|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  183 184 [185] 186 187   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
27.11.2010 20:24:22   
rose
dobra si vala, svaka cast...ja ne volim goste koji se sami pozivaju...i srecom ne poznajem takvih ljudi user posted image to moye al neko skroz blizak, tipa roditelji ili kuma...a ostali, fino se najavi pa cemo sve spremiti...nemoj mi stresa bezze user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4601
   [Obrisana poruka]
27.11.2010 22:11:50   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu rose)
  Neposredna veza do poruke: 4602
27.11.2010 22:23:15   
Anoniman
Iman draga na trbuhu ti je najzdravije da spava, plus lijep oblik glavice, plus sto ti se nikad dijete ne moze zagrcnuti, ni nedaj boze udaviti u slucaju bljucanja. Kod mene Ana od mozda desetog dana drugacije nije zaspala nego na trbuhu, to sam je ja navikla, jer i tada je slabo spavala, stavim je na ledja ona u snu zamlatara rucicama i probudi samu sebe, a ovako nema sanse user posted image , sve za duzi san user posted image , ali nama džabe to.
Sto se tice gostiju da je bila moja familija po kratkom bih ja to postupku, ali od mm, jos nisu iz Sa vec bili u prolazu kroz Sarajevo a hoce da svrate da vide Anu, nisam mogla sad biti đubre ljudi putuju deset sati skuvati kafu i posluziti kolac i reci to vam je to, mada sam ja inace budala pa kuvam i onima sto mi i na kafu dodju user posted image , skoro me muz zezao da cemo menza postati user posted image . Sreca pa se nisu dugo zadrzali user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna veza do poruke: 4603
   [Obrisana poruka]
27.11.2010 22:37:51   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 4604
27.11.2010 22:42:17   
Zoe
Hej raja, kratki pozz od nasuser posted image , mi smo mahalale još od Bajrama, juče stigli kućiuser posted image
Upratila sam da je lilix postala tetkauser posted image - sve čestitke od nasuser posted image user posted image user posted image
Leena se uselilauser posted image user posted image -da vam bude dom sretan i berićetanuser posted image user posted image user posted image
samedi -lopužica te prepala s prevrtanjemuser posted image , uff čuvajte se dobro, ja svoju ostavljam sada u krevetcu gdje god krenem, pravi je mali zvrkuser posted image  

I  ukratko za spavanje beba na trbuhu dio teksta sa Rode:
SIDS - Sindrom iznenadne dojenačke smrti
user posted image SIDS (Sindrom iznenadne smrti djeteta)
· neočekivana i neobjašnjena smrt naizgled potpuno zdravog djeteta
· najučestaliji je između 2. i 4. mjeseca života
· najčešći je uzrok smrti djece mlađe od godine dana i starije od jednog mjeseca
· uzrokuje smrt 10-15 djece godišnje u Hrvatskoj, dok u SAD-u svake godine umire 2700 djece
· izaziva trenutnu smrt, vrlo često u vrijeme spavanja - otuda sinonim «smrt u kolijevci»
· nije nasljedan i za njega ne postoji lijek
· njegov uzrok je nepoznat unatoč brojnim istraživanjima u svijetu, a prema znanstvenicima ima više od jednog uzroka
· događa se u obiteljima raznih profila, bez obzira na socijalni i ekonomski standard
SIDS
· ne uzrokuje bol i patnju kod bebe
· nije uzrokovan vanjskim gušenjem ili aspiracijom iako se nekada time krivo objašnjava
· nije uzrokovan povraćanjem i zagrcavanjem
· nije uzrokovan zajedničkim spavanjem s roditeljima, nije zarazan
· nije uzrokovan zlostavljanjem ili zanemarivanjem
· ne može se predvidjeti, niti spriječiti od strane liječnika
· nije uzrokovan niti jednim cjepivom
Program spavanja na leđima
Kako smanjiti rizik od SIDS-a
1992. počela se provoditi kampanja Back To Sleep. Liječnici ne znaju što uzrokuje SIDS, no utvrđene su neke stvari kojima se djeca mogu učiniti sigurnijima.
Zdrava djeca trebaju spavati na leđima.
Najvažnija stvar koju možete napraviti kako biste smanjili rizik od SIDS-a jest stavljati vaše zdravo dijete da spava na leđima. Bez obzira je li riječ o noćnome ili dnevnome spavanju.
Većina djece bi trebala spavati na leđima. Spavanje na boku je sigurna alt_ernativa, ali je spavanje na leđima ipak najbolji mogući položaj. Neka djeca mogu imati zdravstvene probleme zbog kojih bi trebala spavati na trbuhu. Ukoliko je vaše dijete rođeno s nekim hendikepom, prerano rođeno, često povraća nakon hranjenja ili ima problema s disanjem, plućima i srcem - razgovarajte s liječnikom o tome koji položaj trebate koristiti za djetetovo spavanje.

Najbolji položaj

Alternativni položaj

user posted image

user posted image
Neke majke brinu da bi se dijete, ako ga stave spavati na leđa, moglo zagrcnuti i ugušiti krene  li povraćati u snu. Spavanje na leđima ne uzrokuje gušenje. Milijuni djece širom svijeta spavaju na leđima ili boku, a liječnici nisu primijetili da se povećao broj slučajeva gušenja ili su se javili neki drugi problemi zbog toga.
Često roditelje zabrinjava jer dijete češće plače i budi se dok je na leđima. Ova pojava je česta i muči velik broj roditelja. Većina djece mirnije spava na trbuhu, međutim taj položaj povećava za 12 posto mogućnost smrti djeteta. Osim smanjenja rizika od SIDS-a položajem na leđima, smanjuje se rizik od apnea tj. zastoja u disanju. Dijete češće mora započeti disati, veća je šansa da se pregrije i slično. Majke često brinu da će dijete imati zaležanu glavicu spava li na leđima, no to se lako može spriječiti tako da se glavica svaki dan okrene na drugu stranu, a da dijete u trenucima budnosti provodi neko vrijeme na trbuščiću. Česta zabluda je kako dijete koje može samostalno odignuti glavicu od podloge u manjoj opasnosti od SIDS-a.
Znai - najbolji je ovaj prvi - na leima, a zatim ovaj drugi - na boku -ali opet svako zna svojeuser posted image ....

< Poruku je uredio Zoe -- 27.11.2010 22:44:51 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4605
27.11.2010 23:03:59   
Nenci
Pozdrav drage moje user posted image
Mi smo juce i danas preskocili drugo dnevno spavanje i zaspao je odmah u 9 sati.
Jutros se probudio u 8 i 15.
E sad pitanje je , smijem li to raditi, da ga svjesno ne stavljam da spava u sest/pola sedam kad bi on htio nego ga drzim budnog do pola 9 user posted image

Inace je problem poceo biti jer place od 9 do 11 i onda jedva zaspe.... pa nesto mislim mozda je bolje ovako ga drzati budnog nego da place toliko i onda u suzama zaspe...user posted image

Ako neka zna nek pomaze, ne znam sta cu sutra....

Pusa svima od nas.....
Cini mi se da mu je probila gornja dvojka....

Nas bebac slatki je obradovao mamu i tatu na Dan zaljubljenih :))))
Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 4606
27.11.2010 23:07:31   
aida.
Evo i mene... Da se brzinski javim i idem ZZZZ moram ranit a ja to nisam navikla... user posted image samo da vam javim da mi je na poslu bilo super, prodala sam preko norme tako da aBd ide dupla dnevnica user posted image user posted image user posted image bas sam super raspolozenja kako imam obavezu.. Kuca me ubija... Divim se zenama koje mogu bit u kuci... Mene je trudnoca (nisam radila zadnjih 6mj) i sad evo ovih osam i po ubilo... Ne mogu biti u kuci (mada sam non stop u pokretu) ali s kafe na kafu... Bas mi je drago sto sad imam obavezu, pridonosim, osjecam se bolje odmah... user posted image

Erola cuvala moja mama slusao je pravo, dobrica moja... I veceras (radila do 8) mm i ja otisli po njega i stali jedno kraj drugog a on se zakocenu od smijega i mama ga voda a on samo pogleda u mene i taji se zatrca u zagrljaj a mene ko sisa... I ja ga uze sebi a on poleda u mm i podje plakat, pruza mu ruke njega pozelio vise user posted image user posted image user posted image user posted image lopuzica jedna... Pravo mi neobicno bez njega bilo...

Sutra mi mame nema, pa ce ga cuvat moja sveki ... Uh tu se nesto brinem, samo ga je jednom cuvala sat vremena... Bas me strah.. Rekla sam muzu da ide u obilazak svako malo user posted image user posted image I rekla mu pa im vecerras n ocito bukvicu da ga stalno ne nosaju (sto stalno rade) Pa djete kad dodje od njih samo bi na ruke user posted image

Vidim pricale ste o spavanjuu... Erol nekad ovako nekad onako.. Najcesce kad zaspi spustim ga na stranu, mirnije spava, pa se on nekad sam okrene potrbuske a nekad na ledja... A dok je bio mali pa se nije sam okreto ponekad sam ga spustala na stomak da zaspi ali nikad kad ce tek na spaavanje nego ako se ujutro u 6h budi pa ce nastaviti..e onda..

Eto toliko od mene.... Zao mi je sto nemam vremena da vam svakoj po kolu prozborim ali evo ima jedan user posted image za sve nase drugove i drugarice user posted image

Moram samo da spomenem nasu trudnicu, idacha kako si nam? Kako je Imran? Jel dobrica mala dobro? Kako tibo napreduje? Milki bebu u stomaku a Imiju veliki poljubac kao i za tebe user posted image cuvaj nam se user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 4607
27.11.2010 23:10:33   
Anoniman
Zoe, ja sam citala druga istrazivanja i druge statistike, a i iz medicinske sam branse i radila sam sa pedijatrima. Nadji kod nas 5% pedijatara koji podrzavaju ovo sto si ti copy.
Ali kao sto ti rece svak ima svoje. Kod mene je vec da kazem velika beba, sama i ustaje i sjedi i okrece i prevrce pa kad se zakaslje u noci ako je potrbuske digne se na koljena pa kaslje, a na ledjima pocinje gubiti dah.

(odgovor članu Zoe)
  Neposredna veza do poruke: 4608
27.11.2010 23:31:01   
Zoe
Ma neznam šta da ti kažem Jelenauser posted image , znam samo da svako svome djetetu želi najboljeuser posted image ...Takođe mama mi radi sa pedijatrom i iz prve ruke dobijam sve potrebne savjete, između ostaloga bio je i taj da beba spava na boku, što sam i radila do momenta dok je F. sama počela se vrzmati i okretati i otada je na leđima.. I za ovo spavanje kao i za sve ostalo ima onih ZA i PROTIV, samo ja sam uvijek bila za opciju prije nego nešto uradim da dobro sve iščitam i poslušam stručne savjete, ali zaobilazim da kažem nekome nešto  - tipa nešto ovo je najsigurnije, ovo je najbolje itd..Nek svaki roditelj sam odabere šta je za njegovo čedo najboljeuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4609
27.11.2010 23:40:51   
Anoniman
Naravno Zoe, slazem se sa tobom. Svak zna sta je najbolje za njegovo dijete i svak mu najbolje zeli. Samo sam konstatovala na ovaj tvoj post, da su misljenja posijeljenja, nisam mislila da bude da sam ja upravu. user posted image

(odgovor članu Zoe)
  Neposredna veza do poruke: 4610
27.11.2010 23:44:07   
amela2208
jelena zar sı ı tı u ove "odsutne"kojı su prısutnıuser posted image user posted image user posted image user posted image a ja cıtav dan sve hocu nesto da napısem vıdım odsutna hajd reko da ne pravım monolog dzaba

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4611
28.11.2010 8:30:43   
rose 87
jutro,jesmo to mi prvi ustali,user posted image user posted image user posted image uh vrijeme je samo za spavanja,a moj E. jutros u pola 7 ustao,zubi ga uzasno muce,nece da jede,samo doji,a bas sam planirala kad napuni 11mj. da pocnemo polako sa izbacivanjem podoja a on se vratio ko da je beba mala svako malo dojiuser posted image user posted image
za spavanje sam ja vec pisala da spava na stomaku mozda od 15-tog dana,mada on je bio cvrst i krupan kad se rodio,tako da kad sam vidjela da fino dize glavu,ostavljala sam ga da spava na stomacicu
aida user posted image user posted image user posted image znaci bio je uspjesan radni dan,dodjes nam virtuelnu kaficu i kolace da nas pocastisuser posted image
nenci neznam zasto nebi mogla,mi isto izbacujemo trece spavanje(imamo 3 zato sto spava po pola sata-satuser posted image )bude mi malo nervozan ali izdrzimo,da nisam tako radila mislim da bi on i dalje kao beba isao na spavanje u 7 a budio se u pola 5,nego sam to polako pomijerala do 9 i sad spava do 6-7h
iman user posted image user posted image user posted image ismija se,i kod mene na brzinu samo argeta ima i meza,doduse rijetko pravimo rucak za goste
veliki user posted image user posted image svima

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 4612
28.11.2010 10:06:10   
Anoniman
Dan drage nase user posted image .

Nama je noc bila uzasna, sinoc je oko pola jedanaest tek zaspala, nismo joj dali ranije ne bi li duze jutros spavala, a ona ustala u tri sata, pa je sad od devet do pola deset odspavala i ona i mama, ali samo pola satauser posted image .
tako da sam sva bljakuser posted image , jos me stomak rastura, bem ti ove moje ciste i jajnike user posted image

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 4613
28.11.2010 11:49:54   
lekica83
Evo i mene zajedno sa vama da se zalim , tj sa onima koji nisu spavali, moja zaspala nekad oko pola 12, budila se svakih pola do sat vremena, dok je bila manja znala je sastavit i do 5 sati bez budenja,sad nema sanse. Ne znam odkud joj ovolka energija user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4614
28.11.2010 12:05:01   
Leena
Evo, samo da se javnem, Esmic jutros nekakva mazava, ne da mi 5 min slobodno user posted image , evo i sad mi cacka leđa, valjda ce joj biti zanimljiva do kraja postauser posted image

Ne stigoh vas procitati, kuca mi je kao da je pala bomba, a sinoc smo bili na prvom rođendanu dainicine princeze, pa vam moram ispricati kako nam je bilo:)
Sve curice i mame su morale doci obučene na tufnice, a tate i djecaci na prugice (tufnica ni za lijeka, Esma je imala, a ja posudila od tetke user posted image ), stan je bio prugast i tackast sa likovima mickey i minnie mouse, preeeeslatko:), slavljenica je bila u kmbinaciji prugice-tackice, kuca puuuna balona i raznih masnica, ma diiivno:). STo je najbitnije sva djecica su slusala. Slavljenica je malo bježala kumi kad je na red doslo sisanje, ali je i to bilo simpaticno:). Ona i Esma su se malo pocupale za kosu oko taje/daje, obje hoce u krilo, pa da ga ljube, a mm se samo smije, sve mu "krivo" hihihi:)
Bile su dvije tortice, jedna Minnie i jedna tackasta, moram vam staviti sliku kad uspijem od Esme, pa da vidite... Ma sve je bilo toliko divno, da vam ne znam ni prepricati:)
Mi smo slavljenici kupili lancic sa privjeskom klauna (zato sto voli klauncice), a da bi joj i sada bio poklon zanimljiv, kupili smo joj Doru koja ima prazan ruksak i lancic stavili u ruksak, a mm je doru uveo za ruku i rekao Deici da je dosla s nama i da joj je donijela poklon:)

Eto, dosadila joj leđa user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljuuuuubim i citam vas kad esma zaspi:))))

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 4615
28.11.2010 12:06:18   
amela2208
evo i mene da se zalım da nısam zaspala do 3 jutros alı ne zbog Sare nego sam cekala muza da dodje s poslauser posted image user posted image i jako me je bilo strahuser posted image İnace nisam strasljiva ali sinoc sam umrla od strahauser posted image user posted image user posted image user posted image Sara je dobro spavala mashAllah ne urekla.
Htjela sma vas nesto pitati vi koje dojite ili koje ste dojile...Sara mı je juce povratila i opet maloprije.  Odavno nije povracala i opet sad. Dali je moguce da ce user posted image da mi dodje pa da ona zato bljucka jer osjecam se ko da cu da domijemuser posted image lice mi se napunilo bubiljica kao i kad hocu da dobijem. Dal je to to sto ja mislim ili sta moze biti sto ona bljucka a inace nemamo puno podoja na dan 3-4 na dan.

Sara&Mohammad

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 4616
28.11.2010 12:09:27   
Leena
moguce, amela, mene je esma gurala od sebe kada dobijemuser posted image i vristala, a moje mlijeko je htjela samo iz flasice izdojeno...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 4617
28.11.2010 12:14:05   
amela2208
mislim da je sara sad velika da bljuckauser posted image jedino mı je to palo napamet jer sam uzasno nervozna i lice mi se unakazilo i sva samuser posted image user posted image user posted image user posted image  jadnog covjeka nisam mogla gledat na ocı jutros. Blago se njemu za ovakvu zenuuser posted image user posted image user posted image

Sara&Mohammad

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 4618
28.11.2010 12:14:36   
rose 87
eh i E. uvijek vise bljuca a cak zna puno i da povrati kad ja trebam dobiti user posted image ,i bude bas primjetno nervozniji
uh zubi nas slomiseeeee

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 4619
28.11.2010 12:18:17   
amela2208
IZVORNA PORUKA: rose 87

eh i E. uvijek vise bljuca a cak zna puno i da povrati kad ja trebam dobiti user posted image ,i bude bas primjetno nervozniji
uh zubi nas slomiseeeee

alı ja jos nısam dobıla ı predpostavljam da cu dobiti sad jer sam ovakva kakva jesamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ı nama tı zubı jos nısu ızaslı skroz a evo vıse od 10dana ıh cekamo. Al hvala Bogu nıje puno nervozna sad

Sara&Mohammad

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 4620
28.11.2010 12:22:54   
rose 87
ma proce i to,nama je izbio 9-ti ali je krenuo jos jedan na drugoj strani,pa je grozan,samo kmeci,a bas nam je bilo lijepo dok ga nisu mucili user posted image

Neposredna veza do poruke: 4621
28.11.2010 12:29:55   
Nenci
amela moze biti da je to, tako moj V kad trebam dobiti grozno doji, place, gura me ......
Ljubim vas odoh sta uraditi

Nas bebac slatki je obradovao mamu i tatu na Dan zaljubljenih :))))
Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 4622
28.11.2010 12:38:21   
amela2208
Nenciuser posted image user posted image user posted image user posted image odoh i ja da malo pocnem uciti vakat mi je. Pusa za V slatkog
pusa svima

Sara&Mohammad

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 4623
28.11.2010 17:40:07   
selina
pozdrav mile sta ima sta rabotite????

amela ko je mohamed sawan poslo mi zahtjev na facebooku a ima sara na njegovim slikama???????ja prihvatila mislila neka nasa sa rr

Neposredna veza do poruke: 4624
28.11.2010 17:44:32   
amela2208
izbrisi ga...

< Poruku je uredio amela2208 -- 28.11.2010 17:51:05 >

Sara&Mohammad

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 4625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  183 184 [185] 186 187   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  183 184 [185] 186 187   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *