idacha
|
caos, drga nase i dragi nasi.. evo, ja smjestila mm i guzija na savanjac, pa da virenm malkice... mi smo juce bili na kontroli i vakcini i sve je, hB, super, pedijatrica pohvalila guzija :) promijenili smo mu nadimak, zovemo ga Tajson :) ima 6.600 :) za 28 dana dobio kilu i po, mashallah.. juce nije bilo nikakve reakcije na vakc, a veceras primjetim da je topao i zajapuren. 2 puta mu pokusala rektalno mjeriti i dodjem do 38 i on pocne da kaki.. odmah mu dam dozu paracetamola, i kada se umirio, izmjerim mu pod pazuhom i pokazuje 37,6.. nadam se da se nece penjati.. a, muke da mu dam sirup, majko moja.. samo pljuje.. na kraju sam mu dala preko kapaljke.. ja juce odem i po moje nalaze, i hB rijesila sam se haman bakterija, nemam vise, tako da sam mu odmha ponudila siku kada smo dosli kuci.. nevoljno je uzeo.. jutros nije htjeo ni da se primakne, a maloprije je pola sata cucalo, kao cuclu.. vidjecemo hocemo li uspjeti ponovo sa dojenjem, mada sam sada vec pesimista... melly, draga, ja sam Imrana umivala kamilicom i mazala bepanten mascu i svaki osip se odmah povlacio, bilo da je od cmakanja (uf, sto me nerivraju svi sa tim), ili znoja ili sunca,, vjestice, izadji, mila, kada god ti mislis da je vrijeme.. samo je postepeno izvodi napolje, danas pola sata, sutra sat i tako.. inace, ja kada sam otisla na prvu kontrolu kod ginica, poslije 6 nedjelja, bas sam je pitala za vjezbanje i rekla je da mogu odmah poceti.. samo da se ne forsiram, nego da ''slusam'' tijelo.. polako i postepeno... jubni bebaru lilix, lijepo se provedite za vikend i uzivajte.. samedi, ja planiram aBd Imranu poceti davati kasice kada napuni 4 mj, a to je za 20ak dana.. dobila sam knjigu ''bebin kuvar'' koja je fantasticna.. ima tablicu kad sta beba moze da jede i mnogo recepata za pravilno pripremanje kasica, sokica, hrane i sve o tome.. rose, drago mi je da ste ozdravili i cestitamo na zubicu... leena, bravo za Esmicu... prava curica, zna sta je dobro za nju :) nadam se da cete uspjesno nstaviti dojenje samedi, tajcika aida., sto te nemaaaaaa??? nadam se da ste dobro i zdravo :) jubni nam druga :) bambina, velika pusa za naneta i tebe... on je sada veliki momcina, jel da :) i za sabinicu, naravno, velika pusa..