abh -> RE: Amniocinteza (24.7.2008 8:25:25)
|
Cao cure, evo da se i ja javim. Izvinite bila sam iscrpljena onaj dan tako da nisam imala zivaca da upalim racunar. Ja sam se onaj dan pravo izmucila, ali hvala Bogu sve se dobro zavrsilo. Moram detaljno da vam napisem da shvatite, nadam se da nece biti dosadno. Prije nego sam krenula na Kosevo bila sam odlucila da ako bude neki tehnicki problem sa nalazom da ja necu ponovo raditi ac. I tako odem gore cekala do 10 i udjem na nalazu pise "Nije bilo dovoljno uzorka, posaljite jos malo tecnosti" . Ja kazem dr. Begicu ja to ne bih ponovo radila, kaze on meni kako vi hocete. I kad sam izlazila na vrata on doda valjda ce sve biti OK. I tu meni ubaci bubu u uho. Dodjem kuci i pocnem premisljati mozda sam ipak trebala uraditi, mozda nisam i tako se sikiram. Poslije nazovem svog doktora i on mi kaze da uradim ponovo, jer sam prvi put lijepo podnijela a i posteljica mi je na finom mjestu tako da se moze uraditi ac. Odmah nazovem gore sestru na Kosevu i kazem joj da sam se predomislila, a ona mi kaze da je sad kasno i da je doktor otisao. Ja pocnem paniciti i kazem ima li neki drugi doktor. Ona ode zamoli dr. Dizdarevic i ona pristane. Ja brzo odem na Kosevo i dok smo cekali dr, sestra nazove labaraotriju na DIP-u i pita treba li meni ponovo uputnica i nije trebala. Kad me je dr pogledala na ultrazvuk kaze niste ispraznili mjehur, hajte u wc. I dok sam ja bila u wc, doktoricu su nazvali iz labaratorije da joj kazu da mi ne radi ponovo ac, jer su sad isli da pogledaju ponovo moj uzorak i da su se te celije pocele ravijati i da ce nalaz biti na vrijeme. Ja dodjem iz wc i cujem sretne vijesti. Eto to je moja prica, nevjerovatno ali istinito. Sreca da mi mjehur nije bio prazan.
|
|
|
|