|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
8.10.2010 8:52:38   
rose
jos jedan tezak dan na poslu ispred mene...ko prezivi, pricat ce user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 401
8.10.2010 9:04:54   
gagach
dobro jutrouser posted image ...opet ja prva user posted image
evo nakupovala sam si brusnice... sad merakam... jutros sam se jedva dogegala do posla koliko mi je zima bilo i evo jos uvijek slinim...samo da se ne prehladim.user posted image ..
sunce cuvaj se ...nek nema temperature hBuser posted image
sarah otidji ti negdje drugo na uz da sebe smiris i da ne razmisljas vise...ne brini zbog uz-a...ja sam do sada isla 100 puta...jer kad je rizicnija malo trudnoca svakako cesce ides...ja se uopste ne brinem zbog toga.
Rimljanka cekamo vjestiuser posted image
Sekic joj sirutka...joooooj ne znam da li bi to mogla popiti a da ne povratimuser posted image
m.i.n.a. pa zeno nema teeee...pozelila sam da cujem sta kuhasuser posted image
kiss kiss za sveuser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 402
8.10.2010 9:06:57   
gagach
IZVORNA PORUKA: rose

jos jedan tezak dan na poslu ispred mene...ko prezivi, pricat ce user posted image
potpisujemuser posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 403
8.10.2010 9:16:00   
taurus
samo da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image moje drage user posted image
ja sam ova 2-3 dana imala nekih obaveza pa se nisam javljala
nadam se da ste sve ok

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 404
8.10.2010 10:04:51   
Lara83
Dobro jutro drage moje,
Evo ja zavrsila neke sitne obaveze na poslu pa reko da vidim sta ima kod vas...kod mene zime najvise. Isla sam jutros po uputnicu da vadim nalaze, ali nikako mi se nije dalo odmah da idem u Vrazovu. Pa cu u ponedjeljak sve zavrsiti.
Aldi sretno, zelim ti brz i lagan porod! user posted image
Medi drago mi je da je sve u redu na uz, to je najbitnije! A da li je djecak ili djevojcica, prije ili kasnije ces saznati user posted image
Gagach i ja sam se smrzla jutros, jos morala ranije ustati da odem do ambulante...bas je brrrrrr....a i ja slinim danima vec, ali sreca sad zasad je samo to.....kupit cu i ja te probavin zitarice, a moram probati i ovo sa jabukom sto nam je voljena preporucila user posted image  sve cu odjednom probati pa cemo vidjeti ucinak....
Rimljanka i mene kad neko pita kako sam, reko nije lose, trudnicki user posted image nadam se da ce urinokultura biti ok, i sretno danas na uz user posted image uzivaj sa svojom princezom! A sto se tice dj. prodavnica jos uvijek ih nisam pocela aktivno obilaziti ali stalno se okrecem za trudnicama i bebama, gledam kolica user posted image zamisljam svog bebacha kako cu ga sredjivati....ma sve je to normalno user posted image  user posted image
Sekic ja surutku nema sanse da mogu popiti. Mm vrlo cesto pije, zbog povecane masnoce i triglicerida, i ja sam jednom pokusala ali stvarno ne mogu, odmah mi se povraca. Miris je grozan! Jesi li i prije imala problema sa pritiskom ili je to samo sada?
Ladyblue ma najbitnije je da bebica napreduje i da dobija ono sto joj treba, a za kile se ja ne bi brinula toliko. Ti jedi koliko mozes, pa neces sada trpati u sebe na silu. Sretno draga!
Sunce drago mi je da si bolje, svi oko mene su bolesni i bas se bojim da mi ne predje. Ja svaki dan sebi pravim limunadu, i jedem dosta voca. Nadam se da nece. Kako spavas?
Sarah meni kivi ne pomaze user posted image ma nista osim sljiva mi ne pomaze. A jucer zaboravila kupiti i naravno nista od wc-a. Sto se tice uz-a ja se uopste ne brinem, ja sam prva 3 mj. vrlo cesto isla, svake sedmice ili svakih 10 dana, tako da ako imalo sumnjas otidji negdje drugo jos jednom. Ja sam u subotu bila kod privatnika a slj. sedmice idem na GAK, tako da nemoj uopste oklijevati po tom pitanju. Bolje je otici nego se pitati jos mjesec dana da li je sve ok.
Taurus i tebi user posted image , nadam se da si dobro...
naidice kako si ti danas user posted image

Sve vas puno pozdravljam i ljubim!!user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 405
8.10.2010 10:42:58   
mrkva
 Evo i ja da vas samo sve redom pozdravim, nesto mi se nije dal o ovih dana da šta pišem zavrsavala sam samo jos neke poslice po kući, jos da sklopimo i pripremimo krevetić i to je to, ovo do kraja koliko mi je ostalo moram ići na CTG i tako.

NEko je preporučio sirutku za stolicu ona jest za to dobra i za cijelu probavu i jetru ali nazalost lose utiče na željezo, uništava ga a nama, trudnicama je svaki atom zeljeza vazan, pa sad kako ko hoće.

Puno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za sve vas

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 406
8.10.2010 10:43:20   
medi87
Poz drage moje, ja sam se bas naspavala odjutros, tek u 10 ustalauser posted image user posted image user posted image user posted image
Sunce nadam se da si bolje, da ce te prestati samo caja i limuna, ja sam dosad ga pojela ne znam ni ja koliko kguser posted image i popustilo me samo sto se nekad zakasljem pa nikad doci sebi
Rime sretno danas, javi sta je bilo
A ko se to jutros smrzo user posted image zar je bilo zima, meni bas toplo u krevetuuser posted image user posted image user posted image
Danas ja malo odoh s muzicem u setnju nismo odavno, danas mi je praznik necu pravit rucakuser posted image user posted image user posted image user posted image Poz cuvajte se, toplite se i rano raniteuser posted image

RR porodica :-)))

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 407
8.10.2010 10:58:52   
Lara83
IZVORNA PORUKA: medi87

ja sam se bas naspavala odjutros, tek u 10 ustalauser posted image user posted image user posted image user posted image

nemas pojma koliko ti zavidim na spavanju user posted image
ja sinoc oko 1h legla a jutros u 6.30 vec na nogama user posted image

(odgovor članu medi87)
Neposredna veza do poruke: 408
8.10.2010 11:36:08   
voljena
ola curice
kako ste vi
ja sam se pravo nasekirala maloprije
dječak mi ima upalu pluća a ja moram na kontrolu u ponedjeljak na kojoj me mogu i ostaviti da se porodimuser posted image
cijelo jutro plačem
odoh sad s njim piti čaj
čujemo se kasnije

Ja imam sebi dva dječaka!!! Nek su mi živi i zdravi!!!

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 409
8.10.2010 11:40:10   
voljena
sekic što se tiče pritiska pij dosta kamilice i apaurin ja sam u par navrat imala malo povišen pritisak 130/90 ili 135/90 i to mahom od stresa i doktorica mi ej rekla da popijem apaurin i da pijem kamilicu
jogurt također obara pritisak tako da možeš i to i bijeli luk
nemoj soliti hranu mnogo
ne znam koja si sedmica trudnoće ali uradi i nalaz urina da vidiš imaš li proteine da se ne desi preeklampsija
sretno mila user posted image

Ja imam sebi dva dječaka!!! Nek su mi živi i zdravi!!!

(odgovor članu voljena)
Neposredna veza do poruke: 410
8.10.2010 11:43:57   
Rimljankaa
Jutro drage moje!!!!

Evo d ajavim vjesti... Mi smo jucer bili na UZ.  Bebica se hvala Bogu fino razvija. Normalne je velicine,posteljica uredna,ima dovoljno vode.. Cak smo je vidjeli i kako pije vodu user posted image
I srce nam je pokazao,tacno se vidi kako kuca,i kako je majusno... I oke,i nos,i rukice,nogice ma sve smo lijepo vidjeli... Ali se opet krije.. Tako da doktor ni sad nije sasvim siguran da je zensko... Pokusavali smo je vidjeti iz svih uglova,ali ili je guza okrenuta,ili je rukica,ili je savijena,ama nikako da se vidi...

Kaze doktor da je djecak,vec bi vidjeli da visi nesto,a opet kaze vidi nesto kao testisi..Pa nikako nije siguran.. A moj muz (strucnjak user posted image ) kaze da je vidio kokaru,hahahaha... Bolje on nego doktor,hahahaha....
Uglavnom mi kupujemo sad sve roze,pa sta god da bude,neka je zivoi zdravo...

Po mjerama sam 25 sedmica,tako da moji proracuni i ticker pomalo bjezi...

I jos ,doktor mi je rekao da ce u ovom mjesecu ili slijedecem preci u novo porodiliste..Kaze tako bi trebalo...

Kad mi je gledao nalaze.. On kaze da to uvijek varira.. I kaze da su oni znali izvaditi krv jendom covjeku,podjeliti u dvije epruvete i da dobiju sasvim razlicite rezultate. U jednoj zeljeze npr. 20,a u drugom 5. Tako kaze, da najvise jedem voce i povrce koje sadrze zeljezo,a za tablete ne zna ni on sta bi tacno rekao...

A to sto mi je secer na donjoj granici,isto kaze nije nista alarmantno,najbitnije je kako se ja osjecam,i d aje lose da bi ja osjetila..
Sto se tice bakterija,kaze litar brusnice dnevno i nema problema...

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 411
8.10.2010 11:48:48   
Rimljankaa
Po tickeru jos 99 dana ... Brojimo dvocifreno! :)))

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 412
8.10.2010 12:56:06   
mamin cvjetić
Ćao curke evo i mene samo da se prijavim da vas sve redom pozdravim upitam kako ste i kažem nedajte se ni nahladama ni bajama da vas napadaju.
Budite mi lijepa naspavane vedre i čile puno vas pozdravljam šaljem puno user posted image user posted image user posted image user posted image [sm=smiley31.g
Usput da kažem kod mene je sve ok.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

Neposredna veza do poruke: 413
8.10.2010 13:11:14   
Almaa
Rimnjanka drago mi je sto je bebica okuser posted image , a kod kojeg dr. ideš, jel na GAK?

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 414
8.10.2010 13:16:54   
Almaa
meni je zacepljen nos i tako sam ti i nick napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 415
8.10.2010 13:25:31   
gagach
IZVORNA PORUKA: Almaa

meni je zacepljen nos i tako sam ti i nick napisalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hahahaha e sto me nasmija hahaha

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 416
8.10.2010 13:30:19   
Rimljankaa
hahahahahaa Alma! nasmijah se... cajeva,limuna i ostalog pa da prodje prehlada... jeste idem na GAK kod dr. Nikulina

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 417
8.10.2010 13:56:46   
sunce27
Drage moj sto ste mi danas pravo vrijedne, bas ste danas dosta napisale, ja sam ok grlo me boli ali bice to dobro, pijem dosta caja i limuna jedem pa ce biti efekta! Neka ostane ovako moze se trpiti! Veliki pozdrav za sve vas!

Neposredna veza do poruke: 418
8.10.2010 14:02:48   
Sekic
Laro probaj onda sa sirovom rizom neko kaze da je za stolicu neko protiv ja koliko znam protiv stolice... ma imam probleme sa tlakom od 22 sed.tr. kad sam hospitovna u bolnicu dok se nije tlak ustabilio...pila sam kamaru tableta, na kraju sam ostala na methyldopu... prije par dana dr. je smatrala da trebam da prekinem sa tabletama posto mi je tada bio nesto nizak talak (varira) i  da ostanem na apaurinima sto mi savjetuje i Rimljanka medutim eto opet ponovo sam se morala vratit na metdop. Rimljanka skoro sam vadila nalaze, samo nesto epitela mista drgo..inace sve ok rijesila se eserihije i svih silnih bakterija...neslano jedem inace zbog toga za sada jos i ne oticem (u 33 sam sedmici trudnoce) jer so je glavni razlog oticanja ...zabrinuta sam pravo kakav me tlak tek ceka kad dode vrijeme poroduser posted image , nadam se da ce s Bozijom pomoci sve bit ok! grlim vas sve sto mi dajete savjete, ako je jos neka imala slican problem neka pise...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 419
8.10.2010 14:25:04   
naidica
zdravo moje trudnice,,,sta ima???? ja evo tek sad malo da se javim,,dok malo raspremim po kuci,,dok rucak napravim i prodje dan???? user posted image
rimljanka bas mi je drago sto je sve ok,,i sto si tako vidjela svog bebacha user posted image user posted image user posted image user posted image hocu i ja !!! tako da cu ja najvjerovatnije u utorak na uzuser posted image user posted image !!!
 lara hvala sto pitas za mene,,dobro sam ti,,,samo me malo bole ledja pogotovo kad legnem,,onda tek osjetim bol kao da se raspadamuser posted image user posted image !!kako si ti???user posted image user posted image
 gagach e neka si nakupovala brusnice,,tako i treba a sad samo da pijesuser posted image user posted image cuvaj se!!! user posted image user posted image
medi uzivaj sa svoji muzicem i u setnji!!! drago mi je sto je sve ok sa bebicom!!!user posted image user posted image user posted image
sunce  samo  ti caja i lumuna i proci ce,,cuvaj se !!!user posted image
voljena nemoj biti tuzna,,bice mu bolje,,nemoj da brines!!!user posted image user posted image

(odgovor članu Sekic)
Neposredna veza do poruke: 420
8.10.2010 15:01:06   
Anoniman
pozz mile moje trudnjace.
Imam jedno pitanje za vas,pa ako nije problem da mi tko odg.u ime moje prijateljice koja je trudna.
Ona je vec jednom,bila trudna i izgubila je bebi u 9tom mjeseci:(
Nakon 5mjes.je zatrudnila opet.
Sad joj ima haman mjesec dana trudnoce nema vise.
Juce je pocela krvariti,ne puno ona kaze ko sukrvica nije bilo bolova.Ode ginicu ,da joj neke vag.tab.samo.Radila UZV.vaginali hb.srceko kuca.
Mora mirovati,ona radi pa je uzela 7.dana bolovanja,pa ce vidjeti sta ce joj reci posle 7.dana kad ode na kontrolu.
S,prvom trudnocom nije joj tako bilo krvarenja.
Pa jel se,kome desilo da je pocelo s pocetka trudnoce krvariti,ne puno i jel bilo posle sve o.k sa trudnocom.
Ako,tko imao iskustva s tim bila bi vam do neba zahvalana kad bi mi odgovorile.
Hvala puno
I milkite mi pupe mile

(odgovor članu naidica)
  Neposredna veza do poruke: 421
8.10.2010 15:03:03   
rose
IZVORNA PORUKA: Lara83

IZVORNA PORUKA: medi87

ja sam se bas naspavala odjutros, tek u 10 ustalauser posted image user posted image user posted image user posted image

nemas pojma koliko ti zavidim na spavanju user posted image
ja sinoc oko 1h legla a jutros u 6.30 vec na nogama user posted image

tako nekako i kod mene slucaj ...jutros jedva oci drzala otvorene...sad sam vec ko pticica user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 422
8.10.2010 18:59:21   
sunce27
Sta je ovo nigdje nikoga na ovoj temi? Draga Naidice meni je vise caja preko glave, ali eto nazalost moram ga piti!

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 423
8.10.2010 21:18:55   
sarah
Sta radite trudnjace?
Evo ja slusam prenos utakmice Albanija-BiH.

Danas sam se malo uplasila kad sam vidjela da mi se pojavio neki smedjkasti iscjedak, bilo ga je skroz malo ali nije ni malo prijatno. Mozda zbog hematoma, mozda zbog niske posteljice ko ce ga znati. Malo cu primiriti pa cu vidjeti sutra kako ce biti. Ako nastavi i sutra ili prekosutra ili se pogorsa nedaj Boze kome da se javim obzirom da je vikend i da vecina dr. ne radi. Da li da idem u hitnu ili?

Puno pozdrava za sve vas!

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 424
8.10.2010 21:32:18   
ivana st
Pozdrav moje trudnice user posted image !
Lara organizirat ćemo mi jednu kavicu ovdje u Dalmaciji user posted image user posted image ! A gdje budeš kad dolaziš u ove krajeve?
Sabina drago mi je da je nalaz krvi pokazao user posted image user posted image , a to što se na UZV ne vidi ništa puno i normalno je za tako malu trudnoću.Ali za 2 tjedna već ćeš vidjeti malu mrvicu!
Mina da počele su mučnine, i to najčešće navečer pa me drži do 2,3 ujutro, a i hrane mi dosta ne paše.Ali sve su to slatke muke user posted image !
Sara za samo miruj i uzimaj terapiju koji ti je dr. odredio i sigurno će to biti sve uredu.
Rimljanka nasmija me sa ovim za kile user posted image user posted image user posted image , samo ti papi čokoladu i guštaj, jer znaš kako kažu da trudnica ne smije sebi ništa uskraćivat. Ja sam neki dan poželjela nešto slatko i za nefalit smlatila dvije čokolade odjednom. Smučilo mi se od toga pa ih sad ni naslikane ne mogu vidjet user posted image user posted image user posted image .

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *