|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
26.10.2010 7:53:20   
vila.vilica
Spavalice dobro jutro user posted image

ja već na poslu user posted image

sarah taman takoti dodje ta radnja..samo sto kad krenes od cd-ova ja mislim da prodjes jednu radnju sa farmerkama, pa onda dodjes do ove..ali ne mozes je fuliti jer tacno preko puta nje ima sto kazes radnja sa vesom i carapama!user posted image

(odgovor članu Admiraaa)
Neposredna veza do poruke: 1201
26.10.2010 8:46:08   
Rimljankaa
Jutro,jutroo....

Amira dobro nam dosla!!!!!

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1202
26.10.2010 8:55:05   
neda 30
Jutroo i od mene, drage user posted image !

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1203
26.10.2010 9:36:27   
Lara83
dobro jutro drage moje,
nemam vremana da iscitam postove od sinoc pa samo da brzinu da vam se javim. sinoc sam skroz slabo spavala, kontrakcije u intervalima, pa sam onda ustajala i plakala user posted image  i jutros sam odmah zvala dr da se narucim. idem u 11h do nje pa onda na DIP da uzmem nalaze. Nadam se da je sve ok, da mi nije bilo apaurina ne znam sta bih user posted image  
javim vam se cim mognem...

(odgovor članu neda 30)
Neposredna veza do poruke: 1204
26.10.2010 9:44:09   
neda 30
Laro sretno kod doktoriceuser posted image user posted image , biće to sve ok, samo ti moraš malo "poravniti"kako bih ja to rekla...
user posted image za tebe

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1205
26.10.2010 9:49:34   
Mama2b
Jutro drage moje, al ne bas tako dobro...

Ja sam se sinoc od 19 i nocas druzila sa wc soljom, izgleda da sam se otrovala od sendvica, jer nista drugo nisam jela, pa evo pijem caj od sipka i grickam cokoladu za kuhanje...nisam otisla na posao,iscrpilo me... Al bolje mi je...

Admira - dobro nam dosla:)
Medi 87 - ja sam kupila u Azelu kod Viecnice crne farmerke na peglu i prezadovoljna sam sa njima, super su mi za posla, ravni kroj, vidjela sam prosle sedmice da imaju i u Azelu na Dobrinji, a kupila sam i jedne fine sive u radnji preko puta Estrade, zadovoljna sam...

Pozz svim trudnjacama!!!

27.12.2010. se rodio nas prelijepi bebac:)))

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1206
26.10.2010 9:52:00   
rose
IZVORNA PORUKA: sarah

Vilo, Rose, prosvijetlite me sto se tice te radnje na Siranu sa trudnickim farmerkama.
Je li to ona radnja kad se ulazi od vjecne vatre pa se ide skroz desno i blizu radnje sa CD-ovima, a preko puta nje je neka radnja sa donjim vesom?
Ako je to ta onda znam jer je vec neko spominjao. Samo ja jos nisam ulazila u tu radnju.

jeste...ispred standa su obicno noge u hlacama sa stomakom user posted image  koliko znam ima i stofanih kao poslovna varijanta bit ce vam idealno sada za zimu a bilo je i suknji

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 1207
26.10.2010 10:38:37   
vila.vilica
jest rose imaju crne neke na peglu fol za posla ali sva sreca nemamo dress code na poslu pa mogu na posao u farmerkama user posted image
suknja je isto neka crna simpa je ali ja sam trazila od jeansa suknju ali tu je nemaju user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1208
26.10.2010 10:49:04   
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

jest rose imaju crne neke na peglu fol za posla ali sva sreca nemamo dress code na poslu pa mogu na posao u farmerkama user posted image
suknja je isto neka crna simpa je ali ja sam trazila od jeansa suknju ali tu je nemaju user posted image

mozda bude...oni svako malo nabavljaju robu za trudnice...ja kada sam kupovala bile su stofane sife ili smedje...deblji stof...eto sada ABd kada se porodim ostaju mi farmerke, sportske hlace, hlace na peglu, 3 trofrtaljnih ...to za drugu bebu user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1209
26.10.2010 11:00:03   
m.i.n.a.
Jutro...
Kako ste sve redom..ja sam sinoc u suzama zaspala,hormoni rade,pa sam jutros malo duze odspavala..evo super doruckovala i sad bih samo zijevala...al je raspolozenje bolje..
Gagach ja sam na pocetku jos pitala doktoricu za farbu,ona kaze cekaj 5.mjesec i ja docekala skoro 7.i tek se odlucila..imala sam iste dileme kao i ti,mada se moja prijateljica tri puta farbala,izvlacila pramenove..a ja uzela ovu bez amonijaka bar da osvjezi jer sam bila katastrofa..ja doduse nisam imala nikakvih poteskoca u trudnoci,hvala Bogu,tipa lezanje ili tablete pa eto mozes opet upitat doktora..
Medi evo dobila si odgovor za hlace,sad mozes se ici ponovit..
Mama2b nadam se da je odjutros lakse..mogu mislit kako ye iscrpilo..cuvaj se..
Admira dobro nam dosla..ti jos malo i ode nam...
Laro..misa mu vise,nemoj se sekirat..javi sta bi na pregledu..nikako ti se neda da se opustis mada mislim da je to sve zbog povecane aktivnosti..ODMARAJ SE....
Rimljanko..kad zagusti ti se slobodno nama izjadaj..koliko cemo biti od pomoci ne znam..al ako nista lakse je kad se muka podijeli mada ja vjerujem da cemo naci i rjesenje dilemi..a vala i ako sta bude trebalo na bilo koji nacin pomoci..
Jel to niko nece na vjezbe na Otoku u petak..eto onda javim vam svoje utiske ako uspijem promjeniti termin pregleda pa da stignem..inace sam cula da je najbolje krenut u 5 mjesecu...
zasad toliko..pozz od nas dvoje..

< Poruku je uredio m.i.n.a. -- 26.10.2010 11:01:49 >

Neposredna veza do poruke: 1210
26.10.2010 11:13:35   
Rimljankaa
Laro,bas mi je zao zbog tvog stanja. Ali ti bas trebas ici na bolovanje,bez obzira koliko posla da imas..  Vidi to sa doktoricom i poslodavcem.. Treba ti lezanje i odmor. Nadam sed a ce biti bolje...

Mama2b,ja sam isto skoro imala kao virus nekakav. Povracala sam,jedan dan,onda ostatak sam imala proljev. Uzimala sma onaj Prolife i on mi je pomogao. Caj os sipka je dobar,ali jos bolje je da iskuhas koru od nara. To zaista pomaze. Cuvaj se,i pazi sta jedes. Ja sad izbjegavam vani jesti. A ako i pojedem pazim sta jedem.

Cuvaj se....

m.i.n.a. zar nisu faze placa prosle? Mene je oopustilo to,ali neka si ti sebi oduska dala.. :)))

Sto se tice farbanja,ja sam se farbala prije 20-tak dana i to farbom kojom sam i prije. I prije toga sam se farbala i nista. I opet cu cim budem bilo potrebe. Tako da...

Hvala ti za podrsku...Tu smo jedna za drugu... :)))

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1211
26.10.2010 11:31:27   
naidica
pozdrav drage moje,,kako ste mi????? ja sam masala bolje,,samo jos malo ujutru kad ustanem kihnem i to je touser posted image user posted image !!! sta mi vi radite????
laro bas mi je zao zbog tebe,,al bice to sve ok,,samo se cuvaj i javi nam sta ti je rekao dr???? user posted image
gagach ja sam se farbala na pocetku 4 mjeseca,,i nista i opet cu malo kasnije,,sto user posted image user posted image !!! al sam uzela farbu bez amonijaka,,pokusaj je naci!!!user posted image
rimljanka kako si nam ti????user posted image user posted image
vila vilica,,ovaj moj maleni bas nekad ima pokrete jake,,tako me je i onda probudio,,,blago meni bice izgleda pravi lopov,,na tatu user posted image user posted image user posted image !!! poljubac tvojoj mrvici user posted image
sunce  kako si ti ????
medi  gdje si nam ti,,,user posted image ???
ostale user posted image cuvajte se i ljubim vas sve da ne nabrajam!!!!

Neposredna veza do poruke: 1212
26.10.2010 11:52:39   
rose
kako se meni spava...zrela sam za porodiljski...hajd izdrzat cu jos 3 1/2 dana na poslu i onda malo lezaja do termina user posted image  stvarno ne mogu vise...ovo su mi limiti ...ja planiram pred termin izvuci pramenove...nisam promjenila boju kose od kako sam saynala da sam trudna...sad cu malo da se osvjezim user posted image

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 1213
26.10.2010 12:20:59   
Rimljankaa
Uh rose,kako je to sve naopako. Ja neradim ali sam svako jutro budna u 7.15h kad muz ide na posao. On jadan pita sto nespaam kad mogu,jedva se ustaje,a ja naspavana..ma super...

Jos malo izdrzi,pa odmor... Pa onda slatki umor :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1214
26.10.2010 12:28:46   
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Uh rose,kako je to sve naopako. Ja neradim ali sam svako jutro budna u 7.15h kad muz ide na posao. On jadan pita sto nespaam kad mogu,jedva se ustaje,a ja naspavana..ma super...

Jos malo izdrzi,pa odmor... Pa onda slatki umor :)

ma probudim se i ja rano kada ne moram pa onda kasnije zakunjam opet...ali sam osjecaj da mogu spavati ako mi se spava je poseban...user posted image

Neposredna veza do poruke: 1215
26.10.2010 13:00:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Lara83

dobro jutro drage moje,
nemam vremana da iscitam postove od sinoc pa samo da brzinu da vam se javim. sinoc sam skroz slabo spavala, kontrakcije u intervalima, pa sam onda ustajala i plakala user posted image  i jutros sam odmah zvala dr da se narucim. idem u 11h do nje pa onda na DIP da uzmem nalaze. Nadam se da je sve ok, da mi nije bilo apaurina ne znam sta bih user posted image  
mila uzmiasli vise ista od lekova sem,apaurina mislim gynipral ???
Posto vidim imas blage kontrakcije ja sam ga zato pila svu trudnocu,
sretno i nebrini nam bit ce dobro abd.user posted image

(odgovor članu Lara83)
  Neposredna veza do poruke: 1216
26.10.2010 13:06:22   
taurus
IZVORNA PORUKA: Lara83

dobro jutro drage moje,

nadam se da si sada bolje
javi šta je bilo kod dr.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1217
26.10.2010 13:27:00   
esmina i bebina mam
Admiraaa dobro nam dosla i drago mi je sto nas je trudnica svakim danom sve vise user posted image
rimljanka a ti lijepo odmaraj gledaj tv,citaj........
rose draga moja ja sam danas ustala u pola 12 nisam ovako spavala ima nekoliko godina a trebat ce ti snage kad se bebac rodi.
m.i.n.a ma odkad je cudno sto trudnice placu user posted image user posted image user posted image user posted image
Mama2b joj bas mi te zao nadam se da si bolje ja opet nemam apetit to jeste nemam pojma sta mi se jede tako da mi je ziva muka skontati sta praviti za jelo user posted image
Lara83 jesi dosla sta je bilo 
felix,naidica,vila.vilica,neda 30, i ostale user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1218
26.10.2010 14:11:48   
medi87
Samo da vas na brzinu pozzzz cijelo jutro haman u supi provelauser posted image user posted image user posted image user posted image cistila
Sad jos da papam pa brisem na faks, jooj kiseuser posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala za informacije o pantolamauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Svima veliki pozzzz

RR porodica :-)))

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 1219
26.10.2010 14:15:57   
medi87
Je li mi ofirno user posted image user posted image user posted image user posted image da obucem kaputić zimski, nekako mi se cini da ce veceras biti zime, a ja zavrsavam u pola 7

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1220
26.10.2010 14:25:12   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: medi87

Je li mi ofirno user posted image user posted image user posted image user posted image da obucem kaputić zimski, nekako mi se cini da ce veceras biti zime, a ja zavrsavam u pola 7

Jesi luda,kako ofirno????  Ja vec odavno nosim kaputic predvecer ili navecer jer njega jedino mogu zakopcati jos uvijek user posted image  user posted image  user posted image

Utopli se,nemoj da se prehladis, znas kako kod nas kazu: "Prvo se radja prehlada,pa dijete"!

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1221
26.10.2010 14:29:20   
medi87
user posted image user posted image user posted image user posted image ja sve mislim ofirno nisam nikog vidjela da nosi

Neposredna veza do poruke: 1222
26.10.2010 14:41:06   
mynxlee
Lara, javi sta je i kako je bilo. Nadam se da nije nista strasno i da ce biti sve ok.

Ja sam juce imala urnebesan i dramatican dan. Uspjela sam stici i do bolnice. Isla sam na redovnu kontrolu kod svoje doktorice, znaci samo na CTG i da se urade laboratorijski nalazi. Kako je bila guzva na CTG-u, ona je odlucila da za to vrijeme dok cekamo uradi UZV. Na UZV utvrdi da nemam plodne vode, da sam ju izgubila i pita me jesam li ista osjetila, kazem joj da nisam primjetila nista, a sto se gubitka vode tice, ako se ucestalo mokrenje moze povezati s gubljenjem vode i pucanjem vodenjaka, onda... Kaze ona da negdje curi user posted image Beba je ok, ali zbog opasnosti od infekcije mora me uputiti hitno u bolnicu da mi oni tamo urade neki nalaz i pregled da vide da li je zaista pukao vodenjak i ako se ispostavi da jeste, ne smiju cekati i kao moraju mi ukljuciti drip da me porode. Nakon uradjenog CTG-a, rekla je da su srcani tonovi kod bebe ok.
Od svoje doktorice dodjem kuci po torbu, poljubim svog sina user posted image (to mi je bilo nesto najteze u zivotu) skupim snage i pravac u bolnicu. Tamo mi odmah urade CTG. Bebino srce kuca ko sat, kontrakcija nemam. Slijedi pregled. Doktorica stazist i babica me pregledaju. Uzele neke dvije kao kuke, jedna vukla gore, a jedna dole, ali ono iz sve snage. Boli, uzas. Uzese neki bris, a ono sama krv. Posto nisam s njemackim nesto, a MM nisu dali da udje unutra, skontala sam da govore da je sluzni cep jos unutra, da nema sanse da je pukao vodenjak. Malo mi ko bi lakse. Onda gurnu jedna ruku, pa druga i konstatovase da sam otvorena 2 prsta i jos kao malo. Jedva sam sisla sa stolice od bolova. Poslije toga isla na UZV, tamo ne mogu izmjeriti koliko vode imam jer se beba vrti, a po tome je posebno poznata. I eto, utvrde da imam plodne vode duplo vise nego sto je konstatovala moja doktorica, a da je to ipak ispod normale.
Test se pokazao negativnim na pucanje vodenjaka. Tako da sad u srijedu i petak idem kod svoje doktorice na CTG, u nedelju u bolnicu na CTG, a u ponedeljak u 8.30 me primaju u porodjajnu salu, caste me dripom i zurka pocinje. Kad su spomenuli drip, MM je odmah pitao za epiduralnu, jer sam prvi put imala tezak indukovani porod, kazu nije nikaka problem.
Tako drage moje, ako nista ne bude do ponedeljka, u ponedeljak vam odoh i obavezno uzimam epiduralnu. Babica koja me primila napala na MM da on izazove kontrakcije, kao da vodimo ljubav, jer kaze svaki prirodan bol je daleko laksi i blazi od vjestackog.
Cijelu noc se nisam mogla okrenuti, jer imam bolove od pregleda, ma skoro kao da sam se i porodila. Jutros kad sam otisla na wc, valjda od silnog caprkanja njihovog ispao mi sluzni cep. Valjda to pokrene sad prirodan porod. Vidjecemo.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1223
26.10.2010 15:26:38   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: medi87

user posted image user posted image user posted image user posted image ja sve mislim ofirno nisam nikog vidjela da nosi

Nisi mene srela user posted image  user posted image  user posted image  user posted image user posted image

Uskoro neces ni ti moci puno birati,jer ce pupo narasti,pa ce biti daj sta das i sta se zakopcati moze. Od silnih jakni,sakoa,mantilica i kaputa imam jedan koji mogu zakopcati komotno,i to ovaj zadnji koji sma kupila prije mjesec dana...

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1224
26.10.2010 15:29:53   
Rimljankaa
Mynxlee  uh malo me prepade svom ovom tvojom pricom... user posted image user posted image user posted image

Cuvaj se! Ako Bog da da ti bude sve u najboljem redu,da rodis zdravu i zivu bebicu...

Neposredna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *