janje maleno -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (9.4.2013 10:38:26)
|
IZVORNA PORUKA: Alverde Što se teta čuvalica tiče nemam ličnog iskustva ali moja mama skoro 10g. čuva djecu, što iz familije što po preporuci, jer joj je oduvijek želja bila da radi sa djecom pa joj se eto na taj način ostvarila.Ima agencija u SA koja tako spaja roditelje sa tetama čuvalicama,ne znam tačan naziv, ako koga zanima pitat ću mamu pa vam mogu poslati na pp.Preko te agencije su mamu spojili sa super roditeljima, čuva im sina već 1,5g. i roditelji prezadovoljni ona isto.Agencija ispita sve o tetama, barem onoliko koliko je u njihovoj moći i spajaju roditelje sa njima.Moja mama se 100% posveti bebi, od igranja, presvalčenja, kupanja, šetnje po parku a ne po Ferhadiji,pripremanja hapica(sve domaće) i još ljudima i pospremi po kući i skuha ručak, ali ne zato što oni to zahtijevaju, naprotiv, već što ona ne voli samo onako sjedit dok mali spava pa iskoristi vrijeme na taj način.Čak zna uzeti malog da prespava vikendom kod nje ako su mu roditelji na putu,ali to se povjerenje treba zaslužiti.Sva ova priča je zapravo zbog toga što sam vidjela par postova na kojima žene pišu kako tetama ne treba puno plaćati jer im i onako nije to težak posao, šta ima radit oko djeteta sem presvuć i nahranit ga[sm=hudicek1.gif] to je jedan od najzahtjevnijih i najodgovornijih poslova,naravno ako nađete ženu da se vašem djetetu posveti 100%. Ja sam to vidjela kroz svoju mamu,prava teta će tuđe čuvati kao svoje i posvetit mu svaki djelić snage,a to nijedne pare ovog svijeta ne mogu platiti. Gdje jos ima ovakvih teta? Cisto zlato... I nama treba teta-cuvalica, ali mi zelimo takorec "novog" clana porodice, da nam bas bude kao neko nas... Ima li ko kakav prijedlog, kakvu finu tetu za preporuciti?
|
|
|
|