Neca xxx -> RE: Gdje ste i sta kupili za svoje novorodjence? (3.12.2012 16:45:56)
|
IZVORNA PORUKA: mala_sa Lavice evo ti ideja kako smo mm i ja napravili te stvari, ako znate zavrnuti 4 sarafa, onda znate sve [sm=smiley36.gif]. Mi smo kupili komad spere, debljine cca 4-5 mm i na njega zasarafili gumene nogice koje se obicno stavljaju ispod taburea ili nekog malog komada namjestaja, nogice su visoke 2-3cm; zasarafili smo ih tako da kad stavis speru na krevetic te nogice se naslanjaju na stranicu (ivicu) od krevetica; i tako blokiraju da spera nigdje ne hoda. Onda smo uzeli ljepljivu traku (ljpljiva sa 2 strane) i pomocu nje na speru zalijepili onu spuzvastu,plastificiranu podlogu za presvlacenje; koja se inace stavlja na ovu komodicu koju si ti spominjala. Ovo je meni bilo bas prakticno, a kasnije kad ga je beba prerasla oko 6mj, koristili smo ga za kupanje; tako sto ga stavis na kadu (opet ove nogice blokiraju da se ne klize) i na njega stavis bebinu kadicu. Mama je u oba slucaja sebi sacuvala ledja. Kad je bebac prerastao presvlacenje na kreveticu, onda smo ovu plastificiranu podlogu zalijepili na jedan radni sto (pravi radni sto), na kojem sam ja drzaja sve kutije sa kremama i pelene; na ovom stolu se presvlacimo i dan danas. [sm=smiley36.gif] Nadam se da si me skontala, ako nosi javi pa cu ti uslikati, a sve me kosytalo maksimum 40KM [sm=smiley36.gif] Imate i kupiti ovakve podloge za presvlacenje sa svrstom zadnjom stranom i gumicama koje se zakace za ogradic kreveta da ne klize. I kostaju 46 KM. [sm=smiley1.gif] Mi nismo imali klasicu komodu za presvlacenje, nego smo imali jedan veliki sto koji nam je sluzio samo za to i na njemu je bila ona mekana spuzvasta podloga za presvlacenje. Sada smo taj sto vec izbacili iz sobe koja je uredjena za malenu, ali za drugo dijete planiram kupiti bas ovu gore opisanu podlogu i stavljati je na krevetic. Inace, svim mamama savjetujem da organizuju presvlacenje beba na visini maminog struka (ili cak malo vise). Vasa ledja ce vam biti zahvalna. Ja sam samo nekoliko puta presvukla malenu na krevetu, kada smo bili u gostima, i puno je nezgodniji polozaj.
|
|
|
|