|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Poslije epiziotomije, iskustva
19.2.2011 22:50:20   
rose
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

A kako ste uopste skontale te koncice...meni su se nekako raspadali...u malim djelicima...sam nalazila na ulosku.user posted image

nisam ih ja ni skontala...rekla mi patronazna kad me pregledala

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 201
19.2.2011 22:53:18   
taurus
stavljam kantarionovo ulje, pa se nadam da ću ih se brzo riješiti

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 202
19.2.2011 22:57:01   
ema_28
ja sam imala sedam vanjskih konaca i bog zna koliko unutrasnjih. Jedva sam dosla do kuce a visoki krevet u bolnici me dotukao. Peti dan mi se rana pocela odsivati, dva konca popustila pa sam morala strogo mirovati, natapati rivanolom i mazati nekom kremom na bazi telece krvi user posted image . Katastrofa, kad se sjetim tih dana dodje mi da placem. Sad imam oziljak od tog rasivenog i to bukvalno na nozi user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 203
19.2.2011 22:57:38   
Anoniman
i ja sam ga stavljala...a imala sam bruku nekakvih krema sto mi je mama donosila jer su joj zene govorile da je bas TA najboljauser posted image ...a na kraju samo kantarionovo u. mi je pomoglo...sve ostalo je u smecu zavrsilo...a koncice sam nalazila na ulosku...mene nije toliko rana bolila koliko me bolio jedan jedini hemoroid...joj kad ga se samo sjetimuser posted image

(odgovor članu taurus)
  Neposredna veza do poruke: 204
19.2.2011 22:58:27   
Skvo RR
Nadam se taurus..ja sam na preporuku babice..mazala ranu propolis kapima...mazala sam mjesec dana.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 205
19.2.2011 23:39:45   
Amrino
IZVORNA PORUKA: ema_28

ja sam imala sedam vanjskih konaca i bog zna koliko unutrasnjih. Jedva sam dosla do kuce a visoki krevet u bolnici me dotukao. Peti dan mi se rana pocela odsivati, dva konca popustila pa sam morala strogo mirovati, natapati rivanolom i mazati nekom kremom na bazi telece krvi user posted image . Katastrofa, kad se sjetim tih dana dodje mi da placem. Sad imam oziljak od tog rasivenog i to bukvalno na nozi user posted image

Hej meni je patronazna rekla da ni slucajno ne stavljam rivanol jer se od rivanola raspadaju konci pa to moze biti zenuto ako rana jos nije zarasla.user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 206
19.2.2011 23:40:50   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Amrino

IZVORNA PORUKA: ema_28

Hej meni je patronazna rekla da ni slucajno ne stavljam rivanol jer se od rivanola raspadaju konci pa to moze biti zenuto ako rana jos nije zarasla.user posted image

zato se rivanol tek kasnije stavlja, kad rana zaraste. ja sam stavljala nakon mozda 10ak dana da konci omeksaju jer su stvarno bili kriticni

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 207
19.2.2011 23:44:07   
rose
pa bas i da meksaju od rivanola cisto sumnjam...za meksanje konaca se obicno koristi neki masni pripravak...balzami i ulja

meni je patronazna savjetovala tek nakon sto su konci ispali obloge od rivanola a do tada sam mazala crnim balzamom peruvianum

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 208
19.2.2011 23:47:10   
teacher75

IZVORNA PORUKA: rose

pa bas i da meksaju od rivanola cisto sumnjam...za meksanje konaca se obicno koristi neki masni pripravak...balzami i ulja

meni je patronazna savjetovala tek nakon sto su konci ispali obloge od rivanola a do tada sam mazala crnim balzamom peruvianum

eh, ja bih onda cekala na rivanol mjesec i pouser posted image zao mi sto nisam znala za taj balzam, akobogda iduci put ima da ga uzmem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 209
19.2.2011 23:52:39   
Natty
meni kad su se raspadali oni unutrasnji sto se tope,ja se bas tusirala i vidim da mi nesto kao mali crvici ispada,onako zuckasto sitno u slovo C ,kad se nisam šlogirala,mislila sam da mi se sve unutra ucrvalo user posted image onda sam skontala da su to koncici...

...ko ne valja sebi,neće nikome...

Neposredna veza do poruke: 210
20.2.2011 0:02:47   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Natty

meni kad su se raspadali oni unutrasnji sto se tope,ja se bas tusirala i vidim da mi nesto kao mali crvici ispada,onako zuckasto sitno u slovo C ,kad se nisam šlogirala,mislila sam da mi se sve unutra ucrvalo user posted image onda sam skontala da su to koncici...

user posted image  user posted image  user posted image  

i kod mene isto ovako user posted image  

meni je najvise pomoglo kantarionovo ulje i susenje fenom...

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 211
20.2.2011 0:48:38   
rose
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: rose

eh, ja bih onda cekala na rivanol mjesec i pouser posted image zao mi sto nisam znala za taj balzam, akobogda iduci put ima da ga uzmem

meni moja dr. (privatno sam isla) napisala sta da kupim malo prije tremina i da slobodno tim mazem...i kad sam rekla patronaznoj sta koristim ona se slozila s tim i da samo nastavim...taj balzam se inace koristi za rane

Neposredna veza do poruke: 212
20.2.2011 16:11:22   
Rimljankaa
Mene rana strasno boljela. Ne znam sta mi je gore bilo ili porod ili rana.Kad sad sagledam gora mi je rana,ona je danima boljela,a porod jeste bolio jako,ali je bar brzo sve proslo.

Ja sam imala 4 konca,onoliko koliko sma ja vidjela. Unutra ne znam koliko je bilo. Do zadnjeg momenta me nisu htjeli rezati. Moj dragi doktor je izbjegavao i bas se trudio da me ne recnu,i babica isto,ali kad je vidio da cu sama poceti pucati,i da mi se enka vena napela da pukne,morao je.

Ja sam ranu mazala kantarionovim uljem,pavodermom,kamilicom nista niej pomagalo.

Onda sma cula za taj crni balzam. Otisli u apoteku i tamo rekli da ga neprave vise i da nema. Vezom mi naprave taj balzam,pa sma i njime mazala stalno. Nista mi nije pomogao. Prvi put kad sma namazala,peklo me jako i ako malo je pomoglo. Kasnije sam stalno mazala i tusirala se,medjutim meni nimalo nije pomoglo,nego mi se jos i rana upalila i natekla.

Ono sto je meni pomoglo je rivanol i bivacin. Ja bi se istusirala,kamilicom oprala ranu,osusila,pa stavila rivanol,drzala tako,pa onda bivacin. I tako nekoliko puta dnevno. Meni je rivanol i bivacin zivot spasili.

Vidim sve je individualno kako kome.

Sto se tce ovog crnog balzama ja ga jos imam,nisma ga puno potrosila,skoro sma se porodila tako da je jos uvijek frisak. Ako bi nekoj zeni pomogao ja bi ga rado dala.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 213
20.2.2011 16:50:27   
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Onda sma cula za taj crni balzam. Otisli u apoteku i tamo rekli da ga neprave vise i da nema. Vezom mi naprave taj balzam,pa sma i njime mazala stalno. Nista mi nije pomogao. Prvi put kad sma namazala,peklo me jako i ako malo je pomoglo. Kasnije sam stalno mazala i tusirala se,medjutim meni nimalo nije pomoglo,nego mi se jos i rana upalila i natekla.

Ono sto je meni pomoglo je rivanol i bivacin. Ja bi se istusirala,kamilicom oprala ranu,osusila,pa stavila rivanol,drzala tako,pa onda bivacin. I tako nekoliko puta dnevno. Meni je rivanol i bivacin zivot spasili.

Vidim sve je individualno kako kome.

Sto se tce ovog crnog balzama ja ga jos imam,nisma ga puno potrosila,skoro sma se porodila tako da je jos uvijek frisak. Ako bi nekoj zeni pomogao ja bi ga rado dala.

meni je oziljak 3 mjeseca nakon poroda otecen i kao malo upaljeno meso mada ja nista ne osjetim...bar tako mi rece dr. ali kaze da je to normalno...i balzam pecka ali od trava je pa se ne treba cuditi i alkohol ujede za ranu al pomogne da se sprijeci infekcija...rivanol mi je olaksao bolove nakon sto su konci ispali...nakon prve obloge sam pocela sjediti normalno user posted image

i kod mene ga je ostalo...kazu da je dobar za rane inace pa zlu ne trebalo...nudila sam ga vili ali ga je uspjela nabaviti sama

< Poruku je uredio rose -- 20.2.2011 16:51:22 >

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 214
20.2.2011 22:10:08   
Rimljankaa
Meni Rose nije znacajno pomogao,a eto sve je individualno. Meni je zaista rivanol i bivacin pomogao.

Balzam je sigurno dobar...  Kad boli sve se proba....

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 215
20.2.2011 23:22:08   
taurus
balzam o kojem pričate je peru balzam i koristi se za epitelizaciju i može pomoći za zarastanje rana, ali ja bih ga preporučila tek kada izađu konci, jer dok su konci u tkivu znači da nije sve zaraslo i da ima otovora kroz koje može balzam ući,s obzirom da balzam nije sterilan tako može doći do infekcije i upale

ali eto što rimljanka reće kad čovjeka nešto boli sve bi probao

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 216
21.2.2011 0:17:08   
malena.
meni je ginekolog rekao da nista ne mazem...samo da se cesto tusiram toplom vodom....kao da ako nesto budem korristila moze mi se pogorsat....ehhh kud ga poslusa...neg raspitajte se i mazite cime stignete....42 dan su mi ispali konci...rana nenormalno bolila i svasta nesta da nepisem...sljedeci porod mazem cim stignem....nesto su mi govorili da u apoteci ima kupit kao nesto od hrastove kore(cini mi se,mozda grijesim) il taj neki sprej...svejedno samo pokusavajte nekako...sama tesko zarasta.
medjutim sve je to individualno....zavisi od osobe do osobe...nekom ce rana sama od sebe zarast za sedmicu

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 217
21.2.2011 0:27:54   
Miau
Ja sam imala porod iz pakla, trudovi precesti, a prekratki. Kad je nakon 3 dana trudova i 14 sati u boksu porod krenuo i sreca u nesreci je da sam se vec lagano gubila, pa se ni ne sjecam trenutka kad me babica zarezala, al mm kaze da sam tako vrisnula da mu je doslo da zaplace. Poslije su mi kao dali anesteziju dok su me sivali, ali to sam sve osjecala, samo u narucju sam imala svoje malo zlato pa mi bol vise nije bila ni vazna. Ranu uopce nisam osjecala. Niti me bolila, niti me peckala, niti me smetala, ma apsolutno nista! 2 sata nakon poroda su me odveli u sobu, ja sam sama isla na wc i sjedila na krevetu. Punti su otpali sami, nemam pojma kad, valjda u tusiranju.

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 218
21.2.2011 0:46:52   
lost
Mislim da je ipak sve individualno i svi ti preparati nekome pomognu a nekome ne...
Ja nisam ništa koristila prvih 5 dana jer sam bila u bolnici, samo se tuširala redovno i posušivala. Kada sam došla kući pošto je bilo ljeti i jako vruće ja sam često se tuširala i mimo tuširanja prala ranu jako često i posušivala i stavljala rivanol... Više sam kao čistila rivanolom, nisam stavljala obloge... I to mi je pomagalo... Kad se samo sjetim koliko je peklo i boljelo, više peklo nego boljelo i user posted image baš mi je godio rivanol na to

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 219
25.2.2011 23:39:44   
ladyblue RR
ja sam muke žive vidjela sa ovom ranom. 5. dan od poroda mi je pukao šav, vanjski (da je bio unutašnji morala bih ići da me ponovo šiju). kako to boli...to je živa rana koja mora sama zarasti. danima je to trajalo i onda mi se na to sve upali Bartolinijeva žlijezda. mislila sam da se od tih bolova umire. porod mi je bio smiješan u poređenju sa ranom, tim puknutim šavom i tom upaljenom žlijezdom. pri tom sam imala i visolu temperaturu i malu bebu o kojoj se moram brinuti, dojiti itd. strava!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 220
26.2.2011 0:50:26   
Anoniman
(da je bio unutašnji morala bih ići da me ponovo šiju). kako to boli...to je živa rana koja mora sama zarasti. danima je to trajalo

I meni je puknuo šav (vanjski) i radili su mi sekundarni,i iskreno ja bih preporučila tako,već ako dođe do toga...meni je dr. rekao da bi rana mogla i sama zarasti,ali za mjesec-dva,uz terapiju i redovno dolaženje na ispiranje,ne znam na šta si mislila kad si rekla danima,nemoguće da ti je tako brzo zarasla  user posted image

I baš mi čudno,svi kažu da užasno boli kada konci pucaju,ja iskreno samo sam prvi osjetila kada je puknuo,malo me pecnulo,ostale ni osjetila nisam,samo sam primjetila da se rana otvorila i da nema više nijednog konca  user posted image

(odgovor članu ladyblue RR)
  Neposredna veza do poruke: 221
26.2.2011 9:20:05   
hatepsut
Nisam osjetila kad me doktor "recnuo".imala sam 3 konca ali su mi ta 3 konca bila ko 3 godine.kad smo dosli kuci rana mi se upalila,nisam mogla ustati.ne znam sta nije mm donio iz apoteke ali nista nije pomagalo.onda mi je dosla nana i ona je nasla bokvicu oprale su je i iscjedile sok.ja sam to u spricu i ranu ispirala,vjerujte da sam nakon nakoliko sati normalno ustala.a prije toga muka dok ustanem,ko da me rezu nozevi po rani user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 222
26.2.2011 13:35:44   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Gracanka

(da je bio unutašnji morala bih ići da me ponovo šiju). kako to boli...to je živa rana koja mora sama zarasti. danima je to trajalo

I meni je puknuo šav (vanjski) i radili su mi sekundarni,i iskreno ja bih preporučila tako,već ako dođe do toga...meni je dr. rekao da bi rana mogla i sama zarasti,ali za mjesec-dva,uz terapiju i redovno dolaženje na ispiranje,ne znam na šta si mislila kad si rekla danima,nemoguće da ti je tako brzo zarasla  user posted image

I baš mi čudno,svi kažu da užasno boli kada konci pucaju,ja iskreno samo sam prvi osjetila kada je puknuo,malo me pecnulo,ostale ni osjetila nisam,samo sam primjetila da se rana otvorila i da nema više nijednog konca  user posted image

ja nisam ni osjetila kada je taj šav pukao. samo sam, kada sam se tuširala, pod rukom osjetila. pogledam ranu, i imam šta i vidjeti.
otišla sam ja da vidim treba li ponovo štiti ali se nisu usudili da diraju jer ja imam problema sa koagulacijom. mazala sam je nekom kremom i zarasla je za otplikile 3 sedmice. sada imam gadan ožiljak ali baš me briga...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 223
26.2.2011 18:36:44   
Super Beba
Kod mene je evo prošlo onih kritičnih 15 dana nakon poroda i epi...I šta reći...boli kao što je boljelo i svaku od vas (manje-više)...Sada je extra! Još uvijek (naravno) ne sjedim nit imam namjeru to pokušavati i narednih 15 dana :) Ali najnormalnije hodam, već raduckam po kući (glupe i lagane poslove - punjenje/pražnjenje mašina, sušilice i sl.)....
Moje iskustvo je sljedeće - prvih 5 dana nisam stavljala ništa osim hrastove kore prilikom tuširanja...dobro sušenje (u 10% slučajeva sam sušila ranu i fenom)...Nakon 5.-og dana sam počela stavljati rivanol i kantarionovo ulje...meni je dodatni problem predstavljalo urastanje konaca na vanjskom rezu i kad mi je patronažna razrezala i izvukla te konce, ja sam se preporodila...
Uglavnom, strpljenje, strpljenje i strpljenje :) Ja sam samo brojala dane - moja psihološka granica je bila 10 dana..rekla sam sama sebi da nakon 10.-og dana sve će biti bolje :)) i bilo je ... mogu misliti kako će tek biti nakon mjesec dana...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 224
26.2.2011 20:29:27   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Super Beba

Kod mene je evo prošlo onih kritičnih 15 dana nakon poroda i epi...I šta reći...boli kao što je boljelo i svaku od vas (manje-više)...Sada je extra! Još uvijek (naravno) ne sjedim nit imam namjeru to pokušavati i narednih 15 dana :) Ali najnormalnije hodam, već raduckam po kući (glupe i lagane poslove - punjenje/pražnjenje mašina, sušilice i sl.)....
Moje iskustvo je sljedeće - prvih 5 dana nisam stavljala ništa osim hrastove kore prilikom tuširanja...dobro sušenje (u 10% slučajeva sam sušila ranu i fenom)...Nakon 5.-og dana sam počela stavljati rivanol i kantarionovo ulje...meni je dodatni problem predstavljalo urastanje konaca na vanjskom rezu i kad mi je patronažna razrezala i izvukla te konce, ja sam se preporodila...
Uglavnom, strpljenje, strpljenje i strpljenje :) Ja sam samo brojala dane - moja psihološka granica je bila 10 dana..rekla sam sama sebi da nakon 10.-og dana sve će biti bolje :)) i bilo je ... mogu misliti kako će tek biti nakon mjesec dana...

bićeš k'o novauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *