|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
6.1.2011 14:05:08   
elmicha
hehhe sunce sto me nasmija,pronadjoh se i ja u ovoj tvojoj recenici...i ja svaki puta Boga molim da me ne vagaju,kad god se izvagam padnem u depresijuuser posted image ...sve mislim nisam se puno udebljala,a onda mi kazu kolko imam kila i...user posted image

Eh sada i ja imam pitanje,osjecate li vi bolove blizu zeludca,ispod dojke...jao..mene u zadnje vrijeme uzasno boli na desnoj strani...a tek grcevi u predjelu podkoljenica da i ne pricam....

Moja princeza...zivot moj...ima 14 mjeseci..<3

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3351
6.1.2011 14:12:03   
sunce27
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

Sunasce,sta te briga za vaganje...  radi sebe je bolje da se pripazis,ne radi doktora.. A ja mislim da to nije uopce toliko strasno koliko ti govris. Moguce je i da je voda. Moja prijateljica je bila ooooooogrooomnaa,kad se porodila prepolovila se..A kaze da je voda lila iz nje...

Najbitnije je da je bebi uredu! :)))  Cestitam za ulazak u osmi mj. :)

Za spol bebe,ne znam da li bi i komentarisala. Takvi ljudi su mi zaista nejasni.. Kako ne pogledaju oko sebe,koliko samo zena zeli trudnocu,pa nemoze.. Sva ta njihova borba,a neko bi i spol mjenjao.. ma grozno...

Esmina, ti si nas zaboravila?! user posted image Ali oprastamo ti! Pored jedne male curice,i bebare dobro ikako stignes na internet... Raste li Salko??? Je li Esma sretna zbog brace? Ljubi ih...

A eto meni se bas primaklo... Straha ima,ali ako Bog da bice sve uredu... :)))

Ja evo radim po kuci,a muz me kritikuje....A ne mogu u neredu.. Moram i  ocistiti...

Ma sta da radim ja mu kazem moram da jedem, kaze on jedi ti ali manje ma reko ja kada popijem casu vode dobijek odmah na kilazi. Eh kamo srece kada bih se prepolovila ali neka je beba ok, a ja cu kasnije misliti na sebe. Ma glupo je to i komentirati kakvih sve budala ima. Uh ja se kanim da radim kuci jednu generalku ali se jos ne smijem usuditi a haos mi je, bas se sve zapustilo. Hvala za cestitke. Nemoj da se plasis, ja za sada nemam straha.

< Poruku je uredio sunce27 -- 6.1.2011 14:19:49 >

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 3352
6.1.2011 14:15:06   
sunce27

IZVORNA PORUKA: elmicha

hehhe sunce sto me nasmija,pronadjoh se i ja u ovoj tvojoj recenici...i ja svaki puta Boga molim da me ne vagaju,kad god se izvagam padnem u depresijuuser posted image ...sve mislim nisam se puno udebljala,a onda mi kazu kolko imam kila i...user posted image

Eh sada i ja imam pitanje,osjecate li vi bolove blizu zeludca,ispod dojke...jao..mene u zadnje vrijeme uzasno boli na desnoj strani...a tek grcevi u predjelu podkoljenica da i ne pricam....

Ma kod mene nema depresije, ali doktor me smori, ali jos 1 pregled kod njega i nece me vise maltretirati, jedino se plasim da i moja beba ne bude cekala 10 mjesec kao neke, eh onda bi me morao vidjeti jos koji put. Ja nemam nikakvih bolova, malo su mi noge pocele oticati ali nista strasno i imam grceve u rukama, ostalo je sve ok.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 3353
6.1.2011 14:37:34   
Rimljankaa
Ma sta te briga sta on prica... Ja bi mu jednom zacepila usta,pa ne bi vise.. Samo te sikira...
Ja sam sad milku pojela,cijelu... Za mene je to nista... Mogla bi jos jednu bez problema.

Svaki dan jedem slatko.. I opet se nisam puno udebljala.. Kad se porodim,pa malo prodje onda cu vidjeti gdje sam i sta sam.. pa cemo poduzimati mjere...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3354
6.1.2011 14:40:09   
elmicha
ja sam primjetila da mi noge oticu samo kad se puno krecem i kada sam dugo na nogama...zato svaku priliku kada sjedis podizi noge da budu u istom nivou sa stomakom ili straznjigom..;-)

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3355
6.1.2011 14:40:49   
sunce27
Hahahaha ma ja sam mu samo rekla danas necu na vagu i to je bilo to, reko ova vaga mene vise ne moze da vaga. Ma i ja bih rado sta slatko pojela ali kada mi ovako prica sve mi se zgadi.

02.03.2011. Emina

Neposredna veza do poruke: 3356
6.1.2011 14:41:46   
elmicha
mali lapsus *straznjicom

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 3357
6.1.2011 14:46:26   
sunce27

IZVORNA PORUKA: elmicha

ja sam primjetila da mi noge oticu samo kad se puno krecem i kada sam dugo na nogama...zato svaku priliku kada sjedis podizi noge da budu u istom nivou sa stomakom ili straznjigom..;-)

Ok, hvala na savjetu. Ma ja se ne krecem bas nesto pretjerano, ali pijem dosta tecnosti pa je mozda od toga

02.03.2011. Emina

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 3358
6.1.2011 14:52:30   
lejla80
Ženice moje...evo mene opet...user posted image user posted image Juh..vala svašta mi se danas izdešavalo. Već sam vam napisala da me jutros probudilo nešto toplo, ko da se da izvinete upiškiuser posted image Ustanem ja..kad ono crvenio, majko mila, mene odmah panika uhvatila. Probudim muža i nazovem mamu...kad ona veli da se ne brinem i da odem polahko u bolnicu. I tako ja lagano popijem kahvicu, spremim mm odjeću koju će mi donijeti u bolnicu...ko zna šta bi mi on iskombinovao i lagano krenem.
U autu me već počne boljeti kao kad trebam dobiti. Gore na Jezeru doživim prvi vaginalni pregleduser posted image , grozota od života. Pregledala me neka plava, kovrdžava doktorica. Uh..kad mi uvali ruku, mislila sam da će mi oči ispast, pa nešto je okreće, nikad da je izvadi...i još veli opusti se....heh, da ja njoj tako uvalim ruku pitala bi je bil bila opuštenauser posted image Definitivno su doktori nježniji od doktorica. I na kraju, najgori dio, kaže ti jedva da si otvorena jedan cent. Uz konsultacije sa drugim dr. poslaše me kući do daljnjeg.....user posted image
I tek onda su počeli bolovi, doduše još nisu u jednakim intervalima..al sve jače i jače...pa ne znam ...valjda neće još dugo jer već mi je počelo ponestajat energije.

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 3359
6.1.2011 14:55:52   
lejla80
Svima vama hvala za podršku..i da Rimljanko moj dr je Nikulin. Izgleda da je bebi čekao na njega cijelo vrijeme..

Ema_28, e baš mi je drago da je i tebe krenulo, danas si prenijela 10 dan, ako me dobro pamćenje služi...Sretno!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3360
6.1.2011 15:22:09   
Rimljankaa
Lejla i moj doktor je Nikulin. I ja cu kod njega sutra na pregled.

Uh,sto me prepade s tim vaginalnim...user posted image   Meni bi on trebao sutra uraditi vaginalni.

Valjda bude njezan... :)

Tebi sretno..vec je krenulo... Ne znam d ali si isla na vjezbe,ali ti mogu prenjeti par savjeta. Kreci se,nemoj vristati i gubiti energiju. Isto tako nemoj se grciti,nego opusti tijelo kad nemas bolove. Ako ti je tesko hodati ili stajati,onda lezi na lijevu stranu i opusti se.. kad doju bolovi disi. Udahni do stomaka,i izdahni kao da gasis svjecu. nemoj brzo udisati i izdisati,mozes se onesvjestiti tako. Nego lagano udahni zrak do stomaka i izdahni kao da gasis svjecu i sve tako dokle bol traje...

I slucajno nemoj da napinjes (naravno dok ti doktori nekazu) jer ti moze puci grlic. Nego samo lagano...

Ljubim te,i sretno!!!!  Od srca ti zelim lagan porod i zivu i zdravu bebicu...

I ne zuri doktoru,dok ne bude bol bar na 10 min .

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 3361
6.1.2011 16:33:57   
esmina i bebina mam
lejla80 sretno ti bilo kod tebe ce to izgleda brzo

A vi drage moje budite strpljive ja sam vec zaboravila kako je biti trudan user posted image user posted image user posted image user posted image
i mislim da sam ja tu svoju ulogu zavrsila nakon dva CR
Danas sam se uhvatila kako razmisljam o spirali da se rizik svede na minimum pa mozda ima i kakva tema na RR zna li neko ?

rimljanka ma nisam vas zaboravila i na fb vas gledam ali stvarno nemam kad komentarisati evo Salko sada spava bio je vakcini a Esma je otisla kod mojih polsije vrtica jer je MM trebao u Zenicu do ocnog pa mu je odgodeno za utorak.Esma je super sad zasad ljubi ga pomaze mi da ga presvucem ko fol ma eto nesto mi doda pelenicu,.... samo da ucestvuje kada Salko place ona odmah mene ruzi pita sto place dodaje mu dudicu ali je dosta glasna pa ga budi i jako je zahtjevna onda se i mi sada oko nje vise trudimo ma ludilo u jednu ruku a u drugu pravo zadovoljstvo.
Ja sto se i ja raspisa user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 3362
6.1.2011 19:49:24   
ema_28
Drage moje samo da vam javim sta se kod mene desava (svaki savjet je dobrodosao). Sinoc me pocelo malo boliti oko 10sati u nejednakim intervalima ali bol smijesna i trajala po 3 sekunde. Otisla sam spavati i probudila se u toku noci par puta samo, takodje kratka bol. Ujutro se budim oko 7 i pocnem mjeriti razmake izmedju kontrakcija, 7 min 10 puta za redom. Ustanem se , okupam, rekoh sace to brzo. Medjutim, bolovi su se ucestili na 5 min u prosjeku ali nisu uopste toliko jaki pa jos uvijek nisam otisla u bolnicu. I dalje su na 5 min ali su jos uvijek prilicno izdrzljivi. Sta mislite??? Da jos cekam ili.....?

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 3363
6.1.2011 20:07:56   
elmicha
ja da sam na tvom mjestu otisla bi u svakom slucaju,jer nije kod svakog bol istog intenziteta...
opet doktori bolje znaju pregledat ce te i reci sta dalje,a mi ovako mozemo samo nagadjati...
u svakom slucaju yelim ti lagan porod,da to prodje bolje nego sto mislis...;-)

(odgovor članu ema_28)
Neposredna veza do poruke: 3364
6.1.2011 20:26:47   
naidica
dobro vece drage moje user posted image ,,kako ste mi???
gagach,,hvala sto pitas za mene!!! dobro sam ti ja,,,mada skroz slabo spavam,,ledja me bole,,i tak nekad jedva i predahnem,,,ovaj moj maleni mi se izgleda popne skroz gore pa jedva da predahnem!!! i stalno me gurka,,,bas sad i osjetim kako se gura,,samo ne mogu bas da opipam je li rukica ili nogica,,,ali bas skakljivi!!!user posted image user posted image
ali neka ga,,ja bas i volim kad me gurka,,tako bar znam da je ok!!! kako tvoja bebica???
sunce cestitam za 8 mjesec!!! al bas vrijeme letii skroz!!!
rimljanka,i ti jos malo i gotovo!!! a bas sjecam se kao da si juce objavila da si trudna!!! sretno sutra na pregledu!!!pozz
ema_28 sretno,,i abd da sve prodje u najboljem redu!!!user posted image
moje najblizeuser posted image user posted image vilia vilica i medi  gdje ste vi??? spremate li se polako??? user posted image user posted image

pozdrav za sve ostale user posted image i cuvajte se!!!

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3365
6.1.2011 21:18:50   
sarah
Kako ste trudnjace? user posted image
Vidim nekima se primaklo... Lejla, ema_28 sretno vam!
Ema_28, ako jos nisi otisla u bolnicu svakako ti savjetujem da sad krenes jer su ti bolovi na 5 minuta.
Rose, opet ja sa pitanjem user posted image .  Koliko si platila te papuce ako se sjecas i je li to ona apoteka na zadnjem spratu BBI?
Vidim da zene hvale i ove crocs papuce ali mi se nedaje bas 80 KM za te originalne, a da kupujem kopiju sta ce mi ako se klizu.
Jos mi samo treba da se razvalim u bolnickom toaletu user posted image
Gagach, dok si se ti provodila na planini ja sam se zadeverala oko ovog spiska za bolnicu i za bebu, ima toliko toga za nabaviti...
Mozda mi je rano da kupujem te stvari, ali me malo uhvatila panika kad mi je ticker presao u 7. mjesec jer sam citala da bi torba za bolnicu trebala biti spremna vec u 7. mjesecu.
S druge strane, ne znam kakav cu pingvin biti u 9. mjesecu i koliko cu biti spremna da se gegam od prodavnice do prodavnice, pa sam skontala da vec pocnem polako da kupujem.
Hej, ona Graco kolica sto si pitala na onoj temi i postavila link odlicna su, zaljubila sam se u njih. Ako saznas gdje se imaju kupiti kod nas i koliko kostaju javi mi.
Nisam ni ja isla na vjezbe, valjda cemo sljedece sedmice.
Pusa za sve trudnjace... user posted image

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 3366
6.1.2011 22:20:58   
rose

IZVORNA PORUKA: sarah

Rose, opet ja sa pitanjem user posted image .  Koliko si platila te papuce ako se sjecas i je li to ona apoteka na zadnjem spratu BBI?
Vidim da zene hvale i ove crocs papuce ali mi se nedaje bas 80 KM za te originalne, a da kupujem kopiju sta ce mi ako se klizu.
Jos mi samo treba da se razvalim u bolnickom toaletu

to je apoteka na -1, pored kozma, mislim da su bilo oko 25 km i ja uzela prvo jedne dok sam dosla do kuce one male user posted image valjda dodatno otekla...onda sutradan zamjenim i kupim 41...inace nosim 39 user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 3367
6.1.2011 22:52:28   
gagach
Cao zenice moje!
Ja danas zvanicno jedem cijeli dan...isto kao u stara PMS vremena pojela sam tonu slatkog i sada me strahoticno grize savjest bas sam imala napad za slatkim

Sunce hahahaha e bas me nasmija za spol bebe...tuzno stvarno...
Nego bravo za uspjesno izbjegavanje vage...ja nisam uspjela to izbjeci...al bas me briga...ne zelim se pretjerano nervirati

Stefania cestitaaam za djecaka i ja sam sve do dvadeset i neke sedmice bila ubjedjena da je curica cak su mi i doktori govorili da bi se ispostavilo nedavno da je ipak djecak...i sada se jos navikavam na tu cinjenicu nek su oni nama zivi i zdravi i slatki

Esmina pa di si tiiiii pozeli te covjek jesi vidjela bonicka i meni se ove sedmice pomjeraju

Sarah jesi vidjeeeeeela kolica kako su divna...danas sam ih isla gledati i vozala sam ih po radnji...sklapala i rasklapala i raspitivala se oko narudzbe. Imaju u turbolimacu u BBI i oni imaju crveno crnu varijantu a lagana su kao pero...ja sam trazila crna ali su mi rekli da se moraju naruciti i da se ceka 15 dana isporuka....samo na njih mislim i stalno ih idem obilaziti...Kolica plus sjedalica za auto koja se moze uklopiti i na kolica kosta oko 1100km...otidji da ih vidis odusevit ces se javi mi utiske
Kad odradis taj spisak proslijedi mi ga na mail hahhahha da se ja ne moram peglati kad si ti vec tako vrijedna hehehe

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 3368
6.1.2011 22:53:25   
gagach
kad se ovaj ticker pomjera na sedmi mjesec...?

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3369
6.1.2011 23:51:16   
sarah
IZVORNA PORUKA: gagach

kad se ovaj ticker pomjera na sedmi mjesec...?

Mislim da se kod mene pomjerio sa 26 + 5 pa eto brzo ce to user posted image
Eh kad si se ti tako lijepo raspitala za kolica i sve mi objasnila moracu onda ja tebi da proslijedim spisak user posted image
a svakako cu otici u TL da ih pogledam i da malo parim oci.

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3370
6.1.2011 23:53:43   
sarah
IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: sarah

Jos mi samo treba da se razvalim u bolnickom toaletu

to je apoteka na -1, pored kozma, mislim da su bilo oko 25 km i ja uzela prvo jedne dok sam dosla do kuce one male user posted image valjda dodatno otekla...onda sutradan zamjenim i kupim 41...inace nosim 39 user posted image

Hvala ti Rose. Pusa za tebe i Soraju, bas je medena user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 3371
7.1.2011 0:00:40   
rose
nema na cemu user posted image pusa back od nas dvije user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 3372
7.1.2011 7:51:08   
gagach
jutaaaaar jutaaaar evo kafe za razbujivanjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 3373
7.1.2011 7:58:37   
Gemelli
bas hvala, ja ne moram raniti, radim kuci, ali kako sam ostala trudna tako definitivno sam pocela patiti od nesanica
prije me top nije mogao probuditi, sad me pticice probude user posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 3374
7.1.2011 8:14:17   
gagach
da i ja isto....od pet sam budna user posted image  beba diktira...toliko se vrpoljio da me probudio...i kada se razbudim on zaspe user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gemelli)
Neposredna veza do poruke: 3375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *