Nedi
|
IZVORNA PORUKA: lejlašh I moja pišuljica je još malo u ovoj grupi dvogodišnjaka, a onda ću da otvaram temu trogodišnjaka, aBd. Priča odavno, sve zna, a najbolje se svađa sa nama . Još je u fazi 1000 zašto 1000 zato - sve joj se mora objasniti do najsitnijih detalja, a to je nekada jako zamorno. Imamo mlađeg bracu, sreća je pa ne pokazuje ljubomoru prema njemu, jako ga voli, samo je malo postala divljačnija prema drugima odkada se on rodio. Za Doru bi nas sve prodala, a to mi nekada dobro dođe, posebno kada je mogu ucjeniti da nešto uradi da bi gledala crtani . Zna slova, brojeve, boje, dosta engleskih riječi (malo je učim ja, malo Dora), čak je počela i da konta značenje brojeva, npr. danas je odgledala dvije epizode Dore i sad bi ona da nastavi - kaže: mama ja želim gledati tri epizode, pokaže broj tri prstićima , ostala mi je još samo jedna, i morala sam joj pustiti i tu treću. Voli se igrati s djecom, samo je još uvijek jako posesivna, sve je njeno,a mene to ubija, al proći će i to ubrzo. Uh, ima toga još dosta, pisaću kad mi padne na pamet. Pozdrav maloj raji Nije bona...baš su se lijepo igrali ako izuzmemo prvih pola sata ali to je samo dok se nisu malo upoznali. Kako čitam postove vidim da je sve to manje više isto ili veoma slicno. Pljuvanje je proslo samo od sebe, vise se i ne sjecam kako...vjerovatno je doslo nesto sto je bilo vise zanimljivo. Nekako mi se cini da previse gleda tv i crtane, sam uzme CD i ukljuci ,racunar je jos uvijek nedostupan. Džamijama je fasciniran i cesto uzme daljinski i pronađe onaj kanal gdje stalno prikazuju vjerski program. Jedno vrijeme mu je bilo zanimljivo da kad ugleda neku od svojih igračaka ( kamion, bager, autobus) u stvarnoj veličini i napolju da se odusevi i prepricava to. Kupatilo...joj imali smo i to. Najradije bi stalno puštao vodu u wc-u i naravno česme odvrtati po cijeli dan. Uvijek me bilo strah da ne otvori vrelu vodu i sprži se, ponavljali smo milijardu puta da to ne radi. Ponekad pomislim da je moje dijete gluho...hahaha...isto ovako. Čuje samo ono što je njemu zanimljivo. Kad se trebamo dogovoriti ko će pokupiti igračke nema šanse da čuje ali kad se spomene izlazak vani odmah čuje. Kad pitamo...Ko je napravio nered? ili Ko je piškio pelenu? ( imamo pelenu na spavanju) - odgovor - Tata ili neko koga se sjeti u tom trenu. Jutros mu govorom- Hocemo li reci tati da se ne smije piškit? Odgovor:Nećemo, neka tata piški uvijek kad spava u pelenu, ne voli tata ustat. Dosta za sad pišem opet kad se sjetim
|