|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
29.8.2012 10:46:27   
Lady26
Mene je strah prirodnog poslije CR.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1276
29.8.2012 10:51:58   
leona81

IZVORNA PORUKA: Lady26

vise me strah drugog carskog, a imam i rez od slijepog crijeva...nakon drugog carskog i da pozelim trece dijete mislim da bi bilo nemoguce s tolikim operacijama po stomaku...
prirodno je prirodno, citala sam o zenama koje su se cak kuci porodile nakon prvog carskog...uvijek postoji rizik, ali postoji i kod jos jedne operacije i opste anestezije

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1277
29.8.2012 10:54:08   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: leona81

jel stvarno Pahuljica rodila drugi put prirodno...hvala Hanady, i ja se tome nadam aBd...

da... i to porod za poželiti...

ima njena priča...
sjećam se dobro tada se lejla ka uključila u razgovor i potrvdila da se može prirodno nakon carskog...
nakon toga ja sma imala nekoliko susreta sa ginekolozima...i svaki put pitala...
lijepo mi potvrdili...
moj doktor mi obećava i dan danas ...da ako bude trudnoće naredne i bude zdrava trudnoća kao moja prva on će me lično prorodno poroditi kao i mnoge dugeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1278
29.8.2012 10:55:07   
Hanady RR

a zašto....

ta zarasle rane ...
meni s eviše vidi rana do slijepoga crijeva nego rana do carskog...ustavri ranu do carkog i ne vidim smao na mjestu azdnjega konca koji je bio čišćenje iste

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1279
29.8.2012 10:59:06   
leona81

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a zašto....

ta zarasle rane ...
meni s eviše vidi rana do slijepoga crijeva nego rana do carskog...ustavri ranu do carkog i ne vidim smao na mjestu azdnjega konca koji je bio čišćenje iste

i ti imas rez od slijepog crijeva...
uh nisam jedina...samo je kod tebe sreca da je prvi bio prirodno, jer ces se puno lakse otvoriti nego npr ja
gdje je prica od pahuljice

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1280
29.8.2012 11:10:04   
Hanady RR
evo jeuser posted image

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Doslo je vrijeme da i ja podijelim s vama svoju porodjanu pricu......

Citavu trudnocu me prati kila(hernija, bruh), koju sam dobila u prvoj trudnoci(i koja se odmah nakon trudnoce i povukla) i zbog te kile stalno mi je na nalazima stajalo da me ceka CR, jer se ni pod razno nisam smjela naprezati.. Zbog te kile zadnja dva mjeseca sam najvise lezala i mirovala, gotovo da sam bila nepokretna. U januaru mi je otkrivena jaka anemija....Helem nejse, na "komisiji"  su odlucili da me prime u bolnicu 15.02., a da je CR 18. 02.

I dosao je i taj 15-i...
Kad su me primili (a primili su me na ginekoloski odjel u Vojnoj bolnici)opet su mi uradili sve pretrage. Krvna slika je jos uvijek bila losa, ali ne kao u januaru. Tada sam i prvi put ginekoloski pregledana...Dr. Drljevic me je pregledao(bio u dezuri) i kaze da sam 3 cm otvorena. Taj dan sam stalno "visila" na CTG-u.
Da vam ne pisem o svojoj tugi zbog odvajana od svoje Farah..Stalno mi je bilo u mislima kako ce proci 10-ak dana dok  ponovo budem doma,pitala sam se je li gladna, tuzna, da negdje ne padne...da je neko ne ruzi....Joj, ludilo  glavi.
Zaspala sam oko 22h. Budi me jka bol oko 23.30h. Traje nekoliko sec i opet padam u san. Opet bol, pa opet san...Ta bol mi je bila identicna predmenstrualnoj boli pa sam se nekako znala nositi s njom. Oko 4h imala sam stolicu i dok sam pustala vodu u WC-u probudim cimerku. Pita me zasto sam budna. Kazem joj za svoje bolove. Ona zove sestru i kaze da se poradjam...ali ja ne vjerujem, ne zelim vjerovati...Pa ja cu na CR, ja ne smijem da se 'vako porodim... Oko 5h me opet dr. Drljevic pregledao. Kaze da sam otvorena 5cm i da idem dolje na "porodjajno" da ce to brzo biti gotovo...
Sva sam zbunjena, preplasena...Kakav sad prirodan porod kad mi 9 mjeseci "trube" o carskom...?Smijem li, je li on dovoljno upucen? Zovem muza i govorim da nekako obavijesti dr. Masica i hirurga koji mi je dao nalaz za CR. Idem na "porodjajno", ali i dalje ne vjerujem da cu roditi prirdno... Kad sam stigla dolje, dajem masu nekih podataka dvejma sestrama, rade mi ponovo CTG i poslije idem u sobu(br. 1). Sada su bolovi na nekoliko min. Ne mogu ih pratiti jer povracam...Zena koja je lezala sa mnom(Bog joj dao svako dobro) kvasi peskir i stavlja mi ga na vrat. Kao lakse mi je...Skupljam snagu za naredni bol. Oko 7h je bas postalo neizdrzljivo. Pocela sam dozivati sestre...vristati. Oko 7.30 dolazi dr.Masic. user posted image user posted image user posted image user posted image Ne znam da sam se ikom u zivotu tako obradovala. I on i dr. Drljevic me pregledaju...Kazu da sam 10 cm otvorena i da je ovo steta da ide CR, da sam super elasticna...Ma kao idealno. Dr. Masic mi probija vodenjak, ne boli me to nista. Ukljucuje mi indukciju oko 8h. Ja sva u bolu kazem da se ne znam poroditi, da ne znam ni kako cu cak disati. Smirivao me je, kao otac..."Sine, disi tako i tako, i samo kaki(user posted image user posted image user posted image ).
Joj fora je bila kad mi je sestra Binasa rekla da sada idemo do sale, da ustanem. Kada sam pokusala da se dignem s kreveta osjetila sam nesto izmedju noga. Pitam ih  sta su mi ovo stavili izmedju nogu. Nista-kazu. To je bebina glavica.user posted image user posted image I pipnem ja tjeme svoje bebe...
Nisam se mogla dici s kreveta pa su me tako na krevetu odvezli(brzinom svjetlosti) do sale. Imala sam samo 2 napona i bol je prestala, a ja sam ugledala soju Imancicuuser posted image user posted image user posted image user posted image U 8:25h !!!!
Beba teska 4kg i duga 53 cm.
Dusa je samo malkice zaplakala. Onda je uslijedilo izbacivanje posteljice, pa sivenje. Nisu me rezali, samo sam malkice pukla. Nije me boljelo. Sve sam nadziralauser posted image user posted image user posted image da ne zabusavaju. Shala. Onda sam se opet prebacila na svoj krevet i tako su me vratili u sobu.

Sta na kraju reci?
Sve je u Bozjim rukama. Kad pomislis da ti ne moze teze biti, da ti prijeti CR, transfuzija,duzi boravak u bolnici... Onaj gore  sve to drugacije uredi...Iznenadi me, uvijek i iznova Svojom Miloscu. Hvala Mu!
Sretna sam, presretna....
Rodila prirodno, lahko, brzo, bez transfuzije...
Cijeli kolektiv koji me je poradjao je bio strucan, human i prije svega njezan prema meni. Izdvojila bih dr. Masica, sestre Mirelu i Binasu i dr. Drljevica i dr. Merjem.

Ujutro, 17.02. smo dosli kuci oko 12h.

Jos samo da dodam jednu super informaciju. zena koja je lezala sa mnom na porodjajnom je prva zena u BIH koja se porodila na stolici. Ima pozitivno iskustvo.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1281
29.8.2012 11:11:29   
Emica_sa
Imam i ja rez od carskog,rez od slijepog,rez od epiziotomije koji se da fino napipati jer je ruzno usiveno,ma sva sam od rezovauser posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1282
29.8.2012 11:13:41   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Imam i ja rez od carskog,rez od slijepog,rez od epiziotomije koji se da fino napipati jer je ruzno usiveno,ma sva sam od rezovauser posted image user posted image

e ja na sve to imam i male tufnice od laporaskopije za žu�ku...
opet te ''''šijem''''user posted image

joj kome...
al stavrno gologuza kad sma smao se do slijepog ..sve ostalo je super...al me tada ikasapiše...faktta ne znam šta im biuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 29.8.2012 11:14:09 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1283
29.8.2012 11:14:38   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

e ja na sve to imam i male tufnice od laporaskopije za žu�ku...
opet te ''''''''šijem''''''''user posted image

joj kome...
al stavrno gologuza kad sma smao se do slijepog ..sve ostalo je super...al me tada ikasapiše...faktta ne znam šta im biuser posted image

Sijes me za jedan rezuser posted image user posted image

I meni se vidi od slijepog jos se u trudnoci razvuko i rasirio,od carskog slabo,samo tanka crta,a od epi mogu napipati zadebljaneuser posted image

< Poruku je uredio Emica_sa -- 29.8.2012 11:16:16 >

Hello, it's me...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1284
29.8.2012 11:25:43   
novi kolacic
Malo ste me ohrabrile...Uh, da mi je snage...Najvise bih voljela da na pregledu ustanove da sam se pocela otvarati i da mi to ne ostavi mogucnost izbora...Da ne mora kukavica odlucivati user posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1285
29.8.2012 11:46:30   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: novi kolacic

Malo ste me ohrabrile...Uh, da mi je snage...Najvise bih voljela da na pregledu ustanove da sam se pocela otvarati i da mi to ne ostavi mogucnost izbora...Da ne mora kukavica odlucivati user posted image

samo se opusti...
davno je zapisano kako će se pile roditi...

što manje misliš lakše će i biti....

user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu novi kolacic)
Neposredna veza do poruke: 1286
3.9.2012 19:15:45   
Maglicica
Evo, i mene ocekuje carski rez, na Jezeru. Krajem sedmice bih trebala znati sve detalje. Ono sto je bitno jeste da beban nekako mora izaci van i da je to jedna super stvar user posted image , a sve je ostalo individualno. Ja sam imala jedan prirodan porod, ne bih ga nikom pozeljela, jos nije zavrsio sa onim cemu se svi nadamo ( user posted image ) tako da je bila sama muka.. Danas mi je bila prijateljica, cijoj su bebi slomili kljucnu kost prilikom poroda; moja rodjaka mjesec dana nakon prirodnog poroda nije mogla da piski od uzasnih bolova, nego je prvo morala pod tus, da se tusira hladnom vodom po podrucju oko donjih usana, da "odumru" od hladnoce, da bi mogla da piski.. Druga prijateljica ni 3 god nakon prirodnog poroda ne moze da se sexa bez velikih bolova..Hocu ti reci, nikad se ne zna. Ako ce zena razmisljati o tome i svim losim iskustvima, nikad se ne bi ni porodila. Nekom dijete "izleti" prirodno za tren, nekom je carski spas.. Bitno je ne opterecivati se strahovima, nego udahnuti duboko i s pozitivnim mislima krenuti naprijed. Bogu hvala, nismo ni prve ni poslednje koje se poradjamo i treba vjerovati da smo medju onima kojima ce to ici lakse user posted image

Neposredna veza do poruke: 1287
7.9.2012 7:51:34   
novi kolacic
Je li ko budan? Moram uraditi internisticki pregled pred caski, tako mi napisali...Ali nisu mi rekli da li moram ganjati internistu sa Jezera (ako imaju zamjenskog jer je dr.Filipovic na GO), ili mogu bilo kojem u dispanzeru, samo da mi uradi UZ i pregleda me, sta vec treba?

(odgovor članu Maglicica)
Neposredna veza do poruke: 1288
7.9.2012 7:59:38   
moon2
Vidi sa svojim doktorom opste prakse.
Filipovic se vraca 12. sept sa odmora, meni su rekli da tada dodjem, ne znam da li ti je to kasno.
Kazu da je ovaj zamjenski doktor sto je mijenja samo za lezece pacijentice. Vjerujem da te i on moze pregledati.
Nazovi gore sestre pa vidi.
Sretno :)

Neposredna veza do poruke: 1289
7.9.2012 8:02:51   
Emica_sa

Je li ko budan? Moram uraditi internisticki pregled pred caski, tako mi napisali...Ali nisu mi rekli da li moram ganjati internistu sa Jezera (ako imaju zamjenskog jer je dr.Filipovic na GO), ili mogu bilo kojem u dispanzeru, samo da mi uradi UZ i pregleda me, sta vec treba?

Treba ti EKG srca,ali meni su t radili dan prije carskog kad su me primili u bolnicuuser posted image

Hello, it's me...

Neposredna veza do poruke: 1290
7.9.2012 8:03:37   
novi kolacic
Ok hvala...Ma ja dobila uputnicu u "zavodu za majku....", nisam uopste isla opstem jer je do nje haman nemoguce doci. Lakse mi je svakako otici obicnom internisti u dispanzer. To cu i uciniti pa ako im ne odgovara kad legnem u nedelju nek me vode svom i rijesen problem... Stize user posted image

(odgovor članu moon2)
Neposredna veza do poruke: 1291
7.9.2012 14:20:12   
novi kolacic
Caruse sa Jezera....
Pitanjce:
Kakva je procedura u ovoj novoj bolnici po pitanju videnja bebe od strane oca? Jel je vidi tek pri izlasku ili? I moze li mene suprug vidjeti? Kako to ide? U staroj ocnoj je bilo opste bezvlasce, mogli smo raditi sta smo htjeli, toga se sjecam, ali sada....

Neposredna veza do poruke: 1292
7.9.2012 14:32:41   
Lady26

Caruse sa Jezera....
Pitanjce:
Kakva je procedura u ovoj novoj bolnici po pitanju videnja bebe od strane oca? Jel je vidi tek pri izlasku ili? I moze li mene suprug vidjeti? Kako to ide? U staroj ocnoj je bilo opste bezvlasce, mogli smo raditi sta smo htjeli, toga se sjecam, ali sada....

user posted image
Ja se ne sjecam da je tako bilo, 2009 sam lezala 5 dana, nikoga od svojih nisam vidjela niti je ko vidio mene i bebu....tek po izlasku...
Sad kako je u novoj klinici,ne znam.

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1293
7.9.2012 14:35:56   
Miracle*3
Otac moze bebu vidjeti odma, jer su vrata i dobar dio pregrade od stakla koji odvajaju glavni hodnik od odjeljenja. Dok ti budes na intezivnoj beba je vec na odjeljenju. Ti kad budes mogla ustati, mozes doci do stakla da te vide, nazalost komunikacija samo preko mobitela. Ali sve sto ti ima dati ili ti njemu, das sestri ili joj kazes i ona izadje na druga vrata u hodnik da to preuzme

< Poruku je uredio Miracle*3 -- 7.9.2012 14:36:32 >

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1294
8.9.2012 6:24:39   
novi kolacic

Caruse sa Jezera....
Pitanjce:

user posted image
Ja se ne sjecam da je tako bilo, 2009 sam lezala 5 dana, nikoga od svojih nisam vidjela niti je ko vidio mene i bebu....tek po izlasku...

Ja sam se prvi put porodila 2006. i uz vrlo malu stelu, muz mi je usao u intenzivnu i on me dizao iz kreveta da hodam, bilo me strah da me sestre dizu.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1295
8.9.2012 9:15:30   
leona81

Caruse sa Jezera....
Pitanjce:

user posted image

lady kod nas je bila frka zbog H1N1 pa zato nisu dali nikome da udje

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1296
8.9.2012 12:59:23   
AminaZana
evo ja friska sa klinike. carski rez. koga sta interesuje neka pita :)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1297
8.9.2012 18:34:59   
novi kolacic
Jednostavno pitanje: Jesul sestre jos uvijek gadure, cast izuzecima koje jos uvijek pamtim i 6 god poslije?

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1298
8.9.2012 19:41:59   
AminaZana
sto se tice intenzivne i prijema, super su, ali one sa porodiljama, su uzas. cast izuzecima, ali vecina je toliko prepotentna i lijena da djecu puste i po 20 minuta da placu. ima i onih dobrih, sto jest jest. najbolje je da se salite sa njima i da ne jaukate i one ce vam pomoci... nece svaka, ali vecina. btw, sve pohvale za Azeminu ;)

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

Neposredna veza do poruke: 1299
9.9.2012 22:10:12   
Maglicica
Imam ja pitanja :)))
Koliko si dugo bila u intenzivnoj?
Nakon koliko si dana izasla iz bolnice?
Kad su ti donijeli bebu?
Koliko zena bude u sobi, kad se izadje iz intenzivne?
Kad rodbina moze doci da vidi bebu?

Etooooo :)

(odgovor članu AminaZana)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *