bagy -> RE: teta cuvalica - imate li koga? (27.9.2013 18:05:08)
|
Drage mame, Na ovim stranicama vam ostavljam preporuku za teta Jacu-"tetu cuvalicu", iako ja nikad nisam voljela koristiti taj izraz, bar ne za tetu Jacu, jer je ona vise od toga. Najiskrenije zalim sto mi vise ne uzivamo u njenom doprinosu za odgoj nase djevojčice, ali kako nas zivotni putevi vode na različite strane, tako se na ovoj raskrsnici razdvajamo od nje nakon 3 prelijepe godine. Ne postoji ni slika ni riječ koja bi opisala ovu predivnu zenu i osobu, njene kvalitete i dobrotu. Dovoljno je da pogledate u svoje dijete i vidite da je nakon 9 do 10 sati provedenih sa tetom toliko sretno, spokojno i trazi jos njenih toplih rijeci i mirnog glasa.. Nezasitna ostaje do sljedećeg dana kada je zeljno iscekuje i raduje se sto ce joj nesebično prenijeti svu ljubav i znanje, sve pjesmice koje sam i ja zaboravila pa se ozarim kada me moja djevojčica podsjeti na bezbrizno djetinjstvo. Teta Jaca vam je jedna topla osoba koju ne mozete, a da ne osjećate kao svoju majku, pa pretpostavljam da je i djeca, koja najbolje prepoznaju dobrog čovjeka, zbog toga i vole. Mi odrasli se rijetko kad znamo spustiti na nivo razmisljanja malog djeteta i katkad nemamo strpljenja od silnih obaveza i stresnog zivota. Ali od ove zene treba učiti!!!Ona je apaurin za svakoga!!! Teta Jacu poznajem dugi niz godina i svoje osobno misljenje zelim da vam iznesem jer se nikad nisam uvjerila u suprotno. Nikad mi nije dala povoda da pomislim drugacije. Noru je počela čuvati sa njenih 10 mjeseci. Polako su se upoznavale, iako je osvojila Noru na prvi pogled. Za mene je, kao i za svaku majku pretpostavljam, odvajanje od djeteta radi posla, bilo vrlo stresno, mada sam nastojala da to ne pokazujem. Ali vrlo brzo sam uz teta Jacinu pomoć to i prevazisla, jer kad bih dosla kući i vidjela da je moje dijete sretno i ja sam se sve vise opustala. Moda je ruzno s moje strane, ali najiskrenije govorim, ni ja Noru ne bih znala tako dobro paziti kao ona. Njene delicije sam i sama vise puta jela, jer u slučajevima kad ne bih stizala napraviti nesto za malenu, ona je bila ta koja je rado izlazila u susret i zamjenila me i na tom polju, a da nikad nisam osjetila nametljivost ili podrugljivost s njene strane. A da ne govorim kakva su nas iznenađenja docekivala kada bi se vratili s posla, jer kako je Nora rasla tako je nasa Jaci na nju prenosila i svoju kreativnost. Pa kad prepoznate djelo tih malih rucica koje je s ljubavlju napravljeno za mamu i tatu.....ne trebam vam dalje pričati. Drage moje, koja od vas prije stupi u kontakt sa tetom Jacom, vjerujte mi, kao da ste osvojili nagradnu igru, koju ne bi mogao zamijeniti ni jedan novčani dobitak. A vama teta Jaco zelim dug i zdrav zivot i da usrecite jos puno malenih srdasca i porodica, kao i i nase drustvo koje ce vam biti zahvalno jer ste nam pomogli da odgojimo djecu u prave ljude. VOLIMO VAS P.S. Oprostite sto se nisam mogla suzdrzati u opisu svojih osjećaja, ali ovo je zaista iskrena navala rijeci koje ne mogu prestati da pisem.
|
|
|
|