|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
6.9.2010 12:44:17   
bebacha
pa tako dode.ja sama s njima kod kuce i stvarno nemogu svaku sekundu pazit.a ona jadnica gori od temp a samo njega zove i kako da ja njoj zabranim da ga dirauser posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1526
6.9.2010 12:57:21   
aida.
bebacha user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1527
6.9.2010 14:16:48   
vjestica
steznik neće ništa pomoći, možda malo na početku da pridržava i ne treba ga predugo nositi, jer on samo imobiliše trbušne mišiće
problem je što se trbušni mišići rastegnu tokom trudnoće i oslabe i treba ih ojačati, a to se može postići samo vježbama
ja ga nisam nosila, čekam da me prestane trtica boliti da počnem raditi vježbe

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 1528
6.9.2010 14:18:14   
sara.at
Zoe znam da ne popravi Al to je samo privremena kamuflazauser posted image user posted image Dok se ja odlucim za malo vjezbe, moram od sveki da donesem traku za trcati, mozda to sta popraviuser posted image user posted image
Bebacha nemoj se sikirati draga,proce to, Pa nemozes djete izolovat a Alen je Mali on sve brzo prima,nisi tu ti Kriva user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 1529
6.9.2010 14:19:20   
vjestica
nisam pojasnila, imobiliše mišiće, a ne vrati ih u prvobitni položaj i prvobitnu snagu, a imobilizacija samo još više oslabi mišiće,tako da steznik više može štetiti nego koristiti kad se dugo nosi
ja mu iskreno ne viidm svrhu, osim estetike i malo na početku da ti pridrži stomak, da me landara (ja sam se tako osjećala da mi landara, dok nije spao stomak)

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1530
6.9.2010 14:21:57   
vjestica
ma da budem iskrena, čekam da se nakanim da radim vježbe user posted image user posted image
fakat moram, mislim ja stanem u sve svoje tole i suknje, i nikad nisam imala ravan stomak, ali moram ojačati trbušne mišiće, radi njihove funkcije (osjetim da su preslabi) i radi trbušnih organa

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1531
6.9.2010 14:49:14   
sara.at
Ma skontala Sam ja tebe vjestice,nego nekako mi neugodno izici van a da mi stomak trci ispred meneuser posted image Al ja Ga nosim samo kad podjemo nekud a Po kuci je u slobodnom stanjuuser posted image ,mada se dosta povukao Al bas StO mazes treba to vjezbom dotjerati,a posto idu hladniji dani nevjerujem da Cu trcat vani zato Cu na traki Al Imam i stepenica u kuci a dok prodje ovih 40dana ima i malo keksauser posted image Pa popeglat ce se polakouser posted image

Nego jedno pitanje jel uredu da djete poslije jela malo povrati kao usirito,malo i ne svaki putuser posted image i danas mi djete pocelo da guguce,sve Ga cujem kako oce da mi nesto kaze.
Danas je Bio Miran u voznji,igrao se rucicama,guguce i nakraju zaspaouser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1532
6.9.2010 14:51:03   
koka i po
sara..ja nikad nisam nosila steznjak a stomak se vratio ko da i nisam radjala user posted image

a bebi...mora malo bljucnuti ono sto je visak..samo se trudi da nakon obroka svaki put podrigne...user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 1533
6.9.2010 19:32:40   
samedi
E konacno i ja da se javim! Cijeli dan radim,cistim,perem,ma sve me boli,a hocu da sve bude tip top za Bajram! Ostalo mi je jos samo 1 sprat da uradim(od moguca 2)user posted image  a to  cu sutra aBd,jos je i mm nesto nervozan,cijeli dan se uspjesno izbjegavamo user posted image
Bebacha,ne znam mila vise stvarno sta da ti kazem,samo zelim da ti djecica sto prije ozdrave! user posted image a doktor je user posted image
Nemam snage vise da kucam,ukocih se na ovoj stolici user posted image  

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1534
6.9.2010 21:21:50   
Mona Mohamed
Evo i nas..Prva vakcina prosla dosta dobro. Malo je zaplakala ali cim sam je uzela, prestala je.
Sada imamo drugi problem..Ako je problem..Ona ne spava. Sinoc se je budila svakih sat vremena, ruckila po 2-3 min i razgledala okolo..Danas oko 15 h sam je okupala jer tada najljepse zaspi no nista..Sita, suha i nec da lezi..Vec da se malo ispravi..Nece muzu..Samo meni. Nadam se da je ovo bilo samo na jedan dan /noc i da ce veceras biti bolje..

Bebacha, jesi li probala masazu maslinovim uljem..dlanovi i tabani..Pokusaj.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 1535
6.9.2010 22:46:25   
Anoniman
da vas nakratko samo pozdravim,pauza od ucenjauser posted image danas je meni i mm 2.godisnjica braka,mogu rec da su mi ove dvije godine bile predivne nadam se da ce tako biti i daljeuser posted image Nikola spava,zadnjih par noci je bio los nadam se da ce veceras biti bolje, jer kad se ne naspavam ne mogu funkcionirat.  bebacha želim da ti djecica sto prije ozdraveuser posted image   svim bebicama i mama velki pozdrav

(odgovor članu Mona Mohamed)
  Neposredna veza do poruke: 1536
6.9.2010 23:36:04   
bedelindja
Danas sam dobila od mm Orbitrek spravu za vjezbanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
To je bila moja zelja kad me pitao sta cu da mi kupi kad se porodim,i obecano ispunjeno.
Sad jos samo da pocnem vjezbati uhhh user posted image

Kad mislite da vam neko jede iz ruke .. prebrojte sve prste

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1537
6.9.2010 23:38:01   
bedelindja
Bebacha bas mi je zao zbog djecice valjda ce brzo i to da prodje.
Poljubac za vas

(odgovor članu bedelindja)
Neposredna veza do poruke: 1538
6.9.2010 23:49:46   
š t a
pusa ženice,vidim da je neko pitao ako majka pije Prenatal netreba D3.
I jas  sam par dana nosila steznjak ma samo me žulja mislim da je to samo kamuflaža. A vježbe ne pomažu sve do jedem 3 parčeta torte dnevno, ŠTA ću kad volim slatko??Ma da se nebi lagali i nerade mi se...
Ej da vas pitam jeli neko od vas uplaćuje životno osiguranje za bebu ja nešto kontam koje da uzmem?
puse

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

Neposredna veza do poruke: 1539
6.9.2010 23:49:49   
melly__
Evo i nasuser posted image ..pozdrav za mame i malu rajuuser posted image
Joj narode da nam vidite odjela za Bajramuser posted image ja sam odusevljena,mogla sam ga pojesti kako je sladak u njemu..uh jedva cekam da mu ga obucemuser posted image
Marijana sretna godisnjica braka..sve najbolje od user posted image
Leena..pa gdje ste vi..sta radi malena princeza slatka.ljubi je od nasuser posted image
Idacha user posted image user posted image gdje ste vas dvoje..falis u mahalanju..pussa i user posted image user posted image
Mona..super za vakcinu user posted image user posted image a za ne-spavanje ne znam sta bi ti reklauser posted image evo i moj djecak je jos budan,igra se user posted image ima li kakvih slika da vidimo ljepoticu Aishu..poljupci i vama...
Samedi..i ja jos nosim trudnicke hlaceuser posted image i bas me brigauser posted image spast ce kile ima vremena aBd..pozz...
Bebacha kakva je situacija..kako je Ajlica..
Aida user posted image user posted image No sikiriki..
Ostale pozz i user posted image user posted image

17.06.

Neposredna veza do poruke: 1540
6.9.2010 23:49:59   
bedelindja
Mona bas mi je drago da je boca dobro prosla,i mi smo danas isli no medjutim vakcina trenutno nemaju pa da dodjemo za 7 dana.
Sto se tice tog hranjenja meni je danas doktorica zadala novi rezim hranjenja.Ja sam isto svaki sat dojila po danu ,medjutim ona kaze da to nije uredu jer beba nemoze ogladniti za sat vremena i da joj u tom slucaju dojka sluzi kao utjeha a to nije hranjenje.Treba intenzivno da doji 20 min na svakih 2.5 sata i da je budim obavezno.Kad zaspi na dojci da je razbudjujem da jede a to je bas tesko jer tako useceri poslije 5 min sisanja.
Znas da sam pisala da spava cijelu noc,danas mi je receno da je smijem pustiti max 4 sata nocu sad moram buditi djete.Al bolje i to jer bolje ce napredovati.
Ja sam se drzala toga da bebu hranim na njen zahtjev i da na svaki plac prvo ponudim dojenje,al eto ispade da to nije ok,jer nestigne svariti ni prvi podoj nakon sat ide novi i onda samo bljucne pa ko da nije ni jela.Tako mi je danas rekla pedijatrica.
Mi cemo sada strikno po ovom rezimu pa za 7 dana da vidimo napredak.

Neposredna veza do poruke: 1541
6.9.2010 23:50:53   
š t a
pusa melly

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1542
6.9.2010 23:55:01   
melly__

IZVORNA PORUKA: š t a

pusa melly

Pussa i vama,kako ste..jesi li povukla rucnu malouser posted image opustila se user posted image

17.06.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1543
6.9.2010 23:57:22   
š t a
nikad u životu.......................

njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 1544
7.9.2010 0:02:34   
melly__

nikad u životu.......................

user posted image user posted image user posted image joj dobra si..pozz i opusti se malo,uzivaj..ljubni nam druga

17.06.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1545
7.9.2010 1:41:48   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: marijanna

da vas nakratko samo pozdravim,pauza od ucenjauser posted image danas je meni i mm 2.godisnjica braka,mogu rec da su mi ove dvije godine bile predivne nadam se da ce tako biti i daljeuser posted image Nikola spava,zadnjih par noci je bio los nadam se da ce veceras biti bolje, jer kad se ne naspavam ne mogu funkcionirat.  bebacha želim da ti djecica sto prije ozdraveuser posted image   svim bebicama i mama velki pozdrav

Iskrene cestitke u povodu godisnjice braka. Zelim ti da do kraja zivota budes tako sretna sa svojom porodicom.user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1546
7.9.2010 1:43:49   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: bedelindja

Danas sam dobila od mm Orbitrek spravu za vjezbanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
To je bila moja zelja kad me pitao sta cu da mi kupi kad se porodim,i obecano ispunjeno.
Sad jos samo da pocnem vjezbati uhhh user posted image

Najtezi dio posla tebi ostavio. Bas je neki..user posted image  Prioni na posao i javi nam  rezultate. Cini mi se da je ovdje na RR bilo kao neko takmicenje timova za skidanje kg-a..Pa pogledaj malo i prikljuci se..I naravno zasjeni ih svojim uspjehom.user posted image

Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 1547
7.9.2010 1:48:01   
Mona Mohamed

pusa ženice,vidim da je neko pitao ako majka pije Prenatal netreba D3.
I jas  sam par dana nosila steznjak ma samo me žulja mislim da je to samo kamuflaža. A vježbe ne pomažu sve do jedem 3 parčeta torte dnevno, ŠTA ću kad volim slatko??Ma da se nebi lagali i nerade mi se...
Ej da vas pitam jeli neko od vas uplaćuje životno osiguranje za bebu ja nešto kontam koje da uzmem?
puse

Mi uplacujemo..Samo ne znam kako ti mogu pomoci jer ne zivim u Bosni..
Ja pijem samo zeljezo jer sam dosta krvi izgubila tijekom poroda i to je to..I antibiotike..No prestala sam. Danas mi je doktorica dala vitamin E u vidu jedne tabletice..
Imam i ja steznjak ali nekako sama sebi izgledam trapavo. Ne osjecam se prijatno pa ga i ne nosim. Obucem malo siru tuniku pa se vjesto sakrijem.user posted image
Kada bebica malo poraste, imat ces dovoljno vakta i vidjet ces kako kg sami lete, a da se nisi pozahmetila.user posted image
Meni je ostao stomak..No cudno mi je sto tek sad vidim linije skoro pa modro crvene boje na nogama a nisam ih imala u trudnoci. Mogu li se one kako izbrisati?

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 1548
7.9.2010 1:54:13   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: bedelindja

Mona bas mi je drago da je boca dobro prosla,i mi smo danas isli no medjutim vakcina trenutno nemaju pa da dodjemo za 7 dana.
Sto se tice tog hranjenja meni je danas doktorica zadala novi rezim hranjenja.Ja sam isto svaki sat dojila po danu ,medjutim ona kaze da to nije uredu jer beba nemoze ogladniti za sat vremena i da joj u tom slucaju dojka sluzi kao utjeha a to nije hranjenje.Treba intenzivno da doji 20 min na svakih 2.5 sata i da je budim obavezno.Kad zaspi na dojci da je razbudjujem da jede a to je bas tesko jer tako useceri poslije 5 min sisanja.
Znas da sam pisala da spava cijelu noc,danas mi je receno da je smijem pustiti max 4 sata nocu sad moram buditi djete.Al bolje i to jer bolje ce napredovati.
Ja sam se drzala toga da bebu hranim na njen zahtjev i da na svaki plac prvo ponudim dojenje,al eto ispade da to nije ok,jer nestigne svariti ni prvi podoj nakon sat ide novi i onda samo bljucne pa ko da nije ni jela.Tako mi je danas rekla pedijatrica.
Mi cemo sada strikno po ovom rezimu pa za 7 dana da vidimo napredak.

Znam da me odlicno razumijes kada ti kazem da ju je tesko probuditi jer ona bas useceri kao sto kazes..I kada je probudim, nije to to..Ona nesto malo rucki i natrag u carstvo snova..Evo danas je nakon kupanja kao pocela da spava. Zaspala je prije sat i pol i jos se ne budi. Raduje me. Nadam se da cu i ja veceras vidjeti makar mrven sna.user posted image
Ja ne nudim na svaki plac dojenje. Uzmem je, malo milujem, pricam joj..A onda ona nekako sama pokaze da hoce ruckiti. Cak sam i upratila dva razlicita nacina plakanja: plakanje kad je gladna (jako place, i dosta glasno) i plakanje kad hoce da se mazi, trazi utjehu (dosta tise ali place..I ako ne dodem na vakat, ona pojaca).
I ja sebi, odnosno nama, priustiti taj rezim ali cu joj jos veceras dopustiti da igra po svome. Vidjet cemo kako to izgleda. Sretno da bude, Bedelindja.
Nadam se da je lijepa Mona do sada fino napredovala.

Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 1549
7.9.2010 1:55:24   
Mona Mohamed
Melly, slike ako ne veceras, onda sutra ako Bog da.user posted image

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  60 61 [62] 63 64   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *