granapce -> RE: Amniocinteza (19.8.2008 11:22:54)
|
Drage mame, prvo pozdrav. ja sam se tek prijavila, a glavni razlog je upravo moja dilema koju imam u vezi amniocenteze. Kao sto mozete procijeniti i iz mog imena ja sam vec iskusna mama (13 godina maminskog staza) i sada cekamo granapce. Moj doktor poprilicno kulira jer imam vec dvoje zdrave djece, nekog obiteljskog rizika nema tako da on i nije procijenio mene sa 37 godina kao visoko rizicnu mamu. Cijelo vrijeme imam osjecaj da sam vise ja ta koja insistira na provjeri parametara nego doktor. Ja(razumiljivo) imam svoje dileme - da li raditi ili ne raditi amniocentezu i sada je vec krajnje vrijeme da donesem neku konkretniju odluku. U biti, vidim da je vecina vas komentirala i pisala o samoj amniocentezi, ali moja glavna dilema je vezana za period nakon dobivanja nalaza. Ja sam sada u 20.sedmici trudnoce i recimo, uradim sutra amniocentezu, dobijem nalaze za 14 dana (u nekom utopijskom slucaju) i kazu nesto nije u redu. A ja vec uvelike sa stomakom ,dijete se vrti, mi imena smisljamo... Nekako imam osjecaj da cu sljedece sedmice, kada odem na pregled (to je 21. sedmica) vise biti sklona da i ne radim amniocentezu, cak i kada bi doktor rekao "pa hajde". Ja ne znam sto bih uradila sa tim nalazom kada bi bio (ne daj BOze) los, ali u smislu da je to nesto spojivo sa zivotom. Opet s druge strane, bilo bi krasno vise ne razmisljati je li sve u redu. Da li neka od vas ima slicna razmisljanja ili vi vec znate sto biste?
|
|
|
|