|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
8.10.2010 22:45:26   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: ivana st

Rimljanka nasmija me sa ovim za kile user posted image user posted image user posted image , samo ti papi čokoladu i guštaj, jer znaš kako kažu da trudnica ne smije sebi ništa uskraćivat. Ja sam neki dan poželjela nešto slatko i za nefalit smlatila dvije čokolade odjednom. Smučilo mi se od toga pa ih sad ni naslikane ne mogu vidjet user posted image user posted image user posted image .

Ja nisam zena te srece da mi se smuce,hahaha....

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 426
9.10.2010 10:39:10   
mrkva
Dobro jutro svim slatkim debeljucama, ja sam jutros grozno, ustvari bila sam i čitavu noć, muka mi je bilo i nikako da se pokrenem, razvlačim se po kući ko' žvakaća guma. Baš se nešto ružno osjećam.
Gdje ste sve jutros, subota vasi muzevi sigurno ne rade pa vas nema, moj nažalost radi i subotomuser posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 427
9.10.2010 11:01:26   
balasgirl
[/quote]moj nažalost radi i subotomuser posted image
[/quote]

i mojuser posted image ...

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu mrkva)
Neposredna veza do poruke: 428
9.10.2010 11:35:24   
mamin cvjetić
Jutro lijepe moje trudnječice.

Mrkva nedaj se curo samo naprijed.Žao mi je što se neosjećaš baš najbolje i što ti mužić nije kući.Da te utješim nisi jedina i moj je jutros otišao nešto da odradi a nadam se da se nće dugo zadržati pa da malo iskoristimo ovaj lijepi dan da šta kupim za svoju malu mrvici jer još ništa nisam pripremila bogami kao da imam vremena na pretekuser posted image .Evo i balasigrl nam se pridružuje u samoći user posted image pa valjda će sutra biti ljepše.

Balasigrl kako si ti??

Za sve ostale uspavane i neuspavane ljepotice lijep pozdrav user posted image user posted image user posted image .

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 429
9.10.2010 11:49:44   
balasgirl
Balasigrl kako si ti?? [/quot

Ma dobro je, malo me bole leđa i koljena, al eto neću se žalitiuser posted image . Samo, pomalo mi dosadno, gledam vani sunce grije, a ja u kući, a najradije bi išla malo "štancat" po gradu. A i kako više ne radim, svaki dan se ubijam od dosade.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 430
9.10.2010 12:06:25   
sunce27
Kako ste drage moje? Ja evo tek ustala i dosadno mi pravo eh mrkva nisi jedina kojoj muz radi subotom, moj je kako radi jos nikada nije imao slobodnu, jos je danas 2 smjena i radi do 00 do tada cu biti sama kuci, ma da poludim!

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 431
9.10.2010 12:52:47   
Lara83
Drage moje, kako ste mi danas? Kod mene majstori jutros od 7.30, tako da se opet nisam naspavala ali ako mognem od lupanja malo cu popodne leci. Uglavnom, kako god da okrenem ja se na poslu ''odmorim''....ali proci ce i ovo...
Voljena nadam se da ti je sincic bolje. Bas mi je zao. Nadam se da ga imas ostaviti kod nekoga u slucaju da tebe u ponedjeljak ostave.
Rimljanka drago mi je da je sve u redu bilo na UZ... i meni svaki put pokaze srce kako lupka...prekrasan osjecaj! A to da li je curetak ili decko, ti za svaki slucaj kupuj neutralne boje, nikad ne znas. Da ne bude sutra decko u rozom odjelcu user posted image Nemas pojma koliko si mi obradovala sa vijescu o prelasku u novo porodiliste user posted image user posted image user posted image onda definitivno ima nade da cemo se poroditi na Jezeru ako Bog da user posted image

Mamin cvijetic bitno je da je sve dobro kod tebe a mi cemo se svim silama boriti protiv ove dosadne gripe i prehlade....samo puno C vitamina, i voca naravno i zaobici ce nas user posted image
Sunce brzo ce grlo proci, bitno je da nema temperature...bujrum kod mene, nema dosade ni sekunde user posted image nadam se da je sve ostalo ok!
Sekic znam da pritisak bas moze stvarati poteskoce, kod mene je na pocetku trudnoce bas varirao ali sada je stalno 120/80...mada u tvom slucaju je najbolje drzati ga pod kontrolom tabletama. Bit ce sve ok ako Bog da, misli pozitivno!
Naidice i mene bole ledja uzasno, ali samo kad lezim i kad hocu da ustanem. To je strasno, bas me potkoci. Ne radim jos uvijek nikakve vjezbice, niti idem na pilates mada bi mozda trebala.
Felix sto se tice krvarenja, ja sam ga imala u drugom mj., i to 2 dana...cekala sam da prestane, otisla dr i sve ok bilo. Mada mi je iz predostroznosti dala da pijem utragestan 4X1, i to sam pila i koristila vaginalno do 13. sedmice. I evo do sada je uglavnom sve ok, hvala Bogu. Ako te bude jos nesto interesovalo slobodno pitaj. Nadam se da ce i kod nje biti sve ok i bas mi je zao zbog bebice koju je izgubila user posted image
Sarah taj smedjkasti iscjedak kao i krvarenje sam i sama imala ali na pocetku trudnoce. S obzirom da si u 4. mj ja bi ti savjetovala da ipak odes dr. Ne znam da li ti se i danas to nastavilo, ali otidji svakako. U vojnoj ce te primiti, samo reci da je hitan slucaj, nemoj u hitnu ici. Javi nam sta se desava.
Ivana bit ce to sve ok, mucnine, glavobolja, nesanica su nase slatke muke koje cemo mi sa ''zadovoljstvom'' prebroditi user posted image
Mrkva nadam se da si bolje i da si se uspjela trznuti. Dodji malo do mene da vidis haosa, ne bi ti bilo dosadno ni sekunde user posted image
puno vas pozdravljam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 432
9.10.2010 13:01:40   
Lara83
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

IZVORNA PORUKA: ivana st

Rimljanka nasmija me sa ovim za kile user posted image user posted image user posted image , samo ti papi čokoladu i guštaj, jer znaš kako kažu da trudnica ne smije sebi ništa uskraćivat. Ja sam neki dan poželjela nešto slatko i za nefalit smlatila dvije čokolade odjednom. Smučilo mi se od toga pa ih sad ni naslikane ne mogu vidjet user posted image user posted image user posted image .

Ja nisam zena te srece da mi se smuce,hahaha....

user posted image user posted image user posted image ni ja, to mi se nikada ne moze smuciti user posted image

Neposredna veza do poruke: 433
9.10.2010 13:02:00   
m.i.n.a.
Oli zene drage...
joj jest neobicno biti bez neta par dana,ma cisto sam se pojela,sve mi nekako neobicno..sve mislim sta li se izdesavalo..mene prvo kompjuter nesto zezo,pa onda konekcija..helem evo me sad,dobro i zdravo..i ja i bebica nadam se..pilence se svaki dan sve vise i jace javlja,nekad smao posmatram stomak kako leta pomalouser posted image
Sunce,Gagach,Medi i sve ostale hvala sto ste pitale za mene...
Vidim da se kod vas svasta izdesavalo.neke se se opskrbile vitaminima i preparatima za lakse sr...user posted image ,neke su se uspjele i naspavati bar malo (bravo za Sunce )sad nedaj prehladi blizu..Medi drago mi je zbog tvog UZ,a i setnji.ja cekam da mm dodje sa posla da se i mi upustimo u skitnju..danas i mi slavimo mali praznik..
Rimljanka mi smo ublizu sa sedmicama pa mozda se i vidimo na nekom pregledu ili porodu..a mozda i na kafici nekoj..Jesul ovo vijeti da bi Jezero moglo profunkcionisati..
Voljena nadam se da je sincicu bar malo lakse stanje,vjeruejm da si se raspametila sta i kako,nadam se da ti ima ko pomoci bar koliko..
Laro,Balasgirl,Mamin cvjetic,Rose,Ladyblue,Sarah ,Sekic,Taurus..veliki pozz za sve..cuvajte se prehlade,umora i dosade..
Zao mi je sto ne mogu posavjetovat sve ove koje imaju problema sa krvarenjem,jedino mogu reci slusajte i slijedite upute doktora i sve ce biti ok...felix nadam se da ce prijateljica i beba biti dobro,ovdje ima dosta sa krvarenjem i evo hvala Bogu sve su dobro,bebe se razvijaju kako treba..

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 434
9.10.2010 14:13:23   
esmina i bebina mam
A jeste se raspisale ovo dana ne mogu vas pohvatatiuser posted image user posted image user posted image
Mene izgleda jajnici bole a beba ubi sad su joj pokreti rjedi ali kad me zvekne nogicom ili rukicom gotova sam MM danas ima nekog posla pa sam sama vazdan sa Esmom isle smo malo na pijacu usle u 11 u kucu napolju je bilo led ledeni.
Ona mi je prevrnula u kuhinji tacnu sa kafom,secerom i mlijekom mozete misliti kad je to zalijepilo a ja zaglavila u wc-uuser posted image user posted image user posted image zovem je da dode a ona se uposte ne javlja reko da sta ne dira da se sad ne posijece kad sam izletila iz wc-a a ona se sakrila iza fotelje mama hoces li me ruziti e onda sam to brisala sa ovim trbuhom jedva a ona nece da obuje pokucnice pa zagazi na mokro a tek je presvukla ma nema cijeli dan mi je nove zadatke zadavala evo je sad je napokon odlucila da malo legne a da li ce zaspati to cemo da vidimo.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 435
9.10.2010 15:10:00   
ivana st
Heej, ima li koga user posted image ?
Ja sam upravo ručala, mm otišao na posao, a ja kako i priliči  na rr user posted image .

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 436
9.10.2010 16:04:18   
Anoniman
Felix sto se tice krvarenja, ja sam ga imala u drugom mj., i to 2 dana...cekala sam da prestane, otisla dr i sve ok bilo. Mada mi je iz predostroznosti dala da pijem utragestan 4X1, i to sam pila i koristila vaginalno do 13. sedmice. I evo do sada je uglavnom sve ok, hvala Bogu. Ako te bude jos nesto interesovalo slobodno pitaj. Nadam se da ce i kod nje biti sve ok i bas mi je zao zbog bebice koju je izgubila

ej,mila hvala od srca na odgovoruuser posted image .
Dobro je hb.bila skoro kod mene na kafi,kaze da nema vise krvarenja.I njoj su dali taj utragestan da stavlja kao vaginalno.4/2.
Ide za 7.dana na kontr.pa vidjece sta ce joj reci za ubuduce.Nista je neboli,nije ju ni bolilo kad je pocela krvariti,mada se boji da kad prestane stavljat te vag.da nece opet pocet krvariti.
Nadam,se da nece i da ce joj dati neke druge tablete posle ovi.Mada neznam dal se daje ako nekrvari vise posle ovi vag.user posted image dal ide dabraston ili ne.
Ja nisam krvarila al sam imala jake bolove i pila dabraston pa gynipral...nemam iskustva sa krvarenjem bas.......pa zato pitam vas.
I da zanima me ako vas negnjavim,puno od koje sed.se moze vidjeti jel nisko posteljica user posted image ili je jos rano za to???Ja sam nosila nisko al se nesecam kad su mi,rekli kad od koje sed.
I,dal moze biti recimo uzorak krvarenja niska posteljica ???
Pusa velika svimauser posted image user posted image

(odgovor članu ivana st)
  Neposredna veza do poruke: 437
9.10.2010 16:14:18   
mynxlee
Prvo da se zahvalim Lari83 i Medi87, sto su primjetile moj post u moru postova i odgovorile mi na isti. Iako nisam nova na forumu, tesko je ubaciti se i biti zamjecen kad vec postoji uigrana ekipa. Hvala vam jos jednom i saljem vam topli user posted image , kao i svim ostalim trudnicama, pa koliko god se mozemo zagrliti od nasih stomacica user posted image

Moram vam reci da sam u cetvrtak isla na redovnu kontroli. Sve je super, sve 5, ali doktoricu brine sto se beba ne razvija kako bi trebalo, tj. ne dobija na kilazi. Po njenom od 35. sedmice stagnira razvoj. Naravno da dobija na tezini, ali to je 100-200 grama sedmicno, sto je malo. Po njenim mjerama bebica ima 2.600 g. Uputila me je hitno u bolnicu na doppler i biometriju da se uvjeri. Ne moram vam reci kako sam se osjecala. Uzas! Cijelo vrijeme sve super i odjednom to nesto, ali opet je sve kao dobro user posted image Nigdje veze! Naravno da je rekla da ne smijem preci termin, da ce mi se morati izazvati trudovi ukoliko se dokaze da nesto ne stima.
Otisli smo na doppler i biometriju, tamo sve isnimali i kaze doktor da beba sad tezi 3.100 g, da ne moze biti bolje, da ne nalazi nikakvu mrlju koja bi mogla ugroziti razvoj bebe, uglavnom, rekao nam da slavimo, jer je sve savrseno. Koje olaksanje... Sta je ona mjerila, sta je ona brljala, ko bi joj ga znao. Bitno da je sve ok.
Naime, dok smo cekali u bolnici, zacula se neka vriska, kazem MM, eno beba place, medjutim, ispostavilo se da se zena poradja. Jaukala je iz sveg glasa. Sreca nije dugo. Nekoliko puta. Ovaj moj preblijedio. Kazem ja njemu da nije toliko dugo mucila se, kaze on kako nije... Eee, rekoh, ja sam u prvoj trudnoci tako jaukala satima. Kaze on odmah uzmi PDA user posted image Jest malo neugodno kad cujes, a znas da i tebe to ceka. Da sam cula jos jednu u medjuvremenu, onesvijestila bih se. Kud ovamo ne znam sta je i kako je, kud to cujem, odmah mi na pameti drip i izazivanje bolova, sto mi je doktorica rekla. Ma, haos.
Nemojte misliti da vas sad plasim. Ja kazem uvijek boli, bar je mene tako, za poluditi, ali ti bolovi su kratkotrajni. Ne traju ni danima ni godinama... Cim se beba primi u narucje nista ne boli. A za zdravu bebu u rukama, vrijedi pretrpiti svaki bol.

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 438
9.10.2010 17:40:19   
SailorMoon
Kako ste mi vi drage moje? Ja vala nisam nesta. Po noci nemogu da spavam od bebceta a onda negdje od 6 mogu slobodno do 1 da spavam na podne. Katasrofa.
Idem sedmicno na CTG sve ok. Samo sto vise nema UZ i to mi je bas s***nje, jer neznam koliko mi je bebce tesko.
A i imam problem s muzem, bolje receno s njegovim poslom. On ima 2 sedmice odmora, ali kad da ih uzme??? Kad beba moze doci i 10 dana prije a i kasnije. Neznam sta da radim.

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 439
9.10.2010 18:45:19   
mynxlee
SailorMoon, vjeruj da nisi jedina koja ne moze da spava. Moja beba je u zadnje vrijeme relativno mirna kada je vrijeme spavanja, ali me ono piskaranje svakih 15 minuta umori. Znam vise od 10x u noci ustati, ali sta da radim. Sto se mora nije tesko.
Kod mene su pregledi i CTG svakih 10 dana. Slijedeci je 18.10. Ne znam kako kod tebe, ali mene svaki put UZV pregleda i CTG, a i vaginalno. Doduse zadnji put nije me vaginalno pregledala. Kao vidjela na CTG da je sve ok i kao nema potrebe.
Nemoj se opterecavati koliko je beba teska. Mene su isprepadali s tim. Bitno je da se rodi ziva i zdrava beba, pa imala ona ispod ili iznad 3 kilograma.
Zar ne postoji mogucnost da se TM dogovori s poslodavcem da po porodu dobije odmor. Moj je tako nesto dogovorio, ali on ce koristiti samo dok sam ja u bolnici, jer ce biti moja zaova vise od 3 sedmice sa nama, mozda cak i vise od 4 user posted image Imas li bilo koga ko ti moze pomoci?

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 440
9.10.2010 18:49:52   
taurus
uh što je meni danas nešto grozan dan
opalila me neka depresija, valjda od hormona
sve me nervira, samo bih user posted image user posted image user posted image user posted image
ma groznouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 441
9.10.2010 19:06:32   
Rimljankaa
Pozdrav drage moje.... Evo mi sad iz Mostara! Nas troje otisli da nam guza vidi malo puta...Jao kako je dole lijepo vrijeme...Divan je dan bio..Mi setali,rucali,odmarali..SUper nam bilo... Ali mogu vam reci da se ja vec prilicno umaram.. Ne mogu vise kao prije... 
Moja djevojcica u stomi je bila dobra,fino je slusala i sve je govorila njam,njam dok je rucala.. :)))

Laro,potpuno te razumijem i zalim zbog tih radova..Ali proci ce i to brzo...Sto se tice porodilista tako mi rece doktor,pa sad hajde znaj. ja kazem njemu,sumnjam da ce mene zakaciti da se na Jezeru porodim..kaze on,hoce,hoce,vas ce sigurno,ali sad neke nece...Inace se zali da imaju jako,jako puno posla i da bas ima puno poroda...

A gardaroba,vec sam kupovala neutralno i necu vise..Kupovacu za curicu,pa ako bude djecak,bice mamin princ u rozom,hehehe...Sad su svakako boje izmjesane..

Odoh malo pruziti nogice,pa se cujemo...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 442
9.10.2010 20:02:19   
gagach
helouuuu zenice...
evo da se i ja malo javnem...spremam se odoh malo u skitnju sa drugaricama...malo mahale da mi popravi raspolozenjeuser posted image
inace slinim pomalo a naravno od wc vec cetvrti dan nista...i nema naznaka da ce biti u skorije vrijeme tako da sam poprilicno ocajna i ne znam sta da radim...user posted image user posted image
Lara joj nadam se da ce ti radovi kod tebe brzo zavrsiti...ja se ne mogu nakaniti da prasinu obrisem a ti rintas 24 sata dnevno...ti si moj idoluser posted image  
Rimljanka neka je UZ dobro prosao...nisam ni sumnjalauser posted image  samo ti sebi daj oduska i udari po rozim stvarcicama... Ja sam danas  svrljala po BBi -u i virila sam kolica malouser posted image user posted image user posted image  znam da je rano ali ne mogu odolitiuser posted image  kad se primaknem tim vasim sedmicama bankrotirat cu...kao sa lanca pustenauser posted image
Ivana sta ima kod tebe? mucis li muku???user posted image user posted image user posted image  sve zamisljam kako je morao danas biti divan dan na moru...ti si u splitu jel tako?
mina oooo pa minooooo gdje si ti cijelu vjecnostuser posted image
felix mi sto imamo nisko posteljicu imamo i vece mogusnosti da dodje do neke vrste krvarenja ili iscjetka mada to ne mora da znaci nista...meni su u 10/11 sedmicu rekli da mi se posteljica formira nisko ali da postoji mogucnost da ce se do neke 20 sedmice dici gore i da ne nosim nista tesko, da se ne forsiram i da ne setam dugo bez odmaranja...
mynxlee joj ti doktori nekad znaju bas nasikirati. Lijepo je traziti uvijek drugo misljenje...meni se kod moje dr svidja sto me ona zna poslati kod drugog doktora za svaki slucaj i na bolji uz...ma bit ce bebica ko zmaj aBduser posted image
taurus nemoj da nam budes depresivna zamisli kako je meni kad ne kakimuser posted image user posted image user posted image  a niko me ne razumjeuser posted image  cmok tebi i bebici...
medi, rose, cvjetic, esmina, sailor,sarah, sekic, naidica, sara, sunce, mrkva,balasgirluser posted image user posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

Neposredna veza do poruke: 443
9.10.2010 20:39:23   
Anoniman
gagach,hvala mila.
Sto se tice tebe i tvrde stolice probaj sa kiwijew meni je uvjek pomagouser posted image
Ja sam nosila nisko isto al bez krvarenja al imala sam bolove odpocetka trudnoce.I mene su tako tjesili vjerujuser posted image mozda kod tebe bude drugacije nemora znaciti samo kazem user posted image .
Polako samo sabura miruj i uzivaj pusa

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 444
9.10.2010 21:01:47   
Rimljankaa
Gagacha probaj s kivijem,suhim sljivama,kruskama..I mogla bi mozda kompot napraviti...I donat naravno...I fino uzmi novine i u wc user posted image  sjedi i ne izlazi dok ne bude gotovo...

Malo ti je mozda i pshihicki...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 445
9.10.2010 21:06:47   
Lara83
Ja malo pajkila popodne, morala sam...jutros je bilo budjenje u 7.30 i cijeli dan sam k''o navijena. Nigdje mi se veceras ne ide, zaljepila sam se za kauc i necu nigdje i necu nista vise da radim. Malo ljencarenja ce mi dobro doci user posted image
Mina tvoja mrvica je vec velika mashallah, a evo ja gledam sad svoj ticker i ako Bog da od ponedjeljka sam u 5. mjesecu user posted image kako vrijeme leti user posted image
Esmina i mamina beba nasmijala si me sa Esminim nestaslucima user posted image dusica mala, kako ona svojoj mami zadaje dodatnog posla....
Felix nije ni mene bolilo kad sam krvarila, apsolutno nista nisam osjetila. A kad sam otisla na UZ dr nije mogla vidjeti da je uopste bilo krvarenja, a bilo je itekako (2 dana). Tada sam primila jednu injekciju progesterona a utragestan mi je propisala kako bi se plod ucvrstio, ujutru i popodne sam ga pila a navecer sam po 2 stavljala vaginalno sve do 13. sedmice iako vise nisam imala krvarenja nakon toga. Dabraston mi nije nikada pominjala. Neka se ne brine da ce poceti ponovo krvariti, bit ce to sve ako Bog da ok samo neka ona redovno pije tablete. Sto se tice posteljice, ja stvarno ne znam tacno u kojoj se sedmici moze vidjeti da je nisko, ali meni je dr. rekla na proslom pregledu (17. sedmica) da mi se malo spustila, vjerovatno zbog napora, i da malo usporim. I nisam sigurna da li niska posteljica moze biti uzrok krvarenja user posted image . Nadam se da ce biti sve ok!
Mynxlee veliki user posted image i za tebe...a sto se tice prognoza doktora, hvala Bogu da je ipak sve ok. Ja znam iz iskustva kako oni znaju istraumirati bez ikakvog razmisljanja i koliko to moze na trudnicu utjecati. Bit ce to velika bebica ne brini. A sto se tice vriska, ne daj Boze da sam ja bila na tvom mjestu. Ja bi se ''''slozila'''' od straha user posted image Znam da ce boljeti i da je to sve normalno, ali iskreno da ti kazem jos uvijek se nisam pocela psihicki pripremati za to jer mislim da je jos rano. Mozda kad pocnem ici na vjezbice ce biti lakse...uh....user posted image
Sailor moon izdrzi jos malo draga, proci ce i to brzo...a sto se tice tm i godisnjeg, pa zar ne moze kad se porodis uzeti GO?
Taurus nadam se da si se oraspolozila. Ja sam primjetila da ja u posljednje vrijeme vrlo cesto moram oplakati, tj. redovno. Ne postoji neki poseban razlog, jednostavno sjednem (bilo da sam na poslu ili kuci), otplacem i bude mi bolje...to su vjerovatno ovi ludi hormoni. Razumijemo se mi user posted image
Rimljanka draga blago tebi....ti provela dan u Mostaru a ja na gradilistu user posted image vikend za pozeljeti. Meni je Mostar najdrazi grad poslije Sarajeva, i dok nisam zatrudnila vrlo, vrlo cesto smo bili tamo jer imamo i dosta prijatelja. Mogu misliti ljepote danas...ah user posted image
Gagach uzivaj veceras user posted image nadam se da si se utoplila jer je vani brrrr....i meni je danas bio treci dan kako nisam imala stolicu, te ja poslusam voljenu i iskuham one jabuke samo onako (fuj, fuj su) a onda popijem casu donata i naravno mission completed user posted image a ja happy. Mm se meni svaki put smije kako ja nasmijana izadjem iz wc-a user posted image a sto se tice radova, dzaba se nadam(o) jer se nece tako brzo zavrsiti, sad su naletili na nekakve probleme sa pregradnim zidovima pa to sad nekakvim gredama rjesavaju = haos user posted image a ja se pravim da me to nimalo ne pogadja user posted image Sve vas puuuuunoooo pozdravljam user posted image

< Poruku je uredio Lara83 -- 9.10.2010 21:08:53 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 446
9.10.2010 21:07:21   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mynxlee

SailorMoon, vjeruj da nisi jedina koja ne moze da spava. Moja beba je u zadnje vrijeme relativno mirna kada je vrijeme spavanja, ali me ono piskaranje svakih 15 minuta umori. Znam vise od 10x u noci ustati, ali sta da radim. Sto se mora nije tesko.
Kod mene su pregledi i CTG svakih 10 dana. Slijedeci je 18.10. Ne znam kako kod tebe, ali mene svaki put UZV pregleda i CTG, a i vaginalno. Doduse zadnji put nije me vaginalno pregledala. Kao vidjela na CTG da je sve ok i kao nema potrebe.
Nemoj se opterecavati koliko je beba teska. Mene su isprepadali s tim. Bitno je da se rodi ziva i zdrava beba, pa imala ona ispod ili iznad 3 kilograma.
Zar ne postoji mogucnost da se TM dogovori s poslodavcem da po porodu dobije odmor. Moj je tako nesto dogovorio, ali on ce koristiti samo dok sam ja u bolnici, jer ce biti moja zaova vise od 3 sedmice sa nama, mozda cak i vise od 4 user posted image Imas li bilo koga ko ti moze pomoci?

ja idem jednom sedmično na CTG i tada mi uradi i neki brzinski UZ (ovo se dešava u bolnici) a kod mog doktora - privatno, sam bila neki dan i on je sve detaljno pregledao i rekao da sada rebam ići u bolnicu na redovne-sedmične preglede. otići ću ja njemu još jednom ako se ne porodim za 20-ak dana

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 447
9.10.2010 22:47:52   
sarah
Evo i mene da vam se javim.
Hvala Laro sto pitas za mene. Danas nisam imala nikakav smedjkasti iscjedak hvala Bogu.
Terapiju i dalje pijem. Mogu misliti kako je tebi u tom gradilistu, nije ti lako.
Gagach, ne brini nisi jedina koja muku muci sa tom stolicom. I kod mene isto.
Jesi li kupila probavin zitarice?
Ja sam dobila neki recept za neredovnu stolicu pa cu sutra napisati. Mozes probati i ti.
Puno pozdrava i za sve ostale trudnice: Medi, Rimljanka, rose, minxlee, ladyblue, naidice, mina, almaa, sailor moon, voljena...
Sad odoh spavati, bas sam umorna a i glava me boli...

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 448
9.10.2010 23:58:51   
gagach
Rimljanka probala sam sve moguce kompote,sensie, sljive al nece pa nece...user posted image  vjerujem da ima i psiheuser posted image
Laro drago mi je da je tebi uspjelo...user posted image  zavidim ti
sarah kupila sam probavin...i Boze koja gadost... ali sutra cu ih doruckovati pa javimuser posted image  zelim taj recept!!!!!!!!!!!user posted image

joj ko o cemu ja o go***ma user posted image user posted image user posted image
laku nooooc vam

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 449
10.10.2010 9:07:04   
medi87
Jutro hajmo ustajte jeste se ulijenileuser posted image user posted image user posted image user posted image ja samo vikendom ranoranilacuser posted image user posted image user posted image
sinoc nesto nisma mogla ni da spavam stalno sam se budila legla u 12 probudila se u 4 naspavana k'o maja bebara.
Pozdrav za sve moje drageuser posted image

RR porodica :-)))

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *