|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
23.11.2010 19:47:13   
Admiraaa
IZVORNA PORUKA: BlackSwan

mala 20, ja sam u 4. mjesecu i vec par puta sam imala nesvjestice, ali nisam tome pridavala neki znacaj, kazu da je normalno, ako su povremene. To moze znaciti manjak zeljeza, ali meni su  prije mjesec i pol, dok sam bila u bolnici, izmedju ostalog provjerili zeljezo, pa sam ga imala i vise nego sto treba, ali sutra opet vadim nalaze, pa cemo vidjeti.
Imam i ja par pitanja za sve: prvo, kad su vam poceli mjeriti tlak? Meni jos niko nije, ni u bolnici, niti dr. koji mi privatno vodi trudnocu, niti u Poliklinici...Nekako mi glupo da im ja kazem da mi izmjere, uvrijede se na svaku sugestiju, a opet, znam da je to jako vazno pratiti.
I, drugo: ima li neka od vas iz Zenice da ide na vjezbe za trudnice, gdje se odrzavaju, kojim terminima, kako se prijaviti i kad (u kojoj fazi trudnoce)? Trenutno ne poznajem ni jednu trudnicu iz ZE, pa sam u deficitu sa informacijama user posted image .

Draga BlackSwan meni je moja dr. svaki put od pocetka trudnoce mjerila tezinu i pritisak. Obavezno prvo to pa onda ultrazvuk. Obzirom da pises da i ti vodis trudnocu kod privatnika obavezno trazi da ti mjere pritisak jer je to vrlo vazno u trudnoci a kad placas pregled treba da ti urade sve sto trazis. Ne znam sto bi se uvrijedili, mada i sami bi trebali da ti ovo rade a ne da ti trazis. U svakom slucaju ti misli na sebe i svoju bebicu a oni nek se ljute ima doktora svugdje nisu jedini i nezamjenjivi.
Sretno!!!

(odgovor članu BlackSwan)
Neposredna veza do poruke: 2351
23.11.2010 20:01:33   
Lara83
IZVORNA PORUKA: Admiraaa

mala 20, ja sam u 4. mjesecu i vec par puta sam imala nesvjestice, ali nisam tome pridavala neki znacaj, kazu da je normalno, ako su povremene. To moze znaciti manjak zeljeza, ali meni su  prije mjesec i pol, dok sam bila u bolnici, izmedju ostalog provjerili zeljezo, pa sam ga imala i vise nego sto treba, ali sutra opet vadim nalaze, pa cemo vidjeti.
Imam i ja par pitanja za sve: prvo, kad su vam poceli mjeriti tlak? Meni jos niko nije, ni u bolnici, niti dr. koji mi privatno vodi trudnocu, niti u Poliklinici...Nekako mi glupo da im ja kazem da mi izmjere, uvrijede se na svaku sugestiju, a opet, znam da je to jako vazno pratiti.
I, drugo: ima li neka od vas iz Zenice da ide na vjezbe za trudnice, gdje se odrzavaju, kojim terminima, kako se prijaviti i kad (u kojoj fazi trudnoce)? Trenutno ne poznajem ni jednu trudnicu iz ZE, pa sam u deficitu sa informacijama user posted image .

Draga BlackSwan meni je moja dr. svaki put od pocetka trudnoce mjerila tezinu i pritisak. Obavezno prvo to pa onda ultrazvuk. Obzirom da pises da i ti vodis trudnocu kod privatnika obavezno trazi da ti mjere pritisak jer je to vrlo vazno u trudnoci a kad placas pregled treba da ti urade sve sto trazis. Ne znam sto bi se uvrijedili, mada i sami bi trebali da ti ovo rade a ne da ti trazis. U svakom slucaju ti misli na sebe i svoju bebicu a oni nek se ljute ima doktora svugdje nisu jedini i nezamjenjivi.
Sretno!!!

slazem se sa admirom, kod privatnika su me svaki put vagali i mjerili pritisak a i u vojnoj takodjer. medjutim na GAK-u mi samo mjere pritisak bez vaganja.
mada je oboje jako bitno, i svakako pitaj svog ginekologa.

(odgovor članu Admiraaa)
Neposredna veza do poruke: 2352
23.11.2010 20:07:12   
vila.vilica
ma najbolje je vagat se kuci i mjerit pritisak sam sebi, a ovo sto oni rade, nek bude oficijelno, ja sam ionako sama svoj doktor user posted image narucujem se kad je meni cejf, samo eto sto moram malo sarmirat za uputnicu npr za krv i urin, ali i tu dopisem sta mi fali user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2353
23.11.2010 20:12:12   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Medi_87

Vilice presao ticker u 7user posted image user posted image user posted image user posted image sutra ce i meni
Naidice kako si ti
Rose kako bebica
Usput vidim ima novih-dobrodosleuser posted image user posted image user posted image

medii
a jel joj, ja prestala vise gledat...a meni danas zene govore na vjezbama rano ti je jos..ma nije ba znam racunat user posted image
samo kako je tebi termin onda 27.2. ako si samo dan poslije mene?

rose a cuj ti male jos bira cice hahaha..šipčicu pa po guziuser posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2354
23.11.2010 20:38:11   
Lara83
evo kako vam je najlakse izracunati datum poroda:

((DATUM ZADNJE M + 7 DANA) - 3 MJESECA) = DATUM PORODA
npr: ((1. januar, 1996 + 7 dana) - 3 mjeseca) = 8. oktobar, 1996

vilo user posted image cestitam na ulasku u 7. mjesec!

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 2355
23.11.2010 20:42:28   
rose

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Vilice presao ticker u 7user posted image user posted image user posted image user posted image sutra ce i meni
Naidice kako si ti
Rose kako bebica
Usput vidim ima novih-dobrodosleuser posted image user posted image user posted image

medii
a jel joj, ja prestala vise gledat...a meni danas zene govore na vjezbama rano ti je jos..ma nije ba znam racunat user posted image
samo kako je tebi termin onda 27.2. ako si samo dan poslije mene?

rose a cuj ti male jos bira cice hahaha..šipčicu pa po guziuser posted image

vidjet ces kako su bebe svojeglave...evo moja se malkice smirila...muz kupio caj od komoraca mada i ja pijem...moguce da je muce grcevi jer doji i dohranjujem...malo malo pa se trzne i pocne plakati user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 2356
23.11.2010 20:53:26   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Lara83

hvala larouser posted image
ali po ovoj tvojoj racunici meni termin ispada 27.2.2011. tj. 20.05. + 7 =27.5. -3 mjeseca je 27 februar.
Ja sam, cim sam utvrdilada sam trudna izracunala 40 sedmica od prvog dana posljednje mece i dobila 24.2.2011. Poslije sam otisla na prvi pregled i ona mi je rekla isto. Isla sam jos kod 4 doktora i kod svakog je bilo isto, samo je ovaj posljedni rekao "izmedju 20 i 24.2. user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2357
23.11.2010 21:03:04   
vila.vilica
rose..
ma cuj..vidjela sam jednom kod rodice koje beba muke ima od grceva...nisam je vise mogla gledati, kako se iuoblicila u licu i crvan ko paprikauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2358
23.11.2010 21:03:58   
Lara83
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

hvala larouser posted image
ali po ovoj tvojoj racunici meni termin ispada 27.2.2011. tj. 20.05. + 7 =27.5. -3 mjeseca je 27 februar.
Ja sam, cim sam utvrdilada sam trudna izracunala 40 sedmica od prvog dana posljednje mece i dobila 24.2.2011. Poslije sam otisla na prvi pregled i ona mi je rekla isto. Isla sam jos kod 4 doktora i kod svakog je bilo isto, samo je ovaj posljedni rekao "izmedju 20 i 24.2. user posted image

sve zavisi i od datuma ovulacije, tako da nista nije 100% sigurno...
ali ako su ti svi dr rekli da je datum otprilike 24.02. onda se ravnaj prema tome.
za mene konkretno ova formula vjerovatno nece vaziti, jer mi ovulacija nije 14. dan. nekad doktori dan poroda odredjuju prema plodu a nekad po DZM, sve zavisi.
ma samo neka se nama nase bebice rode zive i zdrave, nije bitan datum :)

Neposredna veza do poruke: 2359
23.11.2010 21:10:16   
sunce27
Kako ste drage moje, sta se radi kod vas? Ja citav dan nisam imala vremena da se javim. Samo da znate kako ja mrzim tu vagu kada odem kod doktora, ma sve bih drugo radila ali vaganje uf. Laro, opet me sikiras, cuvaj se.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2360
23.11.2010 21:14:46   
Lara83
IZVORNA PORUKA: sunce27

Laro, opet me sikiras, cuvaj se.

sekiram i samu sebe user posted image ufff....eto jos sutra pa cu malo odmarati barem kad s posla dodjem. jesi li bila kod seke? kako malecki?

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 2361
23.11.2010 21:58:24   
mala20
mala20,nije to nista opasno,ali vrlo je moguce da si malokrvna i da ti je zeljezo slabo. Uradi nalaze pa prekontrolisi...

nazalost nije to, zeljezo mi je 24, a i hB cijela krvna slika je uredu user posted image nadajmo se da je sve ok
jos jedno pitanje :) da li ste u pocetku osjecale doslovno kako vas hormoni griju? user posted image npr ja se uopste ne mogu toplo obuci jer mi je stalno vruce user posted image user posted image pozz svim user posted image

(odgovor članu marci)
Neposredna veza do poruke: 2362
23.11.2010 22:14:10   
mala20

mala 20, ja sam u 4. mjesecu i vec par puta sam imala nesvjestice, ali nisam tome pridavala neki znacaj, kazu da je normalno, ako su povremene. To moze znaciti manjak zeljeza, ali meni su prije mjesec i pol, dok sam bila u bolnici, izmedju ostalog provjerili zeljezo, pa sam ga imala i vise nego sto treba, ali sutra opet vadim nalaze, pa cemo vidjeti.

Sretno!!!

slazem se sa admirom, kod privatnika su me svaki put vagali i mjerili pritisak a i u vojnoj takodjer. medjutim na GAK-u mi samo mjere pritisak bez vaganja.

Sretno!!!

Draga BlackShwan, procitaj prvu recenicu ovog texta. http://www.covermagazin.com/trudnoca.php?NID=3894
meni su od prvog puta mjerili i tezinu i pritisak, a nisam sigurna koliko dobro je mijenjati svog ginekologa, ali sasvim sam sigurna da ga je bolje zamijeniti nego biti nesrtan s njim. u pitanju je tvoje zdravlje, i zdravlje tvoje bebe, ne vidim sta se imaju vrijedjati, pogotovo privatnik kojem TI placas da bi te pregledao user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 2363
23.11.2010 23:45:07   
Maleno85
Eeeeeeeej evo mene ponovo user posted image user posted image user posted image

Imala sam neki problemcic sa laptopom, pa vam nisam mogla pisati, pravo ste mi nedostajaleuser posted image .

Nisam citala puno unzad, to cu kasnije, prvo da vam se javim. Upratila sam ovu temu oko mjerenja pritiska na kontrolama, pa da kazem da ja vodim trudnocu kod privatnika i da meni svaki put mjeri pritisak i tezinu. Sad sam u 4-tom mjesecu i vec drugi put radim kompletne nalaze, od urina i urinokulture pa do krvi i zeljeza. Tako je bar kod moje dr. Znam da je mjerenje pritiska puno bitno jer nije dobro da varira, tako su meni rekli.

Eto, sad vas pozdravljam.

Lijepo mi pajkite i mazite svoje tibice.user posted image

Pusicauser posted image user posted image

Sve mi je lako kad znam da me ti voliš..
T&N 15.05.2010.

(odgovor članu mala20)
Neposredna veza do poruke: 2364
24.11.2010 8:05:44   
vila.vilica
jutro žene..
da se prijavim prije nego zapnem za posao
dođe nama snijeg ali nikako nije mogao solo već sa kišom

laro..dobro veliš, nek su nam bebače zdrave i žive, a sad hoćel se moja ugurat da bude vodolija u horoskopu umjesto ribe je fakat manje bitno
sunce...da znaDeš...nisi jedina koja  mrzi vagu, ja sam posljednji put bila na vagi 2.11. i nisam se usudila da joj priđem više, joj mogu mislit kad bude kontrola kako ću da se neugodno iznenadim
mislim da je vazno vagati se uvijek na istoj vagi..jer neke vala lazu..kao recimo ova u skerlicevoj..ona pokazuje 2 kile vise i to su mi oni sami rekli,..a potvrdilo se tacnim..tako da se ja vagam na svojoj..jednom sam odstupila i vagala se kod privatnika pa sam haman u nesvjest pala zbog cifre....(tako da iako mozda moja laze i pokazuje manje ili vise...bitno je da sam na njoj od pocetka i znacu konacnu sifru )

sto se tice pritiska, meni je nizi pa se to vidjelo i neki dan pri vadjenju krvi..nikako da se nakapa iz vene

cmoka i cuvajte se da ne padnete ..moram ja potkivanje cizama...nisam stabilna!

(odgovor članu Maleno85)
Neposredna veza do poruke: 2365
24.11.2010 8:07:30   
vila.vilica
joj jes mi mrgudan ovaj post gore bez ijednog smajlija...ali to je zato sto sam kopirala post za slucaj nevolje na forumu..i bas se ista desila..i kad sam fino sve "paste" nestalo smaja user posted image

Neposredna veza do poruke: 2366
24.11.2010 9:58:55   
Medi_87
Jutrooo, evo ja se spremam na fax, nesta ne stomak zega, sto bi rekao mm
Mozda je od iscjetka ne znam vise ni sama
Vilice meni je dr rekla da mi je 28.2. terminuser posted image user posted image
Pozzz,Admira jes li još 2 u 1 iliuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2367
24.11.2010 10:29:13   
Rimljankaa
Jutro user posted image zene....  :)

Od jucer se nikako nestigoh javiti.. Lara vam je vec penjela da smo bili na vjezbicama i da je super bilo. Vala mi je dugo trebalo da se nakanim,ali nikad kasno nije. Stvarno se svasta moze korisnog nauciti.
Ja sam svega sto sam se sjetila prepricala muzu,pa neka i on nesto pamti....

Mene moja bebica probudila jutros oko 6h,uzvrstila se nesto,kad ja vidim ja malo na stomak nalegla user posted image user posted image user posted image   Odmah se buni! :)

Sto se tice ovog odredjivanja datuma poroda,i meni je doktor racunao po ovoj formuli koju je Lara stavila. Meni je zadnja M bila 11.4.,tako da mi je rekao da je pord aBd 18.1.,s tim,sto kaze, da moze 7 dana prije ili 7 dana kasnije...

Preselismo se i u novo porodiliste!!!!  Jupi,jupiii,jupiiiii  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A o vagi necu ni da komentarisem....Ja je imam kuci,ali gotovo nikad se ne izvagam... ne mogu da se nerviram! user posted image

Cuvajte se leda i klizanja,i svakako se toplite!!!  :)))

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 2368
24.11.2010 10:32:54   
Rimljankaa
Nisam sigurna da li se ovo smije,ali svakako je iz dobre namjere...

Za trudnice kojima je pomalo dosadno,danasnja Azra :

http://www.megaupload.com/?d=QDAXO7IP

(odgovor članu Admiraaa)
Neposredna veza do poruke: 2369
24.11.2010 10:48:46   
balasgirl
Ćao žene, evo da se javim, ja jučer stigla kući sa svojim bebaćem. Sve je prošlo ok, bilo je i bolova, ali sve se zaboravi čim sam dobila svoje čedo u naručje. Ljubim vas pa se tipkamo.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2370
24.11.2010 10:50:28   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: balasgirl

Ćao žene, evo da se javim, ja jučer stigla kući sa svojim bebaćem. Sve je prošlo ok, bilo je i bolova, ali sve se zaboravi čim sam dobila svoje čedo u naručje. Ljubim vas pa se tipkamo.

Cestitam Blas!!!!!1   user posted image user posted image user posted image user posted image

Brz oporavak ti zelim, maloj bebici dug i zdrav zivot... Uzivajte jedno u drugom!!!!!

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 2371
24.11.2010 11:16:29   
mamin cvjetić
Jutrić moje bebele evo ja još spavam ali uzgor ama ne mogu nikako da se razbudim džaba i kafa i sve ja spavam i spavam user posted image user posted image a moj maleni pišonja udara li udara samo nek udara još malo i gotovo.
Balasi čestitam na bebici i da ti bude živ i zdrav duuuugo godina a ti da se što prija oporaviš.

sve ostale puno pozdravljam i šaljem puuuuno cmokića iuser posted image user posted image možda vam se neću javljati par dana pa eto da znateuser posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 2372
24.11.2010 11:26:46   
Cickolini
Pozdrav,

vidim vecina uziva u vjezbicama ... i ja cu nadam se uskoro ali na one zajednicke sa muzicima user posted image user posted image user posted image Bas me zanima kako ce to izgledati :) Mrzim vagu definitivno jer mi je preksinoc na kontroli pokazala da sam se ukupno 10 kg udebljala, a imam jos skoro dva mjeseca user posted image user posted image user posted image ali hajd skinut ce se valjda to ... samo nek je sve uredu. Kazem ja svojim babicama kako sam vadila nalaze u Sarajevu i kako sam malokrvna i kako mi je zeljezo ispod prosjeka, kazu one meni ne brini se ima ih i sa gorim nalazima ... moje babice su za nagrade haha
Moja bebica je danas mirna i ne lupa puuuno pa se ja odmah zabrinem, ali zna me cesce tako trzati pa se trudim da o tome ne mislim.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 2373
24.11.2010 11:39:44   
lelaneno
user posted image pozzz svim forumašicama....
baš sam sinoć bila kod drugarice koja se porodila prije 20 dana po drugi put,prvi put je bio sinčić a sada maja cujica user posted image kaže da joj je bilo lakše prvi put,a drugi put užas....kako mi je ispričala kako sve ide redoslijedom uhvatila me panika,inače sam ušla u 9 mj trudnoće i termin mi je kraj decembra,hvala bogu na novoj klinici Jezero.....
CICKOLINA blago tebi pa si tako rasterećena user posted image

07.01. u 12:30 na svijet dosao moj princ,hvala Bogu na ovakvom poklonu, beskrajno sretna uz svog sincica....

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 2374
24.11.2010 12:22:47   
mery s.
lelaneno, kad ti je termin? i meni je u decembru,12og. Ma necemo panicariti, samo razmisljaj pozitivno!!! A za svoju bebicu vrijedi svasta istrpitiuser posted image

(odgovor članu lelaneno)
Neposredna veza do poruke: 2375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pušenje u trudnoči.
пеперутка16

Htela bih da znam iskustvo PUŠAČA vezano za ovu temu, dali su i dalje pusile, jer znam, da nepusaci jako rigorozno reauguju i ne razumiju tu zelju za tu pustu cigaru.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *