|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
10.9.2012 16:49:59   
kokaa
da li ima netko s iskustvom četiri carska??' kako je sve proteklo???? puno toga me zanima pa ako ima tko da mi pomogne bila bih jako zahvalna . Lp

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1301
11.9.2012 11:26:14   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: Maglicica

Imam ja pitanja :)))
Koliko si dugo bila u intenzivnoj?
Nakon koliko si dana izasla iz bolnice?
Kad su ti donijeli bebu?
Koliko zena bude u sobi, kad se izadje iz intenzivne?
Kad rodbina moze doci da vidi bebu?

Etooooo :)

Primljena sam na kliniku 03.09. u 2h, operisana i lezala sam tu noc i jos jednu na intenzivnoj i ujutro oko 11 prebaccena sa bebom u sobu. dodse, zahvaljujuci mom doktoru, nisu mi odmah dali bebe, samo sam ih vidjela malo u sobi za bebe i odmarala do 16h, kada su mi ih donijeli i nisu ih vise odvajali od mene, sem za presvlacenje i dohranjivanje.
izasla sam u cetvrtak, 06.09. zbog vrlo dobrog opceg stanja i mene i beba.
u svakoj sobi su po tri kreveta i prvi dan smo bile nas dvije, a ujutro je jos jedna dosla i njoj su odmah donijeli bebu, tako da vam savjetujem, ako ikog imate gore da se potrudite da vam ne donose odmah dijete, jer je zaista velika iscrpljenost prisutna.
rodbina moze odmah da vidi bebu. moji su ih vidjeli odmah u ponedjeljak, a posjetiti tebe mogu cim budes sa bebom, odnosno cim izadjes sa intenzivne, ali samo kroz staklo i preko mobitela, svaki dan od 14 do 15h :)
Etooo nadam se da sam sve odgovorila....

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu Maglicica)
Neposredna veza do poruke: 1302
11.9.2012 16:45:34   
ajla86
ja evo sad bila na pregledu...38 sedmica uradzen ctg i Boris Nikulin,koj dr inace, kaze da malo vidim o bebu..pregledo me i kaze da velike su sanse da cu ipak na carski..ali da dodzem u cetvrtak ujutru opet na uz pa ako bude potrebe na komisiju koja je taj dan svakako.
i da ponesem nalaze svoje...
sad me buni...ja sam skontala nalazes voej od njega ginekologa...o bebi i pracenju trudnoce...
pricam sa kolegicom kaze on ne te nalaze nego da trebam uraditi krvnu sliku ekg kod interniste da komisija to gleda i trazi...on to meni nije spomenuo.....
sta sad da radim???
dal da odem pa naslijepo da uradim nalaez ili sta...da dodzem rped komisiju a da nista nemam o tih nalaza kopje inace traze.....

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1303
11.9.2012 18:57:05   
Maglicica
Ajla, meni je isto rekao da dodjem u cetvrtak, ponesem stare nalaze od ginekologa ali je posebno naglasio i (napisao na nalazu) i lab/internisticke nalaze. Pise li ti sta na tvom nalazu?

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1304
11.9.2012 20:00:08   
ajla86
ja nemam nalaza uopste....
samo od ctg a na uz me pogledo sekundu ejr su ga sestre pozurile da moraju polikliniku zakljucati jer je bilo 10 do 3 a do 3 rade..pa smo u eltu sve to tako obavili....
nista meni nije jasno...

Neposredna veza do poruke: 1305
11.9.2012 21:51:32   
moni
Amina Zana može li pitanje?Šta se smije ponjeti sad u bolnicu i intenzivnu?Ja moram u nedelju leći u ponedeljak je  carski.Meni rekoše da nema unošenja mobitela u intenzivnu,je li istina?

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1306
11.9.2012 21:57:46   
kokaa

IZVORNA PORUKA: kokaa

da li ima netko s iskustvom četiri carska??' kako je sve proteklo???? puno toga me zanima pa ako ima tko da mi pomogne bila bih jako zahvalna . Lp

(odgovor članu kokaa)
Neposredna veza do poruke: 1307
12.9.2012 7:27:50   
sretna sam jako
Ja dok sam lezala u bolnici prije dvije godine bila je jedna takva. Zena od nekog doktora odradila 4ti carski i sve ok i s njom i sa bebama. Ali mislim da su je nakon toga podvezali- tako se pricalo....ako ti ista pomaze to je sto znam.user posted image

(odgovor članu kokaa)
Neposredna veza do poruke: 1308
12.9.2012 8:09:43   
moon2
Može li pitanje?Šta se smije ponjeti sad u bolnicu i intenzivnu?Ja moram u nedelju leći u ponedeljak je  carski.Meni rekoše da nema unošenja mobitela u intenzivnu,je li istina?

Mene isto zanima sta se moze ponjeti?

Takođe me zanima da li je neko lezao duze u bolnici, 15 - 20 dana prije poroda (carskog)?
Bilo kakav savjet sta ponjeti u bolnicu, kakve su posjete u periodu prije poroda, da li se moze oprati kosa i imaju li fen?
Znam da zvuci glupo, ali bilo kakva info bi puno pomogla.

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 1309
12.9.2012 8:41:38   
Maglicica
Ne znam je li vec negdje bio ovaj link, i znam da se radi o drugim klinikama, ali ima dosta detaljan tehnicki opis carskog i razna iskustva u vezi sa tim

http://forum.roda.hr/threads/21937-tehni%C4%8Dki-opis-carskog-reza-sv-Duh-srpanj-2007

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 1310
12.9.2012 9:48:04   
Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ajla86

ja evo sad bila na pregledu...38 sedmica uradzen ctg i Boris Nikulin,koj dr inace, kaze da malo vidim o bebu..pregledo me i kaze da velike su sanse da cu ipak na carski..ali da dodzem u cetvrtak ujutru opet na uz pa ako bude potrebe na komisiju koja je taj dan svakako.
sad me buni...ja sam skontala nalazes voej od njega ginekologa...o bebi i pracenju trudnoce...
pricam sa kolegicom kaze on ne te nalaze nego da trebam uraditi krvnu sliku ekg kod interniste da komisija to gleda i trazi...on to meni nije spomenuo.....
sta sad da radim???
dal da odem pa naslijepo da uradim nalaez ili sta...da dodzem rped komisiju a da nista nemam o tih nalaza kopje inace traze.....

Ima li šanse da se sa ljekarom ili makar sestrama čuješ?

Ja isto mislim da je ljekar mislio na lab./inter. nalaze kao pripremu za operaciju. Malo mi je čudno što ti nije precizirao koje, ja sam u Općoj bolnici dobila spisak šta treba da napravim. Daje se krv i urin na analizu, radi se kompletna krvna slika plus brzina koagulacije, i uradi se internistički pregled, snimi se EKG i obavi razgovor sa internistom. Na klinici se obavi i razgovor sa anesteziologom, ali predpostavljam da to rade u sklopu komisije.

Ako imaš ovjerenu knjižicu uputnice za nalaze uzmeš kod svog općeg ljekara i odradiš u domu zdravlja.

Ovi nalazi nisu viška i ako bude vaginalni porod.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 1311
12.9.2012 11:08:07   
Cickolini
Kad citam kakva je kod nas procedura prije i poslije CR zaboli me glava... Ne mogu da vjerujem.

Ja sam u Nl imala CR uz epiduralnu anesteziju. Mm bio Za vrijeme operacije uz mene i on je bebu mjerio i obukao. Sat vremena na intezivnoj bio mm i beba sa mnom. Kasnije svi zajedno u sobu sa svom posjetom i jela i pila odmah sta sam htjela. Sestre ulazile da me presvuku i nahran ebebu. Sutradan se sama istusirala i skinuli mi tufer sa rane. Nakon 5 dana kuci... Hvala Bogu super podnijela.

Ne mogu da vjerujem da je posjeta sat vremena i preko stakla... Ja bih poludjela sama. Mislim CR je operacija koja se svigdje izvodi na isti nacin i ne znam sto zene toliko odvoje i od beba i od rodbine za vrijeme iste i prave neku halabuku tipa ne smijes jesti, ne smijes piti, ne smijes kvasiti ranu... Ma ne smijes nista. Epiduralna je kod nas bauk, a opsta kao nije. Ma ne mogu da vjerujem. Nas sistem mi bas nekad ide na zivce...

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1312
12.9.2012 11:14:16   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Ne mogu da vjerujem da je posjeta sat vremena i preko stakla... Ja bih poludjela sama. Mislim CR je operacija koja se svigdje izvodi na isti nacin i ne znam sto zene toliko odvoje i od beba i od rodbine za vrijeme iste i prave neku halabuku tipa ne smijes jesti, ne smijes piti, ne smijes kvasiti ranu... Ma ne smijes nista. Epiduralna je kod nas bauk, a opsta kao nije. Ma ne mogu da vjerujem. Nas sistem mi bas nekad ide na zivce...

Epiduralna je kod nas bauk iz razloga što imamo anesteziologe koji nisu supspecijalizirali analgeziju, a najmladji od njih je specijalizirao 1996 godine. POslodavcu ne pada na pamet da ih šalje na seminare, obuke i dalje specijalizacije.
Ako neko ide privatno, dobro i jeste.

Ja sam smjela piti, jesti pomalo....na ispražnjena crijeva pretpostavljam da ćevapi ne bi baš " sjeli ".....možda bi i " sjeli " ali ne znam kako bi izašli. Otusirala sam se cim sam dosla kuci, nakon pet dana.

Kod nas je barem 8 porodilja u sobi.
Ja ne želim razmišljati da li je od neke od njih muž, mati, sverkva, sestra, brat, dijete....pod virozom kad dolazi njoj u posjet.
Zato se slažem da je dobro da nema posjeta ili da su barem ograničene.

< Poruku je uredio hanabanana -- 12.9.2012 11:20:58 >

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 1313
12.9.2012 11:55:26   
Cickolini
Za posjetu i virozu se mogu sloziti s tobom, ali za ostalo ne. Van pameti mi je da otac bebe ne moze biti uz bebu i zenu. Epiduralna je bauk najvise zato sto o njoj najvise pricaju oni koji s istom nemaju iskustva... Kao i npr za prisustvo oca na porodu...

Ja sam poslije CR jela pizzu i usla i izasla je super user posted image Moja prijateljica je u isto vrijeme CR porodjena u Sarajevu i drzali su je na krekerima. Znam da mi je govorila da je umirala od gladi.

Sto se tusiranja tice... Ne znam sta tu da kazem. Ako smo i ja i ona imale CR na isti nacin. J se tusirala sutradan, a moja prijateljicasmijela pokvasiti ranu tek poslije 15 dana user posted image nismo ni jedna ni druga imale problema, ali u cemu je onda razlika....????

Meni su samo nasa pravila cesto samo puka halabuka, da od svega napravimo dramu i proceduru. A ne pravi se halabuka tamo gdje treba... Kao npr sto je javna tajna da svaka druga trudnica mora prvo platiti da bi je doktor pripazio ili da bi joj se neka sestra nasmijala, sto doktori cesto prave fatalne greske, ali to je sad neka druga prica.

Moje misljenje je da doktori i osoblje cesto samo sebi olaksavaju sa svim tim pravilima, a najmanje onima kojih se to dotice...

< Poruku je uredio Cickolini -- 12.9.2012 11:57:32 >

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1314
12.9.2012 12:24:22   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: Cickolini

Za posjetu i virozu se mogu sloziti s tobom, ali za ostalo ne. Van pameti mi je da otac bebe ne moze biti uz bebu i zenu. Epiduralna je bauk najvise zato sto o njoj najvise pricaju oni koji s istom nemaju iskustva... Kao i npr za prisustvo oca na porodu...

Meni je član porodice anesteziolog pa prilično znam o tome na kakva ih usavršavanja šalju.
Isti taj član mi je rekao: ti ne smiješ na epiduralnu radi tvoje kičme. Tu treba grah baciti i misliti jesi li ili nisi dobro ubo. user posted image
Meni je radjen carski rez sa totalnom anestezija, nisam imala klasične konce, nego traku koja se lijepi ( ne znam tačan medicinski naziv ). Pri otpustu pitala svog ljekara kad smijem na tuširanje, rekao čim dodješ kući.
U bolnici se nisam tuširala pretpostvaljam zato što mi je na mjestu reza bio zavoj, pa bih ga pokvasila a niko nije bio horan da mi isti mijenja....a nisam ni ja bila horna da se tuširam u njihovim kupatilima.
E sada, ako je neko imao one starinske konce, možda je to razlog zbog kojeg se nisu tuširale. Ti konci se i vade, ja nisam imala konce.

Otac bebe isto može biti pod virozom, kao i svi ostali članovi porodice, pa nije uredu da zarazi bebe od 8 drugih žena koje su ležale sa mnom. Mada je moj muž dolazio do mene svaki dan, ali je stavljao masku na lice, i zadržavao se najkraće moguće. ( upravo radi drugih žena oko mene )

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 1315
12.9.2012 12:32:33   
Cickolini
Svako ima svoje misljenje. Ne bi ni valjalo da je drugacije. Znam samo i da dva doktora/ anesteziologa ce ti dati dva razlicita savjeta. Dok ce jedan biti za, drugi ce biti protiv... Masu puta sam to dozivjela tako da ne treba ni iz tog ugla nesto tvrditi.

Hvala Bogu pa imamo pravo izbora i svako za sebe moze izabrati ono sto smatra za najbolje.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1316
12.9.2012 14:07:32   
ajla86

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: ajla86

sta sad da radim???

Ima li šanse da se sa ljekarom ili makar sestrama čuješ?

Ja isto mislim da je ljekar mislio na lab./inter. nalaze kao pripremu za operaciju. Malo mi je čudno što ti nije precizirao koje, ja sam u Općoj bolnici dobila spisak šta treba da napravim. Daje se krv i urin na analizu, radi se kompletna krvna slika plus brzina koagulacije, i uradi se internistički pregled, snimi se EKG i obavi razgovor sa internistom. Na klinici se obavi i razgovor sa anesteziologom, ali predpostavljam da to rade u sklopu komisije.

Ako imaš ovjerenu knjižicu uputnice za nalaze uzmeš kod svog općeg ljekara i odradiš u domu zdravlja.

Ovi nalazi nisu viška i ako bude vaginalni porod.

ma nemam cak ni njegov nalaz..samo odradzeni ctg i da dodtem sutra na uz prvo ujutru pa onda na komisiju to je sve sto je reko....dalje neznam nista.sad sam svala koelgicu na CUM-u ako bude trebalo trknut cu do cuma sve te nalaze odraditi ...pa valjda stignem i na komisiju...do koliko sati je komisija???

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1317
12.9.2012 15:50:07   
AminaZana

IZVORNA PORUKA: moni

Amina Zana može li pitanje?Šta se smije ponjeti sad u bolnicu i intenzivnu?Ja moram u nedelju leći u ponedeljak je  carski.Meni rekoše da nema unošenja mobitela u intenzivnu,je li istina?

na intenzivnu mozes samo ponijeti jednokratne gacice i uloske. skines sve sa sebe i muz to mora odnijeti kuci. ne daju nista sem to dvoje. sav nakit se skine i obavezno lak sa noktiju :)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 1318
12.9.2012 17:21:04   
Maglicica
Nadam se da ce meni dati i cvike ili sociva u intenzivnu, inace cu biti kao sismis user posted image

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1319
12.9.2012 18:29:11   
moni
 Amina Zana, a možeš li bar spavaćicu svoju ponjetiuser posted image ? Muž ti onda drugi dan kad izađeš sa intenzivne može donjeti ostale stvari,je li tako?Ipak gore moram u nedelju,moram biti u nečemu čitavu nedelju i znači u ponedeljak kad krenem na carski muž sve mora kući odnjeti pa opet donjeti kad siđem sa intenzivne?Ne mogu ostati stvari negdje na odjeljenju?

Neposredna veza do poruke: 1320
12.9.2012 19:43:53   
mimiE
moni ja sam se porodila krajem 2010. na carski.isto došla u nedjelju da ležim.ponijela sam spavaćicu svoju,a muž je vratio samo odjeću u kojoj sam došla u bolnicu(hlače,majca,cipele..).kad su me pripremali za salu ostavila sam svoje stvari u torbu koju sam donijela i to je ostalo na patologiji dok se nisam vratila sa intenzivne-sestre na odjelu su mi donijele tu torbu.i ja nosim sočiva,ali sam u salu ponijela naočale i zamolila da mi ih pričuvaju kad se probudim i nije bilo nikakvih problema..eto nadam se da sam ti pomoglauser posted image

12.12. Nejla

(odgovor članu moni)
Neposredna veza do poruke: 1321
12.9.2012 21:35:41   
dinciii
Ja sam imala carski prije skoro 4 godine i ako bog da imam ga sad u oktobru ponovo...Imala sam ga sa epiduralnom i nisam hvala bogu imala nekih velikih posljedica....Tusirala sam se odmah sljedece jutro kad sam ustala jer sam carski imala u 9 navecer...Nisam imala nikakav zavoj jer mi je rana bila sa nekim kopcama pojma nemam kako je to funkcioniralo...MM je bio cijelo vrijeme sa mnom u sali i poslije dolazio kad je mogao,a ostali clanovi su isto dolazili kad su bile posjete...

To za virozu,pa mislim da ti nece niko normalan doci bolestan da vidi bebu,mislim to su onda fakat ljudi bez pameti... Al svako ima svoje naravno,ja smatram pogotovo kod nas da vise ima bolesti u onim bolnicama,gdje sam bila nedavno svjedok da vidim cak i zohare po bolnici nego onaj koji dodje tebi u posjetu da ti vidi bebu...AL opet svako ima svoje....

Hvala bogu pa je mm bio sa mnom,inace ne znam kako bih ono sve podnijela.a hvala bogu i ovaj put ce bit sa mnom...

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu mimiE)
Neposredna veza do poruke: 1322
12.9.2012 22:43:25   
kokaa

IZVORNA PORUKA: sretna sam jako

Ja dok sam lezala u bolnici prije dvije godine bila je jedna takva. Zena od nekog doktora odradila 4ti carski i sve ok i s njom i sa bebama. Ali mislim da su je nakon toga podvezali- tako se pricalo....ako ti ista pomaze to je sto znam.user posted image

Hvala........ :)

ako ima još netko voljela bih da mi odgovori. LP

(odgovor članu sretna sam jako)
Neposredna veza do poruke: 1323
13.9.2012 9:49:33   
Maglicica
Uh! Ja sam se jutros sjetila brisa grla i nosa!! Jeste vi to radile prije carskog? Imam uredan nalaz od prije 15 dana, a sad nema sanse da ga uradim, kazu treba 48h za obradu. I da li ste imale neki poseban papir na kojem pise krvna grupa ili je dovoljno sto mi to pise na svakom ginekoloskom nalazu moje doktorice?

(odgovor članu kokaa)
Neposredna veza do poruke: 1324
13.9.2012 10:18:40   
moni
Ja sam radila bris u ponedeljak i danas će mi nalaz biti gotov.Za krvnu grupu niko mi ništa nije rekao.

Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *