|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
25.7.2010 11:27:10   
teacher75
prva 2-3 mjeseca je mm drzao a ja sapunjala i poljevala, a nakon toga ja sve sama, kad sam stekla sigurnost user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 176
25.7.2010 11:32:54   
Anoniman
Draga Teacher, ovaj moj je tako nemiran, a voli vodu ili se gura u kadi tj odguruju nogicama ili rukicama , pljacka, hihihi ne znam mozda za mirniju djecu, prava je ribica ,jednom mi je sklizno sa  tog sreca pa sam ga uhvatila....
Mirkice i meni je ovo prvo dijete i ja sam imala strahove kako drzati  dijete, kako kupati ali vidjet ces abd, sve ces nauciti u kratkom roku, majcin instinkt je cudo....

Neposredna veza do poruke: 177
25.7.2010 11:35:29   
teacher75
e onda ne znam, ova moja je prilicno mirna, samo lupka nogama i rukama, a ne okrece se puno inace... onda je bolje da uzme ovu kadicu sa slike, jer tako ne moze beba nigdje user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 178
25.7.2010 11:39:43   
lila25
aaa ja tek vidjeh ovu temu pa i mi spadamo u ovu raju,samo da se javnemo,pozzz svima a posebno nasoj maloj generaciji...

Neposredna veza do poruke: 179
25.7.2010 11:49:50   
lila25
sto se tice kadica mi smo kupili tri jednu nesto slicnu tvojoj,drugu sa udubljenjima na dnu kao za sjedenje i onaj nosac sto ima kao peskiric na sebi,ali najvise mi je valjala ova treca obicna malo veca i to sam sve izbacila pa smo ga kupali u polulezecem polozaju ja ga drzim jednom rukom ispod glavice i vrata,drugom kupam mm poljeva,a pravo voli kupanje lupa nogama rukicama znao je sa dva mj se odgurivati pa mi je najbolje bila ova obicna velika.Sad je vec lakse sjedi i sam se cuva rukicama lopuza mala.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 180
25.7.2010 14:06:47   
aida.
Evo i nas... E. spava... ja kad god pisem on spava user posted image
ova me kisa izludjuje user posted image sto se mene tice nek je 50 stepeni samo da ne ma kise..user posted image saljem vas svima veeeliki user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 181
25.7.2010 14:10:58   
Hanady RR
teacherrrrrrrrrrrrr
kad će sunce....
ti si meni esad kirlić moj...
ja samo tebi za prognozu vjeerujemuser posted image

De javi kad će sunce kod mene na Sedreniku zima užas jedan...evo nas u trenerkamauser posted image

a ja na godišnjemuser posted image user posted image user posted image user posted image
nek sam bar krečenje završila u vakatuser posted image

pozdrav za mame i bebe i čuvajte mi bebe sada...utoplite ih nemoj da mi se smznu na ovoj pormjeniuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 182
25.7.2010 14:14:35   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

teacherrrrrrrrrrrrr
kad će sunce....
ti si meni esad kirlić moj...
ja samo tebi za prognozu vjeerujemuser posted image

De javi kad će sunce kod mene na Sedreniku zima užas jedan...evo nas u trenerkamauser posted image

a ja na godišnjemuser posted image user posted image user posted image user posted image
nek sam bar krečenje završila u vakatuser posted image

pozdrav za mame i bebe i čuvajte mi bebe sada...utoplite ih nemoj da mi se smznu na ovoj pormjeniuser posted image

do petka ce biti promjenljivo sa kisom a onda sve toplije, iduca sedmica bi trebala biti super... spremite se nocas, utoplite bice samo 6 stepeni. trenutno je 16. kod nas je stan jos zagrijan pa se kuhamo, jos isparava iz zidova ona vrucina, bio je pakao proteklih dana pa me ovo zahladjenje obradovalo..

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 183
25.7.2010 14:43:35   
aida.
user posted image zar do petkauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 184
25.7.2010 14:52:55   
lecky
Drage mamice i mali medici pozdrav od nas dvije....mi sutra akbd idemo na vakcinu i ovo nam vrijeme bas paše....moja Nadja ima 2 mj. i 7 dana i interesuje me da li je ok da kod bebe tog uzrasta već sad ide vodica na usta kao kod beba kad trebaju zubici da krenu...

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 185
25.7.2010 14:55:00   
koka i po
Ne brini...kod moje bebe ide voda na usta od kad se rodio i do dan danasuser posted image

Kad mi neko rekne riječ siperak meni se okrene u glaviuser posted image

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 186
25.7.2010 14:58:21   
aida.

IZVORNA PORUKA: lecky

Drage mamice i mali medici pozdrav od nas dvije....mi sutra akbd idemo na vakcinu i ovo nam vrijeme bas paše....moja Nadja ima 2 mj. i 7 dana i interesuje me da li je ok da kod bebe tog uzrasta već sad ide vodica na usta kao kod beba kad trebaju zubici da krenu...

i moj je maleni od tog uzrasta bas poceo da gura rukice u usta da se cese po desnama, bali ko lud, svakim danom sve vise... i jos nista user posted image user posted image user posted image siper vazda mokar, promijenim mu po deset danas cini mi seuser posted image i svaki dan mi se cini da samo sto nije niko...hehhehe... nish se ne brini sve je to normalno... i da nikne normalno je...user posted image

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 187
25.7.2010 15:01:12   
lecky
hvala puno...mozda ja previše pregledam ali ovo mi je prve bebi pa znate kako to ide pratiš svaki pokret..promjenu...

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 188
25.7.2010 15:03:11   
aida.

IZVORNA PORUKA: lecky

hvala puno...mozda ja previše pregledam ali ovo mi je prve bebi pa znate kako to ide pratiš svaki pokret..promjenu...

znam ista sam ti, hehheheuser posted image user posted image

(odgovor članu lecky)
Neposredna veza do poruke: 189
25.7.2010 21:33:34   
š t a
mi samo da se prijavimo na upoznavanje pa ću kasnije isčitati postove.
2.7. sam dobila sina, on je pravi anđeo, super je mirna beba....uveče ga kupamo evo sad oko pola 9, onda jede i spava do 2 opet jede  i probudi se u 6 pa onda ili spava ili miruje.... po danu je češće budan pa češće i doji. Jedino što me brine je bljuckanje.... jako puno tj poslije svakog podoja bljucka pa neznam jel mu onda dosta to što zadrži???? Pusa za mame i bebe.............
e sad ćemo da se družimo    user posted image user posted image

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 190
25.7.2010 21:40:09   
Hanady RR
štauser posted image user posted image user posted image user posted image nisma sigurna jesma li već čestitala ako nisma evo sada to od svega srca radim.

Bljuckanje ...nemoj da brineš...
evo tema...pa nkada u sitne sate kada čekaš bebu za podoj pročitaj
Bljuckanje

Moja Farah je bljuckala ja sam otišla doktorici bila sam sigurna poremećaj zvani GER...žena je izvaga dijete za 15 dana skoro 700 gr dobilo i poslala me kući.
Sve dok beba dobija bljuckanje nije porblem...
ne brini normalna je pojava i kad dobija na kilaži a bljucka onda izbacuje višak...
moja farah je bila poznata beba po ''nijagarinim vodopadima''user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 191
25.7.2010 22:03:01   
samedi
Dobra vecer! Kod mene svi otisli na spavanjac,ja cekam pola 11 da Nejri dam flasicu pa da i ja legnem. I ona isto "bali" u zadnje vrijeme. Negdje sam procitala da je to zbog toga sto se pocinje luciti pljuvacka a bebe ne znaju da je progutaju pa zato izbacuju. Ne znam koliko je ova info tacna. S T A cestitam ti,nisam sigurna jesam li ti vec cestitala. Kako se snalazis s malim,jesi li se oporavila? Javni nam se cesce!
Aida draga,meni ova kisa godi pravo,jos samo da mi nije pola sobe poplavljeno :-). Slusa li drug?
Teacher,ja vec upalila grijalicu,nek se malo ugrije prije nego prenesem Nejru u krevetic. Nadam se da je tvoja prognoza tacna :-) . Imam mali problemcic,cime god da je pokrijem ona nogicama svuce i otkrije se. Imate li kakav savjet? Nisam je stavljala u vrecu za spavanje jer je bilo prevruce,a sad nece u nju nikako.
Hanady,znaci ti si na Sedreniku. Isla sam jednom davno tamo :-)
Bambi gdje si? Nema te a ja navikla da te citam stalno. Da nisi pobjegla kod Meri na more? Nadam se da je njima lijepo vrijeme i da se lijepo provode.
Pozz svima sto vas ima :-)

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

Neposredna veza do poruke: 192
25.7.2010 22:14:52   
Srculence
semedi probaj neku pamučnu ili tanju dekicu da sašiješ ali da ostaviš dno (njega ne šiješ...nešto kao šuplja vreća)pa joj onda to navuci pred spavanje...tako ti se neće otkrivatiuser posted image Mislim da si me shvatilauser posted image Brat i ja smo tako spavaliuser posted image Miša mu kako ti je pola sobe poplavljenouser posted image ?Nadam se da će se to brzo riješitiuser posted image
Ljubi djevojčicuuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 193
25.7.2010 22:41:17   
aida.
samedi drug slusa... kako to da je soba poplavljena? da nije previse a grijalicu? ja uopste svog malca ne toplim... doduse on nikako ne voli vrucinu, ne voli da ima dosta odjece niti da je prostoriaj topla... a i on se isto otkrije... rukice ne da pokrit nikad... pokrijem ga do pasa i to je to... ako tako voli, neka onda... stavljala sam ga u vrecu par puta al ne svidja mi se jer ako bi slucajno pelena propustila ne bih mogla osjetiti a cesto ga navece "opipam" jel suh... a strah me da bude mokar... mada sad s aktive baby nikad ne prodje, al et... a probaj dekicu da sa sve tri strane zasuskas sa strane izmedju amdraca i ogradice... da je zategnes?
i moj lopovcic sad zaspa a i ja cu jos malo... zzzz

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 194
25.7.2010 22:43:35   
teacher75
lana se od pocetka stalno vrti i otkriva do spava. u pocetku smo je u po noci pokrivali al smo vise odustali, nema nade. jednostavno ne voli da je pokrivena. sreca pa nam je toplo u stanu. ona kad spava voli da dekicu stavi na glavu, tako da joj sve zavrsi na glavi, a tijelo golo. prije smo joj 2.dekicom pokrivali tijelo, da je ne probudimo otkrivajuci joj glavu, al ona i to ubrzo skine sa sebe. mislim da u vreci ne bi nikako htjela spavati

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 195
25.7.2010 22:59:26   
š t a
Pošaljite i nam te kiše malo mi se zapališmo............
Hvala na čestitkama!!!
Hanady rr draga ja sam već iščitala zadatu temu al me opet nekako strah ponoći kad zaspe da se ne zagrcne?!? a vidi se na njemu da napreduje već se zabucio obrazi i nogice mu se pune.
SAMEDI  Ja sam dobro samo što sam nekako umorna po noći spavam isprekidano jedno 5 sati a po danu mi se neda zaspati , pa ujedam od nervoze. Fino se oporavljam al me nervira što sam zatvorena u kuću, nedaju mi mama i svekrva vani. Ja tri put otišla do grada one digle frku, te nesmiješ uz stepenice te puše vjetar.....
Odo sad da se istuširam pa na "spavanje"!!!

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 196
25.7.2010 23:00:28   
š t a
Ni moj sin nevoli bit pokriven a odma izuva čarapiće... pa mu oblačim duge gegice ponoći....

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 197
25.7.2010 23:05:51   
myb@by
Dobro vece. Pozdravljamo vas sve. Moja bebi je danas nesto nervozna. Valjda navikla na vrucine i brckanje u bazenu.Tek je maloprije zaspala, a inace zaspi najkasnije u pola 10.
STA ne brini za to bljuckanje previse ako beba napreduje. I moja beba je na pocetku puno stucala i bljuckala,ja joj tada sama uspostavila diagnozu preko interneta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Muz me ismijavao, a ja valjda bila jos uvijek friska od poroda i puna straha (citaj blazi oblik postporođajne depresije)user posted image . Na kraju sam je odvela dr i zena me poslala kuci da se opustim.user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 198
25.7.2010 23:08:52   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: myb@by

Dobro vece. Pozdravljamo vas sve. Moja bebi je danas nesto nervozna. Valjda navikla na vrucine i brckanje u bazenu.Tek je maloprije zaspala, a inace zaspi najkasnije u pola 10.
STA ne brini za to bljuckanje previse ako beba napreduje. I moja beba je na pocetku puno stucala i bljuckala,ja joj tada sama uspostavila diagnozu preko interneta user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Muz me ismijavao, a ja valjda bila jos uvijek friska od poroda i puna straha (citaj blazi oblik postporođajne depresije)user posted image . Na kraju sam je odvela dr i zena me poslala kuci da se opustim.user posted image

isto...
kad sam došla doktorici i počela o GER-u da pričam...
žena me gleda i kaže stavite je na vagu...ja tamo dijte mašalllah napreduje...
kaže ima slučajeva GER-a ali su rijetki...hajte vi klući da dijete zdravo kakav virus ovdje ne pokupiuser posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 199
25.7.2010 23:14:10   
myb@by
Ma tek kad prođe određeni period majka se malo opusti, mada imam osjecaj da cu u grcu biti dok sam ziva.Definitivno je najgori period onih 40 dana. Tad smo stvarno mi porodilje malo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *