|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
26.10.2010 15:30:12   
SailorMoon
Cao drage moje, kako ste mi vi?
Mi smo dobro,  sad nam bila babica. Imamo lazevice, stomak tvrd. Bebino srce fino kuca, ali smo jos kroz zatvoreni i materica se jos nije spustila. Kaze potraja ce to jos malo. Shittttttt
Rose kako si ti, imali sta kod tebe?
Laro draga javi se, sta je bilo??
Mynlix u kojoj si ti sedmici, jeli ti jos prerano ili se ipak moze? Drzim ti frige i nebrini se.

Ja sam vam se bas uljenila, i manje tipkam, ali citam vas ipak redovnouser posted image

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1226
26.10.2010 15:31:37   
Lara83
Nisam vam se stigla ranije javiti jer sam morala na 2 sastanka ici nakon doktora. Uglavnom, dr nije mogla vidjeti bilo kakve kontrakcije na UZ, kaze da ih je vjerovatno apaurin umirio. Ali nije bas bila odusevljena kad sam joj rekla da vec 2 noci me bude grcevi. Preporucila mi je apaurin 2x1 i za 15 dana kontrolu, ako se ne bude smirilo ukljucit ce mi gynipral. Posteljica je ok. Bebach je u isto redu, mase rukicama i pravo je aktivan mashallah. Pritisak mi je nikakav, kaze ona od sekiracije…Opet sam otplakala turu kad sam izasla iz ordinacije. Samo da sve ovo na hajr i na dobro izadje ako Bog da. Bas sam down cijeli dan…Dr je to odmah primjetila, kaze ‘evo maleni mase svojoj mami da se ne sekira’ ali ja se ni nasmijati nisam mogla. Taman sam se bila opustila i mislila da je sve ok, a sad opet…...Bice ako Bog da uredu…
Hvala vam od srca Neda30, medi, rimljanka, naidica, felix, Taurus, Esmina, mynxlee…divne ste!
Vasa podrska mi puno znaci, jer jedino ovdje se mogu iskreno izjadati. Ljubim vas!

Neposredna veza do poruke: 1227
26.10.2010 15:35:39   
Lara83
mynxlee tek sada procitah sta ti se desilo. joj ta doktorska nemarnost i nedovoljna posvecenost me najvise nervira. bice to sve u redu, bitno je da je s bebicom sve ok. uz tebe smo i sretno u ponedjeljak!!!
sailormoon user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1228
26.10.2010 15:37:34   
Rimljankaa
Laro,larooo uvijek paniku dizes... Jos znam od samog pocetka.. Uh, sad bi te samo dobro iskritikovala zbog te tvoje sikiracije.
Koliko si se samo trgala i sikirala na pocetku pa je sve hvala Bogu bilo u najboljem redu..
I sad tako.. Smiri se zeno! Da su nekakve jake konrakcije,ne bi ih apaurin bas tako umirio i vidjela bi ih doktorica. Znaci nemas razloga za toliku brigu. Za odmor i opustanje svakako da imas,i trebasto sebi priustiti.
Pusti majstore,posao i sve drugo...
HvalaBogu posteljica ti je uredu,plodna voda isto,beba aktivna,ziva mase rucicama-i kakvi razlozi za toliku sikiranciju? Samo da gore izazoves! Sto ce ti to?! Gledaj malo pozitivno!
I nemoj da places i da se stresas. Places,a nemas razlog da bi plakala? Nedaj Boze pravog razloga pa onda da places.
Zato glavu gore,odmaraj se,slusaj savjete doktorice ib ice to ako Bog da sve u najboljem redu!!!!

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1229
26.10.2010 15:38:47   
Lara83
zaboravih vas pitati, nakon dr sam uzela nalaze hepatitisa B i rubeole.
ovako pise:

Rubellavirus  IgG  17.3 IU/ml  pozitivna
Rubellavirus  IgM                    negativna

Hepatitis B                              negativna

user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1230
26.10.2010 15:39:09   
mynxlee
Ma i ja sam se bila ziva isprepadala. Sve mi je nekako, ali jos kad pomislim da se moram rastati od svog sina, tesko mi. Izgleda da mi je jutros ispao sluzni cep, pa sad osjecam nelagodu u donjem dijelu ledja. Molim Boga da mi uslisi molitve i da rodim prirodno.
Samo da bebici nista ne manjka, a ja cu se pritrpiti nekako.

IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Mynxlee  uh malo me prepade svom ovom tvojom pricom... user posted image user posted image user posted image

Cuvaj se! Ako Bog da da ti bude sve u najboljem redu,da rodis zdravu i zivu bebicu...

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

Neposredna veza do poruke: 1231
26.10.2010 15:40:07   
mynxlee

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Mynlix u kojoj si ti sedmici, jeli ti jos prerano ili se ipak moze? Drzim ti frige i nebrini se.

Termin mi je bio u nedelju, tako da sam zrela za poroda user posted image

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1232
26.10.2010 15:41:02   
Rimljankaa
SailorMoon jos maloo.. Primaklo se, sa srecom draga... Da bude sve u najboljem redu!!! :)))user posted image

Neposredna veza do poruke: 1233
26.10.2010 15:42:25   
Almaa
Laro, nemoj da se sikiras bice sve u redu ako Bog da, a moj iskreni savjet ti je ako možeš bolovanje da otvoriš i da malo odmoriš od svega, jer kontrakcije najbolje možeš smiriti mirovanjem, ja sam od 20-te sedmice na bolovanju i nije mi ni palo na pamet da pocnem raditi, pogotovo kad mi je dr. ocitao bukvicu

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

Neposredna veza do poruke: 1234
26.10.2010 15:44:40   
taurus
IZVORNA PORUKA: Lara83

zaboravih vas pitati, nakon dr sam uzela nalaze hepatitisa B i rubeole.
ovako pise:

Rubellavirus  IgG  17.3 IU/ml  pozitivna
Rubellavirus  IgM                    negativna

Hepatitis B                              negativna

user posted image

da li si nekada bolovala rubeolu
ako se ne sjećaš ovo znači da si bila u kontaktu sa virusom i da je tvoj organizam stvorio antitijela

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1235
26.10.2010 15:45:27   
Almaa
Laro, nalaz ti je ok, nemoj da te zbunjuje to što piše rubeola igG pozitivna, jer to znaci da si vakcinisana protiv rubeole ili da si je odbolovala pa imaš imunitet na nju

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 1236
26.10.2010 15:48:15   
Lara83

Laro,larooo uvijek paniku dizes... Jos znam od samog pocetka.. Uh, sad bi te samo dobro iskritikovala zbog te tvoje sikiracije.
Koliko si se samo trgala i sikirala na pocetku pa je sve hvala Bogu bilo u najboljem redu..
I sad tako.. Smiri se zeno! Da su nekakve jake konrakcije,ne bi ih apaurin bas tako umirio i vidjela bi ih doktorica. Znaci nemas razloga za toliku brigu. Za odmor i opustanje svakako da imas,i trebasto sebi priustiti.
HvalaBogu posteljica ti je uredu,plodna voda isto,beba aktivna,ziva mase rucicama-i kakvi razlozi za toliku sikiranciju? Samo da gore izazoves! Sto ce ti to?! Gledaj malo pozitivno!
I nemoj da places i da se stresas. Places,a nemas razlog da bi plakala? Nedaj Boze pravog razloga pa onda da places.
Zato glavu gore,odmaraj se,slusaj savjete doktorice ib ice to ako Bog da sve u najboljem redu!!!!

sve si u pravu i sve je tako kao sto kazes...
bila sam se taman opustila i 'uzivala' u ovom drugom stanju i opet ove glupe kontrakcije!
ne znam, mozda nekome to nije dovoljan razlog za sekiraciju ali meni jeste user posted image  jer znam sta mi je dr govorila o kontrakcijama jos na pocetku. sad mi je rekla da slucajno ne izostavljam apaurin ujutru i navecer pa ce vidjeti za 15 dana da li je sve ok. rekla mi je malo da primirim ali ja to nikako ne znam user posted image
najvise mi je zao bebe koja vjerovatno sve ovo osjeti ali bice ako Bog da sve uredu...
hvala draga puno user posted image

Neposredna veza do poruke: 1237
26.10.2010 15:52:33   
mynxlee
Lara, bas kao sto Rimljanka kaze, nemoj da se sikiras i opusti se. To ce biti sve ok. U trudnoci svi mi imamo nekih problemcica. Neko ovo-neko ono. Nemoj misliti nista crno. Misli na svoju bebu, na dan kad ces ju drzati u rukama, a sve ostalo je nebitno.

Ma doktori su cudo. Babica rece skup taj test sto se radi, pa me ova moja izgleda poslala kao da ju ne kostam user posted image Ovo joj je drugi put kako mi kida zivce. Ono jest dobro provjeriti nesto ako sumnjas, ali ona je bas nesigurna i sve fula u duplo. Ma da mi se rijesiti i da ih skinem s vrata.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1238
26.10.2010 15:53:16   
m.i.n.a.
Mynxlee bio ti je pravo buran dan,evo navijam da krene porod prirodno i da sve zavrsi u najboljem redu..
Medi kakvo ofirno draga..samo sto toplije..ja sam uzela sestrin kaput jer mi se ne kupuje za ovi sezonu neki koji bi mi eventualno mogao zbog stomaka..inace sam sve matilice ostavila sa strane i tamo ce i ostati..sad gledam samo stvari za bebu a sebe snabdijevam cim imam..
Moon jos malkice i eto ga...bravo...
Laro..pa stvarno sam mislila da poslije svega tebi ne treba govoriti da se odmaras ali izgleda treba...odmaraj draga koliko god mozes...ovakvi stresovi ti ne trebaju..
Rimljanko znam da je prirodno da trudnica place mada su mene ti naleti prosli,sad sam samo vesela..medjutim,u neku ruku imam razlog za plac,postoje velike sanse da mm nece biti tu na porodu..mjesec ranije bi mogao otici pa doci u posjetu kratko poslije poroda...imamo veliku dilemu da li prihvatiti posao sto znaci da mora ici,posao koji bi nam itekako donio puuuno pluseva za buducnost..odlucila sam ipak da ga hrabrim da prihvati pa nek bude sta bude al da vam pravo kazem nije lahko ni zamislit sve to..sinoc smo oboje bili bas user posted image ..nikako covjek da bude pametan..

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1239
26.10.2010 15:53:43   
Lara83
Almaa hvala draga puno...mene na poslu jos uvijek niko ne moze zamijeniti, ali sutra ujutru cu doci na sat-dva da potpisem sta treba i odmarat cu par dana, barem do ponedjeljka. previse je izgleda ovo za mene...

Taurus ne sjecam se da sam je bolovala ali evo sad sam zvala mamu i kaze ona da nisam i da sam sve vakcine primila sto sam trebala (kao beba) pa vjerovatno je onda to-to.

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1240
26.10.2010 15:56:01   
mynxlee
m.i.n.a., hvala ti puno, a nadam se da cete ti i muz pronaci pravo rjesenje koje ce biti najbolje po vas i vasu porodicu. Cmokica.

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1241
26.10.2010 15:57:03   
Anoniman

bila sam se taman opustila i 'uzivala' u ovom drugom stanju i opet ove glupe kontrakcije!
ne znam, mozda nekome to nije dovoljan razlog za sekiraciju ali meni jeste user posted image  jer znam sta mi je dr govorila o kontrakcijama jos na pocetku. sad mi je rekla da slucajno ne izostavljam apaurin ujutru i navecer pa ce vidjeti za 15 dana da li je sve ok. rekla mi je malo da primirim ali ja to nikako ne znam user posted image
najvise mi je zao bebe koja vjerovatno sve ovo osjeti ali bice ako Bog da sve uredu...

na tebi je samo da ginica poslusas mila pij te apaurine i odmarajuser posted image user posted image ja te potpuno razumijem uvezi tih kntrakcija znam kroz sta,prolazis nemoguce da nebrines al,pokusaj se opustiti .......
ljubac

(odgovor članu Lara83)
  Neposredna veza do poruke: 1242
26.10.2010 15:59:49   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: mynxlee

Eh hvala bogu. Onda je ok, ja se bila prepala da nije rano.
Imam jedno pitanje. Ti si u Frankfurtu i inace i tebi Krankekasse samo placa 3 UZ, ali ti rece da ti je Dr. opet gledala. Jesili to ekstra platila ili je to ona sama od sebe gledala. Jer moja koza od Dr. nista negleda ekstra, sve hoce da naplati krava

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1243
26.10.2010 16:01:03   
Almaa

Almaa hvala draga puno...mene na poslu jos uvijek niko ne moze zamijeniti, ali sutra ujutru cu doci na sat-dva da potpisem sta treba i odmarat cu par dana, barem do ponedjeljka. previse je izgleda ovo za mene...

nije ni mene imao ko zamjeniti, ja sam još rukovodilac jednog odjeljenja na svom poslu, ali doktor me je stavio ispred sebe i rekao da  je beba najvažnija, još kad sam skontala da mi na poslu niko nece reci hvala, a rizikujem nešto najvažnije, nešto za šta sam se borila par godina, ma odmah sam odustala od svega.

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1244
26.10.2010 16:02:06   
Rimljankaa

Sve te razumijem i normalno je da se sikiras! Ali pokuaj to odbaciti od sebe,jer time samo stetis bebi. To sto se sikiras i sebi stvaras vecu brigu nece ti pomoci,nego odmoci! Slusaj doktoricu,uzimaj apaurine,odmaraj sto vise i sve ce biti uredu. I nemoj to malo bice u sebi da stresas,nego uzivaj u njemu. Tepaj mu i pricaj..I uzivaj u svojoj trudnoci. A polako ce se sve to rjesiti.,..

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1245
26.10.2010 16:07:33   
Lara83
Mynxlee sve znam draga, vidim kroz sta sve trudnice prolaze. Ali svakom je njegov problem najveci...iako znam da se trebam opustiti ne mogu, jer od pocetka su konstantno neke trzavice koje me svaki put samarom vrate u realnost....
eto jos par dana i ako Bog da rijesit ces se i drzat ce svoju bebicu u rukama. Izdrzi jos malo :)
mino evo odmorit cu par dana obecavam sebi a i vama...sto se tice tvoje i tm sekiracije, ja vjerujem da je tesko, prvo vam dijete, ali ako ce taj posao i njegov odlazak olaksati vasu zajednicku buducnost onda ne treba na to tako crno gledati. vi najbolje znate sta odabrati...Cuvaj se!
Felix hvala draga user posted image pokusat cu! user posted image
Almaa u pravu si, ja jos uvijek izgleda ne shvatam koja je odgovornost na meni :( kad budem kuci malo cu razmisliti pa ako nista da od kuce jedan dio posla radim a da se nadje zamjena sto prije. Jedino tako sad zasad...

Neposredna veza do poruke: 1246
26.10.2010 16:12:37   
Lara83

Sve te razumijem i normalno je da se sikiras! Ali pokuaj to odbaciti od sebe,jer time samo stetis bebi. To sto se sikiras i sebi stvaras vecu brigu nece ti pomoci,nego odmoci! Slusaj doktoricu,uzimaj apaurine,odmaraj sto vise i sve ce biti uredu. I nemoj to malo bice u sebi da stresas,nego uzivaj u njemu. Tepaj mu i pricaj..I uzivaj u svojoj trudnoci. A polako ce se sve to rjesiti.,..

sve ja to sebi obecam i kazem necu vise trcati vamo-tamo, pokusavati sve da stignem ali...
znam da moram presjeci jednom i za sva vremena, i odbiti nebitne stvari od sebe ali to je vrlo tesko kad sam naucila sve sama da zavrsavam i da ne ovisim ni o kome. ali MORAM to promjeniti! 
hvala ti na svim divnim rijecima...i savjetima user posted image

Neposredna veza do poruke: 1247
26.10.2010 16:21:46   
Anoniman
misli samo:
" ako zelis sebi dobro,da se nebrines da neides kod ginica da te kontrakcije nelove zbog tvog nemarluka,kad nemas ziva mirauser posted image ," onda miruj,samo pomisli na to da MORAS mirovat i da nisi JEDINA posao moze cekati,radi al polako mila vise odmaraj....
Misli na svoje pile,koje te voli i ceka da upozna svoju mamicu :-)))
Al,svaka zrtva ima cjenuuser posted image user posted image sigurno.
Pusa ......
pokusaj odbiti od sebe sve ruzne misli....znam da mozes ti to:-)

(odgovor članu Lara83)
  Neposredna veza do poruke: 1248
26.10.2010 18:38:40   
mynxlee
Platila sam extra. Kostalo je 180 eura u paketu za svaku kontrolu, a da sam htjela ono kad ja hocu da se uradi UZV, onda bi kostalo 30 eura po pregledu. Nakon treceg UZV-a platili smo 180 eura i svaki put me pregleda. Kakva je kod tebe praksa? U kom si ti gradu?

IZVORNA PORUKA: mynxlee

Eh hvala bogu. Onda je ok, ja se bila prepala da nije rano.
Imam jedno pitanje. Ti si u Frankfurtu i inace i tebi Krankekasse samo placa 3 UZ, ali ti rece da ti je Dr. opet gledala. Jesili to ekstra platila ili je to ona sama od sebe gledala. Jer moja koza od Dr. nista negleda ekstra, sve hoce da naplati krava

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1249
26.10.2010 18:40:49   
mynxlee

Mynxlee sve znam draga, vidim kroz sta sve trudnice prolaze. Ali svakom je njegov problem najveci...iako znam da se trebam opustiti ne mogu, jer od pocetka su konstantno neke trzavice koje me svaki put samarom vrate u realnost....
eto jos par dana i ako Bog da rijesit ces se i drzat ce svoju bebicu u rukama. Izdrzi jos malo :)

I ti ces draga moja uzivati sa svojom bebom. To ti od srca zelim user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *