Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Poz mame i bebare. Koka i po momcic je pravi teske kosti bona muskarcina je to hehe i moj malecki ce tako ja mislim uglavnom zdrava je bebara svi su sretni. Tajra i curetak ti je ko secer Ja sam super neispavana sutra ja mislim iemo gledati vrtic kako sta bla bla mogu mislit kad ih pocnem ispitivati Pusa za sve veeeeeeeeeeeeeeelika.
jutroooooooo ..... nije me bilo dugo, anja mi je bila bolesna .....grlo joj se upalilo ...pa joj se nakupilo slajma, pocetak bronhitisa ....kaslje .....joj ..... bas sam se bila nasikirala, dr joj dao sirup ospen...nije htjela da pije dva dana ....juce joj propisao drugi zinat, kao ako ne bude pila mora injekcije .....a ja slabic prema njoj, smotana, nisam mogla da joj dam, a mm pogotovo ....sreca juce saznah da je komsinica med.sestra, mi je sinoc zovnuli, i zena joj dala bez po muke .....ma nije se ni javila ..... i jutros isto pa sam bas sretna ....ne dao bog da je moram na injekcije ..... sinoc smo joj stavljali kozji loj na novinu eto da znate, ako ne dao bog nekom zatreba ..... to mi je dr rekao, tri dana po 2 - 3 sata na pluca, pa onda na ledja ( ukoliko nema ture ), uvece pred spavanje! jutros je bas dobro povratila, sve slajm ....bice dobro ako bog da!!!! inace ovako je super, vesela, raspolozena, srecom nema ture ..... ljubim vas sve puno i pozdravljam!
jutroooooooo ..... nije me bilo dugo, anja mi je bila bolesna .....grlo joj se upalilo ...pa joj se nakupilo slajma, pocetak bronhitisa ....kaslje .....joj ..... bas sam se bila nasikirala, dr joj dao sirup ospen...nije htjela da pije dva dana ....juce joj propisao drugi zinat, kao ako ne bude pila mora injekcije .....a ja slabic prema njoj, smotana, nisam mogla da joj dam, a mm pogotovo ....sreca juce saznah da je komsinica med.sestra, mi je sinoc zovnuli, i zena joj dala bez po muke .....ma nije se ni javila ..... i jutros isto pa sam bas sretna ....ne dao bog da je moram na injekcije ..... sinoc smo joj stavljali kozji loj na novinu eto da znate, ako ne dao bog nekom zatreba ..... to mi je dr rekao, tri dana po 2 - 3 sata na pluca, pa onda na ledja ( ukoliko nema ture ), uvece pred spavanje! jutros je bas dobro povratila, sve slajm ....bice dobro ako bog da!!!! inace ovako je super, vesela, raspolozena, srecom nema ture ..... ljubim vas sve puno i pozdravljam!
sirup ćeš najlakše dati plastičnom pipetom ili onom plastičnom inekcijom... navučeš tačno 2i pol ml ( kako se sjećam to bi trebala biti mjera) i staviš u usta djetetu i samo pustiš...nema porsipanja, nema ljutnje i nema sikiracije i sigurna si dala si dozu cijelu što je jako bitno za ozdravljenje. Ako neće usta da otvori kratko za nos uhvatiš i ona otvori da diše, pustiš nos a staviš pipetu i wola gotovo. ne smiješ bti plašljiva i osjetljiva... nikada ne znaš sutra šta vas očekuje i tvoja pribranost bez obzira na mamin osjećaj mora biti na mjestu.
sretno i polako...znaš kako kažu dijete odgojit ko iglom bunar iskopat
jutro drage mame i bebice mi smo ustali oko polo 9 ibrahim se je malo igrao u krevetu dok sam nalozila vatru pa smo se valjali dok se soba nije ugrijala mi smo super samo ga muce zubici jer je jako teski zubica za sad ima samo 2
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
vidim ima bolesni bebica šaljemo im puno da što prije ozdrave, koka ipo i tajra dječica su vam preslatka i nads malo zeza nosić al nije strašno al zato zubiuh baš ga ,muče sinoć nije htio ni jesti ni dojiti i jedva da je zaspo al nam je još jedna 3 izbila donja lijeva,sinoć je toliko jurio i pao udario glavom od pod sreća da nema ni čvoruge niti je puno plako a ja sam se baš bila prepala.. marrijana nadam se da je Nikola bolje ,a šta reći za dr.Moro i mene je nagalamila kao kako mogu koristit vlažne maramice jesam lijena ,pa onda kad je vidila da mu je žaljezo slabo pa ne može to tako to morate popravit jel vi oćete da vam djete svaki mjesec ide u bolnicu baš me izribala a ja ostala izgubljena nisam ništa stigla reć ,odsad samo tražim doktoricu Vukojha ona mi je super
Matej 10.7.2009. Andrej 9.12.2014. Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!
joj marinci moja ima svakakvi dokt boze sacuvaj jer i ja sam na takve znala naici nazalost ... Samo vi pite ferum popravit ce se zeljezo abd.a znal ona a sigurno zna da zeljezo varira nama je jedna ped.fina zena rekla kao kad sam se ja zalila da je najprije bio lose zeljezo pa dobro,pa opet spalo ona ce pa sine znasli da zeljezo nikad nije isto nebrini....Nemoze uvjek biti 20.recimo.... Tako nebrini mila A.zaspo ja nemogu da zaspim sve me boli ,strah me da ga nezarazim,ponovo jer sam ja gora od njega. Mrzimmmmmm zimuuuuu zbog ovi virusa i nahalda zimi smo vise bolesni nego ljeti,bar ja jer sam osjetljiva
a joj i ja mrzim zimu prvo jer ne možemo šetat stalno a i zbog ti prhlada i virusa al bome kako je kod nas bilo mi prošlu zimu ni jednom se nije razbolio i eto ovo cjelo ljeto ta glupa upala mokračni kanala nas zezala sad me je toliko strah da se opet ne vrati ta temp, ja mu je svaki dan mjerim i pipam ga jeli vruć postala sam opsjednuta time da nikako ne mogu da se opustim i normalno živim ,nekad mislim da ću skroz poluditi
jutros ga odvedem na previjanje i bila doktorica ljilja,kad je vidjela ranu kaže ovo je strasno,da ružno izgleda i dala nam uputnicu za kirurgiju. gore nas primio dr kozomara,divan je bio prema Nikoli,kaže opekotina 3.stupnja i da nije ugnojeno nego su to sto je dr.mislila da je gnoj ustvari ostaci masnog tkiva,eto koliko mu je opekotina duboko otisla,sve sprženo dugo ce trajati oporavak,jer se sad sloj po sloj mora obnavljati,svako drugi dan idemo na previjanje i to je to. sad sam barem mirna jer sam sigurna da ga je pregledala osoba koja se dobro razumije. mojbebac želim vam sto brže ozdravljenje.svima veeliki
marijana polako bit ce malecki bolje zelim vam sto brzi oporavak mi smo odlicno gledali smo vrtic i nevolimo ga pa idemo i drugi hehe postao je jako razdrazljiv kad mama ode iz vidika ali to je ta faza ljubimo vas sve i .
20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata 06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic 13.09.2011 rodio se drugi sin Adem
jutro.Meni je bolje hb.anel je dobro malo ima ture nos necuri al je sad osusene slinice pa mu tesko dihat... Veceras cu ga kupat pa mozda pod parom izcisti nosic. Bebana tako je to rijetkost koga ces ovdje zatec aktivnog Danas je lijep dan al ima nekog vjetra da oce vjetrar stat isli bi van malo.
hej drage moje ma kako su nam djeca veća imamo više posla oko njih zato i nemamo kad ni tipkat ,evo M neće da spavav a kmezi nikako mu ugodit,i njemu nos ko krklja al samo po noći po danu sve izgleda dobro čim spavat muči ga ikad doji osjetim da frflja,stavljam mu sunce moje malo al slabo pomaže pa sam mislila uzet efedrin kapi i stavljat mu valjda pomogne,evo plače moram ići puse svima
marinci,nama je pomogao operil mada su svi rekli ne operil,ja sam kapala po preporuci ped.zvala ju i pitala smijemli kaze da bez problema .2.dana kapali dok nije nos presusio,i rekla mi kad nos presusi,uzmi aqaumaris ....Jer one nam nebi pomogle odma bio je puno nahaladjen... Sad kapam aqaumarisom.Bolje je al sto kazes hropti u nosu . Mi smo malo bili van isetali se umorio se popio mlijeko i zaspo,inace mu je navika piti mlijeko pred spavanje nece da zaspi,dok flasu nepopije......bez obzira jel sta jeo drugo ili ne!!!!Jer naucio da posle flase ide spavanac.Nekad dam caja zavaram ga I on,je nervozan....al sreca pa zaspa.
evo i M atej je zaspo ,nama su ove efedrin kapi dali kad smo bili u bolnici i to rekla nam pedijatrica da prvo stavimo fiziološku tj,sunce moje malo da oclažimo nosić i onda efedrin i baš bi mu pomoglo ,i kod nas fino vrime al mi nismo šetali dok ja nejga spremim pa sebe prođe me volja za šetnjom al kad dođe mm idemo
joj vala bas najmrze mi se oblaciti zato mrzim zimu hodat nemoze od robe na sebi svaljiva se hahah.... Neka je zaspo,uh miline jel da??? Neznam dal matej vise spava anel nesapava vise do veceras recimo sad kad ustane sto,je spavao spavao je....
ni on ne spava više odavno već imamo jedno spavanje samo,a u zadnje vrijemwe i navečer jedva zaspe čim krenemo u sobu počne vrištat neće pa neće ,joj jest ova zi ma baš dosadna ko će to izdržat a još ni počela nije
kako ste nam???evo nas malo da vas povirimo pa kolko ja nabrzinu procitah dosta nam bebica prehladjenih,pa sta je ovo ova hladnoca bas utice i na nas i na bebe a kako ce tek biti ako bude zima kao sto prognoziraju brrrrr i moja Esmica je malo prehladjena,malo,malo pa joj nosic curi a na "neku"vakcinu kasnimo bas dugo,dugo ljubimo sve bebice i zelimo da ove prehlade sto prije prodju
Ljubimo nasu curu da nam ozdravi nosic mali:-))))) Mi smo dobro jos nespava hoda neumoran je bas al sve zna hahahha....imal mi ista draze nego kad mm.lezi a nevidi anela ja njemu kazem idi budi taju ,on zna kako ga budi pljusne ga znas kako ovaj galami pa sta ga to ucis nicem dobrom reko neka se djete uci braniti ....sto,god mu kazes uradi.Daj anele tu recimo igracku medu on ju nadje i dodnese pametan je samo tako i bistar ....