradjena epiziotomija??user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 242
17.4.2011 19:28:34   
babina beba
Meni je prvi porod bio induciran i katastrofa. Nisam mogla 2 mjeseca sjesti i svaki drugi dan isla na ispiranje rane. Ovaj drugi, prije 18 dana je bio laksi i brzi ali rana jos boli. Kad hodam ili stojim imam pritisak i mislim da ce mi sve ispasti dole.  Jeli neko imao takav osjecaj? Konci su jos uvjek tu, ma uzas.

(odgovor članu tijuška)
Neposredna veza do poruke: 243
18.4.2011 1:24:02   
delfin
Vještice, ma nije mi spomi jao caeski, a ni ja nisam insistirala, kontala sam valjda on zna, mada me je dr. Lejla par puta pitala jesam li se dogovorila sa dr. kkao ću, jer je ona skontala da je krupna beba, a on i i dr. Naima su procijenili kao 4 -4,2kg dok je oodstupanje bilo do 800g kod druge dr. Ni ja nisam insistrirala na carskom jer sam planirala uskoro i drugu bebu. A porodili s me 7 dana prije termina, valjda i zbog pritiska i krupne bebe,  ai voda i posteljica bili zreli.
I meni je indiciran porod sa tableticama, 7 dana sam ležala u bolnici sa 3 prsta otvorena i nije samo išlo. Bolilo je , ali je relativno kratko trajalo.

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 244
18.4.2011 8:31:27   
m.i.n.a.
IZVORNA PORUKA: babina beba

Meni je prvi porod bio induciran i katastrofa. Nisam mogla 2 mjeseca sjesti i svaki drugi dan isla na ispiranje rane. Ovaj drugi, prije 18 dana je bio laksi i brzi ali rana jos boli. Kad hodam ili stojim imam pritisak i mislim da ce mi sve ispasti dole.  Jeli neko imao takav osjecaj? Konci su jos uvjek tu, ma uzas.

Imala sam slicno iskustvo..mislila sam ako se ispravim sve ce ispasti,imala sam osjecaj kao da je dole neki teg koji vuce..plus konci,ma katastrofa..mislila sam nikad nece proci..ta tezina je trajala par dana a kako to prodje vjeruj da sam odjednom zaboravila i na ranu..sve za 5 bilo..poslije par dana promjena vremena malo me zigalo a drugi put vec manje i to..ako te tjesi znaj da ce proci mada sam ja mislila zauvjek ce ostati:))doduse ja sam se rano pocela kretati i sjediti pomalo..

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 245
20.5.2011 11:46:38   
sinistra
Ma dosta zena kuburi sa tim osjecajem tezine, ja sam na tri vanjska i tri unutarnja konca imala i ogromana hemoroid i uzasan zatvor..to mi je bio drugi porod, triput gori od prvog user posted image Po svom iskustvu ti mogu preporuciti da sto vise lezis dok se taj trakt malo ne oporavi, a za savove je ODLICAN Octenisept sprej, poslije svake nuzde, i male i velike, oprati se mlakom vodom, otapkati ranu i pospricati, sacekati minuticu pa staviti ulozak...meni je zacijelilo ekspresno brzo!!
U DMu imaju kupiti tuferi kao oni za skidanje sminke okrugli, samo su ovi pravougaoni, 10x5cm otprilike, ja sam njima susila ranu tapkanjem, njezni su pa ne grebu..
Nadam se da sam pomogla,
sretno!

Vise nisam bebica, sad sam BEBA! :)

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 246
20.5.2011 12:03:33   
škorpija
kad konci zatežu preporučujem mazanje perunaskim melemom, (balsam peruvianum) ima ga kupiti u apotekama, tražite malo pakovanje koje košta sedam km, meni je bilo najbolje za ranu jer su mi bivacin i rivanol samo još više irititrali i zatezali ranu

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu sinistra)
Neposredna veza do poruke: 247
20.5.2011 12:04:28   
Bakir2009
Imala sam iskustva s tim , (10 unutarnjih i 10 vanjskih savova, UH , kada se sjetim), pomogao mi je bivacin sprej , (Bog mu dao ko ga izmisliuser posted image ), poslije svake nuzde prala sam se sapunom za intimno pranje , mlaka voda, i fen da malo osusim ranu , jer me bilo jako strah da se obrisem cim drugim, i onda bivacin sprej!Za 15 dana ispali su mi svi konci , ali me malo bolilo tako da nisam mogla 2 mjeseca sjesti , ali poslije kao da ništa nije ni bilo , ko novauser posted image

Bakir , 29.07.2009.

(odgovor članu sinistra)
Neposredna veza do poruke: 248
20.5.2011 12:10:54   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Bakir2009
Za 15 dana ispali su mi svi konci , ali me malo bolilo tako da nisam mogla 2 mjeseca sjesti , ali poslije kao da ništa nije ni bilo , ko novauser posted image

kuku pa ti ovo napisa ko pozitivno iskustvouser posted image , zezam se ali puno je dva mjeseca user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Bakir2009)
Neposredna veza do poruke: 249
21.5.2011 10:16:42   
Sonja
mene zanima ako moze neke mama koja je radjala 2 puta ili vise da napise jel pukla ili sjecena i drugi put
jel mora ako je i prvi put
mene nisu sjekli ali sam pukla jer je beba isla sa rukom uz glavu...babica me masirala i nije me morala sjeci ali unutra...katastrofauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *