M kao Mama -> RE: ginekolozi? (5.8.2009 20:49:45)
|
U Saraje polju nemaju ultrazvuk, oni te pregledaju očima?, na Otoci nisam bila, ali vjerujem da je isti sistem kao i u Skerličevoj, jer je to ista kuća. JA sam zbunjena i u šoku od prošle sedmice, već dvije godine idem kod dr. Tabori u Skerličevu. U januaru mi je konastatova policistične jajnike i rekla mi da moram smršati. Smršala nisam, a jedno jutro sam se probudila sa bradom, sreća pa je žutkasta i ne vidi se, ali imam one odvratne crne dlake koje čupam. Javile su se i velike bubuljice po licu slične ćiru, a i menstruacija mi ne traje duže od dva dana. Kako sam se porodila ne mogu se opustiti nikako i naručim se kod dr. radi kontracepcije i eto malo da se opet prekontrolišem. Kaže ona meni ne bi mi davala tablete, kao zbog debljine, ja ne bi spiralu, ali eto da mi ponovi ultrazvuk. Kažem joj i za menzise koji su kratki dan i po, dva u vrh glave i nisu obilni. Dođem za osam dana, skontam da me se ne sjeća. Kažem joj dr. mensutracije su mi kratke, bla, bla, kaže ova će ti duže trajati sto posto, vidi se po endometriju, i tako ona priča, priča, priča. Kada smo završile, kaže jajnici su ti 0, uopšte nemaju funkciju, ali nije ono što sam ja mislia. A, šta se mislili, ma nešto i ostade na tome. Ona će meni, kao sreća ti je pa simlada i imaš dijete(vidjela je LAju u čekaoni), pa možda bude još djece. Ja kada se nisam onesvjestila od šoka, dođem po kontracepciju, a dobijem dijagnozu steriliteta. O djetetu još ne razmišljam zbog posla, barem narednu godinu, ali ovo je bio hladan tuš za mene. Ovih dana ću otiči po još jedno mišljenje, ali neću pominjati ovo, sve se nadam da je ova dr. pogriješila.
|
|
|
|