|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
20.10.2010 16:08:14   
samedi
Ta maslinasto-zelena stolica je od kamilice,i mojoj je ista takva,kad ne pije kamilicu onda je zlatna. Pa lijepo ti pije malena,moja ima 5,5 mjeseci a jedva popije 180ml na 4 sata. Samo je problem ta kakica. Jel je muce gasovi,ili je samo problem sto kaki svaki treci dan?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Tidzi)
Neposredna veza do poruke: 3251
20.10.2010 16:15:09   
amela2208
samediuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image evo i nas tu smo virkamo po malo. Sara je dobro mashAllah ja onako.... dobro nam dosla ponovo. A idacha ti je ko vjetar i maglauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ja ono ko da je poznajem. pubnı malo zlato od nas dvije

Sara&Mohammad

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3252
20.10.2010 16:16:55   
Tidzi
Ne muce je gasovi. Ja bih rekla da i previse prducka...Ma sta prducka, ona prdi ko covijek! user posted image user posted image  kaka joj isto nije cvrsta, nego kremasta, nekako normalna rekla bih, jedino sto je zelena. A kad treba da kaki, pola dana se muci, stenje, kenjka, crveni se, a onda se pokaki sasvim normalno. Koliko se muci, ja sve mislim da ce biti tvrdo, a ono nista.
Znam da nije preporuceno ni mijenjati hranu stalno. A za mjesec dana cemo poceti i polahko sa dohranom, sa ispobavanjem svega i svacega, pa ne znam da li da mijenjam ili je to ok. Strah me da promijenim hranu, a posle da bude jos gore. Rodica od mog muza zbog kake presla na Bebe i kaze opet isto. ne kaki po 4-5 dana.

Adin 12.01.2007
Elma 22.09.2008
Erna 02.08.2010

"Zivot je procitan roman, samo sto se u romanu mozes vratiti na predhodne stranice, a u zivotu nikad na prosle dane!"

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 3253
20.10.2010 16:51:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

Draga Tidzi, mi ne koristimo ali citajuci uvidjeh da bebe koje pije aptamil brze dobivaju na kilazi, deblje su, nekako punije..Nama je doktor rekao da bi Aisha obzirom da doji trebala dobijati 1-1.200 kg svaki mjesec.

Aida, cestitke malom zeki. user posted image
da djeca brze dobijaju na kg.od aptamila mi smo najprije pili prematil neki do k nismo napunili 3kg.tj mjesc danauser posted image ...posle smo aptamil,1pa 2.
Pio je do 1.godine bas mu je odgovarao i bio je sav saliven od njega bebeli user posted image
Mi smo dobijali po 1kg i nesto grama ....mjesecno....

(odgovor članu Mona Mohamed)
  Neposredna veza do poruke: 3254
   [Obrisana poruka]
20.10.2010 19:23:34   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 3255
20.10.2010 21:01:37   
lara 33
Pozdrav svim mamama!

Nije me odavno bilo pa reko da se malo javim. Nasa cerkica napreduje pravo dobro. Danas joj je 4 mjeseca i vec je teska 8 kg. Mamin debeljuca. Vec jedno 10-ak dana dajem joj i kuhanu hranu. Moje mlijeko joj vise nije dovoljnno. Prije nego sto sam joj pocela davati kuhano dojila je svaki sat, sat i po. I vise nisam mogla gledati da stalno jede te joj pocela davati kuhani krompir i mrkvu. Sad vec jede hapu ujutro i navece i dva puta kuhano tokom dana.
I sa tim joj se i stolica ustabilila. Prije dok je dojila kakila je mozda jednom sedmicno. A sad kako jede svasta kaki najmanje jednom na dan i to posteno. Citav stan nam usmrdi user posted image .

Nadam se da i vama dobro ide sa vasim bebicama.

Pozdrav svima i nadam se da cu se cesce javljati

Najsretniji dan mog zivota 20. juni 2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 3256
20.10.2010 21:24:34   
Meri29

IZVORNA PORUKA: Iman83

Kako da znam da su grčići????
Slabo mi kaki, jedanput na dan, napreže se kad prducka i kad kaki, mada joj je stolica baš rijetka!!!

Najbolje ces znati ako joj je na dodir tvrd stomacic. Probaj sa masazom stomaka i obavezno stavi uljanicu, ona bas lijepo i brzo pomogne kod grceva.
Nadam se da ce maloj bucki biti bolje, mama mora samo izdrzati user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Neposredna veza do poruke: 3257
20.10.2010 23:25:02   
Aiša
Drage mamice i user posted image , user posted image

Nisam se dugo javljala, jer uglavnom nemam vremena od user posted image i drugih obaveza.
laro, dobro ti user posted image napreduje, moj ima 7.300 g sada i još uvijek samo dojimo, i aBd dojit ćemo isključivo prvih 6 mjeseci, a onda polahko sa uvodjenjem krute hrane.
On jede na sat i po, ponekad na dva.

Vidim imate problema sa kakicom. Normalno je da bebe koje doje ne kake i po 8 dana, neki kažu i više, ali ja sam kada je došao 6.dan, a on nije kakio, isprovocirala sa toplomjerom i dječijim sapunom (rekao nam dr Lutvo).

Iman, može biti da su grčevi, podigni je tako, možda hoće da podrigne ili bljucne, pa onda pokušaj nastaviti. Ponekad jednostavno dođu takvi dani kada je beba nervoznija i ne može zaspati.

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 3258
21.10.2010 0:34:18   
Mona Mohamed

Evo i nas,,, danas smo uzas!!!
Od sinoc I samo plače, kenka, memu i hoće i neće. Plače, stavim je na memu, umjesto da se umiri, počne još više plakati, povuče 2-3 puta i opet u krug! Dignem je da se smiri, pa opet ispočetka!
Ne znam ni sama šta joj je, skroz mi je slabo jela, spavala također!
Sve kontam nisu grčići, a možda i jesu?!user posted image user posted image user posted image
Slabo mi kaki, jedanput na dan, napreže se kad prducka i kad kaki, mada joj je stolica baš rijetka!!!

Koliko je beba stara, duso? Mozda je skok u razvoju. Tada se bebe malo *cudno* ponasaju. Nemoj da brines.
Pogledaj joj stomacic. Je li tvrd..Skupis saku, stavis na stomacic, a odozgo drugom rukom kuckas..Nadam se da si razumjela ovo moje slikovito objasnjenje. Ako nisi, uslikat cu, pa cu ti postaviti da vidis. Beba kada ima grceve jako place, glasno..istegne noge i kao da se malo ukoci..Otprilike ovako..Ima li redovnu stolicu? Ili na preskok? Kakve je boje?
Ti se smiri pa ce se ta pozitivna energija i tvoje dobro drzanje odraziti i na nju aBd. Malo je pronosaj..pjevusi joj..ljubi je bezbroj puta..Uradi nesto sto prije nisi. Pokazi joj neku igracku..Malo joj odvrati paznju..
Ne bi bilo lose, ako sumnjas na grceve, da se posavjetujes sa pedijatrom..da ti preporuci neki caj, sirup, kapi..I to ce proci aBd. Nemoj da nam se brines. Mazite se, pazite se i javi nam kako ide..Isto tako, mozes uzeti ulja, maslinovog ili baby pa joj masirati stomacic u pravcu kazaljke na sat..To ce je dodatno opustiti i smiriti..Veliki zagrljaj.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 3259
21.10.2010 8:50:20   
selmoni
Drage moje da li smijem jesti kivi dok dojim molim vas hitan odgovor

Zdravlje je na prvom mjestu
Mala lopuža stiže 20 septembra 2010 a možda i ranije Akobogda( Bogami stigla ranije i to dobro 25 augsta 2010)

Neposredna veza do poruke: 3260
21.10.2010 8:52:34   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: selmoni

kivi može biti jak alergen...nešto kao jagide...pa sad neko jede a neko ne...ja nisma jer sam imal izraženu rekaciju na pretjerano jedenj istoga i prije.

a post ću ti prebaciti na temu dojenje...možda neko ima drugačiji stav argumetoavniji da ti pomogneuser posted image

evo gdje je pitanje da lakše pratiš
http://www.ringeraja.ba/forum/ishrana-dojilje/m_94367/mpage_8/tm.htm#745251

< Poruku je uredio Hanady RR -- 21.10.2010 8:54:26 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 3261
21.10.2010 9:13:47   
Hanady RR

Evo i nas,,, danas smo uzas!!!
Od sinoc I samo plače, kenka, memu i hoće i neće. Plače, stavim je na memu, umjesto da se umiri, počne još više plakati, povuče 2-3 puta i opet u krug! Dignem je da se smiri, pa opet ispočetka!
Ne znam ni sama šta joj je, skroz mi je slabo jela, spavala također!
Sve kontam nisu grčići, a možda i jesu?!user posted image user posted image user posted image

Grečvi su garant.jel koristite eshumisan kapiuser posted image
a može biti i skok u razvoju...
a može biti da će ti menzezs stići pa je beba to osjetila prije tebe...
uglavnom sve onako kako i treba da bude sa malenom bebom...bez brigeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 3262
21.10.2010 9:14:50   
esmina i bebina mam
Ja nisam jela nista sto bi moglo biti potencijalni alergen a niti radi okusa mlijeka jer je mojoj Esmi prvih 6 mj to bilo osnovna i jedina hrana.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3263
21.10.2010 10:57:03   
Hanady RR

selmoni..
na gore navedenom linku lejla Ka ti je ostavila stručnije mišljenje...pogledajuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 3264
21.10.2010 11:30:22   
Mona Mohamed

Pogledaj link sto ti je Hanady ostavila. Ja ne jedem. Inace izbjegavam hranu koja mi je sumnjiva. Zbog Aishe. Jedem provjereno.
Mislim da kivi spada haman pa u istu kategoriju kao jagode.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu selmoni)
Neposredna veza do poruke: 3265
   [Obrisana poruka]
21.10.2010 11:35:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 3266
21.10.2010 11:38:27   
Mona Mohamed

Mona, Iman je sad 16.10. bilo mjesec dana! Pokušala sam masirati stomačić, malo pomogne! Većinom se tako unervozi pred spavanje,poslije kupanja. Kad se pokaki, bude joj lakše, a sva se jadna napreže dok se ne pokaki! Ima kaku uglavnom 1 putt dnevno, isključivo je dojim, bude obilna kaka i zuto-zelenkasta!
MAzimo se, pazimo i najbolje joj paše kad je malo podignem i pronosam.

Problem je što naši u zdravstvu štrajkuju, pa ne mogu do pedijatra da mi išta preporuči....toliko o toj humanoj profesiji,odbili su mi dijete pregledati na prvoj kontroliuser posted image
Hanady, moze biti da ce i menzesuser posted image , vraga mu, jer se i ja nešto čudno osjećam u zadnje vrijeme!

Pusica od nas dvije....

Drzi je tako ispravno i tapsaj po ledima. Zrak ce izici pa ce u stomaku biti manja napetost.  Nastavi s masiranjem stomacica i pazi sta jedes. Katkad grcevi mogu biti zbog lose ishrane majke. Izbjegavaj zacine, posebno bijeli luk i origano. Ovo ti pisem iz iskustva. Nadam se da ce biti bolje.

Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 3267
21.10.2010 11:51:49   
vjestica
Iman već su ti cure sve rekle za grčeve -masaža stomačica  (ja sam sad svoju curu komplet izmasiralauser posted image ),grijanje stomačića,espumisan kapi i pazi šta jedeš - Ne origano. luk, jaki začini, mahunarke,izbjegavaj i agrume (mojoj bebi prošli grčevi, doduše dojene bebe obično nemaju neke ekstra jake grčeve, i japopijem prilično jak sok od naranđe i nju opet uhvate grčevi)
meni je ped.sestra reklada dok dojim ne uzimam potencijalne alergene - med, jagode, kikiriki

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 3268
   [Obrisana poruka]
21.10.2010 12:49:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vjestica)
  Neposredna veza do poruke: 3269
21.10.2010 14:10:05   
Teacherka
evo sad pročitah postove na ovoj zadnjoj stranici..pa sve isto..i kod našeg Bekira patnje sa stomačićem, ja se nadala da će grčevi proći u prva tri mjeseca  a evonjemu više od četiri a svaku noć plače, grči se dok se ne pokaki, jučer cijeli dan nije kakio do predveče i onda je tri puta zaredom i svaki put je žuto zelena kaka, a evo i sad isto.. pravo sam se zabrinula... još nismo ništa uvodili od dohrane al planiramo uskoro....

18.06.2010. na svijet je došao mali Bekir, moje malo sunce

Neposredna veza do poruke: 3270
21.10.2010 14:56:51   
lamkovici
mamice

zovem se lamija i ja sam novopecena mama user posted image  ovo nam je prva bebica i puna sam pitanja...nas sincic arman se rodio 21.9.2010 i tezio je 3125g. jos uvijek dojim uz pomoc hipp cajeva..molim za savjete oko hrane, sjedilica, pelene, vasih iskustava...

cmokacha

lamija

Kaplje kisa kapljicama, kap, kap, kap
Gazi gusak baricama sljap, sljap, sljap... :)

(odgovor članu Teacherka)
Neposredna veza do poruke: 3271
21.10.2010 15:04:23   
bebacha
dobro nam dosla.nadamo ugodnom druzenju.za pocetak pregladaj forum,naci ces mnogo korisni stvari a onda pitaj sve sto te nteresuje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu lamkovici)
Neposredna veza do poruke: 3272
   [Obrisana poruka]
21.10.2010 15:32:10   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 3273
21.10.2010 15:44:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lamkovici

mamice

zovem se lamija i ja sam novopecena mama user posted image  ovo nam je prva bebica i puna sam pitanja...nas sincic arman se rodio 21.9.2010 i tezio je 3125g. jos uvijek dojim uz pomoc hipp cajeva..molim za savjete oko hrane, sjedilica, pelene, vasih iskustava...

cmokacha

lamija

oooooooooo nova mamicauser posted image user posted image user posted image user posted image
draga dobro nam došlauser posted image
i ti i tvoja mila bebača.

savte trebaš..slobdono pitaj sve što te zanim.
Mi na ovome forumu imamo dostaaaaaaaa tema koje govore o svemu što bi tebi moglo pomoći...pa ako ne nađeš sama temu za početka pitaj ovdje a svaka mama će te uputiti na neku do tema koja postoji.

naravno i privatnom porukom javi se slobodno rado ćemo te uvući i zaraziti našim malim forumskim svjetom gdje smo jedna drugoj porška u svemu.user posted image

Evo za poečatk nekih tema koje ti mogu biri zanimljive

o dojenju:
ishrana dojilje KLIK
kako povećati količćinu mlijeka KLIK
problemi sa dojenjem KLIK

i mnogo toga na samom pdf-u dojenje i dodavanje KLIK

i evo još malo o sjedalicama:
auto sjedalice porizvođači - KLIK

a imamo i o pelenama mnogo toga, tema puno u oviru pdf-a oprema za bebe KLIK

želim ti ugodan boravak sa nama.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu lamkovici)
Neposredna veza do poruke: 3274
21.10.2010 15:46:17   
Mona Mohamed
Lamija, dobrodosla. Nadam se ugodnom druzenju. user posted image

Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 3275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  129 130 [131] 132 133   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *