|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
20.10.2010 19:46:12   
koka i po
valja bona tajra user posted image  vagale ga tri vage i svaka pokazuje isto a ja oci trljamuser posted image

nauci curetak da pravi pitu pa cemo dogovarati preko pp user posted image
P.S.nek je jezikara ja takve volim...sto na umu to na drumu user posted image user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1401
21.10.2010 1:41:21   
Ella_H
Poz mame i bebare.
Koka i po momcic je pravi teske kosti bona muskarcina je to hehe
i moj malecki ce tako ja mislim uglavnom zdrava je bebara svi su sretni.
Tajra i curetak ti je ko seceruser posted image
Ja sam super neispavana sutra ja mislim iemo gledati vrtic
kako sta bla bla mogu mislit kad ih pocnem ispitivatiuser posted image
Pusa za sve veeeeeeeeeeeeeeelika.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1402
21.10.2010 8:22:36   
mojbebac
jutroooooooo .....
nije me bilo dugo, anja mi je bila bolesna .....grlo joj se upalilo ...pa joj se nakupilo slajma, pocetak bronhitisa ....kaslje .....joj ..... bas sam se bila nasikirala, dr joj dao sirup ospen...nije htjela da pije dva dana ....juce joj propisao drugi zinat, kao ako ne bude pila mora injekcije .....a ja slabic prema njoj, smotana, nisam mogla da joj dam, a mm pogotovo ....sreca juce saznah da je komsinica med.sestra, mi je sinoc zovnuli, i zena joj dala bez po muke .....ma nije se ni javila ..... i jutros isto pa sam bas sretna ....ne dao bog da je moram na injekcije .....
sinoc smo joj stavljali kozji loj na novinu eto da znate, ako ne dao bog nekom zatreba ..... to mi je dr rekao, tri dana po 2 - 3 sata na pluca, pa onda na ledja ( ukoliko nema ture ), uvece pred spavanje! jutros je bas dobro povratila, sve slajm ....bice dobro ako bog da!!!!
inace ovako je super, vesela, raspolozena, srecom nema ture ..... ljubim vas sve puno i pozdravljam!

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1403
21.10.2010 8:29:17   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: mojbebac

jutroooooooo .....
nije me bilo dugo, anja mi je bila bolesna .....grlo joj se upalilo ...pa joj se nakupilo slajma, pocetak bronhitisa ....kaslje .....joj ..... bas sam se bila nasikirala, dr joj dao sirup ospen...nije htjela da pije dva dana ....juce joj propisao drugi zinat, kao ako ne bude pila mora injekcije .....a ja slabic prema njoj, smotana, nisam mogla da joj dam, a mm pogotovo ....sreca juce saznah da je komsinica med.sestra, mi je sinoc zovnuli, i zena joj dala bez po muke .....ma nije se ni javila ..... i jutros isto pa sam bas sretna ....ne dao bog da je moram na injekcije .....
sinoc smo joj stavljali kozji loj na novinu eto da znate, ako ne dao bog nekom zatreba ..... to mi je dr rekao, tri dana po 2 - 3 sata na pluca, pa onda na ledja ( ukoliko nema ture ), uvece pred spavanje! jutros je bas dobro povratila, sve slajm ....bice dobro ako bog da!!!!
inace ovako je super, vesela, raspolozena, srecom nema ture ..... ljubim vas sve puno i pozdravljam!

sirup ćeš najlakše dati plastičnom pipetom ili onom plastičnom inekcijom...
navučeš tačno 2i pol ml ( kako se sjećam to bi trebala biti mjera) i staviš u usta djetetu i samo pustiš...nema porsipanja, nema ljutnje i nema sikiracije i sigurna si dala si dozu cijelu što je jako bitno za ozdravljenje.user posted image
Ako neće usta da otvori kratko za nos uhvatiš i ona otvori da diše, pustiš nos a staviš pipetu i wola gotovo.user posted image
ne smiješ bti plašljiva i osjetljiva...
nikada ne znaš sutra šta vas očekuje i tvoja pribranost bez obzira na mamin osjećaj mora biti na mjestu.

i da ....
na temi
http://www.ringeraja.ba/forum/prehlada---kasalj-zacepljen-nosic/m_126864/mpage_22/tm.htm#743748
na 12 strani imaš recepte jako dobre za čaj i sirup i sotale pomoćne narodne lijekove u ovom slučaju...nakon 12 strane imaš isksutav forumašica pa pogledaj.

sretno i polako...znaš kako kažu dijete odgojit ko iglom bunar iskopatuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1404
21.10.2010 10:01:09   
bebana27
jutro drage mame i bebice
mi smo ustali oko polo 9 ibrahim se je malo igrao u krevetu dok sam nalozila vatru pa smo se valjali dok se soba nije ugrijalauser posted image user posted image user posted image
mi smo super samo ga muce zubici jer je jako teski zubica za sad ima samo 2

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1405
21.10.2010 10:08:13   
Anoniman
jutro
Mi smo zaspali oko pola 12.jedva bas je nervozan nos  ga i dalje zezi.Evo od jutros i mene grlo boliuser posted image kisem smrcem....

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 1406
21.10.2010 12:49:31   
marinčii
vidim ima bolesni bebica šaljemo im punouser posted image da što prije ozdrave,
koka ipo i tajra dječica su vam preslatka 
i nads malo zeza nosić al nije strašno al zato zubiuh baš ga ,muče sinoć nije htio ni jesti ni dojiti i jedva da je zaspo al nam je još jedna 3 izbila donja lijeva,sinoć je toliko jurio i pao udario glavom od pod sreća da nema ni čvoruge niti je puno plako a ja sam se baš bila prepala..
marrijana nadam se da je Nikola bolje ,a šta reći za dr.Moro i mene je nagalamila kao kako mogu koristit vlažne maramice jesam lijena ,pa onda kad je vidila da mu je žaljezo slabo pa ne može to tako to morate popravit jel vi oćete da vam djete svaki mjesec ide u bolnicuuser posted image user posted image baš me izribala a ja ostala izgubljena nisam ništa stigla reć ,odsad samo tražim doktoricu Vukojha ona mi je super

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1407
21.10.2010 13:02:14   
marinčii
mya uh odavno sam te htjela upitat jeste li vi svaki put kod te bakterije u urinu imali temperaturu ili ne?evo d ja ponovim pitanje ,Mya kad stigneš please odgovori mi

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1408
21.10.2010 13:07:10   
Anoniman
joj marinci moja ima svakakvi doktuser posted image user posted image boze sacuvaj jer i ja sam na takve znala naici nazalostuser posted image ...
Samo vi pite ferum popravit ce se zeljezo abd.a znal ona a sigurno zna da zeljezo varira nama je jedna ped.fina zena rekla kao kad sam se ja zalila da je najprije bio lose zeljezo pa dobro,pa opet spalo ona ce pa sine znasli da zeljezo nikad nije isto nebrini....Nemoze uvjek biti 20.recimo....
Tako nebrini milauser posted image
A.zaspo ja nemogu da zaspim sve me boli ,strah me da ga nezarazim,ponovo jer sam ja gora od njega.
Mrzimmmmmm zimuuuuu zbog ovi virusa i nahalda zimi smo vise bolesni nego ljeti,bar ja jer sam osjetljivauser posted image

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 1409
21.10.2010 13:11:21   
marinčii
a joj i ja mrzim zimu prvo jer ne možemo šetat stalnouser posted image  a i zbog ti prhlada i virusa al bome kako je kod nas bilo mi prošlu zimu ni jednom se nije razbolio i eto ovo cjelo ljeto ta glupa upala mokračni kanala nas zezala sad me je toliko strah da se opet ne vrati ta temp, ja mu je svaki dan mjerim i pipam ga jeli vruć postala sam opsjednuta time da nikako ne mogu da se opustim i normalno živim ,nekad mislim da ću skroz poluditiuser posted image user posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1410
21.10.2010 13:28:39   
Hannica
Poljubac od nas za sve.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1411
21.10.2010 16:08:46   
Anoniman
ma nebrini nece ......nesekiraj se mila.......i mene je strah bolnica,i najvise od svega povracanja....a nemislim na to jer je iza nasuser posted image ......
pusa velika.....
anel danas samo kakiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 1412
21.10.2010 16:56:37   
Anoniman
jutros ga odvedem na previjanje i bila doktorica ljilja,kad je vidjela ranu kaže ovo je strasno,da ružno izgleda i dala nam uputnicu za kirurgiju. gore nas primio dr kozomara,divan je bio prema Nikoli,kaže opekotina 3.stupnja i da nije ugnojeno nego su to sto je dr.mislila da je gnoj ustvari ostaci masnog tkiva,eto koliko mu je opekotina duboko otisla,sve sprženouser posted image user posted image dugo ce trajati oporavak,jer se sad sloj po sloj mora obnavljati,svako drugi dan idemo na previjanje i to je to. sad sam barem mirna jer sam sigurna da ga je pregledala osoba koja se dobro razumije.  mojbebac želim vam sto brže ozdravljenje.svima veelikiuser posted image

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 1413
21.10.2010 17:05:40   
Anoniman
marijanna drago mi je da si mirnija i da ide na boljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1414
22.10.2010 1:58:02   
Ella_H
marijana polako bit ce malecki bolje zelim vam sto brzi oporavakuser posted image
mi smo odlicno gledali smo vrtic i nevolimo ga pa idemo i drugi hehe
postao je jako razdrazljiv kad mama ode iz vidika ali to je ta faza
ljubimo vas sve iuser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1415
22.10.2010 9:52:43   
bebana27
pozdrav drage moje
ja kad sam tu vas nema

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1416
22.10.2010 11:54:04   
Anoniman
jutro.Meni je bolje hb.anel je dobro malo ima ture nos necuri al je sad osusene slinice pa mu tesko dihat...
Veceras cu ga kupat pa mozda pod parom izcisti nosic.
Bebana tako je to user posted image rijetkost koga ces ovdje zatec aktivnoguser posted image
Danas je lijep dan al ima nekog vjetra da oce vjetrar stat isli bi van malo.

(odgovor članu bebana27)
  Neposredna veza do poruke: 1417
22.10.2010 13:09:50   
marinčii
hej drage moje ma kako su nam djeca veća imamo više posla oko njih zato i nemamo kad ni tipkatuser posted image ,evo M neće da spavav a kmezi nikako mu ugodit,i njemu nos ko krklja al samo po noći po danu sve izgleda dobro čim spavat muči ga ikad doji osjetim da frflja,stavljam mu sunce moje malo al slabo pomaže pa sam mislila uzet efedrin kapi i stavljat mu valjda pomogne,evo plače moram ići user posted image
puse svima

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1418
22.10.2010 13:31:16   
Anoniman
marinci,nama je pomogao operil mada su svi rekli ne operil,ja sam kapala po preporuci ped.zvala ju i pitala smijemli kaze da bez problemauser posted image .2.dana kapali dok nije nos presusio,i rekla mi kad nos presusi,uzmi aqaumaris ....Jer one nam nebi pomogle odma bio je puno nahaladjen...
Sad kapam aqaumarisom.Bolje je al sto kazes hropti u nosuuser posted image .
Mi smo malo bili van isetali se umorio se popio mlijeko i zaspo,inace mu je navika piti mlijeko pred spavanjeuser posted image nece da zaspi,dok flasu nepopije......bez obzira jel sta jeo drugo ili ne!!!!Jer naucio da posle flase ide spavanac.Nekad dam caja zavaram gauser posted image
I on,je nervozan....al sreca pa zaspa.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 1419
22.10.2010 13:47:00   
marinčii
evo i M atej je zaspo ,nama su ove efedrin kapi dali kad smo bili u bolnici i to rekla nam pedijatrica da prvo stavimo fiziološku tj,sunce moje malo da oclažimo nosić i onda efedrin i baš bi mu pomoglo ,i kod nas fino vrime al mi nismo šetali dok ja nejga spremim pa sebe prođe me voljauser posted image za šetnjom al kad dođe mm idemo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1420
22.10.2010 13:52:19   
Anoniman
joj vala bas najmrze mi se oblaciti zato mrzim zimu hodat nemoze od robe na sebiuser posted image svaljiva se hahah....
Neka je zaspo,uh milineuser posted image jel da???
Neznam dal matej vise spava anel nesapava vise do vecerasuser posted image recimo sad kad ustane sto,je spavao spavao je....

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 1421
22.10.2010 13:55:33   
marinčii
ni on ne spava više odavno već imamo jedno spavanje samo,a u zadnje vrijemwe i navečer jedva zaspe čim krenemo u sobu počne vrištat neće pa neće ,joj jest ova zi ma baš dosadna ko će to izdržat a još ni počela nije

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1422
22.10.2010 17:23:20   
bebana27
u mene ibrahim spava i u toku dana a i navece
a ujutru nekad zna ustati u 9h
ali je miran
mi smo danas malo setali dosli kuci jeo i spavao do tad sam sve sredila

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 1423
22.10.2010 19:02:44   
Honey3
kako ste nam???evo nas malo da vas povirimouser posted image pa kolko ja nabrzinu procitah dosta nam bebica prehladjenih,pa sta je ovouser posted image ova hladnoca bas utice i na nas i na bebe a kako ce tek biti ako bude zima kao sto prognoziraju brrrrruser posted image i moja Esmica je malo prehladjena,malo,malo pa joj nosic curi a na "neku"vakcinu kasnimo bas dugo,dugouser posted image ljubimo sve bebice i zelimo da ove prehlade sto prije prodjuuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 1424
22.10.2010 22:29:38   
Anoniman
Ljubimo nasu curu da nam ozdravi nosic mali:-)))))
Mi smo dobro jos nespava hoda neumoran je basuser posted image al sve zna hahahha....imal mi ista draze nego kad mm.lezi a nevidi anela ja njemu kazem idi budi taju ,on zna kako ga budi pljusne ga znas kakouser posted image ovaj galami pa sta ga to ucis nicem dobrom reko neka se djete uci branitiuser posted image ....sto,god mu kazes uradi.Daj anele tu recimo igracku medu on ju nadje i dodneseuser posted image pametan je samo tako i bistaruser posted image ....

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *