|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
22.10.2010 17:08:05   
mynxlee
Meni su opet ovdje rekli da spustam pisu. Sto sela, sto obicaja... Kad zena postane majka, ne trebaju joj ni knjige, niti bilo sta drugo, jednostavno se u tebi rodi majcinski instinkt i ti najbolje znas sta je najbolje za tvoje dijete. Meni su svasta govorili od njege do ishrane i ne znam ni ja cega. Nikog nisam slusala, radila sam po svome i hvala Bogu imam sina koji nikad nije bio bolestan. Mozda je imao temperaturu 2-3 puta i to samo zbog zubica. Zato drage moje buduce majke, samo opusteno. Vidjecete kako je to nevjerovatno da od prvih dana znate sve oko bebe sta i kako treba.

Nego, sta li nam je sa Nane? Njoj je danas termin. Cijeli dan mislim o njoj. Nadam se da je vec sa svojom bebicom.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1001
22.10.2010 18:09:06   
Sekic
Esmina menije termin 2.12. pa sada vidjet cemo user posted image ... a tebi?
Laro draga meni nista nepomaze za žgaravicu osim šumece tablete multivitamain i to narandž... ali mi je nestalo...kažu kosa raste, ja mislim da ce moja beba onda imati stvarno dugu kosuuser posted image user posted image user posted image
Rimljanka  je upavu pogotovo  Ido u pocetku sve nas hvataju suze, u momentu tom mislimo da imamo razlog stvarno za plac, ali sutra dan je druga prica zar ne!? Nekaze se džaba juto je pametnije od veceri... i MM nevoli kad placem niti bilo ko kad place, a ja sam na pocetku sa suzama katastrofa bila, plus sto sam osjecajna i lahko mi zaplakat samo nek vidim da neko place meni se stuzi...
Rimljanka pojedi i za mene kus kolacauser posted image ...  GRLIM VAS SVEuser posted image

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 1002
22.10.2010 19:56:42   
esmina i bebina mam
sekic odakle si gdje ces u bolnicu ja cu u Zenicu pa reko mozda se i sretnemo user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Sekic)
Neposredna veza do poruke: 1003
22.10.2010 21:53:36   
esmina i bebina mam
Ja bila veceras u gostima kod MM-ovog rodaka jer su dobili bebu prije mjesec dana.
Dragi Boze kako su mali i krhki u prvim mjesecima cisto me strah uhvatio kad sam ga uzela.user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 1004
22.10.2010 21:58:30   
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Sekic kad ti je termin user posted image
Rimljanka user posted image user posted image user posted image eto hvala ti draga pa mi malo moral dize jer sam sad katastrofa al blizi se user posted image user posted image user posted image user posted image
Ispegla mi moja mamita jednu bebinog i sav moj nas ves a jesam ga nabrala ma kako u necu kad nekad znam i 3 masine ukljuciti a samo jednu stignem popeglati u 3 dana =racunica 0000000
Sad moram prati opet bebin a evo jedan sareni se susi.
A znas sto imam nedoumicu za bebu jer je malo drukcije radi njege penisa samo to je u pitanju.

ako imas priliku otici negdje na neke vjezbice za trudnice...tu daju informaciju...u biti za djecake vazi da im trebas povuci kozu na dole i gazom cistiti vrh od dlacica s pelena i ostale necistoce...mislim da ces se snaci user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 1005
22.10.2010 22:01:29   
esmina i bebina mam
Ej draga moja kakve vjezbe za trudnice u provinciji ko nas sisa user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1006
22.10.2010 22:05:03   
rose
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Ej draga moja kakve vjezbe za trudnice u provinciji ko nas sisa user posted image

ma ako budes isla u zenicu ...ili ako budes u sarajevu...odvoji 2 sata za to, moze ti koristiti u sarajevu su utorkom i srijedom od 4,30 - 6,30 a petkom nekad u 11,00, ovo u skerlicevoj...mozda neke znaju  kada su i ima li ih u zenici user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1007
22.10.2010 22:08:11   
rose
a ja se maloprije vratih s kontrole...ctg reaktivan, ona se vrti pa su nevjerovatne oscilacije user posted image user posted image , rekla sam doktoru za pritisak i izmjerio ga je 155/85, propisao mi methildopu i apaurin...pitala ga za paracetamol da se rijesim hunjavice i to moze i eto da pratim i pisem pritisak po mogucnosti 3 puta dnevno, kontrola za 6 dana a savjet eventualno za 2 dana

eto, ja se sada nadam da ako uspijem regulisati pritisak da ce moja curica malo ojacati i roditi se kao jaca beba a ne mrvica koju ce me biti strah uzeti u ruke user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1008
22.10.2010 22:17:36   
taurus
ja večeras malo hodala po radnjama tražeći krevetić
je li neka od vas kupovala krevetić i gdjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1009
22.10.2010 22:27:08   
rose
IZVORNA PORUKA: taurus

ja večeras malo hodala po radnjama tražeći krevetić
je li neka od vas kupovala krevetić i gdjeuser posted image user posted image user posted image

ja kupila u prosli petak u baby shopu iza katedrale...i rimljanka je tu kupila...uzele isti model smiley user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1010
22.10.2010 22:40:38   
rose
ovakav je kod mene

user posted image

a ovaj je kod rimljanke

user posted image

< Poruku je uredio rose -- 22.10.2010 22:41:33 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1011
23.10.2010 2:14:58   
SailorMoon
Cao drage moje, kako ste mi vi?
Ja sam dobro, vec me dobro medju nogama boli i stomak kao da hocu da dobijem. Inace je i tvrd, tako da se nadam da bi mogla malo prije.
Sto se tice priprema, sve ali absolutno sve je spremno za bebu. Garderoba, oprema sva, sobica, besika .... sve oprano, popeglano, spremno i samo ceka moju malo princezi.
Rose kako se ti osjecas???

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1012
23.10.2010 9:04:34   
taurus
rose user posted image user posted image user posted image  super su ovi krevetići
ja sam skroz zaboravila na tu prodavnicu kod katedrale
idem danas i ja da pogledam ako je još ostalo ovakvih modela
kako tvoj pritisak
ostale user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1013
23.10.2010 9:12:44   
marci
i tebi ljubice jedanuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1014
23.10.2010 9:50:31   
Rimljankaa
Jutro,jutro...  Uh,sto je hladnooo...

Taurus ovaj krevetic je super! Kao sto rece Rose i ja sma kupila ovaj bijeli. I povoljan je! Jos samo dusek da kupim i posteljinu...

Htjela sam vas pitati je li se vama desavalo da vas ledja bole? mene kad dugo sjedim boli pri dnu ledja krsta i guza me zaboli. Ili kad lezim na ledjima. NIkako mi neda na ledjima leci odmah me kicma zaboli. Je li i kod vas tako?

(odgovor članu marci)
Neposredna veza do poruke: 1015
23.10.2010 9:58:47   
rose
sailorka, dobro sam...malo se borim s visokim pritiskom ali bit ce sve ok :))

Neposredna veza do poruke: 1016
23.10.2010 10:25:14   
m.i.n.a.
Jutro...
Ida dobro nam dosla,vidjeces da ces sigurno dobiti savjeta brdo korisnih jer smo sve imale neke situacije i probleme..vidis da nas masalah ima..
Rimljanko evo mene sa bolovima..juce sam oprala sudje i napravila kolac,prostrla ves i vjeruj da su mi da su mi se ledja ukocila..tacno kao sto ti opisa,na ledjima vec odavno ne spavam jedino slucajno da se zadesi al osjetim odmah pritisak i tezinu..tako da ja na stranu spavam mada i to ukoci..pozelila sam se dobro protegnut ali sipak...
Vi izabrale krevetice,da sam kupovala mozda bih i ja ovakav,bar po slikama koje sam vidjela i nesto u prodavnicama ovi djeluju super..moze li se spustat ova jedna strana..inace ja cu uzeti od sestre krevetic najvjerovatnije,ovaj put sam imala dosta stvari pa nisam mogla sve u auto stavit ali sljedeci put ili dovlacim ili kupujem..ove gatke valja nevalja me ne zanimaju,nemogu se osloniti na to da po snijegu hodam od prodavnice do prodavnice sa stomakom..dotad sve kupit i ostavit,samo bih pranje i peglanje ostavila za pred kraj..
Taurus draga nek si vala i to izvirila napolje,sigurno je prijalo..
Rose ti rijesila da nas napustis cim prije..navrati nam ponekad sa savjetima i idejama..mi smo vecina jos do 2011..
Sailormoon ti pravo spremna,jos dok se doticna princeza odluci pridruzit vam se sve ce biti na svom mjestu..koliko god sam na pocetku jedva cekala da vidim stomak i da krenu udarci i bilo koje vidljive promjene..sad jedva cekam i tih par dana pred porod,mada kad se priblizi znam da ce biti guto..
Esmina..sta da ti kazem..oblak vesa imam,dvije masine oprane a imam jos ukljuciti,plus na ruke..mozda u nedjelju bar dio se odlucim..Esmica je ko med medeni..i da znas ja se ne brinem kako ces s eti snaci jer znam da ces se super snaci..eto ti sad..hehehehe..
Ja juce gledam slike sa mora,tad se stomak samo nazirao..al ko bez sminke a Bog dao mrsavije sam gradje,sama sebi sam izgledala ko dijete a jos kad pogledam u danasnji stomak i ono lice plus dijete u rukama morala sam se i nasmijat..faze placa su me prosle,prije su bile rodovne i po par dana,ma sta plac ja jecala i to sve zbog neke gluposti pa bi dodji do tog da ja necu nista znat sa bebom,necu se znat poroditi,jednom sam izvalila da me beba nece voljeti i tad je mm rekao zeno hajd se umij malo,ja cu nam kafu staviti..sad se tome smijem..inace mm kaze da opcenito sam vedrija i bolje raspolozena nego prije trudnoce,ja sam malo teske naravi,tvrdoglavai na svoju ruku a sad,izuzev ponekad,on bi mene stalno trudno gledao..hoce al malo sutra..
Ja cu u ponedjeljak na UZ pa sam sva sretna,ovo je prvi UZ da me malo i strah jer tek ovaj mjesec ja osjetim bolove u ledjima,nekad me stomak zigne..znam da je sve to normalno al eto obraduje kad cujem da je sve ok..tad cu znati i jel sin ili kcerka i trebala bih je pitati moze li mi dati slicicu da mm vidi,jer u DZ on ne moze ici..usput,zna li iko moze li se to dobiti..
eto drage..zelim vam lijep vikend da se odmorite,naspavate,uzivate sa vasim muzicima i bebicama..

Neposredna veza do poruke: 1017
23.10.2010 11:05:25   
Rimljankaa
Mina, znaci i ti si u istim problemima s ledjima. Onda je to sigurno normalno. A ja i ti smo blizu po sedmicama,pa su nam i isti simptomi.

Sto se krevetica tice,moze se spustati jedna stranica i ima 3 nivoa. Ali ako ce ti sestra vec dati krevetic bezveze ti je da kupujes. Kupi dobar dusek,po meni je to najbitnije,a kakav je krevetic manje je vazno. vazno je da je dusek dobar,i ja tu necu zaliti pare,da djete na kvalitetnom i udobnom spava.

A za UZ ne znam gdje ti ides,ali ja svaki put dobijem slicice. I to po nekoliko. Nekad 3 nekad 4. I muz je uvijek samnom. Samo jednom nije bio,bio je sprjecen,a uvijek je tu. I on bolje vidi na UZ nego ja. Ja ono slabo sta skontam. Pa mi doktor sve fino mora pokazati. A muz sve vidi,i odma prepozna svaki dio tijela bebice...

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1018
23.10.2010 11:10:44   
Lara83
IZVORNA PORUKA: mynxlee

Meni su opet ovdje rekli da spustam pisu. Sto sela, sto obicaja... Kad zena postane majka, ne trebaju joj ni knjige, niti bilo sta drugo, jednostavno se u tebi rodi majcinski instinkt i ti najbolje znas sta je najbolje za tvoje dijete. Meni su svasta govorili od njege do ishrane i ne znam ni ja cega. Nikog nisam slusala, radila sam po svome i hvala Bogu imam sina koji nikad nije bio bolestan. Mozda je imao temperaturu 2-3 puta i to samo zbog zubica. Zato drage moje buduce majke, samo opusteno. Vidjecete kako je to nevjerovatno da od prvih dana znate sve oko bebe sta i kako treba.

user posted image divno receno!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1019
23.10.2010 11:20:50   
Lara83
Evo nam sunca konacno, odmah sam boljeg raspolozenja i nista mi nije mrsko...
Nadam se da ste dobro spavale user posted image
Sekic ma ne vjerujem da je kod mene to razlog za zgaravicu user posted image mislim da je jos rano...ali meni krekeri uvijek pomognu user posted image
Rose bice sve ok, samo pripazi sta jedes i regulisat ce se pritisak, a apaurin kad prigusti user posted image
Rimljanka ja taj bol pri dnu ledja imam vec odavno, kad dugo sjedim ili nezgodno lezim jedva se ustanem. I svi su mi rekli da je to normalno, i da sto vise sedmice odmicu da ce se pojacavati. Tako da se ne moras brinut.
Mino sretno na UZ u ponedjeljak a sto se tice slicica, i ja sam ih uvijek dosad dobila, bilo da sam isla privatno ili na GAK. Vec sada mogu album napraviti koliko sam puta bila user posted image
Sunce kako si nam ti? Ne rece nam sta ti je dr rekao za nespavanje...
sve vas puuunooo pozdravljam user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1020
23.10.2010 11:32:59   
medi87
Cao darge moje, vidim mnoge muce problemi s ledjima ali mene ne boli pri dnu vec oko sredineuser posted image user posted image user posted image ali hajde proci ce i to nekaduser posted image user posted image user posted image
mino dobro fax imaju dvije trudnice na mojoj godini kolegica i ja pa da vidis svi nas pazeuser posted image user posted image user posted image od kolega do profesora, a nas dvije uzivamouser posted image user posted image user posted image samo mao vise obaveza sad ima, pored ispita ide rad s mentorom na magistarskoj tezi, mora se raditi istrazivanje i tako, ali polahko ne sikiram se previse zna neko otegnuti i sa diplomskim ja makar imam opravdanje za magistarskiuser posted image user posted image user posted image
Vidim Voljena se porodila, sve cestitke i od srca sve najljepšeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Pozdravcic odoh potkuhati za kiflicauser posted image user posted image user posted image

RR porodica :-)))

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1021
23.10.2010 11:52:09   
esmina i bebina mam
rose dobro je da su ti ukljucili terapiju a opet ti ponavljam za bebinu tezinu bitno je da je zdrava vidjela si Esmu na slikama kako je bila sicusna,lakse ces vladati sa njom.
A male bebe su dosta borbene iznenadit ces se user posted image
m.i.n.a. hvala na podrsci to mi treba user posted image sva sam vala confused ko da mi je prvo vjerovatno je tako svaki sljedeci put.Ma instinkt ce svoje odraditi user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 1022
23.10.2010 12:06:51   
Rimljankaa
Ladyblue vidim tu si, user posted image  je li krenulo? kako se osjecas?

Neposredna veza do poruke: 1023
23.10.2010 12:48:14   
mamin cvjetić
Ćao user posted image evo i ja da vam se javim.
Napokon me pustili kući doduše nisu me dugo ni ostavili 3 dana ali je gore i 1 dan kao godina user posted image .Ja se osjećam dobro samo eto što su mi diagnosticirali da imam manjka plodove vode što je opasno za bebu u smislu da na svijet može doći malo ranijeSva sreća pa se taj manjak pojavio u trećem tiomjesečju jer znači da je sa bebom sve uredu jeste malo sitnija kao navodno zaostaje u razvoju samo sedmicu u odnosu na sedmice trudnoće to jesta da malo bolje pojasnim ja sam u 33 sdmici trud a beba je stara 32 sedmice .Kažu ništa strašno preporučiju mirovanje i to je to.eto drage moje ja vas izvjestih šta je bilo a sada moram ići na preporučeno mirovanje puno vas pozdravljam i šaljem punoouser posted image pa ću opet naletiti malo kasnije.sve ste mi puno nedostajala.Odoh malo u preporučenu pozu pa ću kasnije da vas isčitam da vidim šta se dešavalo kod vas dok me nije bilo ljubim stomačiće.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

Neposredna veza do poruke: 1024
23.10.2010 13:00:11   
marci
je draga tako ti je kod mene al trtica me ubija na nju ni sjest na nešto malo tvrđe ne moguuser posted image valjda tako pred kraj mora biti jel je beba teška a i kosti se lagano šire za porod.

Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *