|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
26.10.2010 18:50:47   
SailorMoon
Mynxlee u mene je normalna praxa i mogla sam i ja tako extra da platim. Ja sam u Berlinu, ali me cudi jer mnogim mojim prijateljicama rade Dr. UZ da neplate extra, na svakom pregledu. A imaju samo pravo na 3 UZ kao ja. Zato mi je boli cudno. Kako se ti osjecas?
Mene bas boli, ali eto jos nista. A muz mi ima odmora od 1. pa moracemo vidjeti dali moze malo pomaci odmor.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1251
26.10.2010 19:50:09   
rose
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Cao drage moje, kako ste mi vi?
Mi smo dobro,  sad nam bila babica. Imamo lazevice, stomak tvrd. Bebino srce fino kuca, ali smo jos kroz zatvoreni i materica se jos nije spustila. Kaze potraja ce to jos malo. Shittttttt
Rose kako si ti, imali sta kod tebe?
Laro draga javi se, sta je bilo??
Mynlix u kojoj si ti sedmici, jeli ti jos prerano ili se ipak moze? Drzim ti frige i nebrini se.

Ja sam vam se bas uljenila, i manje tipkam, ali citam vas ipak redovnouser posted image

ja jos uvijek radim po tome ti je jasno da se kod mene ne desava nista dramaticno cak ni lazice...jedino sto mi je pritisak malo povisen al to nadam se drzim pod kontrolom likeovima...i strasno mi se spava...isla na vjezbe danas kad nisam zaspala...ja mislim da ce ova moja malo i tremin probiti user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1252
26.10.2010 21:27:48   
mynxlee

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Mynxlee u mene je normalna praxa i mogla sam i ja tako extra da platim. Ja sam u Berlinu, ali me cudi jer mnogim mojim prijateljicama rade Dr. UZ da neplate extra, na svakom pregledu. A imaju samo pravo na 3 UZ kao ja. Zato mi je boli cudno. Kako se ti osjecas?
Mene bas boli, ali eto jos nista. A muz mi ima odmora od 1. pa moracemo vidjeti dali moze malo pomaci odmor.

I kod mene je privatna praksa. Ne znam kako ide s drugim zenama, ali meni su ponudjene tri opcije: tri UZV-a, plati 180 eura pa ces imati svaki put ili kad hocu da platim pojedinacno. Normalno da mi je isplatnija bila ova druga opcija, mada mnoge zene izbjegavaju UZV zbog ozracivanja, ali ja nisam tog misljenja.
MM ce uzeti slobodno kada odem u bolnicu i dok budem tamo bila. Tako je dogovorio sa sefom. Tesko mi je sjediti. Moram se nageti dok sjedim, a da izvines evo dobila i neki proliv. Valjda ce uskoro poceti bolovi. Bar se nadam. Nadam se da ces i ti do 01. rijesiti se user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1253
26.10.2010 22:58:21   
sarah
Drage moje, samo da vas kratko pozdravim pa odoh u horizontalu.

SailorMoon i mynxlee, vama se priblizava termin pa vam zelim puno srece i da sve prodje kako treba user posted image
Laro, pa kakve su sad opet kontrakcije kod tebe? Bice to sve uredu draga, samo stvarno moras malo na odmor, pa koliko toliko.
Admiraa, dobro dosla.
Rose, Vilo, hvala vam na info za onu radnju sa farmerkama. Pretpostavljala sam da je ta pa bi trebala da svratim uskoro.
Gagach, meni je med. sestra rekla da mi je najbolje da krenem na vjezbe kad budem u 5. mjesecu, pa eto i to ce uskoro aBd. Mozemo se dogovoriti oko toga, a valjda cemo ubrzo i na tu kaficu.
Niste mi rekle odgovara li vam u ponedjeljak?
Velika pusa za sve...

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1254
26.10.2010 22:59:43   
sunce27
Sta se radi kod vas drage moje trudnice? Ja sam i dalje prehladjena, ali se nadam da ce i ovome vise doci kraj! Laro, duso, nadam se da je sve ok kod tebe, bas si me zabrinula? Ljubim sve ostale...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1255
26.10.2010 23:38:50   
esmina i bebina mam
sunce27 ne spavas user posted image
Sad vodis brigu sa prehladom a sta je sa Larom ne mogu vise postove upratiti tek sam Esmu uspavala nesto nije htjela valjda nece praviti probleme ujutro za vrtic

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1256
26.10.2010 23:44:38   
gagach
drage moje evo da se i ja javim na brzinu. sinoc vam ne mogu opisati svoju noc...mislila sam da cu umrjeti. Povracala sam do pet ujutro i na kraju vise nisam imaala sta i pocela sam povracati krv pa sam umrla od straha...kazu da su mi kapilari od naprezanja popucali...sva sam iscrpljena i istraumirana...danas sam bolja, jos uvijek mi je malo muka ali nadam se da vise nece biti povracanja...user posted image
kazu da sam najvjerovatnije nesto pojela...al ne kontam sta...svi su jeli isto sto i ja...
bas sam se prepala za bebicu jer me stomak jako bolio od naprezanja...ko ce sad docekati iduci uz...stalno se nesto desava i bas nemam mira...samo zelim da malo uzivam u ovoj trudnoci a uvijek neke trzavice...

Laro mila nama bas ne ide ha? nadam se da si bolja...imas veliki kissic od mene...

ostalim buckama saljem isto 1000 pusica i javim se cim me ova depresija prodje...nadam se da ce to biti kad se dobro najedemuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1257
27.10.2010 5:54:52   
mynxlee
gagach, mozda si ipak nesto pojela sto ti ne pase. Iako su svi jeli isti sto i ti, pretpostavljam da nisu svi trudni kao ti user posted image

Ja sam cijelu noc mobilna. Imam bolove u ledjima u nejednakim intervalima. Relativno jaki bolovi, ali podnosljivi. MM nije otisao na posao, jer ceka da se ujednace pa da idemo u bolnicu. Sredila sam po kuci sto je trebalo, kao da se krecem, a evo sad da vam se javim,

Drzite nam fige! Cmokica od nas.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1258
27.10.2010 6:59:22   
jasmin
mynxlee,da ti i ovdje pozelim puno srece i porod kakav zelis.user posted image user posted image user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1259
27.10.2010 9:19:45   
taurus
IZVORNA PORUKA: mynxlee

gagach, mozda si ipak nesto pojela sto ti ne pase. Iako su svi jeli isti sto i ti, pretpostavljam da nisu svi trudni kao ti user posted image

Ja sam cijelu noc mobilna. Imam bolove u ledjima u nejednakim intervalima. Relativno jaki bolovi, ali podnosljivi. MM nije otisao na posao, jer ceka da se ujednace pa da idemo u bolnicu. Sredila sam po kuci sto je trebalo, kao da se krecem, a evo sad da vam se javim,

user posted image user posted image user posted image user posted image  da nam što prije javiš da si se porodila i da je sve super prošlo
sretnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1260
27.10.2010 9:20:26   
gagach
IZVORNA PORUKA: mynxlee

user posted image user posted image user posted image user posted image nek je sa SRECOM draga...mislit cemo na tebeeeeeuser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1261
27.10.2010 9:51:15   
rose
hajmo druga jesenja beba pa cemo i mi ostale...

btw. sta je s ajnur, zna li iko??

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1262
27.10.2010 9:55:36   
Mama2b
Dobro jutro drage moje

m.i.n.a., Rimljanka, esmina i bebina mama
i sve ostale, evo mene na radnom mjestu, sto znaci da sam puno bolje, sipak me je spasio, a i dijeta (jela sam samo rizu sa malo hljeba) i naravno neizostavni slatki program - al ovog puta cokolada za kuhanje:)) Prestali grcevi, stomak ozdravio, ja se udaljila od wc solje....

mynxlee - zelim ti puno srece i drzim ti fige, da bude onako kako ti sebi zelis, a uvjerena sam da ce biti aBd sve u redu, psiha puno utice, naoruzaj se pozitivnom energijom, jer aBd uskoro ces u narucju imati svoju malu bebaruuser posted image Kako bi rekla Berina (babica) sa Otoke - zagrli svoje bolove, jer te vode korak blize do tvoje bebe:)))

Lara 83 - plakanje i sikiracija uticu na tebe, tvoj pritisak i raspolozenje, a to sve prelazi i na bebu, a bebac ti mase i govori da je dobro, moras se sama ubjediti da ce biti sve dobro, meni je to puno pomoglo u kriticnim mjesecima dok mi je luda doktorica govorila "Mi se borimo za bebu sve dok vidimo otkucaj srca" (ubrzo sam nakon toga promjenila dr), pa onda 2 herpesa, 2 krvarenja, povracanje po 15 na dan, lezanje u bolnici, mirovanje i cuvanje rizicne trudnoce. Sad sam super, evo me na poslu, 8.mjesec i jedva cekam porod:) Samosugestija je cudna stvar, vjeruj mi, i nemoj gubiti vrijeme na negativne misli, znas za onu "jacanjem duha jacas svoje tijelo":) Evo me kao dr.Phlluser posted image Inace koja si sedmica?

sunce 27
- zelim ti brzo, brzo ozdravljenje
gagach - sve bude i prodje, nedaj se, meni su kokice pomogle kad sam povracala, kupile mi kiselinu, a mozda si samo pokvarila stomak kao ja, probaj sa cajem od sipka, meni je stavrno pomogao, i uvedi si dijetu barem 2, 3 dana da smiris stomak, kuhani krompir ili riza...

naidica, rose, felix, taurus, medi 87 (hej sto se tice odjece, ma nama je sve dozvoljeno da nosimo, da vidis mene i slojeva, ja nosim sve moje prijasnje jaknice i sakoe, naravno nista se ne moze zakopcati, al dobar sal i marama preko stomaka, pokrije a i super kombinacija), sailormoon, Alma, sarah i sve ostaleee- user posted image user posted image user posted image

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1263
27.10.2010 10:12:41   
rose
ja izuzev hlaca nosim svu svoju predtrudnicku odjecu...majice, dzempere...doduse trenutno samo jedan duks mogu zakopcati ali i tremin mi je blizu pa se ne sekiram user posted image

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 1264
27.10.2010 10:23:49   
gagach
IZVORNA PORUKA: Mama2b

gagach - sve bude i prodje, nedaj se, meni su kokice pomogle kad sam povracala, kupile mi kiselinu, a mozda si samo pokvarila stomak kao ja, probaj sa cajem od sipka, meni je stavrno pomogao, i uvedi si dijetu barem 2, 3 dana da smiris stomak, kuhani krompir ili riza...

ma joj samo sam se prepala...al sad sam bolja stvarno...malo me kiselina pati ali sam na dijeti pa se nadam da ce i to prestati.
Hvala na savjetu:) i divan si komentar ostavila lari...to je jedan od savjeta zbog kojeg volim ovaj RR:)

(odgovor članu Mama2b)
Neposredna veza do poruke: 1265
27.10.2010 10:28:58   
Rimljankaa
Drage moje samo  da vam se brzo javim.Kako vidim vecina je imala burnu noc i kod mene je isto.
Mene su ledja razvaljivala. Nesnosljivi bolovi. Cijelu noc ni ja ni mm nismo zaspali. Krsta se raspadaju,samo zigovi,leci nikako ne mogu,a ni sjesti..Nis tajati,samo pomalo hodati. On me masirao,i dok me masira malo mi bolje.

Zaspala sam negdje pred zoru,i to samo na lijevoj strani. Najvise mebole krsta i to desna strana. bas me strah. Citam normalno je,ali ne znam je li normalno da me ovoliko boli?!
Jutros je malo bolje,ali i dalje me boli..Jedino kad legnem na lijevu stranu,malo se smirim prestane.

Ne znam smijem li cime mazati? Voltaren kremom ili? Joj Boze dragi ako ovako potraje do kraja trudnoce ne znam kako cu izdrzati???user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1266
27.10.2010 10:33:48   
rose
otidji doktoru i pitaj...nije dobro da ne mozes spavati od bolova...ja nisam imala slicnih tegoba...najbolje da se posavjetujes s doktorom i da sebi olaksas...ipak imas ti jos pred sobom

Neposredna veza do poruke: 1267
27.10.2010 10:37:29   
Rimljankaa
To je samo sinoc bilo. Sacekacu jos danas da vidim kako ce biti,ako nastavi ici cu doktoru. Ne znam smijem li topliti ledja?

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1268
27.10.2010 10:37:44   
gagach
rimljanka najbolje je definitivno da se konsultujes sa doktorom...ako nista sebe ces smiriti...joj sta je ovo...bas nas je krenulo...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1269
27.10.2010 10:45:22   
taurus
Rimljanka nažalost ne smiješ koristiti voltaren gel, ali te muž može masirati nekim uljem za masažu, možeš popiti apaurin
nazovi svog dr.-možda da odeš na Uz da se smiriš i vidiš da je sve ok
moguće je da je beba pritisnula neki živac pa te boli, možda si se prehladila, može biti i od bubrega i mokraćnih kanala ili si napravila nezgodan pokret pa ti se malo živac ukliještio

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1270
27.10.2010 10:51:17   
Rimljankaa
Gagach vidim i ti si imala burnu noc? kakva si jutros? Sto kazes bas nas je krenulo... Treba izdrzati do kraja...

Taurus,moguce da sma se i nahladila,mada se stvarno cuvam. Evo sad sam nekakav sal umotala oko krsta. Skoro sma davala nalaze i radila urinokulturu koja je uredna,tako da mislim da ne bi trebali biti mokracni kanali. A istina je da cesto piskim.
Sinoc smo imali odnose,i posle toga me zaboljelo,pa se smirilo,da bi me probudilo u noci. Stvarno smo bili pazljivi,a eto prisjelo nam je...

Jutros se malo smirilo,sacekacu jos danas,pa ako se nastavi zvacu doktora.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1271
27.10.2010 10:54:16   
gagach
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Gagach vidim i ti si imala burnu noc? kakva si jutros? Sto kazes bas nas je krenulo... Treba izdrzati do kraja...

a bolja sam al sam iscrpljena kao da me poplava izbacila...strasno...da zeno treba izdurati...kako meni dr kaze trudnoca traje 9 mjeseci aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Neposredna veza do poruke: 1272
27.10.2010 10:55:01   
rose

To je samo sinoc bilo. Sacekacu jos danas da vidim kako ce biti,ako nastavi ici cu doktoru. Ne znam smijem li topliti ledja?

mozda je neka vrsta isijasa...mozda si preforsirala neku stranu tijel na kojoj spavas...mene recimo boli zglob lijeve ruke jer kada spavam na lijevom boku glavu naslanjam na tu ruku i bas me boli nekad

Neposredna veza do poruke: 1273
27.10.2010 10:56:35   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: rose

mozda je neka vrsta isijasa...mozda si preforsirala neku stranu tijel na kojoj spavas...mene recimo boli zglob lijeve ruke jer kada spavam na lijevom boku glavu naslanjam na tu ruku i bas me boli nekad

Rose ja uvijek spavam na desnoj strani. I prije trudnoce,a i sad. Ne mogu zaspati drugacije. I sad me najvise boli desna strana,moguce je da od tezine sam je preforsirala...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1274
27.10.2010 11:36:06   
neda 30
Drage user posted image vidim da vam je većini noćas bilo burno..user posted image

Gagach draga baš je tako i meni moj dr rekao "pa vi ste trudni, a trudnoća traje devet mjeseci"user posted image , drži se draga, koliko vidim prestalo je, malo si uvedi dijetu i biće to okuser posted image
Rimljanko ako ti godi taj položaj na lijevom boku tako i lezi, možeš i apaurin popiti ili Mg malo za opuštanje mišića. Čuvaj se milauser posted image
Laro nadam se da su danas kontrakcije prestale,user posted image user posted image
Mynxlee sretno danas user posted image user posted image user posted image

Sunce, esmina i bebina mama, rose, taurus, mama2b i sve ostale koje ne pomenuh velikiuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *