Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Bože te tete pa šta ona se sad kliže po tvojim živcima... pa ječ ona dobila ponudu za posao negdje il šta...
Starno ne kotam...ma Lady pa neće te valjd aona sikirati toliko da ti utječe na rosšploženje...
ja bih nju poalala u vraga fino...tako s eobraćati majci djeteta koje čuva... pa vljda je svjesna da si ti to dijete rodila
Hej fino ti njooj reci d apromjeni stav i ponašanje...
vratili se sinoc,sve obavili bez problema! bili i kod Leonove dr za vakcine!ja sam mislila da nije obavio vakcine od godinu dana i onu sa godinu i pol!kad ona pogleda kaze sve u sklopu 1 godine je obavljeno ,jos treba neka sa 13-14 mjeseci,ali to cemo u 9 mjesecu,trebamo se naruciti!ali kamen mi je pao sa srca
kupo se bas nije,more tako-tako!ja sam mislila da ce biti dosta toplije!bilo dosta valova,ali se igro non stop,pa ga rodice preuzimale ,vodile sa sobom!isli na pedalinu s njim.cijelo vrijeme mi je proveo skupljen u krilu,bilo ga strah
sad ode doci sebi,juce sam malo izgorila po ledjima,nisam se namazala!malac nista ko da nije ni bio na moru ,kad smo ga mazali stalno i oblacili ,a mi se prepustili suncu
Bih Hanady iz ovih stopa ali me iskreno Lana koci...ali vec imam (nadam se) alternativu....bit cu dobra i pustit cu jos koji dan...ja nisam bitna, vidim je kratko, ali mi je Lani dobra, a to je ono sto je bitno... Hajde necu zachatavati temu - vise nego obicno , bit ce sto ce biti...
Jucer smo imali problemcic sa prolivom,pisala sam vec na temi( Tekija mi je pomogla ) eh sad...
Od jutros/sinoc nema proliv,bio na tuti stolica normalna.Zanima me da mu nastvaim davati linex ili ne? a kontam za dorucak skuhati jaje??neznma sta da mu dam,jucer je samo rizu jeo?
kad je uopšte poslednja proljev stolica bila jučer/noćas...
a jaje nemoj... jaje je teško ...ako iam proljev stomačić je i napuham...
daj mu makarone sa Ab kultturom za doručak
a jaje nemoj... jaje je teško ...ako iam proljev stomačić je i napuham...
daj mu makarone sa Ab kultturom za doručak
Nije imao puno ali je bila normalna,a zadnju je imao sinoc oko 7(ukupno je imao jucer 5) proljevaste i cudnog mirisa.Nemam pojma od cega je on toliko bio raspolozen jucer skako igro se,prosto nevjerovatno da ga je mucio stomacic.Moguce da su zubici bili u pitanju,jer je pocelo ujutru iz cista mira
Moguće je da jesu zubići... doduše neugodan miris upućuje i na virus...
pošto ih je baš imao 5 koliko se i broji da je problem s apupom u pitanju ja bih na tvome mejstu jutros mu dala linex... pratila ako bude još i jedna porljevasta dala ga i poslije podne...a ko ne ovo jutros neka bude još linex jedna...jer u pirncipu s ei sugeriše da se dan nakon posljendje preoljevaste stolice da linex ili ptolofe još 1 do 2 puta da se proljev ''ne vrati''...
pazi pta jedete i danas...
rekoh ti makarone sa Sb kultuom za doručak
a ručkić skuhajte krompiriće
između, banan, mrkva, štašići slani ....
a sutra će već biti stomačić koji nije napuhan, bez gasova, bez problemčića pa možte krenuti jesti melo normalnije...
eto moj savjet jer sve već viđeno i preživljeno više puta
Hvala ti Hanady na savjetima,dala sam ja njemu jutros prolife,pa da mu ubacim u caj linex pola kapsule( tako nam je dr,rekla davno)A ja njemu caj od sipka secerim??mozda grijesim ali drugacije nece da ga pije
Hvala ti Hanady na savjetima,dala sam ja njemu jutros prolife,pa da mu ubacim u caj linex pola kapsule( tako nam je dr,rekla davno)A ja njemu caj od sipka secerim??mozda grijesim ali drugacije nece da ga pije
Hvala jos jednom
ma neće mu malo šećera u čaju praviti problem... i ja mlađoj moram malo...ja stavim onaj smeđi šećer al i ona ga nebi popila bez šećera...
nema na čemu...zato RR i postoji... razmjena iskustava je super
kaže moja hanadi...mama ti smao nešta hodaš...a sve stoji gdje je i bilo...jesmo ti ja i seka krive
juce iskorisla mm slobodan dan pa sredila kucu,evo jos uvjek je podnosljivo razbacano:):)al ves jos nisam stigla ni pipnut evo sad se spremam Alena uspavat pa pravit slatko od smokve,dulche de leche,rucak
Alen mi vec 3-4 dana kaki po 4-5-6 put dnevno,nije bas proliv,nego et nije ni normalno stolica.nervozan,ja prepisuje zubima jer je na mjesti cetvorki stanje uzasno. i moram se pozalit da djete ujeda nenormalno.sva sam u modricama,seku i taju ujeo za leda.boliiii
kako su bebice, nadam se da su ovi malo prehladjeni danas bolje
hanady frizure su super i moja cura voli ici da se sisa, bar 2 put sedmicno svrati u frizeraj samo malo da posjedi i da joj teta stavi gela
mi smo vikend bili u hercegovini, jucer cijeli dan na bazenu sto je mama2009 spominjala, brinula sam se kako cu sa adnom hoce li spavati ili cemo morati ici kuci ali je ona odspavala skoro 2 sata uz svu onu buku i muziku, iskupali se ma bilo nam extra
cuje li se neko sa jelenom, kako je ona Lady pozzz nadam se da ces brzo rijesiti to sa tetom
pita li ko za nas? lana je dobro, a ja se jos patim. jedan dan budem bolje pa iduci citav prelezim uz povracanje bar 10ak puta dnevno ako ne i vise juce sam pala u depresiju, isplakala se, sve mi se pomijesalo, nemoc, griznja savjesti sto ne mogu lani da pruzam paznju kao do sad, sekiracija, ... nadam se da ce me uskoro popustiti, iduce sedmice pocinjem raditi, muka mi cim pomislim malaksala sam, iscrpljena, slabo jedem, nemam apetit, kad pomislim na rucak hoce mi nesto biti
mislim moraš i ljekaru češće ženo...d apratiš kilažu...infuzija bilo što da te ojača
a posao...jel moraš raditi... jel možeš na bolovanje
pita li ko za nas? lana je dobro, a ja se jos patim. jedan dan budem bolje pa iduci citav prelezim uz povracanje bar 10ak puta dnevno ako ne i vise juce sam pala u depresiju, isplakala se, sve mi se pomijesalo, nemoc, griznja savjesti sto ne mogu lani da pruzam paznju kao do sad, sekiracija, ... nadam se da ce me uskoro popustiti, iduce sedmice pocinjem raditi, muka mi cim pomislim malaksala sam, iscrpljena, slabo jedem, nemam apetit, kad pomislim na rucak hoce mi nesto biti
Joj Tiki cesto pomislim na tebe,zao mi je sto se mucis Znas da ce proci malo se strpi( vrijedi) bitno je da je Lanica dobro.Mucnine ce sigurno proci,pij sokice i voce.Saljemo ti puno pozitivnih da budes bolje
rekli su mi da je bolje da reglan ne uzimam, kao i u prosloj trudnoci, pa ne bih da rizikujem, ipak sam ada jos gora bila a izdrzala sam nekako. nije mi laptop prikljucen na internet u zadnje vrijeme, imamo neke kvarove, a ne mogu dugo sjediti za kompom. uglavnom lezim. muka mi i manta mi se kad ustanem. smrsala sam bar 5 kg, sve visi na meni- nesto pozitivno kad sam malo bolje izadjem nekako, jedva se vratim kuci, valja se popeti na 5. sprat. lana se penje sama drzeci je za rukicu ali tesko, place obicno zadnja 2 sprata i hoce da se nosi a ja ne popustam znamo se nekada penjati sprat po sprat i 20 minuta! vrucine mi nikako ne idu u prilog. cim je toplo vani, meni je muka. cesto povracam vani u parku ili usput najgore mi je hrana, mm jede sve suho, ja ne mogu da kuham,. meni sen ista ne jede, sve slabo i na silu, meso ne mogu nikako a nisam nikad voljela povrca, pa sam uglavnom na tjestenini i mlijecnim proizvodima. od voca imam kiselinu i povracam. stalno sam zedna, a nista mi ne godi, ni donat, ni kisela ni sokovi, obicna mi voda bljutava. pijem uglavnom caj od kamilice
moracu na posao jer mi je kolegica na porodiljskom pa smo i ovako preoptereceni, direktorica ce poludjeti kad cuje da sam trudna idem redovno na kontrole, ali dr samo kazu trpi, proci ce. nisam za infuzije jer ipak jedem i pijem ponesto, prosli put sam bila zavrsila na infuziji ali nisam nista jela ni pila mjesecima i stalno sam povracala pa sam dehidrirala. nedajboze da sam i sada takva, i ovo mi je katastrofa
đumbir je dobra za mučnine u trudnoći...
a reglan...ja stavrno ne znam ko te toliko isprepadao i čime al on nje tako loš kao što se ti plašiš... i imaju ona tablete za žvakanje baš za ovo...joj ne znam im ime nikada ja sma ih uzimala dok nisma skontala d aja povrćama od kamena u žuči više nego do trudnoće zna apotekarka kako se zovu...
Mislim relano...rizik je veći u tim patnjama u kjima ti jedi...
meni nema ništa pozitivno u premršavoj ženi tebe vidim to veseli al i d anisi trudna to nije dobro za komletno stanje roganizma....
Baš mi je žao...
Tiki-često si mi na umu-posebno zbog situacije u kojoj si I ja sam bila u sličnoj( kažem sličnoj jer ja sam smršala 3 kg na početku i bila sam na infuzijama koliko sam povraćala-šta misliš da i tebi daju malo?) ne znam piješ li b vit-meni su govorili kao pomažu protiv povraćanja-mada meni nisu.... A vidjećeš aBda kad sve to prođe k'o da nije ni bilo( inače me niko ne bi nagovorio na drugo dijete)
Tiki-često si mi na umu-posebno zbog situacije u kojoj si I ja sam bila u sličnoj( kažem sličnoj jer ja sam smršala 3 kg na početku i bila sam na infuzijama koliko sam povraćala-šta misliš da i tebi daju malo?) ne znam piješ li b vit-meni su govorili kao pomažu protiv povraćanja-mada meni nisu.... A vidjećeš aBda kad sve to prođe k'o da nije ni bilo( inače me niko ne bi nagovorio na drugo dijete)
u prosloj trudnoci sam pila bedoxin- b vit. al mi nije pomagao, pa sad nisam ni uzimala. krvna lsika mi je dobra kao i urin, pa ne vidim potrebe za infuzijom. u prosloj trudnoci sam bila 7 dana u bolnici na infuziji i dok sam lezala bilo mi dobro, cim sam izasla i prestala sa infuzijom opet se vratilo na staro tako da ne bih opet u bolnicu, pogotovo sad sa lanom. za reglan mi je rekao moj ginekolog da je bolje da ne uzimam a i citala sam malo po internetu da moze izazvati neuroloske probleme kod mada nije dokazano, pa ipak ne bih onda...sto je sigurno, sigurno je. meni bude bolje od caja od kamilice, dzumbir mi je odvratan, majcina dusica je ok al je trenutno nemam, pila sam kod mame. piju mi sestrasno gazirani sokovi- otrov pravi, kao npr: bitter lemon, fanta, i naravno odmah ih poslije povratim i prisjednu mi tako da ne pijem vise... od kisele i donata mi se isto povraca