|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
22.10.2010 12:30:11   
Rimljankaa
Ido dobro dosla!! Zelim ti ugodnih 9 mj i da ako Bog da rodis zivu i zdravu bebicu.

Strahovi,pitanja i svedrugo je normalno. Ja sma u pocetku samo plakala. Pa se i muz ljutio sto se stresam bezveze. Ali valjda je i to normalno. Plakala kad sam test vidjela,pa onda skor svaki dan. Nisam znala ni sta da radim,ni kako da se ponasam. sad se sve lijepo slozilo.
Ali sad dolaze novi strahovi. Sad je strah od porodjaja i strah da sve bude kako treba,strah da li cu znati i moci ja to sve oko bebice.. Onda ce doci neki drugi..novi i sve ti tako ide...

Ali polako,sve to dodje na svoje! :)))

Sto se tice bebinih stvari,ja nisam jos nista kod sebe donjela. Ostavila sma kod svekija,ali ona zivi blizu mene,pa je to kao da je u mojoj kuci. Nevjerujem ni ja puno u to,ali eto,kad vec imam takvu priliku neka stoji kod nje. Pred porod cu sve donjeti,oprati,ispeglati,montirati krevetac i sve lijepo priprmiti za bebicu.

Ako Bog da bice sve uredu...

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 976
22.10.2010 12:32:55   
sara.at
Nisam ja zaboravila svoje trudniceuser posted image
Punooo grlim i drzim fige da porod Bude StO laksiuser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 977
22.10.2010 12:40:33   
marci
iz tvojih usta u božje uši pusauser posted image user posted image

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 978
22.10.2010 13:23:32   
rose
IZVORNA PORUKA: sara.at

vidi nam nase sarice, sjetila nas se...ljubi ariana i da vam se na bebama uskoro pridruzim i ja sa svojom princezom user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 979
22.10.2010 13:34:37   
esmina i bebina mam
sara.at hvala na podrsciuser posted image
rimljanka joj dobra si sa ovim placem i ja sam ti ista kaze meni MM neki dan jel te to opet pocelo ono ludilo od trudnoce hvatat(al moram priznati da stvarno nekada pretjeram a MM ima punoooo razumijevanja)user posted image Ima Esmin album u mojim albumima u puno faza pa kad ujagmis vremena virni maminu ljepoticu( svako svoga fali)user posted image user posted image user posted image
Ida2010 dobro doslauser posted image a sato se tice savjeta vjeruj da je forum ne moze biti bolji
lara83 ma gdje ces Esminog bracu zaboraviti ih da te cuje user posted image au pravu si za ovo kakvo bona ne unosenje bebinih stvari pa ko ce ti pripremiti da si sigurna 100% da je sve na svom mjestu.Gatke nase ko o cemu mi o sujevjerju.
Almaa kako je to lijep osjecaj i ja bila juce svu noc mislim na svog bebija bravo i za tebe user posted image
marci,naidice,mynxlee,tarus,buba29,rose, i druge  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu marci)
Neposredna veza do poruke: 980
22.10.2010 13:39:22   
sunce27
Kako ste drage moje trudnjace? Sta se radi kod vas? Ja evo sva nekakva lijena. Od jucer primijecujem da su mi malo noge otekle pa ne znam je li to normalno u 20 sedmici? Moja cura se samo tokom dana javlja, navecer nista, kada ja spavam i ona spava. Ja sam vec dosta stvarcica kupila za bebu i bas sinoc sam pricala sa zenom koja ima bebu od 2 mjeseca i tako je pitam da li valja uzimati te stvari prije vremena kaze ona sto da ne, ko jos danas moze sve odmah da kupi a Boga mi svasta treba za bebu, vrijeme brzo leti i kaze posljednjih dana covjek i nema toliko vremena za to, vec sada dok se jos moze treba sve fino kupiti oprati ispeglati i ostaviti. Lijep pozdrav za sve vas...

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 981
22.10.2010 13:42:49   
rose
esma je preslatka masala ne urekla se...user posted image user posted image user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 982
22.10.2010 13:46:17   
Anoniman
pozdrav za sveuser posted image user posted image
rimnjankaa,nemas sta brinuti bit ce sve dobro abd. :-))))))
Ja sam uzela 3.tanje dekice jer sam stalno prala od bljuckanja,jednu malo topliju plava lijepa moze se zakopcati to je kad gdje idemouser posted image malo moderna.
I jednu za pokriti topliju,......
Mada ,polako mila i nadobijevaces stvari nemoj puno uzimati brzouser posted image prerastu mislim na gegice i to.....
Ja sam sve dekice poslozila prerastouser posted image da si blize dala bi tiuser posted image
Neki dan sam svojoj mami odnijela kod nje cuvam anelove stvari 2.pune vrece sve po velicinama od bebe do 12mjeseci robica.
Ona se  smije pa ce jaoooo,mozes jos 10tero odhranitiuser posted image ja reko bas mogu heheh al necu heheh......
Valjda ce nekom zaterbati dala biuser posted image
Neke sam stvarcice posebno spakovala to cuvam nebi nikom dala jer su male skroz...cuvam za uspomenu.
Pusa velika svima

Neposredna veza do poruke: 983
22.10.2010 13:53:41   
esmina i bebina mam
Joj zene vi mene samo zapricavate lopuze a moja mama izgori na pegli,
lopuze jedne

Sad sam nesto cackala po forumu pa kazem mami malo me strah sto je muski ni ja ni ona nemamo iskustva za njegu muskog djeteta pa ne mogu da nadem

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 984
22.10.2010 14:13:13   
Sekic
Hajjj drage moje da vas samo pozzz, kako ste mi sve?
Ido dobro dosla!
Danas sam pri dan u 35 sedmiciuser posted image user posted image , al se osjecema ko da cu puknut, nesto me zgaravica "podera" neznam sta da radim...
Laro kako si ti?
Esmina  pa nama je termin ublizu user posted image
Voljena sve cestitkeuser posted image user posted image
Veliki user posted image user posted image user posted image za sveuser posted image

Neposredna veza do poruke: 985
22.10.2010 14:38:31   
Rimljankaa
Eh tako... Napravih i ja kolac... Vala odavno nisam,ljencina prava. Malo sam probala,jos da se stisne u frizderu pa bujrum!!!  :)

Esmina, gledala sam album user posted image user posted image user posted image user posted image   Esma ti je masallah preljepa. Bas preslatka djevojcica. A i ti si mi Boga mi bas fina :)))

A cmizdra sam ti bila prava,a nisam odavno,hahaha... U pocetku je redovno bilo svaki dan.. I kad sam sama..samo bi pocela plakati bez razloga! Od svih strahova,uzbudjenja ja se samo rasplacem.

Sunasce sta si se razljenila! Nemas baja,osjecas se dobro,rodices aBd curicu kako si zeljela i gdje je problem...Hajde,hajde pokreni se malo... :)))

Sto se tice stvari valja ili ne valja uzimati,ja puno i nemislim o tome. Jednostavno treba prije poceti kupovati.Jer za djete treba 1000 stvari,pa je bolje ranije pripremiti bar ono osnovno,a i bolje je kad se kupuje malo po malo radi finansija. Tesko je cekati sve zadnji mjesec pa kupiti odjednom,ovako kad se rasporedi puno je lakse...

A za oticanje,ja mislim da je normalno. Neke zene pocnu oticati ranije,neke kasnije,a neke ja mislim nikako... Noge u vis... :) Ja jos nemam problema s otocima...Jos se nejavljaju...

Esmina mamo....Mama,mama..blago tebi pa ti je blizu!!!  Uh,i ja imam peglati,jos od prekljuce stoji,gleda onaj ves mene-gledam ja njega ali nikako da se pocnemo druziti...Ako se sad budem mogla nakaniti...
Ili cu nokte lakirati,hahaha...

A musko ili zensko?! Hmmm,pa zar to gotovo nije isto? Beba je beba! Ti sa iskustvom pa se bojis,a sta bi mi bez iskustva trebale?!

Felix bas ti hvala! Ma vidjela sma lijepe dekice one debele.. i to sarene s nekakvim likovima, bas kao sto akzes za izaci. I bas su debele,kao jorgancic,a od plisa mekane. Pa sam kontala tu uzeti sad bar jednu,da imam kad ponesem negdje djete,do auta ili negdje...I mislila sma kupiti jos dvije te tanje ono da imam za kuci za pokriti u pocetku,a kasnije i za kolica. Pa ako bude jos trebalo kupovacu kasnije.
A sto kazes dobijace se i od ljudi koji budu dolazili,ali opet moram kupiti sto mi treba,ne mogu cekati da mi neko donese..

A ti cuvaj te stvarcice,za Anelovu bracu ili seku ako Bog da.
Da ne kupujes dva puta.
A takve smo,ja bi sad sve pokupovala,a znam da pola necu iskoristiti.

(odgovor članu Sekic)
Neposredna veza do poruke: 986
22.10.2010 14:48:35   
esmina i bebina mam
Sekic kad ti je termin user posted image
Rimljanka user posted image user posted image user posted image eto hvala ti draga pa mi malo moral dize jer sam sad katastrofa al blizi se user posted image user posted image user posted image user posted image
Ispegla mi moja mamita jednu bebinog i sav moj nas ves a jesam ga nabrala ma kako u necu kad nekad znam i 3 masine ukljuciti a samo jednu stignem popeglati u 3 dana =racunica 0000000
Sad moram prati opet bebin a evo jedan sareni se susi.
A znas sto imam nedoumicu za bebu jer je malo drukcije radi njege penisa samo to je u pitanju.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 987
22.10.2010 14:58:08   
Rimljankaa
Zovni svkervu-ona ima iskustva,hahaha...

Ma mislim da je to sve lagano. A kod nas obratna situacija,sve se djecaci rodili,samo cu ja ako Bog da curicu roditi. I znam da nisu imali problema. A kad je u pitanju sunet,ako te toga strah,iz iskustva okoline znam da je bolje ranije,dok jos djete i nepuze. A da ga ne boli,ima fazon sa plasticnom casom i super je (ona obicna bijela casa sto se na izlete nosi) samo joj odrezes dno,a onaj gornji zaobljeni dio,gdje se pije stavis dole na cunu i preko toga pelenu,tako da ga pelena nedira i nece se zalijepiti i nece ga boliti. A i kad ga budes presvlacila lakse ce mu biti..I to se drzi samo 1-2 dana jer odmah zaraste...

Malo ti prerano pricam o ovome,ali eto nije na odmet da znas...

Sto se izgleda tice,sve smo ti takve. I ja isto tako..Valjda hormoni divljaju,ali nadam se da ce se to sve srediti za koji mjesec ;)user posted image

Neposredna veza do poruke: 988
22.10.2010 15:18:17   
esmina i bebina mam
 A jos doktor o mom nosu user posted image user posted image user posted image
A ti da zovem sveki dobro dobro vratit cu ti user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 989
22.10.2010 15:21:08   
mynxlee
Idi dobrodoslica!

Esmina i mamina beba user posted image , nemoj se sikirati oko njege djecaka. Meni je bilo prvo, pa musko. Govorili digni pisu gore, spusti dole, svuci, navuci... Vjeruj da se ja nisam opterecavala s tim uopste. Zamotavala sam ga u pelenu, pa kako se pisa sama namjesti, tako bi i zamotala, a uvijek ostavim u peleni naprijed prostora da ga ne steze, pa digla ga ja ili spustila, on ce se namjestiti kako hoce. Bila sam misljenja da ne valja to puno caprkati, pa kad mi padne na pamet malo svucem kozicu i to je to. Ivan ima 2 godine i nikad nije imao problema ni s pisom, ni s guzom. Pavlovic mast je zakon.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

Neposredna veza do poruke: 990
22.10.2010 15:23:47   
esmina i bebina mam
Hvala draga ko mi zene mi sebi naturimo brigu jos dok nije ni vrijeme za to

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 991
22.10.2010 15:26:16   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mynxlee

Idi dobrodoslica!

Esmina i mamina beba user posted image , nemoj se sikirati oko njege djecaka. Meni je bilo prvo, pa musko. Govorili digni pisu gore, spusti dole, svuci, navuci... Vjeruj da se ja nisam opterecavala s tim uopste. Zamotavala sam ga u pelenu, pa kako se pisa sama namjesti, tako bi i zamotala, a uvijek ostavim u peleni naprijed prostora da ga ne steze, pa digla ga ja ili spustila, on ce se namjestiti kako hoce. Bila sam misljenja da ne valja to puno caprkati, pa kad mi padne na pamet malo svucem kozicu i to je to. Ivan ima 2 godine i nikad nije imao problema ni s pisom, ni s guzom. Pavlovic mast je zakon.

Potpisujem!Isto ovako.S tim da sam par puta u pocetku dizala i beba zapiski i bodic i odjelce....vidjela da nema smisla i odustala.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 992
22.10.2010 15:43:19   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Ida2010

Pozdrav!!!
Evo, hvala Bogu, ja sam, nakon 4 godine cekanja, nova user posted image .Dugo vas prati i dugo prizeljkujem da vam se pridruzim.
Ja sam tek na pocetku trudnoce i sve me brine,sve se bojim, a vidim da vi odlicno savjetujete jedne druge, pa odlucih da i ja budem da vam se pridruzim user posted image user posted image

Ida, dobro došla. Samo pitaj šta te interesuje. Sve smo mi prolazile iste faze trudnoće, samo svaka na svoj način.
Želim ti ugodnih 9 mjeseci.

(odgovor članu Ida2010)
Neposredna veza do poruke: 993
22.10.2010 15:46:58   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: sara.at

hej saro, hvala što misliš na nas...evo rose i ja pri kraju pa ćemo vam se pridružiti u bebama.
pusa tebi i Arianu

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 994
22.10.2010 15:55:23   
Lara83
Sunce sto se tice pripremanja bebinih stvari prije ili kasnije, svako ima svoje. Mi smo u blizoj porodici imali lose iskustvo, koje bolje da ovdje ne spominjem...Mada o takvim stvarima ne treba razmisljati, ali eto ja mislim da ne treba nista prerano poceti pripremati i kupovati. Opet kazem svako zna sta i kako je za njega najbolje i najlakse. Ja cu ako Bog da negdje pred kraj 7 mj. poceti pripremati i kupovati, oprati, ispeglati....2,5 mjeseca ce biti sasvim dovoljna, samo neka se nama nase bebice rode zive i zdrave ako Bog da.
Sto se tice otecenosti, ma nije rano, ali kao sto neko rece noge malo podigni i bit ce bolje. Vecina trudnica s tim devera. Ja isto primjetim kad dodjem s posla da su mi otecene...
Sara.at i za tebe i Ariana veliki pozdrav i user posted image presladak je!
Sekic jos malo, jos malo user posted image  malo krekera uzmi i proci ce, i mene je jucer od nutele ufff
Rimljanka, mynxlee hvala na korisnim savjetima za nase deckice user posted image svasta korisno se ovdje moze procitati user posted image user posted image  

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 995
22.10.2010 15:55:29   
ladyblue RR
ja bila na kontroli. još uvijek se ništa ne dešava. pregledao me ginekološki, zatvorena. ova mala ne misli vani user posted image
CTG ponovo u nedjelju a kontrola u četvrtak. dočekat ću ja termin ako ne i prenijeti...

Neposredna veza do poruke: 996
22.10.2010 16:01:10   
Lara83
IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja bila na kontroli. još uvijek se ništa ne dešava. pregledao me ginekološki, zatvorena. ova mala ne misli vani user posted image
CTG ponovo u nedjelju a kontrola u četvrtak. dočekat ću ja termin ako ne i prenijeti...

user posted image  ceka malena princeza svojih 5 min. ne brini se draga, i ako preneses sve do 15 dana je kazu ok user posted image  
mada je iscekivanje najgore...

Neposredna veza do poruke: 997
22.10.2010 16:17:37   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: Lara83

user posted image  ceka malena princeza svojih 5 min. ne brini se draga, i ako preneses sve do 15 dana je kazu ok user posted image  

sestra mi je oboje djece rađala u 42. sedmici...izgleda da i mene čeka isto...

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 998
22.10.2010 16:23:44   
Lara83

IZVORNA PORUKA: Lara83

sestra mi je oboje djece rađala u 42. sedmici...izgleda da i mene čeka isto...

ma ne mora znaciti ali eto budi spremna onda i na to...
bitno je da sve bude u redu, a je li dvije sedmice prije ili kasnije to je relativno...neka je tebi sa srecom user posted image

Neposredna veza do poruke: 999
22.10.2010 16:49:10   
Rimljankaa
Lady nikad se ne zna!!!! Nece kad ti hoces,nego kad ona hoce,hahaha... Mozda i veceras zavrsis u porodilistu....

Da ti sve prodje u najboljem redu i da nam rodis lijepu djevojcicu... :)

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *