mala_sa -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (19.11.2012 21:54:33)
|
IZVORNA PORUKA: I love youu Mamice imam par pitanja vezano za odjecicu za bebice. Termin mi je 29.04. pa sam sad u dilemi koliko bodija da kupim dugih rukava a koliko kratkih, kojih br. Jer dok mi pocnemo setati aBd, vec ce biti toplije vrijeme tj skoro ljeto.Pa sam u nedoumici.A svidjaju mi se i one gegice plisane,al vruce se one,pa gdje cu ih kupovati i djete u maju u to oblacit.Kad sam kod bodica koji su najprakticiniji za tek rodjenu bebu, oni sto se kopcaju izmedju nogu, sa strane, na sredini, imaju i oni sto imaju par dugmica kod glave? Sto se tice flasica, kontala sam kupiti jednu staklenu jednu plasticu, al koje su bolje one sa silikonskom dudom ili gumenom?Jer cula sam da beba je brzo izgrize svojim zubicima. I zanima me koja treba biti dimenzija pelena, da ne bude mala, velika ili pojma nemam. Gladala sam one od pcelice maje sto su 2,90km, obicne bjele, ne znam jel te valjaju po dimenziji i po kvalitetu. Eto svasta se ja napisah,nadam se da ce te mi pomoci oko mojih nejasnoca.Hvala vammmm Imas najljepsi termin na svijetu, moj sinek je rodjen prosle god na taj datum [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Moj savjet ti je da kupis za pocetak 3 bodija dugih rukava, i ostale kratkih. Ove duge kupi one sto se kopcaju ispod pazuha i sa strane, a ove kratkih rukava kupi one sto se kopcaju pored vrata. Takodjer kupi maksimalno 1-2 gegice plisane (samo za prve dane), ostatk kupi pamucne. Takodjer kupi par donjih trenerkica, koje ces oblaciti sa ovim bodijima dugih rukava. Broj 54 je nama mogao prve 2 sedmmice, onda smo presli na 56. Pamucne pelene kupi bilo koje, svakako ti trebaju samo za brisanje i prekrivanje, tako da velicina nije bitna. Flasicu nemoj kupovati, ako zatreba najlakse je poslati muza u apoteku i nek kupi. Bebi caj ne treba, niti voda, to joj samo steti stomacicu. Sretnooo [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|