sweet insanity -> RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat] (16.11.2011 15:08:57)
|
IZVORNA PORUKA: treciputmama pozdrav zenice...da se i ja ukljucim malo u temu o uvodjenju hrane kod bebica...prvoj djevojcici sam tek sa sest mjeseci uvela dohranu, prvo u vidu cijedjene jabuke i mrkve, pa kasice i onda kuhanje- znaci pocela sam sa slatkom, iako do sestog mjeseca nije nista probala-ni sok...rijetko kad caj a vode samo kad bi moja mama dala meni iza ledja, jer joj je builo nezamislivo da samo doji- a sa sest mjeseci je imala 9,5 kg....sinu sam sa cetiri i po mjeseca uvela dohranu, tako planiram i sa mojom malenom ljepoticom ako Bogda....nisam neki pobornik gotovih kasica-iz teglica i sl.... uvijek ih imam po par komada ali koristim samo u nuzdi - kad smo na putu, u gostima ili bas kad nisam nista smiksala....mislim da nije tesko izblendati bananicu ili neku drugu vockicu-i eto kase sad pa sad,bez obzira sto je mozda vocka i prskana- mislim da je zdravija od onih koje stoje mjesecima na policama supermarketa....a i to voce nije sigurno organsko...takodje, nikad mi nije bio problem staviti krompiric, mrkvicu- komadic mesa i bez zacina skuhati za svoju djecu....mislim da je to u danasnjim uslovima najmanje sto mozemo uciniti za njih...jer je ovo sve ostalo haman pa cista hemija....to je moje misljenje.... nista na zalost ne mozemo sa sigurnoscu govorit, mozda ipak i jeste organsko jer dosta proizvodjaca je jako kontrolisano i opet mislim da ne bi davali bebama da jedu ono sto ne valja za njih. Ali opet mozda, sve je mozda....
|
|
|
|