veeseelaa -> RE: teta cuvalica - imate li koga? (25.6.2010 12:36:28)
|
IZVORNA PORUKA: Esmica Uredu je to,ja sam takodjer puno skepticna po tom pitanju. Ali bih vidjela na djetetu da li je zanemareno ili ne.Onda sigurno bih vrlo dobro upoznala osobu,pa tek onda bih dala na cuvanje,jer i da je teta cuvalica bez djece,ne bih tek tako dala. Dakle kad govorim o teti cuvalici koja ima djecu,smatram pod tim neku normalnu osobu kojoj je samo to posao,a ne da ona hoda kod komsinica,ili da ne pazi djecu. Naravno,ako moze ugrabiti da nesto uradi dok oni spavaju (ako spavaju),pa uredu. Ali u svakom slucaju bih se za to opredjelila,iz razloga da djeca nauce jedni na druge,da nauce da nisu uvijek centar svijeta... pa svaka teta će biti fina dok si ti tu, dijete ti svakako nezna objasniti šta se dešavalo, tako da ona može, ne da ode kod komšinice nego da joj neka dodje, garant je neće vratiti sa vrata jer čuva djecu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] tako da te stvari ne možeš bez kamere znati, nažalost puno je neodgovornih ljudi a htjeli bi da malo rade a pare da primaju Ja svom djetetu ne bi smjela dovesti tetu na čuvanju a pogotovo ne odvesti je teti kući jer nemam pojma šta rade dok mene nema, naravno ne ubrajam ovdje provjerene osobe i osobe kojima vjerujem a to je samo moja majka! kad dijete već počne pričati možda i bi! obdanište je zakon da bar o tome ne brinem! ja sam svoju malenu upisala u obdanište,ima 4 djece + moja kći u toj grupi, teta koja je čuva je moj kućni prijatelj a s njenom sam kćerkom najbolja prijateljica Nadam se samo pozitivnom, ono što sam vidjela oduševljena sam, kao da im je majka, svima! Ljubav, pažnja, razumijevanje itd Malena uživa kad je odvedem na sat -dva, od sljedeće sedmice počinje ići 3 dana u sedmici i mislim da će biti više nego dobro Sretna sam ovih dana kad vidim kako se moja kći raduje kad je tamo!
|
|
|
|