RE: Teta cuvalica (preporuka) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

hope_ -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (2.2.2013 23:21:54)

Zdraavoo :)))
Nasla sam ovaj Vas post da trazite tetu cuvalicu zanima me samo do koliko godina Vam treba ?

Moja mama je u potrazi za poslom, a izvrsna je u cuvanju i brizi oko djece. Na tom polju nema radnog iskustva, ali odgojila je sestrinu djecu. Jednoj je 8 a drugoj 5 godina.
Veoma je smirena i stalozena, pa ako vec do sada niste nasli nekoga javite.:)

Srdacan pozdrav :)

mamaibabo -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 8:58:22)

pooooooomoc molim vas koliko bih trebala platiti djevojku koja ce cuvati moju bebu 4 dana u sedmici po 3 sata [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
molim vas nemam pojma a bas mi je hitno[sm=zmeden.gif]

chuci -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 9:18:01)

jel ujutro ili popodne. pitam jer po meni zavisi je li je to čuvanje sprječava da nađe još neki posao. ako čuva od 12 do 3 onda ništa drugo ne može raditi, a ako čuva od 16 do 19 onda može.

mamaibabo -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 9:54:19)

od 13 i 30 do 16 i 30 min.,ima jedna djevojka u mahali zavrsila tek fax pa je pitala je i rdo bih je pripazila u tom periodu al ja neznam koliko bi bilo ok da joj platim ,trazila neplaceno na poslu i nesu odobrili...:( a gle chuci moja plata je oko 600 km....

Lady26 -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 9:57:50)

Ja sam placala 5 dana u sedmici, od 8-17h 350KM...i to preko agencije...
Znaci oko 100KM mozda [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  (a i to mi zvuci puno za 3h 4 dana u sedmici)
Sta bi radila? Kakve bi bile njene obaveze prema bebici, jel spava u tom periodu?

chuci -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 9:59:43)

mislim da bi 200 bilo u redu. tete su za puno radno vrijeme 350-500. ta tvoja je i blizu ne treba joj prevoz a i ne gubi dodatno vrijeme na putovanje

djoisa -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 10:01:22)

ja placam 400 KM od  7.30-16.30 , 5 dana u sedmici..mislim da bi bilo ok 120-150 KM za 3 sata

Lady26 -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 10:01:36)

Ma daj Chuci cuj 200KM???
Za 12h sedmicno???
Ajde ne zezaj....
Za te pare da vrtic plati cijeli dan...

mamaibabo -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 10:08:24)

hvala vam fakat sam u bedu....ov djevojka zvala mm i rekla da hoce 250km...meni jetopuno Boga mi pa tu stanuje preko puta....ma odoh zvati jslice nemam drugo izbora ....pih placem danima [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
da bogdo imam svekrvu il nekog svog....

Lady26 -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 10:13:05)

Pisala sam ti tamo...previse je...i to bas previse...
Nadam se da ces naci najbolje rjesenje...nije lako, prosla sam i tete i vrtic...
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]

bambi1 -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 10:16:53)

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

hvala vam fakat sam u bedu....ov djevojka zvala mm i rekla da hoce 250km...meni jetopuno Boga mi pa tu stanuje preko puta....ma odoh zvati jslice nemam drugo izbora ....pih placem danima [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
da bogdo imam svekrvu il nekog svog....

Meni isto djevojka koja je zavrsila fax cuva malu od 17 mjeseci, 5 dana sedmicno po 4 sata od 08,00 do 12,00, placam je 170 KM, zivi blizu mene pa ne treba prevoz

chuci -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 10:28:20)

sorry ja sam kontala da je to svaki dan nisam vidjela da je 4 dana. kontala sam ako ona dobije 600 za ta tri sata, može odvojiti trećinu i 200 dati curi.

mamaibabo -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (6.3.2013 11:09:37)

chuci ja Boga mi radim puno radno vrijeme ( 8h dnevno) nekad i rekovremeno ,nazalost :( a period koji sam navela je period kad nema kuci ni mm ni mene [sm=smiley19.gif]

nanika -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (11.3.2013 18:04:35)

Ako nekome treba teta cuvalica neka mi se javi na pp

zixy -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (2.4.2013 0:10:33)

Ako nekome treba teta cuvalica neka mi se javi na pp

Alverde -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (2.4.2013 9:36:05)

Što se teta čuvalica tiče nemam ličnog iskustva ali moja mama skoro 10g. čuva djecu, što iz familije što po preporuci, jer joj je oduvijek želja bila da radi sa djecom pa joj se eto na taj način ostvarila.Ima agencija u SA koja tako spaja roditelje sa tetama čuvalicama,ne znam tačan naziv, ako koga zanima pitat ću mamu pa vam mogu poslati na pp.Preko te agencije su mamu spojili sa super roditeljima, čuva im sina već 1,5g. i roditelji prezadovoljni ona isto.Agencija ispita sve o tetama, barem onoliko koliko je u njihovoj moći i spajaju roditelje sa njima.Moja mama se 100% posveti bebi, od igranja, presvalčenja, kupanja, šetnje po parku a ne po Ferhadiji,pripremanja hapica(sve domaće) i još ljudima i pospremi po kući i skuha ručak, ali ne zato što oni to zahtijevaju, naprotiv, već što ona ne voli samo onako sjedit dok mali spava pa iskoristi vrijeme na taj način.Čak zna uzeti malog da prespava vikendom kod nje ako su mu roditelji na putu,ali to se povjerenje treba zaslužiti.Sva ova priča je zapravo zbog toga što sam vidjela par postova na kojima žene pišu kako tetama ne treba puno plaćati jer im i onako nije to težak posao, šta ima radit oko djeteta sem presvuć i nahranit ga[sm=hudicek1.gif] to je jedan od najzahtjevnijih i najodgovornijih poslova,naravno ako nađete ženu da se vašem djetetu posveti 100%. Ja sam to vidjela kroz svoju mamu,prava teta će tuđe čuvati kao svoje i posvetit mu svaki djelić snage,a to nijedne pare ovog svijeta ne mogu platiti.

škorpija -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (3.4.2013 21:31:51)

IZVORNA PORUKA: Alverde

Što se teta čuvalica tiče nemam ličnog iskustva ali moja mama skoro 10g. čuva djecu, što iz familije što po preporuci, jer joj je oduvijek želja bila da radi sa djecom pa joj se eto na taj način ostvarila.Ima agencija u SA koja tako spaja roditelje sa tetama čuvalicama,ne znam tačan naziv, ako koga zanima pitat ću mamu pa vam mogu poslati na pp.Preko te agencije su mamu spojili sa super roditeljima, čuva im sina već 1,5g. i roditelji prezadovoljni ona isto.Agencija ispita sve o tetama, barem onoliko koliko je u njihovoj moći i spajaju roditelje sa njima.Moja mama se 100% posveti bebi, od igranja, presvalčenja, kupanja, šetnje po parku a ne po Ferhadiji,pripremanja hapica(sve domaće) i još ljudima i pospremi po kući i skuha ručak, ali ne zato što oni to zahtijevaju, naprotiv, već što ona ne voli samo onako sjedit dok mali spava pa iskoristi vrijeme na taj način.Čak zna uzeti malog da prespava vikendom kod nje ako su mu roditelji na putu,ali to se povjerenje treba zaslužiti.Sva ova priča je zapravo zbog toga što sam vidjela par postova na kojima žene pišu kako tetama ne treba puno plaćati jer im i onako nije to težak posao, šta ima radit oko djeteta sem presvuć i nahranit ga[sm=hudicek1.gif] to je jedan od najzahtjevnijih i najodgovornijih poslova,naravno ako nađete ženu da se vašem djetetu posveti 100%. Ja sam to vidjela kroz svoju mamu,prava teta će tuđe čuvati kao svoje i posvetit mu svaki djelić snage,a to nijedne pare ovog svijeta ne mogu platiti.

Apsolutno se slažem[sm=smiley1.gif]

belmic1992 -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (9.4.2013 1:05:58)

da li ste još uvijek zainteresovani za čuvanje? gdje se nalazite.

janje maleno -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (9.4.2013 10:38:26)

IZVORNA PORUKA: Alverde

Gdje jos ima ovakvih teta? Cisto zlato... I nama treba teta-cuvalica, ali mi zelimo takorec "novog" clana porodice, da nam bas bude kao neko nas... Ima li ko kakav prijedlog, kakvu finu tetu za preporuciti?

bebaci -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (18.4.2013 11:01:19)

sve zavisi gdje zivite u kojem djelu grada, Sto se tice alipasino , mogu preporuciti tetu koja je mog sina cuvala pune 2 godine od 7:30-17:30 350KM , a kada sam ostala trudna i zbog komplikacija u trudnoci otisla na bolovalje, cuvala ga je 10-14 200 KM, a u zadnjih 15-ak dana u martu (poslije mog poroda) vodila ga je u vrtic i dovodila da se djete malo navikne sa drugim tetama. Kada pocnem raditi abd, i ako bude ova teta slobodna opet bi je angazovala da mi cuva mladjeg sina al to je tek u februaru 2014, prezadovoljna sam bila sa njom. Mi smo na VII spratu i ako lift ne radi ona djete izvede van i vrate se stepenicama,

mamaajna -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (19.4.2013 14:21:14)

kome treba teta cuvalica na podrucju Dobrinje,Ali-pasinog nek se javu u private za preporuke i br.tel

mamich -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (25.4.2013 11:06:30)

Drage moje ako neko ima preporuku za tetu cuvalicu molim da mi javi,jutros sam bila na sastanku sa direktorom i moram da se vratim na posao prije no sto sam planirala...[sm=smiley19.gif]

Suada Subotić -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (28.4.2013 17:47:06)

Ja sam teta cuvalica, cuvam blizance vec trecu godinu. Ako nekome treba pouzdana i postena osoba koja je zavrsila medicisnkus skolu a i radila je ovaj posao javite se meni 061-935-819

Suada Subotić -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (16.5.2013 22:27:16)

Preporučujem djevojku za čuvanje djeteta, poštena i jako pouzdana, živi na alipašinu, pa ako nekome u blizini treba, neka se javi, već je čuvala dječaka, tako da ima iskustva. 061/935-819 ; 033/541-487

zixy -> RE: Teta cuvalica (preporuka) (19.5.2013 0:26:52)

Svi traze tetu za cuvanje. Hvala Bogu pa vam mogu preporuciti jako finu i kulturnu djevojku. Ako je neko zainteresovan, neka se javi na PP. Kulturna, zavrsila medicinsku skolu. Ima iskustva, cuvala je vec dijete, pa tako da ne brinete... Hvala unaprijed

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>