|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 1 - 2 godine
27.9.2010 10:43:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: felix

Moja cura je u petak spavala kod mojih, a sinoć kod svekrve. I začudjujuće oba noćenja su prošla super user posted image

ooooo,mya sta to ja citam pa bravouser posted image user posted image neka te daje meni anela poslati svojima od sveki nistauser posted image user posted image od te ljubavi....
Ej,damije tako da odmorim.Nisam jos nikada isla mami nociti kako se anel rodio jesam jednom samo kad je imao 4mjes.i,nisam vise.
Nesto se bojim da gore nezeznem stvar jer reko remetit ce oni svoj raspored.
Ako,ovako nastavi ice on meni sam user posted image ....
Mora da je mama uzivala sa muzekom ajde priznaj user posted image ......

Uh, vikend mi je bio i više nego dobar...sve me sram priznati user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj, ja ću sa svojom vani izluditi kad šetamo, jer ona ne hoda već trči. ništa ne gleda, samo pići i naravno non stop pada. A skroz je stabilna kad je bosa, ali zato u cipelama je koma. Eh, sad ne znam je li to do cipela ili jednostavno treba prakse?! Šta vi mislite user posted image

Treba se navići na cipelicu...
Kod mene su djeca zapinjala prstima i padala...meni bilo smješno...al jednostavno tako je bilo...
i sad farah zna potrčat i prostre se ...teške im pipele pa dok nogu podignu mrsko im i onda zapnuuser posted image user posted image user posted image

A ovaj vikend....oooooooooooo...nemoj da et srid što si ga provela bez bebe...to je pozitivno...
a o aktivnostima za vikend...nećemo detaljista...al vatrometi su pucali znam 100%user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 926
27.9.2010 10:44:08   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: tajra

rose 87, a ti njima pisi kako nemate grceve, kako se bebara smije, svaki dan mijenjate jelovnik...

one mrve sto samo spavaju nista ne znaju...

user posted image user posted image user posted image user posted image

Uh, što bi ti zakuhala situaciju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Znači i ti djeci daješ crveni karton svako malo. Ja sam voljna bogami svaki vikend, a nadam se da sveki isto neće imati ništa protiv.

A baš sam razmišljala kakva će biti kad dodje doma, jer nije bila dva dana, a sveki joj ama baš sve dopušta i mislila sam da ćemo imati problema, ali sve je prošlo i više nego dobro.

I jutros smo imali rekordno spavanje. Probudila se u 9 i 55, a legla u 10 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 927
27.9.2010 10:51:02   
Honey3
jutro i od nasuser posted image evo malo da se javnemo,dok beba ovamo rusvaj pravi,ja da povirimuser posted image Mya bravo za dobar odmoruser posted image a sto se vani hodanja tice i moja Esma nije bas stabilna u obuci,ako su joj lagane papice nema problema a ako je malo teza obuca to je sou,a sad hladno i mokro nemoze bas u papicama vaniuser posted image polako uvjezbat ce to oni......Esma je sad u fazi istrazivanja ma ni jedan ormaric,latica koji moze dohvatit ne ostaje od nje,sve fino izvadi i ide do drugog,a kafa dusa je li se stavila na sto ona ne odmice cas na jednu stranu stola cas na drugu, jos ako dograbi kocku niko od nje sretniji user posted image a zna da je dzezva ziza i nesmije da dira,ali ipak ne odustaje od fatanja kockeuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 928
27.9.2010 10:55:51   
R&T@
Davno sam ja dala savjet na veselinoj temi: poslati djecu na konak...
user posted image user posted image user posted image

A nane su ti sve iste...
Moja sveki meni prica kako curice se namjeste dok spavaju, sta pricaju u snu, kako se bude...
kao da ja to ne znam...
ali ja mudro napravim zainteresovanu facu i klimam glavomuser posted image user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 929
27.9.2010 10:57:41   
malena_t
Cure kako riješiti problem otkrivanja ako beba neće u vreću? Ako uopšte postoji rješenjeuser posted image

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 930
27.9.2010 10:58:45   
marinčii
jutro i od nas uh ova kiša pada pa se ne može nigdje,vidim sva dječica iste stvari rade ,samo nek je nered s njima user posted image ,mya i mi smo jutros do 9 i 35 spavali neznam kad smo toliko,mi smo bakteriju riješili sa sinersulom kod nas je bio enteroccocus spp,zabranili nam vlazne maramice sad se stalno peremo i vidit ćemo oće li se ponavljat nadam se da nece

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 931
27.9.2010 11:08:15   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra

Davno sam ja dala savjet na veselinoj temi: poslati djecu na konak...

A nane su ti sve iste...
Moja sveki meni prica kako curice se namjeste dok spavaju, sta pricaju u snu, kako se bude...
kao da ja to ne znam...
ali ja mudro napravim zainteresovanu facu i klimam glavomuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
isto.....

kad dvoje bude bilo aBd tek će one nas shavtiti...user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 932
27.9.2010 11:19:29   
R&T@
IZVORNA PORUKA: malena_t

Cure kako riješiti problem otkrivanja ako beba neće u vreću? Ako uopšte postoji rješenjeuser posted image

Za otkrivanje nema rjesenja...

Ali za rahat mamu, iako je beba otkrivena, ima...user posted image

Moje curice, sve dok koriste pelenu, zimi spavaju u bodicima i onim pidžamicama-gegicama, tj. onim sto imaju stopala i rajfesluz cijelom duzinom...
Ja sam ih kupila u Turbo limacu i Tifaniju...
Riana sad nosi broj 86...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 933
27.9.2010 11:29:12   
sheri
[

Joj, ja ću sa svojom vani izluditi kad šetamo, jer ona ne hoda već trči. ništa ne gleda, samo pići i naravno non stop pada. A skroz je stabilna kad je bosa, ali zato u cipelama je koma. Eh, sad ne znam je li to do cipela ili jednostavno treba prakse?! Šta vi mislite user posted image
[/quote]
Mia, zar nismo apsolvirale da Minja to namjerno radiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Nora-21.06.2009. :)

Neposredna veza do poruke: 934
27.9.2010 12:20:53   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: sheri
Mia, zar nismo apsolvirale da Minja to namjerno radiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Uh, sinoć smo išle u šetnju oko zgrade u novim cipelicama i to je bio show user posted image user posted image user posted image

A za otkrivanje dok spavaju...eh, tu nemam rješenja user posted image Znam da moja vreću ne podnosi, a trudim se da je provjeravam kad se ja probudim i to je to...i to još što Tajra reče - obučem je fino, pa onda i kad je otkrivena mislim da nije strašno...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 935
27.9.2010 15:51:25   
Ella_H
Poz generacijo...S nama sve standardno
i moj malecki hem ima krive noge hem u patikicama je komedija hehe
ali no sikiriki sve to traje jedno vrijeme dok se djeca naviknu
spava jede a taj konak ko sveki barem starijeg momcica
meni daje snagu za zivot hehe
bas se fino opustim i odmorim malo mozak
ljubimo sve bebice
marinci dobrodosla nazad nadam se da ce matej biti ok
nama su te vlazne maramice isto davale osip neko vrijeme

Neposredna veza do poruke: 936
27.9.2010 17:49:48   
Anoniman
evo i nas dobro smo,sinoc smo spavali kuc,kuc neureklo se od 22.do 3 se nismo budili u krevetcu posle dala flasu pio i predjutrio samnomuser posted image
mozemo komotno reci zvanicno da smo PROHODALIuser posted image user posted image user posted image jer evo bas par dana hoda sam samcat netrazi ruku,kao pre da ga ja vodam po kuci.Sad ide sam zakljucam sprat i on obilazi sobe ,nisam htjela nista reci prije bojala sam se da nije istina da pravi korake ono on stvarno sam hoda,ili nisam htjela vjerovati u to da nije vise mala beba,vec je djecak koji hoda.user posted image .
Krenula su,nam dva zubica odozdouser posted image .....
Odozgor ima 2.zubica dvica je nikla fino a jedinica probila desni.malkice se vidi.
Eto,toliko od nas
pusa
p.s.jest lijepo kad hoda samuser posted image nemoram ga vodati za rukicu ,kao sto je bilo ispocetka dok je prohodavao.
Moj beba brzo,posta djecakuser posted image

(odgovor članu Ella_H)
  Neposredna veza do poruke: 937
27.9.2010 18:44:58   
dafri
pozz
marinči uh mogu zamisliti kako ti je bilo,neka je sve iza vasuser posted image
felix kod vas baš krenulo,zubići , hodanjeuser posted image user posted image
mya mi smo prohodali ljetos nosila se laganija obuća pa se cura brzo privikla a isto je stalno trčala i još trčiuser posted image user posted image sada i u gumenjacima,do obuće je brzo će se privići

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 938
27.9.2010 18:51:18   
Anoniman
darfy,da krenulo je bas svasta kod nas.
Najvise ga zanimaju velika obuca tj.nase papuce po kuci uzme i oblaci na nogu i ide u njimauser posted image moram sklanjat od njega da ih nevidi.Evo ga zavaljuje se ko pijanac na jastuku zadijemao danas samo 1.sat spavao...
Boji se mraka,kad treba spavati sve pogasim sem tv.i kad oce izac na hodnik ja samo kazem baba roga ima on se vrati nazad jedino ga tako,mogu zadrzati malo u jednoj prostorijiuser posted image .
Al,neda se lako sa snom uhhh,prije bi ja njega zaspala
Kako,ga none nezabole hodajuci.

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 939
27.9.2010 22:46:59   
iv@ncica
user posted image user posted image   za malog  hodaca  ..e  sad  ide  utrka  mame i  bebe..sjetit  ces  me  se  100  puta  na dan...penjanje, padanje...sve  hoce  sam..je r je  on  djecakuser posted image   sad  idu  hormasice  ..ha  felixuser posted image user posted image
mya-user posted image user posted image za  odmor

marinci-nek  ste  se  rijesili  baja...a  mi  isto  koristimo  maramice  stalno, zar  su  toliko lose.....do  sad  sam ga kupala  svaku  vecer  pa  mozda  je  to  pomagalo...a  od  kad  je  zahladilo  svaku  drugu...a  sad  je  i u  vrticu  pa  nema  sanse  biti bez  maramica uhhh

Ipak   sam  primjetila  da  mi  se   Andrej vise  osipa  oko usta  od  kad  ide  u  vrtic...znam  da  je  od  cuca,  silnog  placa,  trljanja  nosica  i  lica,  baljenja,  njihovih  posteljina, njihove  hrane  i  dodirivanja svega  tamo  sto  nije  cistila  mamaauser posted image ...znama  da  svemu  se  treba  prilagoditi..ali  ovaj  vikend  sam  primjetila  sitno osip u  rijetko  je, ali  ga  ima  svuda  ...prvo po  licu,  ispod  vrata,  rukice, laktovi..pa  leđa,  stomak,  guza,  preponice,  nogice..ima  osjetljivu  kozu,  imali  smo  dermatitis  koji  se  vec  dugo  nije  javio..pa  me  strah  da  nije  neka  alergija...ili  ga  nisam dobro  isprala  nakon  kupanja..ili  je  nesto  pojeo  tamo...niceg  se  vise  ne mogu  sjetiti ..kod nas je  sve  standardno....jedino  je  u  vrticu  u  cetvrtak  se  napucao  graha  sa  kobasicama..pa  sumnjam  na  to...ali  pratit  cu  nekoliko  dana..pa  ga  odvestu  da  vidim  sto  je ...nije  strasno..ali  me  kopkauser posted image
pa  nema  pojma  sto  saduser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 940
27.9.2010 23:03:57   
Anoniman
da se i ja tuspasim...evo sam bas preletila postove pa mi nemojte zamjeriti posto cu sigurno pola izostaviti

cestitam nase Anelku hodacuuser posted image user posted image user posted image

marinci...hebem mu misauser posted image ...prebolovala sam i ja upalu pluca...znam kako je to grozno i iscrpljujuce...meni je doduse bila nesto "slabija" pa sam "samo" na inekcijama bila...hb da si sada boljeuser posted image user posted image

moj Andrej je nesto prehladjen..za sad nema temp...samo kise i nos mu curi sto je dovoljno da ne spavamo kako treba...

saljem ja najboljoj generacijiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 941
27.9.2010 23:21:43   
iv@ncica
zakon  su  vrece  za spavanje..nema  nece  u  vrecu..naviknu se oni  nakon  ljetne  sirine  za  par  danauser posted image
i  moj  je  nadrej  isti  takav  i  svi  ostali  u  vrticuuser posted image

< Poruku je uredio iv@ncica -- 27.9.2010 23:28:51 >

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 942
28.9.2010 9:05:11   
Anoniman
jutroooo
nasa noc je bila bezzz,opet budjenje jedna noc valja,drugi 10et nevalja nista.
Lose smo spavali budili se.....koprcali stalno....
iVANCICE neplasi me zeno user posted image user posted image tek je krenuo hodat sta ce biti kad van izadjemo nece se dat unijeti u kucu.Posto ruzno vrijeme pa nismo vani bili.
I kod mene sveki toliko nahladjena gripa,bojim se da na A.nepredje ....nenosim ga dole ....
pusa svima

(odgovor članu iv@ncica)
  Neposredna veza do poruke: 943
28.9.2010 10:13:15   
megi
jutro i od nas
mi smo jucer spavali smao jednom preko dana pa je sinoc pred spavanje sve teturala i zaspala samo tako
a felix vidjeces sad trcanja i penjanja user posted image user posted image
ja samo hodam za dnom ne smijem je ni sekunde pustiti samu uvijek nadje neki belaj da pravi, odnosno istrazuje svijet oko sebe
a ona ne da ruku ni vani pa sam u nedjelju za njom se provlacila kroz neko grmlje pored nekog cvijeca pa izmedju parkiraniha utomobila kuda ona moze proci a mama bogami tesko i na kant
ma ljepota jedna user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 944
28.9.2010 11:59:52   
marinčii
pozz i od nas,uh ja sam jučer izludila od umora M atej nije htio nikako spavati tek sinoć u 22h zaspo ma baš me izmorio,evo sad je zaspo nadam se da će dobro odspavati da malo odmorim a da ne spominjem kakav nered je po stanu od njega,,,uh posto je baš pogan čim šta nije kako on hoće počne toliko plakati i udarat nogicama i bacat se ma više neznam kako regirati na to,valjda se na selu dok smo bili naviko da ga stalno neko drži ili voda a sad ni sekunde neće sam ni na wc od njega ne mogu..
i mi čestitamo Anelu hodačuuser posted image user posted image user posted image uh i ja jedva čekam da prohoda pa da i ja malo leđa odmorim
svim prehlađenim bebicama želimo da što prije ozdrave

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 945
28.9.2010 16:45:49   
Anoniman
ej,marinci onda ce none boliti od trcanja za njimuser posted image user posted image A.hoda sam bas se uvjezbo i fino ravnotezu drzi,al nekad se zatrci da nezna stat .
Vecinom,po kuci hoda malo ga virim da zijana nenapravi al opet je puno lakse nego kad nije hodo sigurno.
Sto,se tice spavanja i kod nas je lose,bas loseuser posted image .....
Ljutica je i A.velika.....sve mora biti po njegovom,ako nije lupa glavom o pod.
Pusa drugu velika.
Nerece mi sta jede tj.dojisli ili ne???
Jedel svasta od GH.hocel?

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 946
28.9.2010 18:01:51   
marinčii
felix još ga dojim bili smo skroz smanjili i onda nas bolnica zeznula tada nas je dojenje spasilo jer nije htio ništa drugo,jede povrće ,voće ponekad puding gricka štapića smokija ,al neće kruha nikako da jede i sve šta mi jedemo njemu je bljak kako facu napravi i sve pljuje ,ponekad pojede i čokolino i keksolino nekad neće i eto uglavnom se vrtimo u krug sistim,isto me muče što ništa od voća neće svježe a kašce hoće pojest nadam se da će se to promjenit..
kako anel ručki?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 947
28.9.2010 18:57:42   
Anoniman
aaa,matej se nemenja haman .
Mi jedemo sve i svasta nepravi face sve voli,hljeba mu uvjek zadrobim sa supom,rizu,krompir,pite svakakve,
ma sve sve od slatka isto voli grickalice,jedino slabo voce voli jedino bananu i grozdje voli.Pije i mlijeko obicno kravlje s keksom
Imao je pre mislim dva ili mjesec dana 9.850gr.sad neznam koliko,ima al je otezao fino nadam se da smo dosli do tzv.jedvite desetke user posted image pusa mateu

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 948
28.9.2010 21:20:47   
iv@ncica
marinci- sad  on navikao  da  je  neko  stalno s njim.. ni  moj  andrej  ne  mice  od  mene ..drzi  me  za  ruku  i  voda  po  stanu..a  cim  neko  dođe  place  i bjezi  meni..strah ga  da ga  nekom ne ostavim..sve  je  to jos  adatapcija  na  vrticuser posted image ,,, a spavanje  nam  je  grozota...imam nocne  more  cim  padne  mrak...ma  dojenje je  njemu  jos  zakon  i  u  takvim  trenucima  tipoa  bolnice..promjene,  bolesti,  stresa  je  njemu  utjeha  i  hrana..ma  neka  draga proci  ce i to..polako..nek  on   ozdravi,  A  mi  tucemo  od  hrane  sve  fino...voli  kasikom  ..a  jede  i  ostalo..a  tete  u  vrticu  su primjetile  kako  covjek  voli  kuhaniju..a  ono  sto  je  suho  njemu  je  za  prigrist  a  ne  za  najest  se  user posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 949
29.9.2010 9:32:35   
marinčii
jutro generaciji mi smo dobro spavalis dva buđenja kad će prespavat noć više o tom i ne sanjam ,evo ga trenutno u biciklu sjedi za čuo al neće dugo pa da se na brzinu javim,,,iv@nčice a znam da je tako i da će svre proći samo nek u oni na ma zdravi sve drugo se nekako izgura,uh a o jelu da ne priča kad na čokoladu pravi facu bljak onda šta da vam pričam baš je čudan al valjda i to prođe.
svima želim  ugodan dan

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *