Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.11.2010 19:37:26
sarah
Kako ste trudnice danas?
Ja sam uzivala u ovom lijepom danu, setala u prirodi, ma milina. Zivio vikend i lijepo vrijeme!
Laro, mi vec mozemo poceti lagano da gledamo plave stvari za bebe i da zaboravimo na roza boju, na haljinice i suknjice. A idemo svakako na te vjezbice uskoro. Vilo, gdje si kupila tu haljinu, hocu i ja ako moze i za trudnice a i za poslije Mamin cvjetic, ja koristim mast za bradavice babylove od dm-a (Brust warzen salbe), i namazem ih kruznim pokretima, ali ne bas svaki dan vec kad sam raspolozena. Ako neko ima neki bolji prijedlog samo recite.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.11.2010 19:58:36
vila.vilica
sarah kupila sam je u sokaku gdje je kafic cheers.-..neki od onih sokaka blizu hotela Evropa...imas tacno preko puta 2 radnje profitexa, metraza i gotove stvari :) a ja ono vjecno ignorisalaa...joj ima super odjece..haljina je bila 64 km...ostale stvari nisam smjela zagledati ovaj put
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.11.2010 21:40:09
m.i.n.a.
Vece... evo da vam se javim iz Ze...danas sam se bas nahodala,umorila i odmorila.. sad sam se bila prepala,dok sam se umivala sa onim losionom za skidanje sminke slucajno sam malo probala jezikom..naravno da sam odmah izaprala grlo i cinilo mi se ok,ali dok sam poslije toga sjela tako me nesto stislo,ma neda mi udahnut,samo plitko udahnem i cim probam dublje nekako cudan osjecaj,bol..bas sam se bila prepala kao je beba jer nisam stvarno puno tog losiona probala,a jos manje progutala al me disanje isprepadalo..sestra mi kaze popij mlijeka mlijeko onace bilo kakve otrove iz organizma lahko neutralise...i sad ode na balkon na zrak...valjda nije sta ozbiljno,da nece uticat na bebu..ako ne prodisem kako treba moracu zvat mm u hitnu jer me strah zaspat ovako,valjda ce me htjet bar pregledat iako se vodim u Sa,mada se nadam da necu uoopste morat ici...eto ja vam se raspisah... Sailormoon draga cestitam ti,zelim sve najljepse tebi i tvojoj princezi...nestrpljivo cemo cekat da nam se javis da pricom.. svima veliki pozz...idem na balkon..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 6.11.2010 22:24:01
rose
IZVORNA PORUKA: sarah
Kako ste trudnice danas?
Ja sam uzivala u ovom lijepom danu, setala u prirodi, ma milina. Zivio vikend i lijepo vrijeme!
Laro, mi vec mozemo poceti lagano da gledamo plave stvari za bebe i da zaboravimo na roza boju, na haljinice i suknjice. A idemo svakako na te vjezbice uskoro. Vilo, gdje si kupila tu haljinu, hocu i ja ako moze i za trudnice a i za poslije Mamin cvjetic, ja koristim mast za bradavice babylove od dm-a (Brust warzen salbe), i namazem ih kruznim pokretima, ali ne bas svaki dan vec kad sam raspolozena. Ako neko ima neki bolji prijedlog samo recite.
Puno pozdrava za sve!
mislim da ti je ta mast za bradavice tek nakon poroda...tj. kada beba krene da doji a ti imas ragade...od nje ti bradavice nece "ogrubiti" a trebale bi...elem ne diraj bradavice dok ne udjes u 9 mjesec...podrazaj moze izazvati kontrakcije...evo meni prodje 9-i a ja ih jos ni jednom ne istrljah grubo peskirom a trebala bih...ujutro cu pred kontrolu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 7.11.2010 0:57:55
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: ajnur
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Rose, najprije sretno, a onda ne daj im da te nagovore na indukciju, makar još malo ;) I ono što je moje iskustvo sa Općom bolnicom, slobodno im iznesi svoj stav i pitaj za savjet, poštuju majčine želje i spremni su te podržati i profesionalno posavjetovati (makar oni sa kojima sam ja bila u kontaktu (dr. Gutić, dr. Mašić, dr. Drljević, dr. Nakaš).
Meni su sat morali ukljuciti indukciju i ....uh ne volim se ni sjecati.Izbjegnite ako mozete
ja sam imala indukciju uključenu sat i po...otvorila se 9cm i nikako onaj 1 cm da se otvorim a nisam ni napon imala. nije baš prijatno iskustvo ali eto prošlo je....sada imam svou djevojčicu i o porodu više i ne mislim. rose, samo hrabro. otiđi smirena koliko možeš, puno lakše se sve prebrodi. ja sam na porod otišla sa trudovima svakih 10 min a išla sam mirna kao da ne idem u bolnicu.
za vas ostale, stojim na raspolaganju ako imate nekih pitanja. sve vas pozdravljam i željim vam trudnoću kao što je moja bila...bez ikakvih problema.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 7.11.2010 10:15:15
Rimljankaa
Drage trudnice samo da vas pozdravim.. Jucer cijeli dan u hodnji,i do zenice smo stigli... Vjerovatno i danas.... Moj muz je u ribarenju s prijateljima,a ja cu vjerovatno u skitnju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 7.11.2010 10:24:32
sunce27
Samo hodaj dok je jos ovog lijepog vremena! Ja se prethodnih dana nisam smirivala. Danas mi je ipak dan rezervisan za odlazak kod roditelja, dolaze moje seke pa se eto svi okupimo. Veliki pozdrav za sve vas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 7.11.2010 11:01:17
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
IZVORNA PORUKA: ajnur
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Rose, najprije sretno, a onda ne daj im da te nagovore na indukciju, makar još malo ;) I ono što je moje iskustvo sa Općom bolnicom, slobodno im iznesi svoj stav i pitaj za savjet, poštuju majčine želje i spremni su te podržati i profesionalno posavjetovati (makar oni sa kojima sam ja bila u kontaktu (dr. Gutić, dr. Mašić, dr. Drljević, dr. Nakaš).
Meni su sat morali ukljuciti indukciju i ....uh ne volim se ni sjecati.Izbjegnite ako mozete
ja sam imala indukciju uključenu sat i po...otvorila se 9cm i nikako onaj 1 cm da se otvorim a nisam ni napon imala. nije baš prijatno iskustvo ali eto prošlo je....sada imam svou djevojčicu i o porodu više i ne mislim. rose, samo hrabro. otiđi smirena koliko možeš, puno lakše se sve prebrodi. ja sam na porod otišla sa trudovima svakih 10 min a išla sam mirna kao da ne idem u bolnicu.
za vas ostale, stojim na raspolaganju ako imate nekih pitanja. sve vas pozdravljam i željim vam trudnoću kao što je moja bila...bez ikakvih problema.
hvala lady...mada se ova moja trenutno uspavala...i svu noc sam jedva ustajala koliko su me kosti bolile...mislim da nece ona jos....vidjet cemo dokle smo danas na kontroli
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 7.11.2010 11:11:54
neda 30
Pozdravčić trudničice
Mi smo danas dobro, vijeme super pa se čovjek bolje i osjeća. Danas nam je ticker prešao u 5. mjesec . U petak idemo na pregled, poželila sam vidjeti malu bebachu, a možda ovaj put i saznamo je li pišonja ili pišonjica
Želim vam svima ugodan ostatak vikenda,
Sailormoon česttitam ti i želim puno sretnih godina sa tvojom bebicom!!!!!!