RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

expert za ultrazvuk -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (20.7.2012 17:22:57)

Ja sam dosla u dezuru pod temperaturom, dr me pregledala i prvo rekla da ostajem lezati. Medjutim,
nakon CTG-a, gdje su bebini otkucaji bili 180, odlucila se odmah za CR, i na tome cu joj biti beskrajno
zahvalna.

Ubrzan rad srca (tahikardija)kod maki sa povisenom temperaturom je normalna stvar i nije znak fetalne ugrozenosti pa prema tome i razlog za carski rez.Veca je steta uraditi carski rez kod zene sa povisenom temp.ako nema fetalne ugrozenosti nego korist.Sreca je za doktore sto kod nas narod ili je totalno neinformisan ili zna veoma malo.

hapymum -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (20.7.2012 17:50:37)

IZVORNA PORUKA: Miimy

Evo mene sabah zorom sa pregleda.... oprostih se sa Dr Masicem barem za sada , iskreno natjera mi covjek suze na oci ... sinoc je bio dezurni jutros me rano primio i pregledo posto sam pred porod sve ok dao neka upustva, zagrlio me tako cvrsto kao svoje djete i zazelio mi lahak i hairli porod i da mu obecam da necu insistirati na carskom [sm=smiley1.gif]legenda moja.... porazgovarali smo o njegovom odlasku i kratko je rekao da najvjerovatnije ide, tesko muje al jednostavno preumoran je, pod velikim pritiskom i treba mu vise vremena za porodicu i za samog sebe za usavrsavanje itd. jednostavno hocu da budem malo rahat i da se opustim... u poptunosti ga shvatam ,... eto to je to u Opcoj je ludnica kreci se patologija sad su na 10 spratu, pa ce se kreciti porodjajno bas je haos al opet stvarno svi rade kao sat s obzirom da su ih na sve strane rastrkali...
sto se ambulante tice tu se lijece zene koje imaju karton kod njih iz raznih drzavnih institucija e kako ce biti za nas sa strane neznam vidjecemo... uglavnom Veceg Insana, covjeka takvog srca, jednu velicinu stvarno nikad nisam upoznala nek mu Bog podari zdravlje i sve sto zeli jer stvarno je zasluzio....

SVE POTPISUJEM,
juce sam i ja bila kod Masica i bas sam se rastuzila,uh al ja sam rekla da ce zene doci za njim.

Miimy -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 13:33:30)

Jel zna neko ko je dezurni od Dr. danas u Opcoj ....

jogobela -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 15:31:25)

Zna li neko kad dr.Beciragic ide na godisnji ???

Miimy -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 16:48:53)

IZVORNA PORUKA: jogobela

Zna li neko kad dr.Beciragic ide na godisnji ???

bio je na godisnjem kolko znam u 6 mjesecu....

jogobela -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 17:35:15)

A ja se ponadala da ga necu vidjeti gore sad kad odem a kakve sam srece bice mi na prijemu [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Taj ciko meni nista nije radio ali kad ga ko spomene...

jogobela -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 17:59:30)

a ko onda radi sad od doktora, Nakas, Beciragic, Puzic, jel ima jos neko ili samo se njih 3 smjenjuju

jutro -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 18:32:06)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...Ove suze vrijede puno više od riječi,žao mi je što je Vojna bolnica dozvolila da izgube neprocijnjivo bogatstvo,jednu veličinu kao što je dr.Salko uvaženi... kad bude zvanično odlazio trebaju da taj dan proglase "danom žalosti" za tu ustanovu,koliko taj čovijek vrijedi da je primao šest plata malo je koliko je radio,koliko je stručan i odgovoran u svom poslu bio...i hiljadu riječi da napišem malo je sve ovo malo je, koja je dr.veličina te bolnice i samog sebe...žao mi je zbog žena kojima je spasi život i doni radost u srca tih žena...majkih...s visoko rizičnim trudnočama...Da mu Bog Dragi da svaki hajr ,da bude zdrav i živ puno godina...Amin! On je ponos cijele BiH![sm=smiley19.gif]

M kao Mama -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 21:52:31)

IZVORNA PORUKA: jutro

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...Ove suze vrijede puno više od riječi,žao mi je što je Vojna bolnica dozvolila da izgube neprocijnjivo bogatstvo,jednu veličinu kao što je dr.Salko uvaženi... kad bude zvanično odlazio trebaju da taj dan proglase "danom žalosti" za tu ustanovu,koliko taj čovijek vrijedi da je primao šest plata malo je koliko je radio,koliko je stručan i odgovoran u svom poslu bio...i hiljadu riječi da napišem malo je sve ovo malo je, koja je dr.veličina te bolnice i samog sebe...žao mi je zbog žena kojima je spasi život i doni radost u srca tih žena...majkih...s visoko rizičnim trudnočama...Da mu Bog Dragi da svaki hajr ,da bude zdrav i živ puno godina...Amin! On je ponos cijele BiH![sm=smiley19.gif]

e, ja sam sedmicama u teškom šoku od ovog saznaja, prvo sam mislila da nije istina, a onda kada sam dobila zvaničnu potvrdu skamenila sam se, blago rečeno.

Ja ovog insana tokiko poštujem cijenim, volim i ako je on tako odlučio, onako saburli znači da je kap podobro prelila čašu.

Ako će on biti sretan, bit će i sve njegove pacijentice, žene za koje je učinio puno poštovat će njegovu odluku. Neka je na čast menadžemntu Opće bolnice kada su dopustili da im ovakav prije svega čovjek, pa onda dr. stručnjak ode, a neka im sjede doktori kojima iz očiju vire koverte, i koji sve gledaju kroz pare. Žalosno, ali to smo mi i naše truhlo društvo.

Puno boh toga napisala, ali nemam dovoljno adektavatne riječi.

Našem dragom dr. Salki želim sve najbolje u budućem radu.

hapymum -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 22:08:50)

Friske inf.DR Mašić prelazi u MUP ambulantu ali ce raditi tu samo utorkom i cetvrtkom,srijedom je u poliklinici Bioritam i I.Sarajevu a za ostalo kad se sazna

Monaa -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 22:51:49)

Pa uprava bolnice ga je i otjerala, pravi se mjesto sefa drugom doktoru. Sve je to njihova politika.

jogobela -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (21.7.2012 22:56:59)

zar nije guticka sefica u opcoj, nije masic ni bio sef, otkud sad to, a ja sam nacula da covjek treba u penziju, pa ce biti pod ugovorom o djelu u MUP-u a na stranu ovo sto radi privatno...

jutro -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (22.7.2012 8:28:03)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]...u ambulantama nema operacija...za šta je on vrhunski stručnjak za svaki zahvat,samo jedan pimijer,carski koji on uradi ni pod lupom ga ne vidiš i to bez posljedica a ista sala isti isumenti isto sve samo drugi dr. iz aviona se vidi i to s posljedicama...nisam vjerovala ali istina živa a da ne pričam o težim zahvatima u koje se mnogi ne smiju ni upustiti...[sm=smiley19.gif] Sretan je dok je doživio da ovoliko žalimo za njim,Sretan je što ga majka takvog rodila i vrijedan svih ovih riječi i puno više..mislim da nema te riječi koja bi ga opisala.Pokvareni ljudi poštuju se iz straha a dobri iz ljubavi i dobrote a dobri ljudi plačaju visoku cijenu pokvarenih ljudi. Dobrota u riječima stvara povjerenje Dobrota u mislima stvara dobrotu Dobrota u davanju stvara ljubav Iskustvo me uči da cijenim one rjiete ljude kao što je dr. Salko uvaženi,bičemo hrabri da izdržimo ovu bol jer i njega boli što i nas a to je njegova dobrota,pamet i sve ostalo. Jer danas biti dobar čovijek pa tek dr Salko već je dovoljna razlika i velika od drugih. Ljudske vrijednosti su putovanje od "ja" do "mi" ,ta ljudskost je procvijetala kada je na svijet došao dr.Salko [sm=bravo.gif] Danas je čovijek podvrgnut neviđenoj patnji jer mu ne dostaju ljudske vrijednosti,ono što ima svojstva da gori nazivom vatrom.Isto tako je i ljudsko biće samo onaj tj.dr. SAlko koji ima ljudsku vrijednost. Dobrih ljudi je malo...kao dr.Salko Dobre ljude teško je pronaćo i kad ih pronađemo odu nažalost.. Dobri ljudi plate užasnu kaznu na ovom životu za svoju dobrotu kao dr.Salko Na dobrotu mislim kada svojim načinom života,tiješite ili usrećujete druge živote kao što je to radio svijesno... dr. Salko Kada je se borio protiv svoje mračne strane da bi pomogao nama bez obzira na sve patnje i umor ine prespavane noći......Živo ti nama puno godina.Ammin!!! Strpičemo se da svoju tugu zbog odlaska dr.Salke ne zalivamo suzam [sm=smiley19.gif] jer sve što se zaliva raste jos više. Na kraju nećemo pamtiti riječi naših ne prijatelja,već šutnjuh naših pijatelja ...Volimo te uvaženi dr.Salko zavijke si unio rados u naša srca,srca majkih s visoko rizičnim trudnočama...Da ti Allah Milostivi u ovom mijesecu milosti da svu sreću ovog svijeta..Ammin! Kao što rekoh malo je sve ovo malo je da se kaže o dr. Salko uvaženom.....Predlažem vam da pročitate knjigu od Svetlane Broz "Dobri ljudi u vremenu zla" IV izdanje.[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Monaa -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (22.7.2012 11:52:11)

Guticka je glavna sefica kompletnog odjeljenja, dr. Masic je sef porodjajnog a dr. Puzic sef ginekologije.

10 mart 2009 -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (23.7.2012 10:00:18)

IZVORNA PORUKA: hapymum

Friske inf.DR Mašić prelazi u MUP ambulantu ali ce raditi tu samo utorkom i cetvrtkom,srijedom je u poliklinici Bioritam i I.Sarajevu a za ostalo kad se sazna

hapymum, dr. Mašić u Mup ambulantu prelazi na puno radno vrijeme, odakle ovakava informacija [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hapymum -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (23.7.2012 10:04:24)

O prijateljice koja radi tamo,i bas na tom odjelu

novi kolacic -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (23.7.2012 12:32:29)

IZVORNA PORUKA: Gigana

jesi, barem sam cula fine rijeci za dr. Aidu. Hvala ti, ako jos neko zna ovo oko Jezera, molim vas, javite se.

na Jezeru te pregleda njihov internista i imas dan prije OP razgovor sa anesteziologom.

shpagica -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (24.7.2012 15:25:21)

IZVORNA PORUKA: expert za ultrazvuk

Ja sam dosla u dezuru pod temperaturom, dr me pregledala i prvo rekla da ostajem lezati. Medjutim,
nakon CTG-a, gdje su bebini otkucaji bili 180, odlucila se odmah za CR, i na tome cu joj biti beskrajno
zahvalna.

Ubrzan rad srca (tahikardija)kod maki sa povisenom temperaturom je normalna stvar i nije znak fetalne ugrozenosti pa prema tome i razlog za carski rez.Veca je steta uraditi carski rez kod zene sa povisenom temp.ako nema fetalne ugrozenosti nego korist.Sreca je za doktore sto kod nas narod ili je totalno neinformisan ili zna veoma malo.

Dakle, tahikardija nije bila kod majke nego kod fetusa...

A za crveni dio - mi kao pacijenti imamo pravo da ne znamo NISTA jer je posao ljekara da znaju da lijece sto nazalost kod nas i nije cesto slucaj!

mali_leptiric -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (26.7.2012 22:15:05)

Zna li neko kada je dr.Miseljic u smjeni?? Krajem sedmice bi trebao doci sa godisnjeg koliko ja znam. Tako da mislim da su on, Beceiragic i Puzic tu iduci mjesec.

Miimy -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (27.7.2012 10:34:11)

Evo ja jutros bila na kontroli i pitala dr. Nenad i dr. Aida pocinju u ponedjeljak raditi .... tako meni rekose ...

mali_leptiric -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (30.7.2012 18:03:15)

Tako i jeste..danas su bili tu. Ali je opsta guzva bila za CTG [sm=zmeden.gif] i trazile su uputnice..
Kao da nas je mnogo koje smo fulile termin. Bebicama se bas ne ide vani :)

simba00 -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (30.7.2012 18:57:56)

Je li istina to za Mašića? Danas mi rekoše žene u čekaonici. Zna li se hoće li makar u augustu raditi još u Vojnoj?

bellma -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (30.7.2012 19:20:03)

Pozz, danas mi je dr dala uputnicu da uradim ctg na jezeru, pa me interesuje dali neko zna koji dr radi u srijedu ili četvrtak na ctg. Dali ima guzve gore jer idem prvi put pa neznam kakva je procedura? [sm=zmeden.gif]

ajla86 -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (30.7.2012 20:09:24)

nazovi 250 250 pa pitaj ko je...
ja neznam stavrno a zanl neko kad je nikulin dezurni...jos je na godisnjem

ajnur -> RE: Informacije, dezure, smjene, telefoni u porodilistima (30.7.2012 22:31:09)

IZVORNA PORUKA: Miimy

Evo ja jutros bila na kontroli i pitala dr. Nenad i dr. Aida pocinju u ponedjeljak raditi .... tako meni rekose ...

Jutros su bili [sm=smiley1.gif] A i bila je guzva za poluditi trudnice otpuhuju jadne i ona djeca da su ziva i zdrava sto ih roditelji vode nije mi jasno pritisak mi je skocio uh vruce,zagusljivo,sporo ide...jos vriska djece ganjanje po cekaonici...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>