assmiras -> RE: teta cuvalica - imate li koga? (3.12.2013 13:07:24)
|
IZVORNA PORUKA: salmy IZVORNA PORUKA: Maglicica Ja nekog da mi cuva sina, koji ce imati 15 mjeseci, kad to cuvanje pocne (u februaru 2014) Uslovi: - Mladja zenska ili muska osoba, koja ima dovoljno energije da se bavi djetetom (ne uz TV, crtane filmove, reprodukciju video zapisa sa mobilnih telefona) - Nece imati obaveza po kuci (peglanje i kuhanje meni i muzu, pranje prozora, odrzavanje stana itd.) - Pusaci su apsolutno iskljuceni - Treba da ima zdrave stavove o ishrani, ili barem da pazljivo slusa moja uputstva sta dijete treba jesti (nema filovanja kiflama, smokijem, slatkisima, pastetama, virslama itd.) - Cuva dijete, uci ga, cita mu slikovnice, obavezno seta s njim bar jednom na dan, kuha mu od namirnica i po receptima koje ja ostavim, pere i pegla njegov ves, i po potrebi na pijaci kupuje svjeze povrce-voce-ribu za njegove obroke - Preferiram osobu koja voli zivotinje i ljude, ne zelim da se dijete uci da se plasi maca i cuka, ili da ne voli odredjene grupe ljudi (na nacionalnoj, vjerskoj, seksualnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi) - Osoba ce provesti 10ak dana sa djeteto i sadasnjom tetom, prije pocetka samostalnog cuvanja, da bi se dijete moglo navici na promjenu - Radno vrijeme je od 08 do 18h, svi vikendi slobodni - ako osoba ima potrebe za slobodan dan u sedmici, treba da mi najavi prije, mozemo naci zamjenu Cuvanje je u mom stanu, Dobrinja. Ko je zainteresovan, neka se javi u inbox :) Takva se nije rodila[sm=smiley36.gif] Iskreno, meni ovdje nista nije nenormalno. Jedino ovo odllazak na pijacu i kupovina mi je beze. Ovo ostalo se u biti sve i svodi na cuvanje djeteta. Valjda mu moze skuhhati rucak (mislim za dijete da bude svjeze) i popeglat djecije stvarcice.... Dobro ovo za pranje, mi je malo suvisno. To sto zahtijeva da se dijete cua a ne uz tv nego uz nesto sto je za taj uzrast korisno mi je skroz ok.
|
|
|
|