jogobela
|
ma samo pitaj, nije problem idemo redom... ti stavi na vrh torbe sta ce ti sestra obuci, ja sam pripremila spavacicu i gacice, ali oni poslije carskog stave pelenu veliku, i super je, ti ponesi puno vir ulozaka, oni su super, stavljaj ih dok budes imala kateter, a poslije mozes neke druge, koje inace koristis... ja pidzamu nisam ni nosila, a vjeruj bilo bi mi i vruce u njoj, ne znam kad je tebi termin za carski ali ti pripremi, nek ti mm donese. pelene za bebu ne moras nositi, ja sam ponijela, i koristila sam ih, jer oni bebu presvlace svakih 6 sati, ja nisam mogla da cekam da je presvuku, pa sam sama presvlacila, ali bi opet i njima dala da je presvuku kad su i druge bebe presvlacile pa da je malo operu , ponesi vlazne maramice, vece pakovanje, trebat ce i tebi i bebi za ranu se ne brini, 3. i 5 dan ides na previjanje, ne boli, nista strasno... ako ti ne bude islo dojenje pomoci ce ti one sestre, a ti se nemoj ustrucavati, slobodno ih pitaj sta god te interesuje, sve su jako ljubazne. mene je dr.nakas operisao, a na ctg prije carskog sam otisla svega 3 puta, sedmicno jednom... i jos jedno, nemoj biti peka ako me razumijes, ne vole oni zene koje su razmazene, onda nece ni da ti pomognu, nego kad budes trebala da ustanes prvi put, sve daj od sebe, to je za tvoje dobro, potrudi se i bices odmah bolje, a ako vec nesto ne mozes zoves : Sestroooooooo !!!...
|