Hanady RR -> RE: Skidanje temperature, kada i čime (11.2.2011 18:40:56)
|
IZVORNA PORUKA: sunshine_ze Ne znam ni gdje da pisem jer se sva tresem.djevojcica 3 godine ima temperaturu 40 izasula se po prsima,kazu doktori da ne znaju kako se izboriti s tom temperaturom.To mi je od brata dijete,molim vas ako neko zna od cega moze biti ili neki savjet hitno...ja sam vec 2 apaurina popila..joj Boze...tri dana ima temperaturu i jutros je valjda pala u nesvjest i odvečli je u hitnu..poslije u bolnicu pa sad hoce da je ostave na zaraznom jer ne znaju sta je u pitanju,od cega se osula..jos joj moja snaha na hladne noge stavljala obloge a dijete gorilo..joj Boze ne znam..izvinite ako je pogresna tema ili sta vec ma ne znam ni sta pisem..u panici sam strasnoj IZVORNA PORUKA: marinčii sunshine_ze baš mi je žao mogu misliti kako brineš,pa jesu joj stavljali čepić voltaren nije moguće da to ne pomaže,tuširanje,mlakom vodom,oblozi od senfahttp://www.ringeraja.ba/forum/Skidanje_temperature,_kada_i_%C4%8Dime/m_6601/tm.htmnfa...nadam se da će ti se javiti mame koje imaju i više iskustva imaš i temu,pa pročitaj IZVORNA PORUKA: koka i po nemam ti nista pametno reci. ako je dijete u bolnici znaj da je u sigurnim rukama i ne brini. hoce osip od visoke temperature i bas je cest. nadam se da ce sve biti u redu. IZVORNA PORUKA: sunshine_ze ma znala sam da ima tema negdje ali u ovoj panici nisam mogla naci..izvinjavam se jos jednom..ne znam kako doktori mogu reci da se ne znaju izboriti s tom temperaturom,ja sam tek danas i saznala,juce ih zvala nisu mi nista rekli..joj Boze ne znam vise ni sta da mislim IZVORNA PORUKA: Trnoruzica Ja bih rekla da je to trodnevna groznica IZVORNA PORUKA: sunshine_ze najvise me strah sto je temperatura sad preko 40 evo sad mi brat javio..vise nista ne razumijem,joj zene moje kako me strah IZVORNA PORUKA: koka i po ne brini..postoje posebni medikamenti i nacini skidanja ekstremno visokih temperatura.. sreca da ste na vrijeme reagovali i odveli dijete u bolnicu IZVORNA PORUKA: sabinos i ja mislim da je trodnevna groznica.i moj je isto tako imao visoku temperaturu i vodila sam ga u hitnu i propisali cepice.oni su pomogli ali se opet vracala.nakon 3 dana ko rukom odneseno,bez ikakvih poseljdica IZVORNA PORUKA: mama75 Bice to aBd sve u redu, vidjeces. U bolnici ce brzo skinuti tu temperaturu. Mozda je sarlah. Moj sestric je imao sarlah sa visokom temp i osipom. Dobro je da je u bolnici, ipak su doktori pametniji od nas. Probaj se smiriti. Znam kako ti je. Cini mi se da mi je teze kad je ovaj mali od seke bolestan, nego moje dijete. Valjda sto nisam uz njega, pa se jos vise zabrinem, uspanicim... Vidjeces da ce te uskoro mala curica nazvati sa mob da ti kaze tetkice nemoj da se brines [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
|
|
|
|