mama2009 -> RE: atopijski dermatitis (13.4.2012 10:54:41)
|
babilon moja princeza je u 8 mj zivota dobila AD, krenulo je sa malim kruzicem na nozi i vremenom se proslirilo na istoj, mazali smo kremama i kremicama po preporukama pedijatara, dermatologa itd, no medjutim vremenom je postajalo sve cesce aktiviranje AD plus bronhitis, ja sam vise doktorirala na AD, iako je princeza stavljala sam i kreme sa kortikosteroidima jer su to postajale zive rane, radili alergo test (koji nije pouzdan kod djece do 3 godine) pokazao alergiju na citruse i orasaste plodove. Doslo vrijeme zime te samim tim viroza. Cak smo bili i u bolnici hospitalizovani zbog bronhitisa i AD, zavrsili na injekcijama kortikosteroida. Tako smo se vrtili u krug, ja kazem sebi ma dat cu joj narandzu nacijedjenu pa sta bude ...NIJE NISTA BILO....znaci nije pouzdan test pojela je na rodjendan smoki i buknulo opet sve, dijete u ranama koje krvare jer ona to cese, klasicna slika AD budila se nocu, plakala cesala itd Po savijetu jedne majke pocela sam mazati LINODERM MELEM ne smije ni napisati hvala Bogu moje dijete je NOVO, nema suhe, crvene, ispucale koze lice joj je cisto, noge, ruke sve je nevjerovatno.....jedino se vidi blijdi krug na nozi tj na onom mjestu gdje je prvi put se javio AD... ovaj melem je smijesne cijene u odnosu na sve ostale kreme.....toplo ti ga preporucujem znam svima nama za zdravlje dijeteta je najmanje bitan novac, al vjeruj mi da ces bacati novce, na kozmeticke preparate koje dr. preporucuju, jer oni imaju koristi od tih proizvodjaca, ovo tvrdim jer na zalost i ja radim u jednoj takvoj firmi sretno
|
|
|
|