Sulty
|
Jelena, draga, bas mi je zao sto je Anuska jos uvijek bolesna, ali eto hvala bogu smanjila se temperatura. Je li ti se muz vratio s puta? Nadam se da jeste i da sada skupa ljecite svoju malenu. Ako je viroza, to traje cetiri dana. Beba mog rodjaka (2 godine) je isto do nekidan imala tako visoku temperaturu i radili su sve sto su mogli, ali tek peti dan je spala. Spasce i tvojoj malenoj ako bog da. Vjerujem da si jako zabrinuta i iscrpljena, ali barem da znas da smo mi tu i mislimo na vas dvije. Samedi, ja pustim Vegu da zaspe, ali imam spremnu bocicu i cim zaspe, onaj prvi san, uvalim joj flasicu. Jer i ona zna kenjkati pred spavanje, pa nece, zato ja nju uspavam kamilicom ili kako god, a onda joj uvalim flasicu. Al iskreno, dobro moja sestra kaze, trazice ona da jede kad je gladna. Nejrica je jednostavno sitnija bebica, ali hvala bogu, zdrava je, to je najbitnije. Pokusaj se malo opustiti. Znam da nije lako, jer i ja se sekiram kad Vegic ne jede. Mislim da joj ne trebas puno ni gurati flasicu da jede ili je tjerati da jede. Kazu onda dijete zamrzi hranu. Ma hajd ga vise znaj, mi se satrasmo trudeci, al svaka je beba razlicita i vala svaki je dan razlicit s njima. Meni Vegic jutros spavala do 8 i 15. To se nije desilo ne pamtim od kad. Sad se budi oko 5 i 30 obicno. I onda zaspe oko 10 kad joj dam hapu. Ma jutros nije do 12 zaspala, sve se igrala, puna energije. U 10 nije jela skoro nista, pa joj ja u snu u 12 dala da jede. Kontam ma vise nek jede i spava kad god, sta ja mogu. Sve se trudis napravit joj neki raspored, ali oni se vazda mijenjaju. Ah da, ko sto Jelena kaze, ja ti Vegi oko 8, 9 sati ujutro dam kasicu, a oko 10 (kad joj se prispava) hapu. Jer drugacije nece. Ona ti ne pojede hapu od kad se probudi znaci do 10, ali sta ja mogu kad nece, bez obzira kad je jela po noci. Amela, nadam se da je glavobolja prosla i od srca zelim tvom muzu da ih obori sve s nogu na ispitu. Felix, draga, nadam se da ce bebici biti uskoro bolje. Dusa draga. Joj, jest zeznuto ovo vrijeme, bas treba bebice pazit. Mi smo Vegu izveli juce bukvalno na pet minuta dok je bilo onog sunca ispred kuce. Danas vala necemo nigdje, prehladno je. Ma imam osjecaj da nemamo terapije, ne bismo ni radnim danima izlazili. Al opet ne valja ni to. Moraju se djeca navikavati i graditi imunitet, ne mozemo ih od svega sacuvati, ali bas je zeznuto kad su bolesna. Ljubim sve mamice hrabre koje kubure sa bolesnom djecicom, a jos vise hrabru djecicu i njihove odbrambene sisteme koji se bore sa prokletim virusima i bakterijama.