mala20
|
IZVORNA PORUKA: Admiraaa IZVORNA PORUKA: BlackSwan mala 20, ja sam u 4. mjesecu i vec par puta sam imala nesvjestice, ali nisam tome pridavala neki znacaj, kazu da je normalno, ako su povremene. To moze znaciti manjak zeljeza, ali meni su prije mjesec i pol, dok sam bila u bolnici, izmedju ostalog provjerili zeljezo, pa sam ga imala i vise nego sto treba, ali sutra opet vadim nalaze, pa cemo vidjeti. Imam i ja par pitanja za sve: prvo, kad su vam poceli mjeriti tlak? Meni jos niko nije, ni u bolnici, niti dr. koji mi privatno vodi trudnocu, niti u Poliklinici...Nekako mi glupo da im ja kazem da mi izmjere, uvrijede se na svaku sugestiju, a opet, znam da je to jako vazno pratiti. I, drugo: ima li neka od vas iz Zenice da ide na vjezbe za trudnice, gdje se odrzavaju, kojim terminima, kako se prijaviti i kad (u kojoj fazi trudnoce)? Trenutno ne poznajem ni jednu trudnicu iz ZE, pa sam u deficitu sa informacijama user posted image . Draga BlackSwan meni je moja dr. svaki put od pocetka trudnoce mjerila tezinu i pritisak. Obavezno prvo to pa onda ultrazvuk. Obzirom da pises da i ti vodis trudnocu kod privatnika obavezno trazi da ti mjere pritisak jer je to vrlo vazno u trudnoci a kad placas pregled treba da ti urade sve sto trazis. Ne znam sto bi se uvrijedili, mada i sami bi trebali da ti ovo rade a ne da ti trazis. U svakom slucaju ti misli na sebe i svoju bebicu a oni nek se ljute ima doktora svugdje nisu jedini i nezamjenjivi. Sretno!!! slazem se sa admirom, kod privatnika su me svaki put vagali i mjerili pritisak a i u vojnoj takodjer. medjutim na GAK-u mi samo mjere pritisak bez vaganja. mada je oboje jako bitno, i svakako pitaj svog ginekologa. IZVORNA PORUKA: Lara83 IZVORNA PORUKA: Admiraaa IZVORNA PORUKA: BlackSwan mala 20, ja sam u 4. mjesecu i vec par puta sam imala nesvjestice, ali nisam tome pridavala neki znacaj, kazu da je normalno, ako su povremene. To moze znaciti manjak zeljeza, ali meni su prije mjesec i pol, dok sam bila u bolnici, izmedju ostalog provjerili zeljezo, pa sam ga imala i vise nego sto treba, ali sutra opet vadim nalaze, pa cemo vidjeti. Imam i ja par pitanja za sve: prvo, kad su vam poceli mjeriti tlak? Meni jos niko nije, ni u bolnici, niti dr. koji mi privatno vodi trudnocu, niti u Poliklinici...Nekako mi glupo da im ja kazem da mi izmjere, uvrijede se na svaku sugestiju, a opet, znam da je to jako vazno pratiti. I, drugo: ima li neka od vas iz Zenice da ide na vjezbe za trudnice, gdje se odrzavaju, kojim terminima, kako se prijaviti i kad (u kojoj fazi trudnoce)? Trenutno ne poznajem ni jednu trudnicu iz ZE, pa sam u deficitu sa informacijama . Draga BlackSwan meni je moja dr. svaki put od pocetka trudnoce mjerila tezinu i pritisak. Obavezno prvo to pa onda ultrazvuk. Obzirom da pises da i ti vodis trudnocu kod privatnika obavezno trazi da ti mjere pritisak jer je to vrlo vazno u trudnoci a kad placas pregled treba da ti urade sve sto trazis. Ne znam sto bi se uvrijedili, mada i sami bi trebali da ti ovo rade a ne da ti trazis. U svakom slucaju ti misli na sebe i svoju bebicu a oni nek se ljute ima doktora svugdje nisu jedini i nezamjenjivi. Sretno!!! slazem se sa admirom, kod privatnika su me svaki put vagali i mjerili pritisak a i u vojnoj takodjer. medjutim na GAK-u mi samo mjere pritisak bez vaganja. mada je oboje jako bitno, i svakako pitaj svog ginekologa. Draga BlackShwan, procitaj prvu recenicu ovog texta. http://www.covermagazin.com/trudnoca.php?NID=3894 meni su od prvog puta mjerili i tezinu i pritisak, a nisam sigurna koliko dobro je mijenjati svog ginekologa, ali sasvim sam sigurna da ga je bolje zamijeniti nego biti nesrtan s njim. u pitanju je tvoje zdravlje, i zdravlje tvoje bebe, ne vidim sta se imaju vrijedjati, pogotovo privatnik kojem TI placas da bi te pregledao
|