sandy82 -> RE: Zaova (5.3.2011 12:03:53)
|
Nema sa ovom oštro, ona je opasan igrač. Moja jetrva kaže: "Ona tvoja snaha je bijesna". Malo sam se smirila po ovom pitanju. Naravno da neću dozvoliti da me ona tjera iz roditeljske kuće. Riješićemo to nekako. Sad sam se sjetila situacija gdje mi je ta njena "bjesnoća" pomogla. Naime, imam snahu od ujaka. Ta je prava dobrica, sušta suprotnost. Voli da se druži. Ali, ona je još gora po nekim stvarima. Kad je rodila, počela je bebu donositi skoro svaki dan mojoj mami da je čuva. Kad sam skontala to, bilo mi je jako krivo, jer ja nisam htjela da opterećujem svoju mamu sa svojim djetetom. Bila sam sretna ako bi je uspjela uhvatiti jednom u 15 dana. Muž radi po čitav dan, svekrva na selu. Njen muž radi jednu smjenu, svekrva stalno tu. Kad je rodila drugo dijete, rekla je da svekrva mora čuvati drugo dijete po čitav dan jer ona "ne može". Tu negdje se i moja mama opametila, počela je da se izvlači. Ja sam ostala trudna, kad bi je ujna htjela uhvatiti da čuva unuče, ona bi rekla da mora kod mene i kad ne bi išla. Zato je ujna par puta došla nenajavljena u namjeri da ostavi unuče. Mama nije bila tu i ona je ostavila dijete kod tate i bratove djece. E tu je moja snahica stupila na scenu. Kod nje nema trte mrte. Nazvala je ovu drugu snahu i pitala je šta radi. Ova je rekla, ništa, sjedim. Tu je krenula paljba. Kako te nije sramota, ti sjediš, moja djeca čuvaju tvoje dijete. Moja zaova trudna, mora ležati, svekrva joj ne može pomoći jer mora čuvati tvoje dijete. Nemoj više da se to ponovi, udaviću te! Tu joj svaka čast. Mama i ja smo mirne po prirodi, tako da nam je ponekad dobro došla snaha i njen dugački jezik. Valjda će i balas girl nekad dobro doći njena snaha.
|
|
|
|